mahkeme tarihi bellimi peki?
Erkeklerin genel taktiği değilmi bu , sen artık yoluna gidecekken, hayatını bir çizgiye oturtmuşken, yaşadıklarını duygularını sindirmiş acıları arkana atmış hayata tutunmaya çalışırken, karşımıza çıkıp aklımızı karıştırıp bizi gene aynı noktaya taşımak .....
Sen güçlüsün bunca seyden sonra bunuda atlatırsın eminim
25 ekim mahkeme günümüz, o zamana kadar anlaşmalı boşanmayı imzalarsak boşanacağız.
cok az kalmis...yaralarin sarilacak....
25 ekim mahkeme günümüz, o zamana kadar anlaşmalı boşanmayı imzalarsak boşanacağız.
cok az kalmis...yaralarin sarilacak....
bakalım canım artık o kadar tükenmiş hissediyorum ki...
yine ilk günlere döndüm sanki...
yemek yiyemiyorum...
uyuyamıyorum...
sürekli bir baş ağrısı...
ama diyorum ya daha önce de yaşayıp atlatmıştım ben bunları tek başıma...
yine yaparım...
ve şunu farkettim ondan bir şey beklemeyince, yıkılmıyorum da, daha çabuk toparlanıyorum...
böyle böyle öğreniyorum işte, ondan bir şey beklememeyi...
bakalım canım artık o kadar tükenmiş hissediyorum ki...
yine ilk günlere döndüm sanki...
yemek yiyemiyorum...
uyuyamıyorum...
sürekli bir baş ağrısı...
ama diyorum ya daha önce de yaşayıp atlatmıştım ben bunları tek başıma...
yine yaparım...
ve şunu farkettim ondan bir şey beklemeyince, yıkılmıyorum da, daha çabuk toparlanıyorum...
böyle böyle öğreniyorum işte, ondan bir şey beklememeyi...
Allah sabrini versin insallah canim...yine yaparsin yine üstesinden gelirsin eminim buna...
zaten insan bekleyince yikiliyor cok haklisin....
Allah sabrini versin insallah canim...yine yaparsin yine üstesinden gelirsin eminim buna...
zaten insan bekleyince yikiliyor cok haklisin....
az önce aradı arkadaşlar...
yarın kızı alacak...
düşündün mü diye sordu?
bende kararım kesin başka türlü olmaz dedim.
başka yolu yok mu dedi.
yok dedim.
iyi dedi,kapattık.offfff,of
kk üyelerinin eşleri mi dünyanın en iyi kocaları, benim reel hayatımdaki çevremi saran sarmalayan, arkadaşlarımın kocalarından tut babama, abilerime, kocama kadar tüm erkekler mi odun ben anlamadım..
yahu bir erkekten bahsediyoruz. boşanma safhasına gelmiş bir erkek.
erkek, ailesinden elbette ki vazgeçemez.. sırf "kızı" için bile seninle yeniden bir araya gelse, bu bile büyük bir erdemdir. aşk ne kadar sürer sizce bir erkekte? 20 yıl evli olsanız, o adam sana 20 yıl aşkla mı bakacaktı? yok canım daha neler.. o dedikleri filmlerde oluyor.. adamın sırf kızını düşünüp (ki ben seni sevdiğini de düşünüyorum) sana gelmesi bile, sorumluluk sahibi bir adam olduğunu gösterir.
kaldı ki aileye neden düşmansın? bak o aile sana senin onlara olduğun kadar düşman olsa, oğullarına boşan diye baskı yaparlardı, o adam da senin yüzüne dahi bakmazdı emin ol.. aile seni sever mi sevmez mi bilmem.. ama sorumluluk sahibi iyi niyetli bir aile oldukları kesin..
boşanma safhasına gelmiş bir adam, elbette ki şehir değiştirip ailesinden kaçmak gibi radikal bir kararı alamaz.. sana bir adım atıp boşanmayalım düşünelim demesi bile gururunu kırdığının aynasıdır. sağlıklı bir erkekten 15 yaşındaki ergen gibi çılgınca kapılarda yatıp yuvarlanmasını beklemiyoruz değil mi?
yani benim kayınvalideciğim sağolsun, bana neler yaptı, anlatsam, buradaki istisnasız her kadın, sakın onunla görüşme, sınırını çek derdi, ama ben eşimin hatrına her yapılanı görmezden geldim. bana saygısızlık etmelerine müsaade etmedim ama bunu yaparken de çirkinleşmedim.. istemesem de evlerinde kaldım.. canım aramak istemese de aradım hal hatır sordum. laf sokulsa duymazdan, anlamazdan geldim..
yani evlilik kolay mı yapılıyor ki kolay yıkılıyor? kaldı ki ortada bir babasız büyüyecek çocuk var..
adam şiddet uyguladığı için pişman değil diyorsun güzel, peki madem affedemeyeceksin, neden sevginden ölüyorsun? demek ki onu haklı gördüğün durumlar var iç dünyanda.. yoksa nefret ederdin..
şartlar, şurtlar, öyle olursa böyle olurlar.. kendini boş yere yıpratıp duruyorsun.. öyle mutluysan öyle devam et.. hayırlısı olsun..
sizin dediğiniz bir çok şeye hak veriyorum. ama burada kalırsak nasıl bir insan olacak, onu düşünüyorum.
bana buradan gitmeyelim,düzenimi bozamam diyeceğine mesafe koyalım, sana da saygı göstereceğim dese...
burada kalırsak hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dese...
yani çözümle gelse sizce ben düşünmez miyim?
ama bunun yerine düzenimi bozamam deniyor.
kızımıza şimdi annemler bakıyor.
bu kadar olay yaşandı, onlar gidecekler tabii ki...
benim için kolay mı bundan vazgeçmek?
o çocuğun dünyası ne olacak?
bakıcı bulunur tamam kabul...
herkes bir şeylerden fedakarlık yapacak...
ben ne yapacağım burada beni tekrar kapının önüne koyarsa...
ailesinin evi,bizim evimiz ayrı ama hiç bir günümüz ayrı geçmiyordu.
bunlar olmayacak demedi ki bana...
haftada bir gün yemeğe gidiyoruz zaten denildi.
babası araba aldık bir hayırlı olsun bile demedi, eşim de yıpranıyor, orta yolu bulamıyor.
bulduğu orta yol annesine yemeğe gittiğimizde gündüzden beni çocukla orada bırakıp kendinin akşam gelmesi...
yani onun mantığının değiştiğini nasıl anlayacağım.
ben ona taşınalım dedi, o da düzenimizi bozamam dedi.
ki o hala problem ne anlamıyor, ailesinin nasıl baskın olduğunu biliyor, işine gelmiyor.
bu durumda ben mi kapısında yatayım, sen kabul etmedin, o zaman senin dediğin gibi olsun mu diyeyim.
durumun değişeceğini gösteren hiç bir şey yapmadı ki, ben bir alternatif düşüneyim...
sizin iyi niyetle yorum yaptığınızı biliyorum ve kesinlikle tepki olsun diye yazmadım, yanlış anlamayın ...
evet seviyorum ve kendimde de hata görüyorum.
ama onun hatası daha fazla gözümde...
bunun için de daha fazla çabalamalı...
ben herkese sırtımı dönüp gideceğim ona...
ya o?
hayat biribirden her istediğimizi paketleyip sunmaz sevgili arkadaşım..
ortada boşanma, hem de çocuklu bir yuvayı yıkacak kadar ağır bir durum yok..
o kadar kontrollü bir kadınsın ki, kafanda belli metinler, şablonlar hazırlamışsın, eşinden o cevap gelmeyince "hmm yok bu adam pişman değil" diyorsun..
hiçbir erkek o kadar kontrolü kaldırmaz.. senin algılarını değiştirmediğin müddetçe ne eşinle, ne de başka bir erkekle (çok efemine olmadıktan sonra) anlaşabileceğini sanmıyorum.. pürüzsüz bir evlilik senin için şimdilik uzak.. erkek fıtratı senin hayal dünyandaki gibi maalesef değil..
belli ki melankolik bir insansın.. adam elinde değilken aşk acısı, dönse gelse şartlar sunup kabul etmedi diye acı çekmece, şartlarını kabul etse de başka şeyler..
iç dünyanda melankoliden beslenen bir yanın var.. ama öyle mutluysan da öyle devam et.. o senin tercihin tabi..
arkadaşım senin için dua ediyorum.seviyorsun ne desek boşa gidiyor.çalışıyorsun hani maddi gücün olmayıpta eşini bırakamasan anlıyacağım.ben seni çözemedim.eşinde hiçbir değişiklik yok.ailesini bırakmıyor, başka şehire yanaşmıyor, kendini suçlu görmüyor ve SEN ONU İSTİYORSUN.sevgi bu kadar şeyi görmezden gelebilir mi diye düşünüyorum.bendeki cevabı hayır.sen eşine acaba takıntılı şekilde mi aşıksın.seni 1 yıl armamış, dövmüş sen hala o diyorsun.birde seni kapının önüne bile koyabilir diye korkuyorsun.biliyorsun ki ailenin seni istemezse ailende dönemicen.ne olur mantıklı düşün.ben senin adına eşinin uyguladığı şiddetten dolayı korkuyorum.sen barışınca ailenin desteğini alamayacağını da bilişyor sana kötülük ederse.
valla bilmiyorum düşüncelerine saygı duyuyorum ortada yuva yıkacak kadar ciddi bir durum olmasa o yuva yıkılmazdı diye düşünüyorum.
neden böyle tepki verdiğinizi de anlamadım açıkcası, herhalde buraya yazmam sizi sinirlendiriyor.ne kadar ağır bir itham kimseyle anlaşamazsınız.
ne diyeyim.
ama melankolik bir insan olduğumu düşünmüyorum, burada yazdığım kadar ah vah bir hayat yaşamıyorum, duygularımı bu kadar yoğun belirttiğim tek yer burası ama belli ki bu da hata...
ben eşimin ailesine uyum sağlamak için bir çok şey de yaptım ve onlardan nefret etmiyorum, böyle anlattıysam kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?