Eşim benden habersiz evi satmak istiyor

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
464
323
İstanbul
Slm arkadaşlar. Canım biraz sıkkın ve sizlerden fikir istiyorum. Şuanda oturmakta olduğumuz kendimize ait bir evimiz var( çok şükür) . Düğünde takılan takılar ve kredi çekerek yatırım amaçlı bir ev daha aldık. Henüz kredisi bitmedi. Fakat eşim yaklaşık 1 Aydır içine kapandı, benimle konuşmuyor, ilgilenmiyor, sanki bir başkası geldi yerine. Sıkıntın var söyle diyorum ama hiç konuşmuyor. Ev'in içinde iki yabancı gibi olduk. WhatsApp yazışmasından evi satacağını anladım. Abisiyle gizli gizli konuşuyor falan. Bu şekilde anladım. Ama eşim Benimle hiç konuşmadı bu konuyu. Şimdi ben ne yapıcam? Tahminlerime göre arsa almayı düşünüyormuş. Bana söylemeden böyle bir işe kalkışması beni çok üzdü. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Asla böyle bişey beklemediğim kocamın bu şekilde davranması güvenimi sarstı. Şuan oturduğumuz ev ikimizin üzerine fakat yarın öbür gün onu da bu şekilde satmak isterim diye çok korkuyorum. Bu durumu bana anlatmadığı gibi benimle konuşulmaz oldu sanki bir tartışma geçmiş aramızda gibi. Ama hiç bişey olmadı ikimizin arasında. Yarın öbür gün çocuğumuz olur diye yatırım amaçlı aldık evi. Benden dolayı çocuğumuz olmuyor. Şimdi fiyorki herhalde çocuk olduğu da yok o yüzden mi satmak istiyor acaba? Ben istemiyorum ama. Arsa işi hiç bilmediğim bir iş. İyi mi olur yoksa ev mi daha iyi. Bu Arada evin içinde kiracı var. Bir fikir verin arkadaşlar. Siz olsanız napardınız

Hiç doğru bir davranış değil evlilik müşterektir bu konuda size haksızlık yapılıyor çocuğunuzun olmaması bu davranışı hafifletmez (bunu size psikolojik bir araç olarak mı kullanıyorlar) aldatma kandırmadır bunun adı

Çok ayıp etmiş eşiniz. Rizaniz yoksa izin vermeyin engel olun

Size bir şey demiyorsa bi haltlar karıştırmıştır ve bilerek huzursuz davranıyordur ki suçunu bastırsın.

Tapuda serh falan mi ne bir seyler koydurabiliyorsunuz. Sizden izin almadan satamiyorlar.
Hafta içi bir avukata danışacağım bu konuyu. Benim bildiğim şu anda tapu eşinize ait olsa dahi satılacağı zaman diğer eşin imza vermesi gerekiyor. Yine de bir avukat ile görüşücem. Şu duruma inanamıyorum gerçekten.

Eşiniz son dönem maddi sıkıntıya girmiştir belki? Satıp biraz rahatlayıp kalanı da arsa ile değerlendirme planı yapıyordur aklında. İçine kapanması falan bir sıkıntısı var gibi sanki , bu sıkıntı belki bilmediğiniz bir maddi açıktan olabilir mi? Çekindiği için de size söyleyememiştir.

Şu an kafasında size söylemeden önce soruna çözüm üretip size öyle söyleyecektir belki..

İkinizin ustune olan evi sensiz satamaz da... Vekalet falan vermemissindir insallah. Yatirimin evi arsasi bana fark etmez ama neden gizli is cevriliyor onu anlaman lazim

Kızlar şimdi konuştum dedim ki sen evi satmayı öı düşünüyorsun? Evet dedi. Benim neden haberim Yok dedim? Neden olsun ki dedi. Gözlerim sulandı o anda ne diyeceğimi bilemedim. Sonra dedim ki o evi alırken nasıl ikimiz aldıysak satarkende haberim olmalı. İkimizin de hakkı var o evde dedim. Hakkını veririm o zaman dedi. Bir de beni suçluyo. 1 aydır soruyorum neyin var diye, bişey söylemiyorsun. Nasıl anlayabilirim ne olduğunu dedim. Anlamadıysan senin sorunun dedi.

Kızlar şimdi konuştum dedim ki sen evi satmayı öı düşünüyorsun? Evet dedi. Benim neden haberim Yok dedim? Neden olsun ki dedi. Gözlerim sulandı o anda ne diyeceğimi bilemedim. Sonra dedim ki o evi alırken nasıl ikimiz aldıysak satarkende haberim olmalı. İkimizin de hakkı var o evde dedim. Hakkını veririm o zaman dedi. Bir de beni suçluyo. 1 aydır soruyorum neyin var diye, bişey söylemiyorsun. Nasıl anlayabilirim ne olduğunu dedim. Anlamadıysan senin sorunun dedi.
Anladığım kadarıyla tek taraflı özveri sizinkisi

Farkında olmadığınız bir problem var aranızda
Herhalde güvensizlik oluştu
Bence geriye dönüp bi düşünün ne olmuş olabilir belli ki bişey olmuş baya kırılmış

En gıcık olduğum insan tipi
Gider aile konutu şerhi koydururum siddin sene anlamaya çalışır terbiyesiz

Back
X