• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim benden önce ailesine danisiyor

Pasif kalmışsınız. Çekirdek aile sizsiniz artık ve kararlar ortak alınmalı. Artık yoruldum isi bırakacağım deyin bakalım ne oluyor kocanın ve ailenizin tepkisi nasıl olacak?

Merhaba arkadaşlar eşimin ailesi daha tatli dille beni salak yerine koymaya calisiyorlar nisanliyken başladı tüm ev esyalarimi kendi zevkine gore dizip oğluna aman oğlusum canim oglusum diye kandirdilar düğünde bileşiklerini satip araba aldilar hala odeyecekler şimdide basimiza tarla cikti biz İstanbul da yasiyoruz ailesi güneydoğuda bir ilde eşim aksam eve geldi telefonla konuşarak tamam kredi ceker aliriz vs diyerek sonra telefonu bana uzatti kaynana da ne diyorsun kuzum vs diye bize soruyor ne olduğunu dahi anlayamadim nasil istiyorsanız diyebildim telefonu kapatinca megerse dedesinin tarla dini alacaklarmis amcasi babasi ve eşim bana hic danisilmadan ailesiyle karar aliyor m*l gibi kaliyorum bende çalışan bir bayanim 4 buçuk bine yakin maaş aliyorum birlikte kredi çekip odeyecekken hic bi şeyden haberim yok kaynanamlar beni bence para olarak goruyorlar
Cok sinir bozucu. Boyle bi kocaya sahip olsam kendi evi ortak bi butceyle dondurup kendi parami kendime saklardm. Belki sende oyle yapiyosndr. Acik acik konuşmalısin

burda calışsaydım..ayaklarımın uzerınde dursaydımmm...ozgur olsaydım diyenlere bır konu daha...Allah askına calısıyorsunuz..hayat musterek...eşiniz size danısmıyor...oh ne ala memleket...

İnan öyle bir kafa yapisi varki bagir cagir tek dogrusu annesi ve babasi

Üzülerek söylüyorum ki kafa yapısı farklı. Doğuda yetişen erkeklerde hep bir alttan alma ailesine toz konduramama sözünün üstüne söz edememe durumları var. Malesef ki böyle adamlarla evleniyoruz ve bizim gibi olsun istiyoruz. Sen kendini de kessen değişmez o adam canım. Aldığı aile eğitimi bunu veriyor. Hayatın boyunca kabullenip cekeceksin veya bu iş böyle olmaz deyip yolunu çizeceksin

Siz baştan " aman saygılı olayım,aman kirmayayim,aman kötü gelin demesinler " diye diye ipleri vermissiniz.Sanki zorla evlenmeye ikna ettiniz karşı tarafı da cayarlar diye korkuyorsunuz...Bu kadar sallabaş olmayın.

Ne demek sizinle konuşmadan tamam demek.Valla ben buyuk olay cikartirdim."Ben eşekçi başımiyim bu evde.Biz iki kişilik bir aileyiz artık.Bir çöp alsak dahi birbirimize danismamiz gerek...Madem kendi başına tamam dedin,buyur hem evi geçindir hem kredi öde." tarzında bir konuşma yapardım.
Geç kalmış sayilmazsiniz,yarın arasin anasını vazgeçtiğini söylesin.

Siz baştan " aman saygılı olayım,aman kirmayayim,aman kötü gelin demesinler " diye diye ipleri vermissiniz.Sanki zorla evlenmeye ikna ettiniz karşı tarafı da cayarlar diye korkuyorsunuz...Bu kadar sallabaş olmayın.

Ne demek sizinle konuşmadan tamam demek.Valla ben buyuk olay cikartirdim."Ben eşekçi başımiyim bu evde.Biz iki kişilik bir aileyiz artık.Bir çöp alsak dahi birbirimize danismamiz gerek...Madem kendi başına tamam dedin,buyur hem evi geçindir hem kredi öde." tarzında bir konuşma yapardım.
Geç kalmış sayilmazsiniz,yarın arasin anasını vazgeçtiğini söylesin.
Simdi esinle birbirimizi çok severek evlendikten eşim onu terketmemden korktuğu için 3 ayda evlenme teklifi etti ve ona seni terk ederim dersem deli gibi ağlar kurar döker ortaligi beni çok sevdiğinden eminim kaynanamlarda babamdan 3 kere istemeye geldiler kimseyi zorla evlendirmeye ikna edemezsin canim

Konuyu bilmeden siz nasıl isterseniz dersen böyle olur tabi. Eşinizde aileside sizi söz sahibi görmüyor fazla pasifsiniz demekki. Konu neydi bilmiyorum önce biz kendi aramızda konuşalım demek zor mu ? Aklınıza yatarsa tamam dersiniz yatmazsa olmaz dersiniz.

Merhaba arkadaşlar eşimin ailesi daha tatli dille beni salak yerine koymaya calisiyorlar nisanliyken başladı tüm ev esyalarimi kendi zevkine gore dizip oğluna aman oğlusum canim oglusum diye kandirdilar düğünde bileşiklerini satip araba aldilar hala odeyecekler şimdide basimiza tarla cikti biz İstanbul da yasiyoruz ailesi güneydoğuda bir ilde eşim aksam eve geldi telefonla konuşarak tamam kredi ceker aliriz vs diyerek sonra telefonu bana uzatti kaynana da ne diyorsun kuzum vs diye bize soruyor ne olduğunu dahi anlayamadim nasil istiyorsanız diyebildim telefonu kapatinca megerse dedesinin tarla dini alacaklarmis amcasi babasi ve eşim bana hic danisilmadan ailesiyle karar aliyor m*l gibi kaliyorum bende çalışan bir bayanim 4 buçuk bine yakin maaş aliyorum birlikte kredi çekip odeyecekken hic bi şeyden haberim yok kaynanamlar beni bence para olarak goruyorlar
Siz çok pasif ve sessiz kalmışsınız, tepki vermedikçe etkisiz eleman gibi görmüşler öyle davranmışlar. Eşinizin kredi çekip borçlanmak gibi bir yükün altına girmeden önce danışacağı tek kişi siz olmalısınız.

Ha şunu bileydin.benim bir seyden haberim yok.neden bahsediyorsunuz diyecektiniz.eşimle konuşup ona göre kararımızı veririz diyecektiniz
Siz sürekli böyle olursanız hep para olarak görürler tabiki

Buna izin veren sensin.Anlayıp dinlemeden siz nasıl istiyorsanız diyen sensin.

Ne sandın umursasalar seni böyle davranmaxla tabiiki parasın. ama haklılarda ağzını açıp neyi ya ben bilmiyorum neyden bahsediyorsunuz diyemedin mi ? öyle susarsan olmazkş

Tatlı dili sende kullan.. Ayrıca ben hatayı sende gordum neden nutkun tutuldu telefonda?

Artik biktim annesine saygi gösterelim babasina iyi davranayim derken birgün anasinada babasinada ayri patliycam
Kırılmalarını gerektirecek isteklerde bulunmasınlar o zaman değil mi? Konu basit. Çalışan bayanlar lütfen yedek cüZdan konumundan çıkın. Kaldı ki çalışmıyor olsanız bile o borç sizin ailenizin borcu yine de size danışılması gerekiyor. Kendinizi ortaya koyun.

Koca dahil herkes size sizin izin verdiğiniz sınırlar içinde davranır. Siz kendi kendinizi ifade edemiyor musunuz da kocanızı konuşturuyorsunuz yerinize? Erkekler böyle böyle egemen oldular topluma işte, olmaya da devam ediyorlar bu zihniyet yüzünden.

Simdi esinle birbirimizi çok severek evlendikten eşim onu terketmemden korktuğu için 3 ayda evlenme teklifi etti ve ona seni terk ederim dersem deli gibi ağlar kurar döker ortaligi beni çok sevdiğinden eminim kaynanamlarda babamdan 3 kere istemeye geldiler kimseyi zorla evlendirmeye ikna edemezsin canim

Madem sizi seviyor bu kadar, resti çekin olsun bitsin. Sizi kaybetmemek için geri adım atar. Atmıyorsa sevmiyordur.

Gerçi anlayamadım ne dediğinizi. Bir dik kafalı olduğunu, boşanma davası açsanız bile umrunda olmayacağını söylemişsiniz. İlerleyen yorumlarda benden ayrılamaz demişsiniz. Bence siz de durumun farkındasınız ama kabullenmek zor geliyor. Üzgünüm bunları yazdığım için.

seni gerçekten çok pasif gördüm eşini değiştirmek için bir şey yapmıyorsun her seye tamam diyip geçiyorsun eğer bu durumdan rahatsizsan tepki koymaya başla hemen etkisini göstermese de zamanla toplarsin meyvesini. şimdi alacakları arsada kesin kayınpederin üstüne olacak sende kredi borcu ödediğinle kalırsın, Allah korusun boşansan hicbir hak iddia edemezsin lütfen artık kendine gel, eşin seni dinlemedi mi kısas yap o yer alıyorsa sende kredi çek babanin üstüne gayrimenkul al. nolur yapma bu hatayı okumuş etmiş ekonomik özgürlüğü elinde olan bir kadınsın onlar yesin içsin diye çalışmıyorsun, kıymetini bil nolur

Bunu benim değil de aptal kocamin söylemesi gerekiyor benim anam babam değiller kirilir gucenirler eşim bana lafi getirtmeden demesi gerekirdi

Bu kafa ile sen daha cook kredi ödersin.
Kadın direk sana sormus sen de hay hay demişsin. Sormasa haklısın. Herkes kendi tepkisi kendi vermeli

Back
X