Eşim bebeğimi aldırmamı istiyor,ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üsluptan üslüba fark var...cümlelerinizden tahammülsüz sinirli biri olduğunuzu tahmin ediyorum,siz sinirinizi çıkarın diye açmadım konuyu.

Eşim genelde istediği olmadığında yüksekten konuşan biridir,o sözünü umursamamamın sebebi bu.Ha olur da gerçekten böyle bir şey yaşarsam,gerekeni yaparım rahat olun,bu durum bir bebeğin yaşam hakkını elinden almaktan daha az acıtır canımı.

sözleriniz bana güç verdi teşekkür ederim.

16. haftadan önce cinsiyetin söylenmemesinin sebebi yasal kürtaj süresi içinde belli olursa aldırılır diye değil, 14-16. haftalardan önce cinsel organların oluşmamış olmasıdır. Hatta kromozomsal olarak belirli bir haftaya kadar tüm fetüsler dişidir. ABD'de birçok eyalette yasal, anne kararına bağlı kürtaj süresi 24 haftadır. Orada da cinsiyet aynı haftalarda söylenir doktorlar tarafından, daha erken ya da daha geç değil. Daha önce cinsiyet oluşsaydı ve gözle görülebilseydi daha önce de söylenebilirdi doktorlar tarafından dünyanın birçok yerinde.

Yasal otoritelerce sağlık sorunu olmaksızın bir fetüs anne vücudunun dışında yaşamını sürdüremiyorsa bunun kararı anneye bağlıdır denmiştir. ABD'de birçok eyalette 24 haftanın belirlenmesinin sebebi de budur. Çünkü henüz ciğer gelişimi tamamlanmadığı için o haftalarda doğsa dahi yaşamını sürdüremeyecektir. Anne vücudunun dışında yaşayamacak olan fetüsün gelişiminin sonlandırılması işlemi de cinayet değildir. Bir kadın hakkıdır. Ülkemizde bu hakka ulaşımın zor olması ise övünülecek bir şey değildir.

Erkeklerin çoğu geçim sıkıntısından korkuyor buna benim eşim de dahil. Size de o cana kıymak kolay geliyor demek ki. Saygı duyuyorum :)
Iyi yapin üçer beşer napim hanimefendi..Kiymasin konu sahibi cana..Koca istemiyor kendi 3 cocuk hayaliyle yapsin..Bakacak kendisi..Siz de yapin madem

Kürtaj gibi kişisel bir konuda akıl verilmesine karşıyım, ancak doğacak her çocuğun ebeveynleri tarafından istenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira barınma/beslenme/eğitim gibi temel hakların yanı sıra koşulsuz sevgi ve benimsenme de çocukların bir hakkı.

Sanırım sizin yerinizde olsam gebeliğimi sonlandırıp, eşimden de boşanırdım.

Iyi yapin üçer beşer napim hanimefendi..Kiymasin konu sahibi cana..Koca istemiyor kendi 3 cocuk hayaliyle yapsin..Bakacak kendisi..Siz de yapin madem
Ah zaten kaderimde kismetimde olursa seve seve Rabbim vermiş başım gözüm üstüne :) kadın tek bı cumle yazmış surekli aynı cümle üzerinden neden yuruyosunuz... Benimde hayalim 4 çocuk olur mu bilmem şu an ben 2 istemiyorum bileeeeee. Kendisi bakacak tabi ki bir çocuğu 11 yaşında diğeri 7 kendisi ağalar pasalar gibi bakar. O aldatmali hayalli kocaya da çıkarken çöpleri at gelirken bez al desin

O zaman 3 çocuk hayalini gerçekleştir kocandan senden ayrılsın madem çalışmıyorsun ama babandan gelen bir maddiyat var bakarsın mis gibi 3 çocuğuna. Başka bir yolu yok bunun. Ben erkek olsam ve eşim asla istemediğim halde hamile kalsa bende eşinin verdiği tepkiyi verirdim zorllamı yani. Artık olan olmuş yok kocam korunsaydı demekle olmuyor. Sevişiyorsan sonuçlarınada katlanacaksın. Suçu kocana yıkıyorsun bütün mesajlarında. Sende de suç var geri çekinmeyi kabul etmeseydin hamile kalırım bak deseydin 2hafta sevişmeseydin tavrını koyum 3.hafta prezervatif takıp gelirdi o adam hiç kusura bakma.

Cocuk buyuyunce buralari okumaz umarim

Herkesin yaşadığı hayat ve koşulları farkldiir. Korkuları heyecanları mutlulukları üzüntüleri farklidir. Dünyaya zevk ve sefa surmeye gelmedik ! İmtihanimiz var oldu ve olacak. Her söylediğimizden her davranışımizdan imtihana çekileceğiz. Kii verdiğiniz bebek katili olup koca sutlamak fikri de bir kadın olarak bir kadına verilecek fikir değildir... !!!!! Her ne kadar fetüs desenizde o bir canlı senelerce isteyip olmayıp sonra evlat edinip de o evladın verdiği cezaya maruz kalanlar. Rabbim en hâyrlisini bilir.....

Çocuklarınız kocaman olmuş. Çalışmıyorsunuz. Hayallerinizden bahsediyorsunuz. Girin o zaman bir işe çalışın, doğurun. Eşiniz de olsa, hayallerinizi gerçekleştirmek sizin yükümlülüğünüz eşinizin değil.

Üstelik siz daha prezervatif kullanmaya ikna edememişsiniz. Bu neyin cengaverliği?

sizi de rahatlayanlar arasına alalım...

Sizin inancınıza gore konu sahibi kocasinin sözünden cikarsa büyük gunaha giriyordu degil mi??

Allah gönlünüze göre versin inşallah:)

Kromozom konusu yanlış yalnız. Yumurtayı dölleyen sprerm x veya y dir. Buna bağlı olarak cinsiyet kromozomu baştan bellidir.

ria taktirabilirdiniz, tupleri bagalattirabilirdiniz, eşiniz istemiyorum diye birsey yok korunacakti, hem et ete degmeli special life special life modunda ortalikta geziyor hem hatalarinin bedeline katlanmiyor oh ne ala memleket.
eşi vazektomi yaptırabilirdi, kadinlardan daha kolay yapılıyor erkeklere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…