Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

canım tekrar bir araya gelmeden aile terapistine gitmemiz şart.
ama ne kadar görüşeceğim benim elimde olmuyor.
eşim biraz dediğim dedik bir insandı.
ben bunun değiştiğini görmek istiyorum.hayatımız bizim elimizde olsun istiyorum.başkalarına göre yaşamayalım istiyorum.

Son düzenleme:

tek birşey?

sil baştan tüm düzeni alıp başka şehre götürmek tek bir şart mı sana göre?

tatlım algı dünyan farklı inan olsun..

sen belki "tek" ama büyük birşey istiyorsun eşinden.. kırılmış kalplere ağır gelecek kabilden..

bunun yerine bulunduğun şehirde kalıp, "annenlere birlikte gidelim, beni sabah koyup almandan hoşlanmıyorum, birlikte gidip vakitlice dönmek istiyorum" desen tamam..

hem tutturmuşsun eşim onların yanında kendi gibi olamıyor diye..

sana birşey diyeyim mi? bizden kmlerce uzakta yaşayan kayınvalidoşum bir telefonu ile gerekli herşeyi yapabilme lüksüne sahip.. insanlar birine müdahele etmek istedi mi yakınlık önem arz etmez..

Şehir değişimi çok radikal bir adım bence iş güç çocuk bakımı taşınma bakımından dedim. Eşini bu adım korkutmuş olabilir. Mesela eşinle şunu konuşsan şehir değişimi değil de mesela ben haftada birden fazla görüşmek istemiyorum veya hiç istemiyorum sen al çocuğu git birkaç saatliğine bunu kabul eder misin desen nasıl olur. Buna evet derse sonraki adım olarak ta belki terapiste gidersiniz falan. Ama bunu bile kabul etmezse senin de yapabileceğin birşey kamamış olur herhalde.

gerçekten ben de işin kolayına kaçıyorum galiba...
ama onun bunu anlamasını bekliyorum bana göstermesini...
gerçekten bana değer verdiği için dönmüş olmasını...
aslında dediğim gibi başka şehre gitmeyi kabul etse her şey mükemmel olmayacak.
ama bana senin şartın bu, ben düzenimi bozamam demesi ağır geliyor.
kimin düzeni?
belki de hayal aleminde yaşıyorum, bilmiyorum.
bana düşündün mü diye yine sordu, başka türlü olmaz mı diyor?
olmaz dedim.
galiba çok şey bekliyorum...
onun bana alternatifle gelmesini bekliyorum.
değiştiğini göstermesini, her şeyin daha güzel olacağına inandırmasını bekliyorum.
saçmalıyorum.

dedim ya biraz önce de o adımı da ondan bekliyorum herhalde...
biraz daha düşünmem lazım galiba net bir karar verebilmek için...

bence cok da sacmalamiyorsun...ku´skularin var süphelerin var belki cok katisin ama yasadigin seyler sonucu böylesin...

O pek empati yapabilen senin duygularını düşüncelerini kendi kendine anlayabilen bir arkadaş değilse sen ne istediğini belirtmeden kendi o noktaya gelemez gibime geliyor. Sen daha iyi tanırsın tabi.

kesinlikle beklentinin çok fazla olduğunu düşünüyorum..

biz kadınların hayal dünyası ile erkeklerin hayal dünyası farklı..

erkek, güçlü ve sağlıklı bir erkekse, bir kadını kaybetmemek adına altından kalkamayacağı bir yükün altına girmez.

he belki bunları evlenmeden önce isteyeseydin, olabilirdi. evlenmeden önce erkeğin tüm beyni kadına kavuşma fikriyle dolu oluyor.

ama evlendikten sonra bu tür restler, radikal kararlar, kapıda yatıp yuvarlanmasını beklemeler falan gerçekten makul değil..

keşke aynı şehirde olsak da seninle buluşup şöyle bir sohbet etsek..

senin duygularını küçümsemek haddim değil.. ama duygularını yanlış yönetiyosun..

gerçekten silkelenmeye ihtiyacım var galiba...
anlayamıyorum, benim gözümde hiç bir şey yok aslında ama en başa dönmek istemiyorum.

Neden Buyuk bir sey olsunki zamanında htczhr onun için bu fedakarlığı yapmış tayinini isteyip ailesinin memleketine gelmiş bence bu çok buyuk bir fedakarlık , şimdi eşi aynı şeyi yapabilir , yada onu alır karşısına , derki ben gidemem ama ailemizede kimseyi karıştırmam sen , ben kızım diyemezmi ? .
Ayrıca htczhr öncesinde uzaktayken mutlularmış ne zaman memlekete gelinmiş o zaman işler değişmiş .
Asudecim sakın yalnış anlama çoğu zaman yorumlarını beğendiğim ve keyifle okuduğum birisin ama burda inan bana yazdıklarına ben bile üzüldüm ....

Allah kimsenin başına vermesin şiddet kötü bir şey , haklı olarak insan kendini garantiye almak istiyor , bir daha bu ağır darbeleri yaşamak istemiyor .....

Karşısındaki insanın gözlerinde ,veya sözlerinde veya davranışlarında bir pişmanlık arıyor, bir .

Herşeyi geçtim siddet uyguladığı için insan bir özür diler .....
Açıkçası belki istekleri ve duygularındaki çelışkiler sebebi ile htczhr'nin istedikleri veya yazdıkları anlaşılamayabilir böyle bir tranvayı yaşamayanlara .

Ama inan çok zor bir şey .....yaşadıklarını hazmetmek ,,,,

kimseden ailesine sırtını çevirmek beklenemez ama eşini ve kızını istiyorsa eşini biraz dinleyecek ve orta yol bulmaya çalışacak .....
Odunluğundan ve bencilliğinden ödün verecek ve bence bunu biliyor ama işine gelmiyor .

benim kelimelere dökemedigimi siz söylemissiniz tsk ederim....

ben de senin yorumlarını beğeniyorum canım, ama sen bazı şeyleri aştığın için, birazcık daha katı bakabiliyorsun bazen..

eğer htczhr şiddeti aşabildiyse, demek ki kendini de hatalı gördüğü noktalar var.. yoksa eşinden tiksinirdi.

htczhr'nın aslında tek istediği yuvasında mutlu olmak.. yani hayattan ciddi ve büyük beklentileri yok. eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat istiyor.

bu noktaya kadar bir sıkıntı var mı? yok..

sıkıntı nerede başlıyor?

htczhr nın çözüm yolunda..

mesela adama direk şehir değiştirelim gibi radikal bir kararla gideceğine, farklı şeyler söyleseydi empatik cümleler kursaydı, herşey şu an bambaşka olurdu..

Banu'yu tanıyorsun benden belki daha iyi.. sırf aşkı ve durusu hatrına, kendisini 7 ay eski sevgilisiyle aldatan adama gönlünü açtı şartlar şurtlar ileri sürmeden.. sizce daha mı hafifti banunun yaşadıkları?

ki şimdi de çok mutlu, Allah nazarlardan korusun..

yani sevgi emek işi.. kadınlık başka birşey.. naiflik gerektirir..

htczhr'ye saygı duymasam, bu başlığa bir cümle dahi yazmam.. yazıyorsam, kalbini kırmak, yıkıcı eleştiri yapmak için değil.. yaptığım eleştirilerin olumsuz ama yapıcı olduğunu düşünüyorum.. rahatsız oluyorsa da bir daha yazmam olur biter..

Kolayına kaçmak falan değil bu,
Bilmiyorum belki bende yalnış düşünüyor olabilirim .

Ama ben yadıklarını okuduğumda pişmanlık duyan birini göremedim .
eski eşimle 15 gün önce yaşadıklarım geldi aklıma , rahat hiç bir şey olmamış ve sanki herşeyin suclusu benmişim gibi konuşmaları , sanki ben onu çağırmışım gibi ben af diliyormuşum gibi tepeden bakmaları , , inan bir kez daha kalbim kırıldı ,,,,,

Bu forumda çok buyuk hatalar yapıp eşinin karşısında ağlayan af dileyen ve değişeceğim deyip saiden çabalayan kocalarda oldu ( arkadaşlarımızın yazdıklarına istinaden ) .....sahiden pişman olana bir şans daha verilir .Kendinide irdele htczhr ama lütfen çokta yüklenme burda mağdur olan sensin , ve bana göre mağdur olduğun içinde karşı taraftan taleplerin olmasını ben makul karşılıyorum .

hayır canım olur mu hiç...
sen bambaşka bir pencere açıyorsun bana...
Banu için bende çok mutluyum.
ve inanın mutlu olmak istiyorum ama onun değiştiğini anlamam gerek tekrar aynı şeyleri yaşayacak gücüm yok...
bunun bir garantisi olamayacağını da biliyorum,yarına çıkacağımızın garantisi yok...
kafam allak bullak...
kalbini açıp içindekileri görebilsem keşke...

arkadaşlar,

şart sunmak sadece rest çekmek değildir.

empatik cümlelerle çok güzel şartlarınızı kabul ettirebilirsiniz karşınızdakine..

reste rest çekmek, sağlıklı ve özgüveni yüksek insanların işidir.

bu yüzden ben htczhrnın eşinin duruşunu takdir ediyorum.

(şiddet bana göre affedilir birşey değil; ama htczhr affetmiş, o yüzden o noktayı yok sayıyoruz)

ben kendime yüzde yüz güvenmiyorum, sen eşine nasıl yüzde yüz güveneceksin?

aşırı kontrollü bir kadınsın canım.. iyi birşey değil..

10 sene şiddet sorunu olan bir evlilikte on bin kez denemiş ama yine de şiddete maruz kalmış bir annenin kızı olarak söylüyorum ki, o el kalktı mı bir daha inmezmiş. şiddet evliliğin en büyük belası bence..

Kesinlikle haklısın yazdıklarında ,evet yuvayı kurtarmak biraz da biz bayanların elinde ama eşide kestirip atmış biraz olayı , onun yerine oda daha empatik olabilirdi diye düşünüyorum.

zannetme ben eski eşimle yaşadıklarımdan sonra hep karşısında katı durdum , dik durdum ,tiksindim .Çok umut ettim , allaha çok dua ettim düzelsin diye evladım babasız büyümesin diye ,Ümitlendim , pişman oldum , acaba hata bendemi ailmedemi diye çok düşündüm dayak yememin bir sebebi var diye kendime bahaneler buldum .....ama sonunda kafama dank eden bir şeyler oldu ( , bu gün gelip gene pişmanım dese gene aklım karışabilir , çünki beni hep evladımla vuruyor ama gözlerinde ve sözlerinde o pişmalığı göremediğim için tabiri caizse kuyruğu dik tutuyorum :)

Htczhr 'nin eşinde ,kendini haklı gören yaklaşımı bencilliği beni rahatsız eden ve bu durumda htczhr'nin çok verici ve fedakar olmasını doğru bulmuyorum, çünki en ufak problemde tekrar siddet uygulayabilir dye inan endişe ediyorum , şiddet uygulayan insan karşısındakini ezer , güvenini kırar , kendisinden şüphe ettirir.Bu başka bir şey inan, sen bu gün eşin ile tartışırken suratında bir anda beklemediğin bir tokat patlatsa, kolundan tutup nasıl sıkmak ise morartsa ne yaparsın ?bütün suçun medenice tartışmaya çalışmak ...

Banunun konusu ile bu biraz farklı aslında ama kadınsal tarafından bakarsak Banuda bazı şartlar sundu ve eşi kabul etti ,burda banunun konusunu özel sebebinden dolayı detaylandırmayacağım ama onunda şartları oldu , ayrıca eşi pişmandı!!!! ve elini taşın altına koymak için çabalıyordur .Sen Htc zhr'nin eşinde pişmanlık gördünmü sözlerinde vs evet erkekler odun olabilir ama bazen adamda olabiliyorlar .
Tekrar haklısın kadın dediğin naiftir o sebeble erkeği , kocası ona göre yaklaşmalıdır .Yaşanan ufak bir tartışma sonucu yatağa küs girmek ve veya kapris yapmak değilki .. boşanma ....tabikide kolay olmayacak .

hayır tabiki yorum yap dedim ya ben yorumlarını çok beyeniyorum farklı bakış açılarıda lazım , en azından htczhr 2belki burda kalarakta eşine bir şans vermesi konuusnda yüreklendirdiğini düşünüyorm, ama eşide biraz çaba göstersin bir yıldır ayrı yaşadığı eşini geri istiyorsa biraz çaba ve ikna kabiliyetini kullansın .
Düşündünmü ?
peki! deyip kestirip atmasın karşısında çok kırık bir kalp var değilmi ?

Şiddeti yok saymak doğru değil , arkadaşımız afftemiş olabilir ama bu olayda kanayan yara bu , bu problem düzelmediği sürece sağlıklı bir evlilikleri olmayacaktır .bu tekrar edecektir.Tartışmasız bir evlilik olurmu ?

Evet aşırı özgüvenli cunki ailesi tarafından oğlum yaparda ederde döverde severde diye pohpohlanmış hatasını görmüyor .
Kadın dediğin dayakta yer , diyen bir zihniyetin bencil, ve hastalıklı olduğunu düşünüyorum , evet aşırı özgüvenli ama bence sağlıklı değil .

Htczhr çok iyi düşün ,sana kalkan bu el sana bir gün cidden zarar verirse o zaman ne olacak ?Kızın ne olacak?
Diyeceksiniz neyin garantisi var evet , hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ama bazende bilirsin , bile bile lades demek , cünki adam değişmek istemiyor ve pişman değil . Ben bunu ne duruşunda nede restinde görmedim .Bende bu noktada takılıyorum.

arkadaşlar konuşacağım bir kere daha bu durumu çözmek benim haddim değil anladım.
o kadar çok dalgalanma yaşıyorum ki...
bir psikoloğa gitmeyi önereceğim, aile terapisine...
belki ikimizin de gözünü açar ve evladım babasız büyümez, biz ayrı kalmayız...
şimdi psikolog araştıracağım.
antalya'da bildiğiniz biri varsa çok iyi olur.
gerçi kabul eder mi? bilmiyorum ama etmesi lazım gibi geliyor sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…