- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
- 133
Canım birçok çiftte olan sorunlar bunlar. Çocuk olunca sorumluluk artıyor, kadınlar yardım bekliyor. Erkekler yardım etmiyor ya da edemiyor ya da bizlerin beklediğinden daha az yardım ediyorlar... çocuklu hayata alışma süreci bunlar. Sen yine eşinden yardım iste tabi ve evde daha çok zaman geçirmesi için sürekli uyar. Onun da sosyalliginden taviz vermesi lazım. Mümkün mertebe kavga etmeden, ona görevler yükleyerek yap bunlari. Mesela o eve gelince bebeği kucağına ver, banyoya gir, 1 saat hamam keyfi yap, keselenBen yeni doğum yaptım ve artk eve kapanıp bi bebeğimiz var. Bunalıyorum evde resmen. Eşimde çıkıp rahat rahat işlerini hallediyo yani normal hayatına devam.. ben de kırkımız çıkana kadar her gün uyardım işten geliyorsun yorgundum çıkma. Çıkıyosan da yarım saatte dön diyom. Bizimki yok maça gidiyo kahveye gidiyo. Kızım olmuş diye millete hava atıyor. Gelip biraz gazını çıkarıyo biraz bize sarılıp öpüp koklayıp tekrar çıkıyo... bende sakinliğimi koruyan biriyim. Ama konuşursam da çıldırıyo sözlerime. En son bağırdım buna biraz benim gibi fedakar ol bencil insan dedim. Buna benzer bir sürü tartıştık. O alttan aldıkça ben konuştum. Kendine gel dedim. Güya sinirlenmiş odanın kapısına yumruk attı yumruğun izi çıktı. Bende sustum ses etmedim çıktı balkona. Neyse sabaha da işi gereği il dışına çıktı on gün oldu. Ben çok ciddi ve mesafeli davranıyorum. Özür diliyo gelince telafi edicem sizi özledim evde sıkıldığı için çıkıyodum diyo ama ben çok ciddi bir şekilde sadece resmi konuşup haberdar ediyorum.çıldırmış bundan sonra ne yapmalıyım acaba?
Sonra ne oldunuz ?aynı mı hep9 yıl önceki,biz ...
ben düzeltmeyi beceremedim, umarım sen başarırsın.
tamamen haklısın.
Oda öyle söylüyo bugün. Bende uygun bi dille anlattımBence eşine kendini öfkenden dolayı iyi ifade edememişsin kendisi 2 saat bebeğe gayet de bakabiirdi sen sütünü sağıp oda biberonla verebilirdi oda olmasa kaşık ile siz onu bebek bakımıbna dahil etmemişsiniz sadece öfke nöbetleri ve kızmalar dışında yapmanız gerekenlere yoğunlaşa bilirdiniz tatlı dille ,
Sonra ne oldunuz ?aynı mı hep
Çocuk varmıdevam etti dışarıya çıkmaya, ben yaşadığım şehirrden bu nalet olası yere evlenince geldim.
kimsem yoktu o zamanlar , resmen yalvarırdım her akşam çıkmasan, ben sana gitme demiyorum haftanın 2 günü 3 günü çık... vs vs
yok anlamadı bende bunu kabullendim, daha sonra iş nedeniyle eve geç gelmeler derkennnnn, biriyle msjlaştığını yakaladım, şimdide boşanıyoruz.
Çocuk varmı
Aynen oyle ne yaparsan yap karakter degismiyor bende cok ugrastim degismedi.Bi sure degissede geri ozune donuyor.Ama cok nadir ornekler vardir2 evladım var. ne yaparsan yap düzelmiyorlar.
7 sinde neyse 70 de odur. boşuna söylemiyorlarmış..
umarım senin eşin kendine çeki düzen verir ..
Soğuk bölgr derken neresi gülümSoğuk bi bölgedeyim. Çıksam bebek hastalanır diye korkuyom
Tam da böyle senin gibi konuştum her dakika arayıp yalvarıyo. Özür diliyo. Bende dedim lafta olmaz diye sen geldiğin de görmem gerekiyor diye. Tamam deedi.
Ben yeni doğum yaptım ve artk eve kapanıp bi bebeğimiz var. Bunalıyorum evde resmen. Eşimde çıkıp rahat rahat işlerini hallediyo yani normal hayatına devam.. ben de kırkımız çıkana kadar her gün uyardım işten geliyorsun yorgundum çıkma. Çıkıyosan da yarım saatte dön diyom. Bizimki yok maça gidiyo kahveye gidiyo. Kızım olmuş diye millete hava atıyor. Gelip biraz gazını çıkarıyo biraz bize sarılıp öpüp koklayıp tekrar çıkıyo... bende sakinliğimi koruyan biriyim. Ama konuşursam da çıldırıyo sözlerime. En son bağırdım buna biraz benim gibi fedakar ol bencil insan dedim. Buna benzer bir sürü tartıştık. O alttan aldıkça ben konuştum. Kendine gel dedim. Güya sinirlenmiş odanın kapısına yumruk attı yumruğun izi çıktı. Bende sustum ses etmedim çıktı balkona. Neyse sabaha da işi gereği il dışına çıktı on gün oldu. Ben çok ciddi ve mesafeli davranıyorum. Özür diliyo gelince telafi edicem sizi özledim evde sıkıldığı için çıkıyodum diyo ama ben çok ciddi bir şekilde sadece resmi konuşup haberdar ediyorum.çıldırmış bundan sonra ne yapmalıyım acaba?
Hayır hayır yanlış anlamışsın ben o kapıya zarar verdi diye 15 gündür uzattım. Ama mesafeli bi dille. *sen böyle değil din. Hiç yakışmadı büyük ayıp ettin* gibi şeyler söyledim kapı için. Şu an korktuğumu değil büyük ayıp ettiğini düşünüyo. Sustum o zaman çünkü sözün bittiği yerdi asla bu kadar düşmezdi.gelip kapıyı onarıcam diyo dedim ki benim kalbimi nasıl onarıcan.ben sana çok tatlı bi bebek verdim senin ödülün kapı mi kırmak dedim. Çok utanıyorum diyo.kırmak dediğimde çizik olmuş gümrük atmş beyefendi.dedim bence o zaman her sinirlendiğimde bişeyi kırayımCanım,ben farklı bir konuya dikkatini çekeceğim.Eşim alttan aldıkça ben konuştum,eliyle kapıya vurunca sustum diyorsun.Sence ne mesaj verdin eşine?
"Alttan almaktan anlamıyor,ancak şiddet gösterisi yapınca sustu,anladığı dil bu,anlaşıldı"
Tartışmayı başlattığın gibi kontrollü sen bitir,diyeceğini de,o nu dinle,ikimiz de yeniyiz,zamanla öğreneceğiz,ama yardımlaşarak de, kapat.Bitişin onun korkutmasıyla olmamasına izin vermemelisin.Eşini tanırsın,gaza bassan bile,uçuruma tık kala da olsa durmasını bil.
Ancak çekinince sustuğunu düşünmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?