- 9 Ağustos 2010
- 2.054
- 1.400
- 248
canım,
Naçizane düşüncem şu tayin işini gözünde çok büyütüyorsun...
asıl sorununuz sizin ailesi mi? ŞİDDET mi?
yoksa şiddet uyguladığı anlar ailesi konulu kavgalarınız mı?
sanırım neden bu ki, sen uzaklaşırsanız ailesi nedeniyle kavga etmezsiniz ve şiddet gibi bir durum ortadan kalkar diyorsun..
sana yürekten inanarak söylüyorum ki, ailelerden öte esas problem erkeklerde...
Erkeğin beyninde...
erkek ailesini hiç bir zaman silemez...uzaklaşırsanız bu durumu içine atar..içine atılan öfkeler...bir gün yine patlar..
önemli olan zaten tüm engellere rağmen yuva olabilmek..
sizin gemi zaten bu fırtınada tam batmaz ve sizi onu yukarı çıkarırsanız, bir daha kolay kolay batmaz...
benim kayınvalidemlerle aramda 500 km vardı..
ama eşim benim hep yanımdaydı..
kmler problemlerin uzaklaştırılmasına yetmiyor...
şimdi buraya taşınacaklar..hiç umurumda değil..çünkü sınırlar çizildi..
herkes üzerine düşen payı aldı..Bende aldım..onlarda...
Hani şu öz dediğimiz mesele var ya..
sizi siz yapan birbirinizi sevmenizi ve saymanızı sağlayan mesele...işte o ÖZ!!!
evlenmenize neden olan mesele...işte o ÖZ!!!
bence işin özü üzerinde durun..
diğer herşey ama herşey tefarruat..
denilenler, yapılanlar, herşey herşey...
yok o özü titirdik diyorsanız 25 ekim hayırlı bir gündür...hatta kızın için bile...
arkadaşlar kızımızı bırakmaya geldi.
hiç bir şey söylemedi ben de söylemedim.
iyi akşamlar dedik ve gitti.
inşallah bu sefer iyi olur.
ama şunu da anladım onun hiç konuşmayacağını tahmin ediyordum.
öyle de oldu.
bakalım bir psikolog tavsiyesi işe yarayacak mı?
bu yuvayı yıkmak istemiyorum, bazıları bana çok kızsa da...
evet çok güzel anlatmış. canan tanın nerdeyse tüm kitaplarını okudum. bu son kitabındanmıydı?
evet çok güzel anlatmış. canan tanın nerdeyse tüm kitaplarını okudum. bu son kitabındanmıydı?
evet canım güzel anlatmış.
her şerde bi hayır vardır canım. en iyi hakkında neyse o olucak. şimdi sana çok zor, çok üzücü gelebilir ama ilerde belkide farklı düşünüceksin.
yarın nasıl olur bilemem ama şu an rahatlamış hissediyorum.
içimde ufacık bir kırıntı vardı o da gitti.
artık bende kendi memleketimden başka bir yerde yaşamayı düşünmüyorum.
kızım için başka bir yer daha iyi olmadığı sürece...
hani bir söz var ya tam hatırlayamıyorum:
birini unuturken sindire sindire unutacaksın;kalbin zamansız öldürdükleri,amansız dirilir gibi bir şey...
tam olarak onu yaşıyorum.
acımı yaşadım,sindirdim ve kaldırdım.
artık ağlamıyorum.
çünkü ben onun hiç değişmediğini gördüm.
bu memleketten gitmemiz hava değişiminden başka bir şey olmayacakmış.
Sonunda arkadaşm, tebrik ederim bu kararın için.
İlk bir kaç sayfayı okudum. Araları okuyamadım açıkçası. Ama hani telefon açtı ilk defa dediğin yerde,aslında hiç değişmediğini öylesine net göstermiş ki. Adam kendini kaf dağında sanıyor, burnundan kıl aldırmıyor,hem de şiddet uyguladığı halde. Hala seni suçluyor. Üzülmüştüm içimde acabalarım var yazdığını gördüğümde, şimdi ise açık söyleyeyim, senin adına sevindim. Eğer gerçekten pişman olmuş olsaydı, içinde suçluluk hissederdi.Ne cüret ya, savunmasını yaparken bile seni suçluyor. Bir yuvanın yıkılması elbette kötü, ama düşünsene sen ne güçlüklerle anne oluyorsun, hem de kız annesi.çocuğu doğurup onun için en iyisini düşünerek yaşamaya başlıyorsun ama baba eve gelip seni dövüyor yada aşağılıyor.Ne kadar kötü bir durum olurdu. Ama görüyorum ki, en sağlıklı kararı vermişsin. Sonuçta bir yıl durmuşsun onsuz, bir ömür de durabilirsin emin ol. Ve şimdi yada sonrasında, afedersin argo olacak ama köpekler gibi pişman olup her şartını tereddütsüz kabul etmeden asla barışma.Bence ilk şartın da, memleketinden uzaklaşmayı kabul etmesi olsun.Erkek milleti ailesinin yanında değişiyor, hele memleketinde, bir de küçük bir yerse memleketi, bambaşka biri olup çıkıyor. Benimki o kadar rahattır, bu yaz, memleketine gittik, aaaa, ne göreyim adam şunu giyme oraya gitme şunu yapma bunu yapma demeye başladı. En büyük hatanız o olmuş zaten. Ve canım, sen kendin nerelisin bilmiyorum ama her nereliysen, orada sürdür yaşamını. Ailenin yanında demek istedim yani. Çok da isterse ağa, gelsin o taşınsın senin yanına. Kendi memleketlerinde ana babalarının yanında aslan kesilir bunlar, senin anne baban olunca korkudan gık edemezler.Hiç tereddüt bile etme bence, seviyorsa gelsin arkandan.
Neyse uzun yazdım ama sadece hemcinsim değil aynı zamanda meslektaşımsın sevgili arkadaşım. O yüzden tutamadım kendimi. İyi bak kendine ve kızına. Boşver boşanmış aile çocuğu olayını, çok takılma.Sen şiddet ve hakarete tahammül edersen kızın da buna alışık bir birey olarak büyür. Düşünsene, annesin sen. Kızın yarın öbür gün aynı şeyleri yaşasa ne hissedersin. Seni annen elin oğlu dövüp sövsün diye mi doğurup, canından can kanından kan katıp büyüttü arkadaşım.
Neyse daha fazla yazmayayım artık. Kendine ve kızına iyi bak........
teşekkür ederim yorumun için...
insanın acabalar olunca aklında çok huzursuz oluyor...
kızım şiddeti ve hakareti kanıksamaktansa boşanmış aile çocuğu olsun...
onsuzluk da artık o kadar tahammül edilemez değil.
o olmadan daha iyi olacak her şey inanıyorum...[/QUOsizin için hayırlısı neyse o olsun inş...
nasıl karar verdiniz yani eşinizden ayrı yaşamaya onsuz uyumaya onu görmemeye ..çok zor olsa gerek alışmış olduğunuz hergün gördüğünüz birini görmememek konuşmamak nasıl yani bunları nasıl göze aldın ..
teşekkür ederim yorumun için...
insanın acabalar olunca aklında çok huzursuz oluyor...
kızım şiddeti ve hakareti kanıksamaktansa boşanmış aile çocuğu olsun...
onsuzluk da artık o kadar tahammül edilemez değil.
o olmadan daha iyi olacak her şey inanıyorum...[/QUOsizin için hayırlısı neyse o olsun inş...
nasıl karar verdiniz yani eşinizden ayrı yaşamaya onsuz uyumaya onu görmemeye ..çok zor olsa gerek alışmış olduğunuz hergün gördüğünüz birini görmememek konuşmamak nasıl yani bunları nasıl göze aldın ..
İlk sayfadan itibaren okursanız anlarsınız Erenin annesi. Ben önce ilk beş son beş okumuştum. Şimdi araları okuyorum.
İlk sayfadan itibaren okursanız anlarsınız Erenin annesi. Ben önce ilk beş son beş okumuştum. Şimdi araları okuyorum.
sadece ilk mesaja göre yadım okumadım canım..şiddet varmış şimdi gördüm ..mutlaka haklı sebepleri vardır asla yargılamıyorum..
sizin için hayırlısı neyse o olsun inş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?