Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

Bence ağlamayın mutlu olun ve sabredin.
Kocanızın düşüncelerinde ilerleme var,yaptıklarından pişman besbelli ve düzeltmeye çalışıyor.
Ama dediğiniz gibi şimdi bu şartlar altında dönerseniz kısa süre içinde eski halinize dönersiniz.
Bence taviz vermeyin bir süre daha bekleyin sabredin.Eşinizin bu konuda inadı kırılacaktır inşallah
Baktınız olmuyor ne yapacağınızı tekrar düşünürsünüz o zaman ama şimdi içinizi ferah tutun.
Ama bence o da sizin ciddi ve kararlı olduğunuzu görünce uzaklaşma meselesini ciddi ciddi düşünmeye başlayacak.

Niye kabul etmedi peki? Nedenlerinden bahsetti mi?

Canım çabaladı diyorsunda ne için çabaladı? Birşey yaptıgı yok ki.Sevdiğini söylemek bir çaba mı Allah aşkına.

Seninle tayin alıp başka bir şehirde yaşamayı kabul etmeyen bir insanın davranışlarına çaba demem.

Sende lütfen özgüveni eksik diyerek kendini teselli etme.

Ne köy olur ne kasaba.Elle tutulur hiç bir şey yok.Sadece duygu sömürüsü yapıyor o kadar.

canım düşünmeyeceğini çok kesin bir dille belirtti.

Niye kabul etmedi peki? Nedenlerinden bahsetti mi?

neden olarak burada kurulu bir düzenimiz var tekrar mı hayat kuracağı dedi.
bence mantıklı değil bu zaten 2 yıldır buradaydık. mutluluğumuz için bir 2 yıl daha harcasak çok mu?
ki ben 2 yıl bile sürmeyeceğinden eminim,buradan gidersek ama zorla değil, gerçekten ikimiz de elimizi taşın altına koyup, çabalarsak...
ki böyle bir şey yok.

belki de doğru söylüyorsun ama pişman olduğu, bizi özlediği halinden belli gibi geldi.
ama dediğim gibi ben ne kadar objektif bakıyorum, orası da meçhul...
sadece daha kötü hissediyorum, çünkü acaba olmuştu kafamda, gerçekten bir şansımız olabilir mi diye?

diyor ki bana bir şans ver, önyargıyla bakma; ama nasıl bakmayayım ki...
öncelik biziz diyor,o zaman başka bir şehre gidelim diyorum, tekrar başlayalım, bu seferde kurulu düzen mi değiştireceğiz diyor...
yani gelmezse o düzenin yıkılması önemli değil anlamına gelmiyor mu bu?

Bilemiyorum, kesin bir dille hayır dedi diyorsunuz ama bu daha ilk adım eşinizden gelen.
Kendisini o derece haklı gören bir adam tabiki de en başta taviz vermek istemeyecektir.
Diğer konunuzu hatırlıyorum, eşiniz siz ayrıldıktan sonra baya salmıştı sanırım.
Şimdi ise bu noktadasınız, bunların hepsi bir sene içerisinde oldu nereden nereye.
Yarının neler getireceğini bilemezsiniz, umudunuzu kaybetmyin kendinizi hırpalamayın.Ne olacaksa olsun allah siz ve yavrunuz için en hayırlısını verecektir bunu unutmayın.

Sen başka şehre gitme kararından taviz verme sakın canım. Bırak tavizi o versin. Sanırım şiddet te vardı. O konuda da muhakkak terapi görmeli ancak bunları yaparsa düşün bence.

bir gelişme olacağını sanmıyorum ama olursa yazarım arkadaşlar teşekkürler..

Bu adam zamanında sürekli sana şiddet uygulayan, döven ve hatta ailenin bile üzerine yürüen adam değil mi?
Sen değişebileceğine gerçekten inanıyor musun?
Çok iyi düşün arkadaşım... çok çok iyi düşün, yakma kendini.

Aileni kaybetmemek adına yeni bir şehirde yeni bir düzen kurmak bu kadar zor mu Allah aşkına?

Ne yardan geçerim ne serden diye düşünüyor

aynen öyle ne yardan geçerim, ne serden diyor.
ama bu benim taviz verebileceğim bir konu değil.
zaten aklımda bir sürü şey var.
tek bir şey istedim, onu da reddetti.
ne diyeyim, hayırlısı böyle demek ki...

Ama ben hiçbişeyin değişeceğine inanmıyorum. Şiddet, dayak herşey var. Bunları unutmak izlerini silmek mümkün değil. Zaten eşinin yaklaşımı olsa senin tayin isteyelim fikrini kabul ederdi. Eşin ya çevreden utandı yada ev düzenini özledi. Ama pişman olduğuna inanmıyorum, pişman olan adam orta yol bulmaya çalışır senin eşin hala istekleri için inat ediyor.

mahkeme süreci işleyecek mi ki?

daha konuşmadan önce aynen işler mahkeme anlaşamazsak demişti. sanırım öyle olacak.

evet canım katılıyorum sana. zaten bugünde hiç ses çıkmadı.
tek tarafın istemesiyle de hiç bir şey olmuyor.

evet canım katılıyorum sana. zaten bugünde hiç ses çıkmadı.
tek tarafın istemesiyle de hiç bir şey olmuyor.

eşinize haksızlık ediyorsunuz. o da istiyor, istemese görüşmek istemezdi. sadece şartlar konusunda anlaşamıyorsunuz, hepsi bu bence.. (ki bu konuda size hak veriyorum, duruşunuzu takdir ediyorum)

eşinize haksızlık ediyorsunuz. o da istiyor, istemese görüşmek istemezdi. sadece şartlar konusunda anlaşamıyorsunuz, hepsi bu bence.. (ki bu konuda size hak veriyorum, duruşunuzu takdir ediyorum)

artık ne düşüneceğimi şaşırdım...
dün çok emin olmuştum, pişman olduğuna...
ama şu an...
hani öncelik biz olacaktık...
biz olmak için bu gerekli diyorum.
düşünmüyor bile...
bu konudan taviz vermemem gerektiğini kanıtlıyor bence bu davranışı bile...
ne yapayım elimden gelen bu...

bana katekate diye bir üyeyi hatırlatıyosun :) hem çok aşık, hem çok sorgulayıcı, ne serden vazgeçen, ne yardan geçen şekilde.. hayırlısı olsun..

Bir daha şans verebilirsin, deneyebilirsiniz tabi ki, bu senin hayatın. Sence aynı şartlarda sonuç farklı mı olacak? Pişman falan değil, pişman olsa senin önerini hayır diyerek kestirip atmaz, ortak bir yol bulmaya çalışır. Ama seninki kusura bakma da hem kel hem fodul... Sorgulayacaksın, bir daha ne kadar risk kaldırabilirsin. Sorgulamadan kabul etmek boynuna kocaman bir taş bağlayıp kendini derin sulara atmaktan başka bişeye benzemiyor.

bana katekate diye bir üyeyi hatırlatıyosun :) hem çok aşık, hem çok sorgulayıcı, ne serden vazgeçen, ne yardan geçen şekilde.. hayırlısı olsun..

ah canım...
ben kabullenmiştim olmayacağını daha yeni yeni...
arayıp yeni bir kıvılcım çaktı...
sonra tekrar geri çekildi...
ben gerçekten çok aşığım ve evlendiğimizde onun her dediği doğruydu.
evleneceğiz çok mutlu olacağız, memleketime gitmek çok iyi gelecek...
hepsine tamam dedim.
şimdi de çok aşığım ama her söylediği doğru değil....
çıkmamış candan ümit kesilmez denir ya o hesap...
boşanınca anca rahatlayacak herhalde kafam...
şimdi boş boş düşünüyorum...
ama tespitinde çok doğru...
sanırım bende ne yardan geçiyorum, ne serden...

Şiddet varsa hiç arkana bakma canım.
Belki bir süre hadi 1-2 ay iyi olur sonra eski tas eski hamam değişmez.
Hazır kurtulmuşsun acabaları bırakmalısın bence tabi ama ne yaşadığını, yaşayacağını en iyi sen bilirsin.
Şimdiye kadar yeniden bir araya gelip de iyi ki diyen belki vardır ama ben görmedim.

canım, minik bir evladın olmasa, aşkını göm kalbine, hayatına devam et demek çok kolay olurdu..

ama bu şartlarda öyle keskin yorumlar yapamıyorum. vaktim olduğunda, eşinin ailesi ile ilgili sıkıntılarının tümünü okuyacağım. normal şartlarda, aile ne kadar kötü olursa olsun, eş iyiyse, bir şekilde orta yol bulunura inanan bir insanım. ama hikayeni okumadan afaki yorumlar yapmak istemiyorum. ben senin sadece eşine ne kadar aşık olduğun mesajlarını okumuştum hep, "farzet ki o burayı okuyacak" bölümünde. müsait zamanımda eşinin ailesi ile ilgili sıkıntılar neler, seni dövme eşiğine ne getirdi vs onları okuyacağım inş.

Allah hakkında hayırlısını gönlüne hakim kılsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…