Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

bence şehir değiştirmekten ziyade eşinizin değişip değişmediği daha önemli..

genelde erkeğin kolay kolay pişman olacağına inanmam, ama nedense sizin eşiniz için pişman olduğunu, ona bir şans daha vermeniz gerektiğini hissediyorum...ve asıl önemli olan ailesiyle birarada iken değişebildiğini göstermesi..bugün uzaklaşırsınız, yarın yine aynı şehre döndükten sonra yine adam aynı adam ise yıllar sonra ayrılırsınız hemde daha acı olur...

ailesi ve kendisi hakkındaki rahatsızlıklarınız üzerinde dursanız daha doğru karar verirsiniz...şikayetlerinizi a dan z ye dile getirin...bakalım o zaman tepkisi ne olacak?

bana katekate diye bir üyeyi hatırlatıyosun :) hem çok aşık, hem çok sorgulayıcı, ne serden vazgeçen, ne yardan geçen şekilde.. hayırlısı olsun..

Asudecim konu kate'in konusundan biraz farklı,Kate'in eşi çok pişmandı ve değişmek için çabalıyordu en son, umarım böylede devam ediyordur .
İnsan unutmuyor ama iyi şeyler hayattımızda çok olmaya başlayınca kötüler yavaş yavaş sineye çekiliyor ama malesef asla unutulmuyor sadece alışılıyor
htczhr , özürdileyerekten ,
bu olayda işin içinde şiddet var malesef ve daha bunun hata olduğunu kabulenmemiş pişman olmamış birde adam
Zaten pişman olsa ailesinide karşısına alıp konuşup yeni bir hayata başlar , önce kendi ailesinin dengesini oturtur.
Bana göre şiddete başvuran kişilede çok büyük bir özgüvensizlik olduğunu ve bu sebeble kendilerine güveni olmadıklarından ne yardan ne serden dediklerini düşünüyorum.Hatasını kabul etmek , pişman olmak yok bu insanlarda herkonuda haklılar ,şiddeti bile kendilerine göre hak görüyorlar ,hep onlar ve onların ailesi malesef ..

htczhr zamana bıak allah sahiden hayırlısı ne ise onu veriyor sana ötesi yok , istediğini değil seni n için hayırlı olanı ....Zaman bırak bol bol dua et ve kızın yanında sana hayat arkadası en buyuk mükafatın kızın bunu aklından çıkarma .

Senin için dua edeceğim , kızın ve senin için en hayırlısı olsun

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.en azından kandırmaya çalışmıyor.
tamam gidelim deyip gidince her şeyin sorumlusu sensin de diyebilirdi.
hiç olmazsa dürüst davranıp yapamam dedi.
demek ki hayırlısı böyle...

İçim parçalanıyor yazdıklarını okudukça. Şiddeti, hakareti unutmaya hazır aşık bir kadın ve hiçbirşey olmamış gibi davranan sevgiden yoksun bir adam

Dilerim biran önce diner içindeki bu sızı.

inşallah canım dediğin gibi olur.
onunda bu kadar sevgiden yoksun olduğunu düşünmüyorum aslında...
ama hiç bir şey yapacak cesareti yok.

htczhr,

senle çok yazıştık vakti zamanında.

şimdi biraz uzaktan takip ediyorum..

çok yorum yapamıyorum ben şu anki durumuna...

şu şiddet olayı ve en önemlisinin siz olduğunuzu daha farketmemesi üzücü..

ben aslında sana başka şehre gitmeyi tavsiye etmiyorum...

bu ayrı bir kriz olacak..

eşimin bana geldiği o temmuz gününde gerekirse ailesiyle hiç görüşmeyebileceğimizi söylemişti...

ama tecrübeyle sabittir ki, mutlaka mutlaka bu durum içe atılacak ve evlilikte krize neden olacaktır...

kesinlikle kabul etmemiştim..

Ah zaten ben Kate olarak zaten meğer ne kadar toymuşum...

ne kadar vericiymiş..kendimi en son düşünüyormuşum..

önemli olanın mesafe olmadığını sen de biliyorsun..

huzur denilen şeyin onlarla olan mesafenizle alakası yok...

eşinin kafasıyla alakalı...

ben görüşüyorum ailesiyle..hem de büyük bir keyifle..

çünkü onlarla görüşmesem ahlarımın nasıl bir bir tuttuğundan emin olamayacağım..

huzur mutluluk ikinci şans durumu her daim var..

Banu da çok mutlu biliyor musun?

ama bunun için gerçekten pişman ve çabalayan bir eş gerekiyor..

hayırlısı olsun arkadaşım ne diyeyim..

Son düzenleme:

canım başka şehre gitmeyi göze alamıyor,konuşur konuşmaz cevap verdi.
sonra akşamüstü tekrar konuştuk, tekrar söyledi.
yani gerçekten pişman ve çabalayan bir eş yok bence...
zaten gerçekten pişman olduğuna inansam düşünmem bile bunları...
sana özelden de yazdım başka şeyleri...
ama o ailesini hayatımızın merkezine oturtarak yaşamaya devam etmemizi istiyor.
benim ailem onunla görüşmeyi düşünmüyor,o da öyle...
ama kısıtlamam diyor, zaten öyle olmalı...
ama ya onun ailesinin yaptıkları...
babası evinizi ben yaptırdım diyerek bahçeye dikeceğimiz ağaçlara bile karışıyor...kendisi de baskı altında aslında...
ama annesi ve babasının dediği her şeyi kural kabul ediyor...
onların yaşadığı hayatı mükemmel görüyor...
ama annesi çok mutsuz, babası hiç ilgilenmiyor...
o da bilerek veya bilmeyerek acısını çocuklarından çıkarıyor.
en basiti ben evimiz olmadığı, tayin istediğimiz için kendi memleketimde doğum yaptım.
eşimin ailesinden kimse gelmedi.
ben annesi rahatsız olduğu için anlayış gösterdim,konuşmak isteyen herkesin ağzını kapattım.
ama daha sonra evimizin eşyaları alınırken annesi hep yanımızdaydı...
o zaman ayağı ağrımıyordu.
eşime tek kelime etmedim.
ama dokundu arkadaşlar, eşimin benden önce annesinin yüzüne bakması onay almak için dokundu.
hatta salon perdesi seçiyorduk, hiç unutmam kayınvalidem bu çok güzelmiş dedi.
ben başka beğendim, inanır mısınız ağladım lütfen bu olsun diye...
ne saçma hepsinin parasını eşimle biz verdik...
ama bir perdeye bile sözüm geçmedi...
kahverengi hiç sevmem evimin yarısı, siyah toz tutar beyaz kirlenir diye kahverengi oldu...
ama kadın yardımcı olmaya çalışıyor dedim.
beğendiğim halıyı daha önce kendi beğenmediğini söyledi.
sonra aynısından kendi evine almak istedi,hoşuna gitmiştir dedim.
bu anlattıklarım belki saçma gelir ama ben bunlarla uğraşırken daha 20 günlük anneydim.
doğum yaptıktan 15 gün sonra kayınvalidemin yanına geldik.
hatta bu kadar erken yola cıkmayalım dedim eşime...
doktora sorduk, problem yok deyince tamam dedim.
kayınvalidem eltimdeymiş,onların evine çıktık.3. kat.
sezaryenle doğum yapmıştım canım yanıyor.
ben arka odada bebeğimle acıdan ağlarken o ailesiyle içeride meyve yiyordu.
oradan indik kayınvalidenin evine çıktık.4. kat.
evi dubleks 2.katında yaşıyorduk kısmen de olsa mahremiyet vardı hakkını yemeyeyim.
ama ben kendi başıma banyoyu bırak, tuvalete gidemiyordum.
neyse...
kısaca ben buraya geldim değersiz oldum.
çok saçma sapan şeyler yazdım belki...
belki de niye hala seviyorsun o zaman diyorsunuz...
ama benim aşık olduğum adam orada, biliyorum,bastırılmış...
kızımın babası...
onun için niye tayin isteyelim diye tutturuyorsun demeyin.
nasıl tutturmayayım...
daha yazabileceğim bir sürü şey var, çok daha büyük yanlışlar...
ama bugün bunlar içimi kanattı...
sadece paylaşmak istedim.

Son düzenleme:

Hiçde yazdıklarınız saçma sapan şeyler değil öyle düşünmeyin herkez yaşadığını bilir size burdan ahkam kesmek istemiyorum.Geçen yorumumda da dediğim gibi önceki yazdıklarınızdan sizi takip ediyorum yaşadıklarınızı kavgalarınızı düşüncelerinizi okuyor ama yorum yapmıyorum hatta kate kate arkadaşında yaşadıkları beni çok etkilemiş ama onada cevap vermemiştim diye hatırlıyorum..Hangimiz sorun yaşamıyoruzki hepimiz iplik misali rengarenk değilmiyiz kimi simsiyah bir hayat yaşarken diğeri tozpembe yaşıyor..Size söyleyeceğim her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır..1 sene sonra karşınıza tekrar çıkabiliyor ve size 1 şans daha verelim diyorsa o zaman sizde su bulanıkken balığı yakala derler o misal isteklerinizde ısrar edin asla vazgeçmeyin sizin eski siz olmadığınızı anlasın.Neyle nasıl mutlu olacaksanız o doğrultuda ayak diretin asla pes etmeyin çünki yaşadıklarınız yenilip yutulacak şeyler değil eski yazdıklarınızı hatırlıyarak bunları söylüyorum.Asla başınıza kakmıyorum ama yaşadıklarınızı unutmayın ve bu birlikteliğin uzun ömürlü sağlıklı bir şekilde devam etmesini istiyorsanız hem eşinizin hemde sizin bazı fedakarlıkda bulunması lazım burda parantez açmak istiyorum sizin yazdıklarınızla cevap vermem gerekirse siz fedakarlık konusunda elinizden geleni yapmışsınız sıra eşinizde gibi görünüyor...Allah hakkınızda en hayırlısı neyse onu versin..

yorumunuz için teşekkür ederim. dediğiniz gibi düşünüyorum bende...
belki biraz bencilce ama benim verebileceklerim gerçekten bu kadar...
o şöyle düşünüyor, o zaten gidecek kafasına koymuş, taşınmak ve yeniden başlamak sadece onun için zor...
ama öyle değil...
yaşayacağımız zorlukları ikimiz yaşayacağız...
şehir değiştirmek sadece bir başlangıç ve biz daha baştan vazgeçersek sonunu zaten getiremeyiz...

Kurtarılabilecek evlilikler elbetteki bazı fedakarlıklarla kurtarılmalıdır, FAKAT bitme nedenleri eğer silinmiyorsa ve bunun için çaba harcanmıyorsa tekrardan aynı ilişkiyi yaşamak çok yorucu.

Ayrılık sonucu yaşanılan sıkıntılar kar kalıyor sadece..

Herşey aynı olacaksa neden çürük tahtaya tekrar çivi vurulsun ki ?

Hem barışma çabasına girip hemde fedakarlıklarda bulunmayan insanları-erkekleri anlayamıyorum.

beğen butonu artık aramızda olmadığı için alıntılı ile beğendiğimi söyleyeceğim :)

ben artık burada bir arkadaş yazmıştı ona katılıyorum,belki de sadece aile ortamıdır özlediği diye.
özlediği ben değildim, aile ortamını özlemiş.
biterken de o aile ortamı olabilir mi diye denedi...
neyse bundan daha kötü şeyleri de atlatmıştım...
bunu da atlatırım...
zor ama atlatmak zorundayım...
işin en acı tarafı hala ona inanabilecek olmam...

Son düzenleme:

cnm Allah yardimcin olsun insallah...konunu takip ediyorum...basta sevinmistim ama öyle görünüyorki hala bazi seylerden ders cikarilmamis...

sende bosvermeye calis...biliyorum senin icin kolay degil ama baska tercihin yok malesef...

dualarim seninle....

çok teşekkür ederim canım, demek ki hayırlısı böyle...
ama o kadar garip ki...
sürekli ümit ettim onun bana gelmesini...
tam tamam bitti dedim, geldi...
olacak bu sefer dedim, sevindim...
bin beter oldu...

ama o kadar garip ki...
bin beter oldu...

sacma gelebilir belki ama belki daha cok canin yanmasi gerekiyordur tamamen aklindan silebilmen icin...suanlik daha fazla aci cekiyor olabilirsin ama belki bu ilerisi icin sana ders olacaktir...

ama o kadar garip ki...
bin beter oldu...

sacma gelebilir belki ama belki daha cok canin yanmasi gerekiyordur tamamen aklindan silebilmen icin...suanlik daha fazla aci cekiyor olabilirsin ama belki bu ilerisi icin sana ders olacaktir...

yok canım niye saçma olsun...
bende öyle düşünüyorum...
şu mahkeme işi hallolsun, umutta gidecek, sürekli tetikte olmayacağım...
daha iyi olacak demek ki böyle...
zaten hep Allah'ım hayırlısını ver diye dua ediyorum.

mahkeme tarihi bellimi peki?

Erkeklerin genel taktiği değilmi bu , sen artık yoluna gidecekken, hayatını bir çizgiye oturtmuşken, yaşadıklarını duygularını sindirmiş acıları arkana atmış hayata tutunmaya çalışırken, karşımıza çıkıp aklımızı karıştırıp bizi gene aynı noktaya taşımak .....

Sen güçlüsün bunca seyden sonra bunuda atlatırsın eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…