Canım eşinin şiddet uygulamasıyla ilgili psikolojik yardım aldı mı onu sormuştum veya buna yanaşır mı. Bence sorun aynı şehirde olmak veya olmamak değil. Mesela biz de annemlerle ve eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz ve ikisiyle de haftada bir görüşüyoruz. Sonuçta ne kadar görüşeceğin senin elinde.İstersen hiç görüşmezsin eşin haftasonları bir iki saat çocuğu alır gösterir falan. Ama psikolog mu olur psikiyatrist mi bilmem bunu denediniz merak ediyorum. Farklı şehir olayına çok takılma derim.Sonuçta eşin de sen de hayatınıza ne kadar karışmalarına izin verirseniz o kadar karışabilirler. Biraz uzak bir mahallede oturdun mu tamamdır zaten yani arabayla en az yarım saatlik mesafede.
arkadaşlar önce gerçekten böyle mi diye düşündüm burada son yazılanları...
üzüldüm açıkcası ama burası beni mutlu etme platformu değil...
tekrar okudum çok şey mi istedim diye...
şartlarınız demişsiniz onu anlayamadım tek bir şey istedim.
öyle şartlar filan yok yani...bu tek bir şeyin kolay olduğunu söylemiyorum.
ama ne kolay ki hayatta...
ayrıca şartlarınız kabul edilse başka şeyler demişsiniz ben mi yanlış anlatıyorum bilmiyorum ya da gerçekten işi yokuşa süren ben miyim?
ama çaba olarak benimle konuştu, sevdiğini söyledi diye...
kabul mu etmeliyim.
ben eski hayatımızdan rahatsızdım ve eskinin değişeceğini görmek istiyorum.
ama bana bir alternatif gelmedi ki...
haklılığımı kanıtlamaya çalışmıyorum.
görüş açım mı bozuk, işi yokuşa süren, acı çekmekten hoşlanan bir insan mıyım?
yoksa saçma sapan inatlaşıyor muyum?
kırıcı olmadan yorum yaparsanız memnun olurum.
canım tekrar bir araya gelmeden aile terapistine gitmemiz şart.
ama ne kadar görüşeceğim benim elimde olmuyor.
eşim biraz dediğim dedik bir insandı.
ben bunun değiştiğini görmek istiyorum.hayatımız bizim elimizde olsun istiyorum.başkalarına göre yaşamayalım istiyorum.
tek birşey?
sil baştan tüm düzeni alıp başka şehre götürmek tek bir şart mı sana göre?
tatlım algı dünyan farklı inan olsun..
sen belki "tek" ama büyük birşey istiyorsun eşinden.. kırılmış kalplere ağır gelecek kabilden..
bunun yerine bulunduğun şehirde kalıp, "annenlere birlikte gidelim, beni sabah koyup almandan hoşlanmıyorum, birlikte gidip vakitlice dönmek istiyorum" desen tamam..
hem tutturmuşsun eşim onların yanında kendi gibi olamıyor diye..
sana birşey diyeyim mi? bizden kmlerce uzakta yaşayan kayınvalidoşum bir telefonu ile gerekli herşeyi yapabilme lüksüne sahip.. insanlar birine müdahele etmek istedi mi yakınlık önem arz etmez..
Şehir değişimi çok radikal bir adım bence iş güç çocuk bakımı taşınma bakımından dedim. Eşini bu adım korkutmuş olabilir. Mesela eşinle şunu konuşsan şehir değişimi değil de mesela ben haftada birden fazla görüşmek istemiyorum veya hiç istemiyorum sen al çocuğu git birkaç saatliğine bunu kabul eder misin desen nasıl olur. Buna evet derse sonraki adım olarak ta belki terapiste gidersiniz falan. Ama bunu bile kabul etmezse senin de yapabileceğin birşey kamamış olur herhalde.
gerçekten ben de işin kolayına kaçıyorum galiba...
ama onun bunu anlamasını bekliyorum bana göstermesini...
gerçekten bana değer verdiği için dönmüş olmasını...
aslında dediğim gibi başka şehre gitmeyi kabul etse her şey mükemmel olmayacak.
ama bana senin şartın bu, ben düzenimi bozamam demesi ağır geliyor.
kimin düzeni?
belki de hayal aleminde yaşıyorum, bilmiyorum.
bana düşündün mü diye yine sordu, başka türlü olmaz mı diyor?
olmaz dedim.
galiba çok şey bekliyorum...
onun bana alternatifle gelmesini bekliyorum.
değiştiğini göstermesini, her şeyin daha güzel olacağına inandırmasını bekliyorum.
saçmalıyorum.
kimin düzeni?
olmaz dedim.
değiştiğini göstermesini, her şeyin daha güzel olacağına inandırmasını bekliyorum.
saçmalıyorum.
kesinlikle beklentinin çok fazla olduğunu düşünüyorum..
biz kadınların hayal dünyası ile erkeklerin hayal dünyası farklı..
erkek, güçlü ve sağlıklı bir erkekse, bir kadını kaybetmemek adına altından kalkamayacağı bir yükün altına girmez.
he belki bunları evlenmeden önce isteyeseydin, olabilirdi. evlenmeden önce erkeğin tüm beyni kadına kavuşma fikriyle dolu oluyor.
ama evlendikten sonra bu tür restler, radikal kararlar, kapıda yatıp yuvarlanmasını beklemeler falan gerçekten makul değil..
keşke aynı şehirde olsak da seninle buluşup şöyle bir sohbet etsek..
senin duygularını küçümsemek haddim değil.. ama duygularını yanlış yönetiyosun..
tek birşey?
sil baştan tüm düzeni alıp başka şehre götürmek tek bir şart mı sana göre?
tatlım algı dünyan farklı inan olsun..
sen belki "tek" ama büyük birşey istiyorsun eşinden.. kırılmış kalplere ağır gelecek kabilden..
bunun yerine bulunduğun şehirde kalıp, "annenlere birlikte gidelim, beni sabah koyup almandan hoşlanmıyorum, birlikte gidip vakitlice dönmek istiyorum" desen tamam..
hem tutturmuşsun eşim onların yanında kendi gibi olamıyor diye..
sana birşey diyeyim mi? bizden kmlerce uzakta yaşayan kayınvalidoşum bir telefonu ile gerekli herşeyi yapabilme lüksüne sahip.. insanlar birine müdahele etmek istedi mi yakınlık önem arz etmez..
Neden Buyuk bir sey olsunki zamanında htczhr onun için bu fedakarlığı yapmış tayinini isteyip ailesinin memleketine gelmiş bence bu çok buyuk bir fedakarlık , şimdi eşi aynı şeyi yapabilir , yada onu alır karşısına , derki ben gidemem ama ailemizede kimseyi karıştırmam sen , ben kızım diyemezmi ? .
Ayrıca htczhr öncesinde uzaktayken mutlularmış ne zaman memlekete gelinmiş o zaman işler değişmiş .
Asudecim sakın yalnış anlama çoğu zaman yorumlarını beğendiğim ve keyifle okuduğum birisin ama burda inan bana yazdıklarına ben bile üzüldüm ....
Allah kimsenin başına vermesin şiddet kötü bir şey , haklı olarak insan kendini garantiye almak istiyor , bir daha bu ağır darbeleri yaşamak istemiyor .....
Karşısındaki insanın gözlerinde ,veya sözlerinde veya davranışlarında bir pişmanlık arıyor, bir .
Herşeyi geçtim siddet uyguladığı için insan bir özür diler .....
Açıkçası belki istekleri ve duygularındaki çelışkiler sebebi ile htczhr'nin istedikleri veya yazdıkları anlaşılamayabilir böyle bir tranvayı yaşamayanlara .
Ama inan çok zor bir şey .....yaşadıklarını hazmetmek ,,,,
kimseden ailesine sırtını çevirmek beklenemez ama eşini ve kızını istiyorsa eşini biraz dinleyecek ve orta yol bulmaya çalışacak .....
Odunluğundan ve bencilliğinden ödün verecek ve bence bunu biliyor ama işine gelmiyor .
Neden Buyuk bir sey olsunki zamanında htczhr onun için bu fedakarlığı yapmış tayinini isteyip ailesinin memleketine gelmiş bence bu çok buyuk bir fedakarlık , şimdi eşi aynı şeyi yapabilir , yada onu alır karşısına , derki ben gidemem ama ailemizede kimseyi karıştırmam sen , ben kızım diyemezmi ? .
Ayrıca htczhr öncesinde uzaktayken mutlularmış ne zaman memlekete gelinmiş o zaman işler değişmiş .
Asudecim sakın yalnış anlama çoğu zaman yorumlarını beğendiğim ve keyifle okuduğum birisin ama burda inan bana yazdıklarına ben bile üzüldüm ....
Allah kimsenin başına vermesin şiddet kötü bir şey , haklı olarak insan kendini garantiye almak istiyor , bir daha bu ağır darbeleri yaşamak istemiyor .....
Karşısındaki insanın gözlerinde ,veya sözlerinde veya davranışlarında bir pişmanlık arıyor, bir .
Herşeyi geçtim siddet uyguladığı için insan bir özür diler .....
Açıkçası belki istekleri ve duygularındaki çelışkiler sebebi ile htczhr'nin istedikleri veya yazdıkları anlaşılamayabilir böyle bir tranvayı yaşamayanlara .
Ama inan çok zor bir şey .....yaşadıklarını hazmetmek ,,,,
kimseden ailesine sırtını çevirmek beklenemez ama eşini ve kızını istiyorsa eşini biraz dinleyecek ve orta yol bulmaya çalışacak .....
Odunluğundan ve bencilliğinden ödün verecek ve bence bunu biliyor ama işine gelmiyor .
kimin düzeni?
olmaz dedim.
saçmalıyorum.
ben de senin yorumlarını beğeniyorum canım, ama sen bazı şeyleri aştığın için, birazcık daha katı bakabiliyorsun bazen..
eğer htczhr şiddeti aşabildiyse, demek ki kendini de hatalı gördüğü noktalar var.. yoksa eşinden tiksinirdi.
htczhr'nın aslında tek istediği yuvasında mutlu olmak.. yani hayattan ciddi ve büyük beklentileri yok. eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat istiyor.
bu noktaya kadar bir sıkıntı var mı? yok..
sıkıntı nerede başlıyor?
htczhr nın çözüm yolunda..
mesela adama direk şehir değiştirelim gibi radikal bir kararla gideceğine, farklı şeyler söyleseydi empatik cümleler kursaydı, herşey şu an bambaşka olurdu..
Banu'yu tanıyorsun benden belki daha iyi.. sırf aşkı ve durusu hatrına, kendisini 7 ay eski sevgilisiyle aldatan adama gönlünü açtı şartlar şurtlar ileri sürmeden.. sizce daha mı hafifti banunun yaşadıkları?
ki şimdi de çok mutlu, Allah nazarlardan korusun..
yani sevgi emek işi.. kadınlık başka birşey.. naiflik gerektirir..
htczhr'ye saygı duymasam, bu başlığa bir cümle dahi yazmam.. yazıyorsam, kalbini kırmak, yıkıcı eleştiri yapmak için değil.. yaptığım eleştirilerin olumsuz ama yapıcı olduğunu düşünüyorum.. rahatsız oluyorsa da bir daha yazmam olur biter..
hayır canım olur mu hiç...
sen bambaşka bir pencere açıyorsun bana...
Banu için bende çok mutluyum.
ve inanın mutlu olmak istiyorum ama onun değiştiğini anlamam gerek tekrar aynı şeyleri yaşayacak gücüm yok...
bunun bir garantisi olamayacağını da biliyorum,yarına çıkacağımızın garantisi yok...
kafam allak bullak...
kalbini açıp içindekileri görebilsem keşke...
ben de senin yorumlarını beğeniyorum canım, ama sen bazı şeyleri aştığın için, birazcık daha katı bakabiliyorsun bazen..
eğer htczhr şiddeti aşabildiyse, demek ki kendini de hatalı gördüğü noktalar var.. yoksa eşinden tiksinirdi.
htczhr'nın aslında tek istediği yuvasında mutlu olmak.. yani hayattan ciddi ve büyük beklentileri yok. eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat istiyor.
bu noktaya kadar bir sıkıntı var mı? yok..
sıkıntı nerede başlıyor?
htczhr nın çözüm yolunda..
mesela adama direk şehir değiştirelim gibi radikal bir kararla gideceğine, farklı şeyler söyleseydi empatik cümleler kursaydı, herşey şu an bambaşka olurdu..
Banu'yu tanıyorsun benden belki daha iyi.. sırf aşkı ve durusu hatrına, kendisini 7 ay eski sevgilisiyle aldatan adama gönlünü açtı şartlar şurtlar ileri sürmeden.. sizce daha mı hafifti banunun yaşadıkları?
ki şimdi de çok mutlu, Allah nazarlardan korusun..
yani sevgi emek işi.. kadınlık başka birşey.. naiflik gerektirir..
htczhr'ye saygı duymasam, bu başlığa bir cümle dahi yazmam.. yazıyorsam, kalbini kırmak, yıkıcı eleştiri yapmak için değil.. yaptığım eleştirilerin olumsuz ama yapıcı olduğunu düşünüyorum.. rahatsız oluyorsa da bir daha yazmam olur biter..
arkadaşlar,
şart sunmak sadece rest çekmek değildir.
empatik cümlelerle çok güzel şartlarınızı kabul ettirebilirsiniz karşınızdakine..
reste rest çekmek, sağlıklı ve özgüveni yüksek insanların işidir.
bu yüzden ben htczhrnın eşinin duruşunu takdir ediyorum.
(şiddet bana göre affedilir birşey değil; ama htczhr affetmiş, o yüzden o noktayı yok sayıyoruz)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?