Eşim bebek istiyor, ben kararsızım...

canım 2 yasında bır kızım var...
allah cumlesının cocugunu bagıslasın..
bende senın gıbı dusunuyordum ya bakamazsam ya bırsey olursa dıye..
ılk cocugumu kaybettım.. dunya basıma yıkıldı sandım..
sonra ıkız cocuklarıma hamıle kaldım. bırı karnımda oldu..
ama bırı hayatta.. yanımda..
ınan anne olmak bambaska bırsey..
allah ısteyen tum kadınlara nasıp etsın boyle guzel bır duyguyu..

Peki bu düşüncelere rağmen nasıl cesaret ettiniz çocuk sahibi olmaya, çocuktan sonra hayatınız ne kadar değişti, sorunlarınız artmadı mı? Hiç mi pişman olmadınız, ya of öyle kötü durumdayım ki, yıllarca her akşam sabırsızlıkla beklediğim eşim için eve geç gelse uyusam da şu çocuk konusu açılmasa diye dua etmeye başladım.

Çocuk denince hep aklıma yeni doğmuş korunmasız bir bebek, ya emmezse, yemezse, hastalanırsa, başına kötü bir şey gelirse gibi düşünceler geliyor, eşim hevesle bebek odası takımlarına bakarken, ben ya bebek odasını yaparsak sonra bebek ölürse ben o odayı naparım, kafayı yerim deliririm gibi düşünceler geliyor. Çoğunuz, sen şimdiden delirmişsin diye düşünüyorsunuz değil mi?
Eğer hiç bir zaman çocuğum olmazsa hiç bir zaman ya çocuğuma bir şey olursa diye bir kaygım olmayacak, eşime anlatamıyorum bunu, huzurumuz kaçtı, onu da anlamıyorum, üniversiteden beri yani nerdeyse 10 yıldır birlikteydik, 6 ay öncesine kadar çocuk lafını bile açmıyordu... Hatta o bebekleri pek sevmez, bebek dellisi olan benim.

ablamla altlı üstlü oturduk 10 sene... 3 tane cocugu oldu ben buyuttum cunku ınanılmaz bır sevgım vardı yegenlerıme..oylekı sütüm gelecek te emzırcem sanırdım... onların 10 sene boyunca yanlarında olmam sonraları bende ınanılmaz cocuk sevgısızlıgı yarattı..oylekı evlenınce hıc anne olmayı bıle ıstemıyordum hayatımboyunca..yanı onları sevıyorum ama ne baskalarının cocuklarını sevebılıyorum ne de ıcımde oyle bebek cocuk sevgısı var..3 aydan fazla hamıleyım halen de yok.. esımde sorun vardı doktor korunmadan cocuk yapmayı deneyın dedı.cunku gun gun kısır olma olasılıgı artıyordu.esım yalvardı ne olur deneyelım bı dıye hamıle kaldım... beklıyorum sımdı ıcımde annelıkten kaynaklı barı olsa bebek sevgısı olsun... ınanmıcaksınız belkı ama hamıle oldugumu ogrendıgımde belkı düşer dıye bıle umıt etmıstım..o derece ıstemıyodum... nasıp allah ol derse olur..sen ıstesen de ıstemesen de.

canım anne oldugum ıcın hıc pısman olmadım olamamda ...
her anne adayı bu tıp dusunceler gelıstırebılır.
ama sızınkı eger daha agır bır sekıldeyse psıkologa gıtmenızı onerırırm...

hayatımmı tamamıyle degıstı tabı..
uykusuz gunler olmadımı oldu tabı..
ama onun bır gulusu ıcın canımı bıle vermeye razıyım..

Ben de kuzenimle aynı sitedeyim, şimdi 2 yaşında bir kızı var, istesin canımı veririm, elimde büyüdü, nasıl sevdiğimi anlatamam, o da bana öyle, işten geleceğim vakitlere yakın cama yapışıp yolumu gözler, aramızda öyle aşk var yani
Ama o bile zor geliyor bazen bana, arada park diye tutturur, tamam derim, iş çıkışı hanımefendiyi giydir, arabası maması, ıdısı dıdısı derken bir saat hazırlanması, 1 saat oynaması, sürekli ilgi beklemesi, o br kaç saatte bile sıkılıyorum ben, bir de sürekli, düştü mü, üşüdü mü terledi mi, annesi olmadığım halde her şeyi bana dert, kendi çocuğum olsa iyice deliririm gibi geliyor.

Herkes hamile kalınca annelik duygun başlar diyordu, sizde başlamamış işte, umarım kucağınıza alınca mutlu olur, seversiniz bebeğinizi, kendi yeğenlerine annelik yapan birinin, bebeğine de mükemmel bir anne olacağına eminim

Ben de çok severim bebekleri, ama nerde bir bebek görsem çok sevsem hüzünlenirim, gözlerim dolar, onların masumiyeti, başlarına kötü bir şey gelebileceği düşüncesi hüzünlenirir beni, hiç bir konuda olmadığım halde bu konuda takıntılıyım yani maalesef :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…