- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi morrrmenekse
-
malesef
neden o istemiyor diye ben isteğimden vazgeçmeliyim,ben hep 3 çocuk istemişimdir,ama eşim istemediği için vazgeçmişimdir,çabam yoktu bunun için ama olursa olur modundaydım,oda o korunma şeklinde kendine güveniyordu,bu kadar karşıysa binde bir ihtimali bile gözardı etmesi hatalı olduğunu göstermez mi?sizin istediginizi biliyorum.
siz ayni evde yaşayan eşinizin bir cocuk daha kaldirip kaldirmayacagini bilmiyormuydunuz? onun tedbir almamasi zaten sacmalikta en azindan siz bu tedbiri mecbur kaldiginiz icin alıp bu duruma düşmeyebilirdiniz.
şuan onunla uğraşmaya gücüm yok çünkü hala olayın şokunda ve kaygısındayım.Her ne kadar hep 3 çocuk istesemde ciddiye binmesi başka birşeymiş.Bu laftan sonra o adamin bavulunu toplayip kapinin önüne koyardim net. Sanirsin erkekler hep böyle fit, seksi kivanc-style kaliyor. Gömerim bu herifi arka bahceye. Siz fazla pasif kaliyorsunuz belli. Esim bana böyle bir cümleyi asla kurmaz, cünkü arkasindan kopacak firtinayi cok iyi biliyor. Esiniz hakkinda aklima bir cok laf geliyor da, ban yemege bile degmez
peki neden bazi ulkelerde bebegin aldirabilirligi 8 hafta bazisinda 12 bazisinda 24 hafta?Tıp otoritesi deg
Tıp otoritesi degilseniz nereden biliyorsunuz bebegin canli oldugunu?? Yani gidip konustunuz mu?? Dr aldirilabilir diyorsa demek ki al di ri la bi lir..Bunda bir sakinca yok!!! 2 yasinizdan oncesini hatirlamiyorsunuz degil mi?? Iste bunu bilim soyluyorsa demek ki cocukta belli zaman dili icinde al di ri la bi lir!!!
Sizin görüşünuze gore sperm de canli hanimefendi!!Cansiz degil hicbir sperm bunu anlayabiliyor musunuz?? Guclu sperm yasayabiliyorsa gucsuz spermler ölüyor...Olmesin o zaman tüm spermler!! Sizin mantigimiz bu!peki neden bazi ulkelerde bebegin aldirabilirligi 8 hafta bazisinda 12 bazisinda 24 hafta?
buna tip bilimi karar veriyorsa bu farklilik neden?
kurtaj tamamen etik bir karardir. 12 haftalik bir bebegi almakla yeni dogmus bir bebegi acisiz oldurmenin tibbi olarak hicbir farki yoktur. ikisi de benzersiz bir insandir. sac renginden goz rengine, sesinden karakterine herseyi belli olan bir varlik.
ancak etik olarak dusunuldugunde yeni dogan ve istenmeyen bebegi olduren cani ve katildir. henuz dogmamis 23 haftalik bir bebegi olduren normal.
spermle yumurtayi ceninle karistiran biri tabi bunlari ne kadar anlar bilinmez.
neden o istemiyor diye ben isteğimden vazgeçmeliyim,ben hep 3 çocuk istemişimdir,ama eşim istemediği için vazgeçmişimdir,çabam yoktu bunun için ama olursa olur modundaydım,oda o korunma şeklinde kendine güveniyordu,bu kadar karşıysa binde bir ihtimali bile gözardı etmesi hatalı olduğunu göstermez mi?
hala ayni kafadasiniz. sperm tabi ki canli, vucudumuzda canli bir suru hucre, bakteri vs ile de yasiyoruz. canli elbet ancak bir insan degil.Sizin görüşünuze gore sperm de canli hanimefendi!!Cansiz degil hicbir sperm bunu anlayabiliyor musunuz?? Guclu sperm yasayabiliyorsa gucsuz spermler ölüyor...Olmesin o zaman tüm spermler!! Sizin mantigimiz bu!
Zaten olan olmuş artık. İsteyip istememesinin bir önemi yok. Aldırma kararını almak için iki kişi gerekirken, doğurma kararını kendi başınıza alabilirsiniz. Haaa o seni aldatırsam sorumlusu sensin lafından sonra zaten adamın ne olduğu belli ya...neden o istemiyor diye ben isteğimden vazgeçmeliyim,ben hep 3 çocuk istemişimdir,ama eşim istemediği için vazgeçmişimdir,çabam yoktu bunun için ama olursa olur modundaydım,oda o korunma şeklinde kendine güveniyordu,bu kadar karşıysa binde bir ihtimali bile gözardı etmesi hatalı olduğunu göstermez mi?
Iste bende onu diyorum!o canli falan degil! Henuz insan degil!! Siz ordan burdan duyduklarinizla ona canli diyorsunuz!!hala ayni kafadasiniz. sperm tabi ki canli, vucudumuzda canli bir suru hucre, bakteri vs ile de yasiyoruz. canli elbet ancak bir insan degil.
malumunuz insan olusumu icin spermin yumurtayi dollemis olmasi gerekiyor.
olusmus butun genetigi kodlanmis bir insan yavrusu ile spermi karsilastiran sizsiniz.
Tabi önlem almak kadına ait, hamile kalmak, çocuk bakmak, ev işi yapmak, temizlik yapmak hep kadına ait. Paşa kocalarının gönlünü yapmak da kadına ait. Ayrıca hamilelik sonrası kilo alımı, cinsel hayatın bitmesinin sorumlusu da kadın. Adam haklı sonuçta kendin hamile kaldın, o ne yaptı ki. Vallaha dicek çok sey var da neysebunun önlemini almak kadına aitmiş
peki neden bazi ulkelerde bebegin aldirabilirligi 8 hafta bazisinda 12 bazisinda 24 hafta?
buna tip bilimi karar veriyorsa bu farklilik neden?
kurtaj tamamen etik bir karardir. 12 haftalik bir bebegi almakla yeni dogmus bir bebegi acisiz oldurmenin tibbi olarak hicbir farki yoktur. ikisi de benzersiz bir insandir. sac renginden goz rengine, sesinden karakterine herseyi belli olan bir varlik.
ancak etik olarak dusunuldugunde yeni dogan ve istenmeyen bebegi olduren cani ve katildir. henuz dogmamis 23 haftalik bir bebegi olduren normal.
spermle yumurtayi ceninle karistiran biri tabi bunlari ne kadar anlar bilinmez.
maddi sıkıntımız yok demiştim,bu olaya kadar da gayet güzel bir evlilğimiz vardı,neden cahilliğinden yararlanmış olayım?ben onun öğretmeni miyim? hangi zamanda yaşıyoruz?ben ona kondom tak dediğimde reddeden kendisi,ama sonucuna katlanacak olan benim öyle mi?Böyle bir adamdan 3.cocuk istegi ha? Inan ne diyecegimi bilemiyorum. Tek bir maas ile 3 cocuk. Baba zaten istemyor. Olan büyük kiza olacak. O herseyde mecburen yardim etmek zorunda kalacak. Baba yardim etmiyor, anne artik yipranmis oluyor uykusuzluk, babanin tavirlarindan, eve, cocuklara yetisemiyor diye.
Halen hatayi esine atiyorsun ya. Sen zaten bebegi istiyordun, onun için bu "korunma yöntemi"ne ses etmedin. Adamin cahilliginden açikçasi faydalandin. Hamile kalinca kim bilir ister diye düsündün ama adam istemedi.
En çok o cocuklara aciyorum. Ev desen huzursuz. Okul desen zar zor ödeniyor, evdeki ortamda ders çalismak artik hak getire. Diger cocuklar ile yaris içinde arkalarda kaliyorlar, daha çok mücadele vermek zorundalar hayatta ilerlemek için. Ve niye? Iki yetskinin sorumsuzlugundan dolayi. Halen tartisma var bu konuda yok canli mi degilmi diye. Böyle bir hayati yasamaktansa, 5 haftalik daha hücreyken bencede alinsin. En azindan olan 3 cocuga degil, 2 cocuga olmus olur.
Böyle bir adamdan 3.cocuk istegi ha? Inan ne diyecegimi bilemiyorum. Tek bir maas ile 3 cocuk. Baba zaten istemyor. Olan büyük kiza olacak. O herseyde mecburen yardim etmek zorunda kalacak. Baba yardim etmiyor, anne artik yipranmis oluyor uykusuzluk, babanin tavirlarindan, eve, cocuklara yetisemiyor diye.
Halen hatayi esine atiyorsun ya. Sen zaten bebegi istiyordun, onun için bu "korunma yöntemi"ne ses etmedin. Adamin cahilliginden açikçasi faydalandin. Hamile kalinca kim bilir ister diye düsündün ama adam istemedi.
En çok o cocuklara aciyorum. Ev desen huzursuz. Okul desen zar zor ödeniyor, evdeki ortamda ders çalismak artik hak getire. Diger cocuklar ile yaris içinde arkalarda kaliyorlar, daha çok mücadele vermek zorundalar hayatta ilerlemek için. Ve niye? Iki yetskinin sorumsuzlugundan dolayi. Halen tartisma var bu konuda yok canli mi degilmi diye. Böyle bir hayati yasamaktansa, 5 haftalik daha hücreyken bencede alinsin. En azindan olan 3 cocuga degil, 2 cocuga olmus olur.
24 haftaya kadar olan keyfi ingiltere'de.Cünkü farkli ülkelerde farkli yasalar var? Bebegin "canli" olmasi ile alakali bile degil.
Ve o 24 hafta olan yerler, sadece acil bir durumda olur. Anne yada bebek hayati tehlikeye girdiginde.
Neticede 5 haftalik ve 24 haftalik arasinda fark var biliyorsun degilmi? Adina embryo bile denilmiyor mesela, zygot deniliyor.
Ona bakilirsa evet spermlerde "canlilar"dir. O halde kondomlar "spermi öldürüyorlar" diye yasaklansin? Yani bu düsüncede olan birçok insanda var. Hayatin spermde basladigini düsünen.
Senin benim düsüncem bu konuda önemi yok. Yasal hak denilen bisey var. Yasal 10.haftaya kadar aldirmaya hakki var. Ve evet bazen dogurmamak, dogurmaktan daha iyidir.
maddi sıkıntımız yok demiştim,bu olaya kadar da gayet güzel bir evlilğimiz vardı,neden cahilliğinden yararlanmış olayım?ben onun öğretmeni miyim? hangi zamanda yaşıyoruz?ben ona kondom tak dediğimde reddeden kendisi,ama sonucuna katlanacak olan benim öyle mi?
24 haftaya kadar olan keyfi ingiltere'de.
24 haftadan sonrasi annenin yasamiyla alakali.
kanadada sanirim bir sinir yoktu.
yasalar toplumlara gore koyulur kiminde idam serbestken kiminde degildir.
bazi suclar icin idamin serbest olmasi bunu hakli kilmaz.
ya da suudi arabistanda gore taslanarak oldurulmek de bi yasadir.
5 haftalikla 24 haftalik arasindaki tek fark birinin daha cok.buyuk olmasidir. evrelere verilen ismin bir onemi yok. netice o 5 haftalik zigot 24 haftalik bir cenin de olacak bir bebekte.
ama bunu sperm icin kullanamayiz. yani elmayla armutu karistirmak bile degil artik. spermle 5 haftalik bir bebegi kiyaslamak.
Oluşmuş Atan bu kalbi var bu kadar basit mi nurdan duyduklarınizla canlı diyorsunuz demek evet canlı bunun vebali her ikisi içinde yaa madem çocuk istemiyor kocan korunacaksiniz bi kere öyle kocam olsa gider tüpleri kapatırım ona o güzelliği yaşatmam bile ya geri çekilme korunma yöntemi değil bunu anlayın artık Allah'ın gücüne gitmese isyan edecem de edemiyorumIste bende onu diyorum!o canli falan degil! Henuz insan degil!! Siz ordan burdan duyduklarinizla ona canli diyorsunuz!!
konu sahibinin istemesi konusunda hemfikirim.Niye ki? Spermde bir canlidir ona bakarsan. Mikroskopun altinda görülen, kuyrugu olan, yüzen bir organizma. Organizma demek, yasiyor demek.
5 haftalik ile 20 haftalik hamileligin arasinda çok fark var. Arastirmani öneririm. En basit daha sinir sistemi olusmamis, his etme yetisi yok, beyni yok, algilama yetisi yok. Hiç bisey yok yani. Vücüdda bu haftalarda mesela sagliksiz bir hamilelik ise düsük yapiyor.
Ayni sekilde bir kadin, sonraki hayati, sagligi düsünmek zorunda. Hiçbirimiz ne konu sahibin, ne o cocuklarin yaninda olmayacagiz. Maddi, manevi zorluklar çekildiginde, travmalar yasanildiginda,... Bazen duygular ile degilde mantik ile düsünmek gerek.
Tabi bu tartisma bile bosmus. Konu sahibi zaten bebegi isteyerek yapmis.
konu sahibinin istemesi konusunda hemfikirim.
ancak sizinle anlasamadigimiz nokta sperm ve genetigi kodlanmis bir insani bir tutmaniz.
elbette 5 haftalikla 20 haftalik ayni degil ancak bir problem olmadigi surece 15 hafta sonra ayni olacaklar.spermin ise 100 yil da beklese insana donusme gibi bir sansi yok. ustelik dedigim gibi 20 haftalik her organi olusmus bebegi bir cok ulkede kosulsuz sartsiz aldirabilirsiniz.
20 haftalik bebek de pek bir dusunme, hissetme yetisine sahip degil. ben dogacagim diye bir bilincte degil. hatta yeni dogmus bir bebek de neredeyse bilincsiz. 5 haftalik 20 haftalik 40 haftalik bunlarin arasindaki tek gercek fark gecen zaman.
hepsinin nasil gorundugu ve ne oldugu hakkinda yeterli bilgim mevcut.Bebek olusumdan, hamilelikten bilgin varmi? 5 haftalik hücre kitlesinin nasil göründügünü biliyormusun? O haftada kalbi bile yok. Kalp atisi 7-8 haftalikken oluyor. Ki o bile bisey ifade etmiyor. Bir kasin çalistigini gösteriyor ancak halen duyma hisetme yetisi yok (sinir sistemi).
Ve sperm, eger yumurta ile bulusursa gayet insan olma potansyeli var. Eger kondom kullanirsan, bu potansyelini elden almis oluyorsun. Ve canli, sadece insanlardanmi ibaret? Dogadada canlilar var, bu covide virüsü bile bir canlidir. Tek önemli olan bir insanin olusmasi mi?
Yerinde olsam bir kaç bioloji dersi ve etik derslere göz atardim.
Ve kimse burda 20 haftalik bebekte aldirsin demiyor. O kismi, sirf hakli olmak adina kullanmazsan daha iyi. 20 haftalik bebegin gayet sinir sistemi, duyu, his etme yetisi gelisti. 26 haftaliktan itibaren hatta dis dünyada yasama ihtimali var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?