- Konu Sahibi Kelebek_00
-
Esimle 3 yil flort edip 4 yil nisanli kaldik. 17 aydir evliiz fakat maddi durum imkanlardan dolayi bu 17 ayin 16 ayi ailesiyle kaldik. Anliycaginiz 1 aydir kendi evimizdeyiz. Yeni evimize tasindik ve iste bu zaman evli oldugumu hissettim. evimin hanimi oldum yani sanki yeni evlenmis gibiyim. Tam tadini cikarayim derken esim habire baski yapiyor bebek zamani geldi cok istiyorum diye.. Zamani gelmis olabilir diye dusunuyorum bende de icimde bir eminsizlik var. Ne kadar cocuklari sevsem de kendi cocugum olmasindan korkuyorum yapabilecekmiyim hazirmiyim diye..Iyi bir anne olabilecekmiyim? ya olamazsam? diye sorular geciyor aklimdan..esime biraz zaman ver bana diyorum ne zamani diyor 8 yil zamanin oldu daha ne zamani istiyon diyor..benneyaptımki
Bu konuda aramizdaki anneler fikir versin..sizde bu korkuyu eminsizligi yasadinizmi? bu sorular aklinizdan gectimi?normalmi ? cocugunuz dunyaya geldiginde nasil bir duygu idi? ne bileyim yardimci olursaniz cok sevinirim .. simdiden tskederim.a.s.
canım bizde ilk 1 yıl olmasın borçlarımız bitsin dedik.hatta günüm geçmişti eşim hamileyim diye karşıma gelme demişti..o zaman allaha dua ettim olmasın borçlarımız var diye.ama 6 yıl oldu şimdi olsun diye dua ediyorum..eşim çok pişman keşke korunmasaydık diyor ama iş işten geçti...17 ay olmuş yeterli bi zaman bence..bebek evinize neşe katacak iyice..
canım kusurama bakmazsan bırsey soracagım haplamı korundun..
Arkadaslar oncelikle cok tsk edeirm cevaplariniz icin..yasim 24 1 sene daha beklesem diyorum ama esim kesinlikle kabul etmiyor..sizin dedigniz gibi 1 sene bekledin ya sonra istediginde olamazsa diyor..ki buda dogru. Off ne bilem aklim cok karisik fisfisfis
Çocuk sahibi olmak.......
İnsanın düşünerek doğru zmanda ve kendini gerçekten hazır hissettiğinde gerçekleşmesi gereken bir durum bencea.s
Eskiden nasıl oluyormuş anlamıyorum. Annelerimiz nasıl bakmış bize:1no2:
Gerçekten bana da çok zor geliyor. Bazen hiç olmasa mı diyorum. Ben çocuk için mi evlendim. O olmadan olmaz mı:uhm:
Ama belki doğanın kanunu, evin neşesi, mutluluk kaynağı belki....
Ama bakmak, ona iyi bir gelecek sağlamak, alhaklı, terbiyeli, eğitimli olmasını sağlamak o kadar çok korkutuyor ki beni desenağlama
Bazen böyle bir dünyaya çocuk mu getirilir dediğim bile olur. Sonrada pişman olurmuyum yapmazsam derim. Yani anladığım bende hazır değilim. Yani bu kadar çelişki yaşarken nasıl bebek yapılır.:1no2:
Canım sende hazır değilsen eşini bi şekilde ikna etmelisin. O baba olacak. Ama sen ANNE....Hem en güzel duygu hem en zor sana düşen görevkaydirigubbakcemile5
Belki eşinin sana baskı yapması seni uzaklaştırıyor olabilir. Eğer böyle bir duygu yaşıyorsan da ona anlatmalısın. Bİr bebek dünyaya başkası istiyor diye getirilmez. bu kişi eşiniz bile olsa. O bebeği siz 9 ay karnınızda taşıcak ve ençok da siz bakacaksınız.
Hayırlı bir zmanda hayırlı bir bebek sahibi olmanız dileğiylea.s.
evet canim haklisin baskasi icin cocuk dunyaya getirilmez..istiyorum aslinda ama henuz degil. Ama birde bekleyip de bu sefer olmazsa korkusu var.. yani cocuk yapmaya karar versem bir turlu vermesem bir turlu..bende bilmem napacagimi benneyaptımki
Canım şuna inan. Şimdi sen eşin istiyor diye yapmaya karar versen olacağı ne malum.Çocuğumuz olmama riski her zman var. Diyorum ya doktara gidersin kontrolden geçersin. Bir sorun varsa şimdiden doktor söyler zaten. Sorun yoksa da eşinin içi rahat eder. Vesveseye düşme. Artık tıp ilerledi. kaydirigubbakcemile5
Esimle 3 yil flort edip 4 yil nisanli kaldik. 17 aydir evliiz fakat maddi durum imkanlardan dolayi bu 17 ayin 16 ayi ailesiyle kaldik. Anliycaginiz 1 aydir kendi evimizdeyiz. Yeni evimize tasindik ve iste bu zaman evli oldugumu hissettim. evimin hanimi oldum yani sanki yeni evlenmis gibiyim. Tam tadini cikarayim derken esim habire baski yapiyor bebek zamani geldi cok istiyorum diye.. Zamani gelmis olabilir diye dusunuyorum bende de icimde bir eminsizlik var. Ne kadar cocuklari sevsem de kendi cocugum olmasindan korkuyorum yapabilecekmiyim hazirmiyim diye..Iyi bir anne olabilecekmiyim? ya olamazsam? diye sorular geciyor aklimdan..esime biraz zaman ver bana diyorum ne zamani diyor 8 yil zamanin oldu daha ne zamani istiyon diyor..benneyaptımki
Bu konuda aramizdaki anneler fikir versin..sizde bu korkuyu eminsizligi yasadinizmi? bu sorular aklinizdan gectimi?normalmi ? cocugunuz dunyaya geldiginde nasil bir duygu idi? ne bileyim yardimci olursaniz cok sevinirim .. simdiden tskederim.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?