Yardımcı olabildiysem ne mutlu canım. Bence de elefera bu kadar zaman bekledin uygun zamanı, şimdi bu maddi olarak sıkışık olduğunuz dönemde konuyu açıp eşinin ters tepkiler vermesine sebep olma derim. Hayırlısı olsun inşallah Allah kayınvalidenle kayınpederine de biraz anlayış nasip etsin..
Elefera gerçekten mi inanmıyorum ya çok sinirlendim şimdi.
Onlar orada keyif yapsınlar siz onların çocuklarına bakın, ki bakılacak yaşta değiller.
Yani bizde de annemler şehir dışına gittiğinde üç kardeş evde kalırdık.
Genç kızlar sonuçta çocuk değiller kendilerine bakamıyorlar mı?
Valla çok sinir bozucu bir durum.
Ayrıca eğer sizde kalıyorlarsa o şikayet ettiğin görümcen hala aynı mı?
Bence lafın altında kalma o sana şakayla söylüyorsa sen de ona söyle şaka de sonra.
Allah kolaylık versin canım gerçekten anlıyorum seni.
Ama ezdirme kendini sakın.
Canım ya bir de ikram mı düşünüyorsun, onların düşünmesi lazım gelirken eve birşeyler alabilirler sonuçta durumunuzu biliyorlar.
Söylemekle de iyi yapmışsın o sana iğneli söylüyorsa sen de söyle altta kalma.
Bizimkiler de bana ikide bir iğneleyici laf söylüyorlardı ben karşılık vermeyip eşime söylediğimde onların kötü niyeti yok sen yanlış anlamışsın diyordu.
Ben de şimdi söylüyorum artık içimde tutmuyorum.
Bu aralar çok iyiyiz nazar değmesin :)
Eşimle geçen gün konuştuk söylediği sözler için özür diledi, sen haklıydın dedi.
Benim için bunu söylemesi bile çok güzel.
Nılaycım sen sanslı cıkmıssın bak, artık evıne bıle gelemıyor
Ben evıme gelmesınler de demıyorum,
sadece anne-baba tatıl yapacak dıye
bıze sorumluluk yuklemesınler yeter.
Esımde ıstemıyor kı aslında, farkındayım.
Fakat bırde benım fark ettıklerımı fark etse, sanırım hıc ıstemez.
Sıkayet olmasın dıye soylemıyorum her seyı.
Ama sureklı olursa dayanabılır mıyım bılmıyorum.
Bır sey anlatacagım, sende ben art nıyetlı mı dusunuyorum, onu yaz olur mu?
Pazar gunu esımın telefonu kaaplıydı, sarj aletını ıs yerınde unutmus.
Gorumcem de telefonunu sessıze almıs.
Gun boyu kayınvalıdemler aramıs ıkısını, yanıt veren olmayınca panık yapmıslar.
Sonunda gorumcem fark ettı, durumu ızah ettı.
Ve dondu bıze 'cok merak etmısler' dedı.
Esımde 'pekı nıcın elefera yı aramamıslar?' dıye sordu,
Benımde aklıma ılk gelen bu olmustu zaten.
Gorumcem de halıyle 'bılmem' dedı.
Ben acıkcası ıyı nıyetlı dusunemedım.
Benı aramama nedenlerını merak ettım, hem o kadar telas yapıyorlr,
hemde benı aramıyorlar!
ılgınc degıl mı sencede?
Telefonunda herhangi bir sorun yoksa ve aramadılarsa tabi ki iyi düşünmem. Onlar da yavaş yavaş seziyorlar sendeki ve eşindeki değişimleri çok normaldir. Aynı şey benimde başıma geldi. Ben hiç sormadım zaten aramasınlar çok arıyorlardı işte, gece çocuk uyurken abartı şekilde anladılar hoşlanmadığımı böylesi iyi oldu. Bu sefer de eşimi 4-5kere arıyorlar teli de genelde sessizdedir sabahın körü telefon nerdesiniz çok merak ettik diye. Ama beni arayan yok:) Yani benimkilerde vur desen öldürecek tipteler. Ne yaparsın canım şu da bir gerçek ki hepimiz farklı ailelerde yetişmişiz ben bu şekilde samimiyeti sevmiyorum mesela yapım öyle. Senin içinde bence aramasınlar canım inan daha iyi, sende daha az ara mesafe olsun çok yüzgöz olmak iyi değil.
Teşekkür ederim canım,aslında biliyordum onun beni haklı gördüğünü ama inadından söylemiyordu.
Bir tanıdığım demişti ki "kızkardeşimle eşim aynı anda uçurumdan düşse sadece birini tutabilecek olsam kızkardeşimi tutardım" Sanırım benim eşim de kendi ailesini bana tercih edebilecek bir insan.
O yüzden en ufak bir tatsızlıkta safını belli etti.
Demek ki benim görümceler kötü niyetli olsalar bizi ayırmaya kalksalar çok zorlanmayacaklar.
Gerçi o zaman onlara karşı da beni korumuş ama ben suçlu değildimki onları bana karşı savunmaması gerekirdi.
Bu arada canım seni neden aramamışlar bir sor laf arasında, belki telin çekmemiş olabilir.
canım ya daha önce konuşmadık hiç ama yazını okuyunca yazmak istedim seni okadar iyi anlıyorumki zaman zaman bende yaşıyorum bende eşim için biçok şeye katlanıyorum ama hiç takdir edilmiyorum eşim tarafından nede ailesi tarafından sanırım sende sabır sabır diyosun ama bian geliyoki insan doluyo sanırım ve patlamak istiyo zaman oluyo diyorumki ben napıyorum benim buevde ne işim var bu nasıl bi yaşam ama öyle işte ben evlenmeden önce ailemde okadar rahattım ki hiç para hesabı yapmazdım hiç para yokluğu görmemiştim evimiz yeni ve genişti herşey kaldı evlendim kuruşun hesabını yapar oldum aman fazla harcamayalım markette ne daha ucuz yaşadığım evi rüyamda görsem aman Allah korusun ben böyle bi evde yaşayamam derdim ama herşey oluyomuş eşimiz için herşeyye katlanıyoruz olsun napalım bugünlerde geçer Allahın izniyle hani her insanın bi sınavı olur derlerye bizimde sınavımız böyleymiş bu günlerde biter canım herşeyin bi sonu her kışın bi baharı vardır unutma sıkma canını eşine sıkıca sarıl sevdiğimiz canlarımızla mutlu olalım huzurumuz olsun yeterki
mrb.arkadaşlar ben evlenlendikten sonra şunu öğrendim ki gelin her zaman haksızdır kimse evladına ne yaparsa yapsın toz konduramaz.evlenmeden önceki yaşattıkları stres yetmez asla yuvamızı kurduktan sonra da huzur vermezler.(verenler varsa Allah onlardan razı olsun)bize denk gelmedi:çok üzgünüm: Rabbimden sabır istiyorum ancak...
Ne güzel siz şanslı kısımdasınızki bi zaman sonra anlamışlar hatalarınıBence hiiiç kafana takma, boşver. Düşündükçe moralin bozulur.
O nedenle aramadılarsa bile bence haksızlar sonuçta sonradan arayıp izah etmişsin.
Bence bunu unut araştırma bile,
Ayrıca eğer çok merak etselerdi küs bile olsanız seni ararlardı.
Ben de öyle kabullendim, üstünden çok sular aktı.
Şimdi bana karşı çok iyiler ama en ufak bir tartışmada bütün kinimi kusmak istiyorum.
Çok mu kinciyim acaba.
Ben bütün söylemek istediklerimi eşime söyledim onlarla hiç yüz göz olmadık.
O onlara ne söyledi bilmiyorum.
En azından bu güzel bişey canım
Benı esıme karsı savundukları oldu, ınkar edemem.
Gercı o vakada kesınlıkle esım haksızdı.
Boyle ıste, ıyılıklerını asla ınkar edemem.
Kayınvalıdem asla esımle arama gırmeye calısmamıstır.
'Sızı mutlu gorunce ben daha mutlu oluyorum' derdı.
Oyle de.
Bırılerının yanında ılla benım ıcın guzel laflar eder,
Ona benı sevdıgını soyleyen komsuları olur,
oda gururlanarak gelır bana bunu anlatır,
bır ıs yapsam tesekkur eder.
Yaptıgım fedakarlıkları mutlaka gorur, dıle getırır.
Zaten asıl kayıp bu değilmi.canım ya daha önce konuşmadık hiç ama yazını okuyunca yazmak istedim seni okadar iyi anlıyorumki zaman zaman bende yaşıyorum bende eşim için biçok şeye katlanıyorum ama hiç takdir edilmiyorum eşim tarafından nede ailesi tarafından sanırım sende sabır sabır diyosun ama bian geliyoki insan doluyo sanırım ve patlamak istiyo zaman oluyo diyorumki ben napıyorum benim buevde ne işim var bu nasıl bi yaşam ama öyle işte ben evlenmeden önce ailemde okadar rahattım ki hiç para hesabı yapmazdım hiç para yokluğu görmemiştim evimiz yeni ve genişti herşey kaldı evlendim kuruşun hesabını yapar oldum aman fazla harcamayalım markette ne daha ucuz yaşadığım evi rüyamda görsem aman Allah korusun ben böyle bi evde yaşayamam derdim ama herşey oluyomuş eşimiz için herşeyye katlanıyoruz olsun napalım bugünlerde geçer Allahın izniyle hani her insanın bi sınavı olur derlerye bizimde sınavımız böyleymiş bu günlerde biter canım herşeyin bi sonu her kışın bi baharı vardır unutma sıkma canını eşine sıkıca sarıl sevdiğimiz canlarımızla mutlu olalım huzurumuz olsun yeterki
Ne kadar doğru bir söz.mrb.arkadaşlar ben evlenlendikten sonra şunu öğrendim ki gelin her zaman haksızdır kimse evladına ne yaparsa yapsın toz konduramaz.evlenmeden önceki yaşattıkları stres yetmez asla yuvamızı kurduktan sonra da huzur vermezler.(verenler varsa Allah onlardan razı olsun)bize denk gelmedi:çok üzgünüm: Rabbimden sabır istiyorum ancak...
hatırı sayılı bır varlıgı olan bır aılem var.
Savurgan olmamayı aılem ogretmıstı fakat, bu denlı kısıtlanma olmadı ):
aldırıp,
orada keyıf yapmaları bana dokunuyor!
Bu kadar somurmemelı bır ınsan kendı evladını ve gelınını!
Ofkem hep onlara!
Cunku aılem yapılmayan nıce seyı gormezlıkten geldı.
Aman onun hesabını yapmayalım, guzellıkle bıtsın bu ıs dedıler.
Fakat gel gor kı, esımın tarafı haklıymıs gıbı su an benım aılemı ne arar, ne de sorar.
Bır ay kadar once araba ıle benı aılemın evıne bıraktılar,
zahmet edıp daıremıze dahı cıkmadılar.
Ustelık o vakıt aılem onlar ıcın hazırlık yapmıs,
bu cok degerlı aıleyı beklıyordu.
En azından bu güzel bişey canım
İnan bana insan buna çok ihtiyaç duyuyor
Benim k.validem benim evime geldiğinde yaptığımı yemez burun kıvırır.
Olmayan lafları çıkarır.İftira eder.İnsanlar ne iyi gelinin var deyince suratını asar uzaklaşır ordan.
Herzaman eksik arar.
Mutlu olursanız mutluyum der ama mutsuz etmek için planlar kurar.
Yanımdan kaçar aynı yerde oturmak istemez.
Sebep mi? evime gizlice girmelerine rağmen, arabamımı çarpmalarına rağmen,
yaptıklarımın inkar edilmesinei, iftiralar atılmasına rağmen sustuğum büyüklük gösterdiğim için suçluyum.
Bunları yaptıkları gibi birde hala suçlu durumuna konmayı geçtim eşimle aramızı açmak için elinden gelenleri yaptılar.
Yalnız k.valide değil (ki bu ithamı bile haketmiyor) kayınpeder, kayınbirader, görümce.
Hepsi beraber mahvetmek için uğraştılar.
Artık eşimde görüyor.
Canım konunu dağıttım kusura bakmabende çok içerledim bu kez.
Seninkiler en azından bunu yapmıyor diyeceğim ama çok özür dilerimde
sizinkilerde hain planlarla saman altından götürüyorlar işlerini
Rabbim hepsine şefkat merhamet verir inş...
Canım hatrı sayılır bir aileye sahip olmak suç , bilmiyomusun ?
Heleki tutumlu olmak dahada büyük suç :)
Aynısını bende yaşadım herkesin istediği özelliklere sahip olupta yaranamadım işte.
Ne diyeyim be canım, allah cümleten yardımcımız olsun.
canım sana bişey diyimmi sen fedakarlık yaptıkça onlar daha fazlasını bekliyorlar sen çektiğin sıkıntıyla kalıyosun dahada fazlasını bekliyorlar çünkü alışıyolar biz aşırı bi harcama yapmadığımız için hep bizden bekliyolar nasıl olsa biz idare ediyoruzya benim çevremde var bi arkadaşım oda benimgibi çalışıyo aynı işi yapıyoruz hiç bişeyi düşünmez eşinin sıkıntısımı varmış borcumu varmış eve gelir ne yemekyaapar ne ev işi herşeyi eşi yapıyo eşi ondan çok çalışıyo bide ev işini yapıyo ama gel görki kız eşi tarafından el üstünde tutuluyo bi görsen sanırsınki prenses ama ben aman para harcamayalım aman bişey almıyım para harcanmasın işten gelirim oturamam bile yemek yapıyım ütü yapıyım ev işi yapıyım kocam bikere dememiştir Allah razı olsun herşeyi yapıyosun diye. kayınvalidemlere gelince hepsi aynı canım ben küçücük eski evde çile çekiyorum biliyomusun bankada milyarlarca parası var ve benim eşim evin tek oğlu kızları var ama hepsinin geniş yeni evleri var evlerini bi görsen biz evlenirken kendi 2.kata indi biz 3. kata evin 2.katı içini düzdü kendi indi bizede eski kullanılmış evi bıraktı hiçtebişey yapmadılar bizim ewe eşimle biz tadilat yapalım dedim bana ne dedi biliyomusun siz çıkınca biz yine buraya taşıncaz dedi bende sinir oldum hiçbişey yapmadım eve ama ben hiç benim tarafımdan kimseyi çeyizimi gösteremedim ama kendi hiç utanmadı oşekilde gelinevini göstermeye ahh canım ahh okadar çok şey varki yalnız deilsin bitek seninkiler deil yani hepsi böyle deil ama benim annemde kayınvalide 150metre ev yaptı gelinine 3 tane araba kapıda 2 tane iş ne istersen bizimkilerde anca kendilerine yapsınlar oğullarını evlat olarak görmüyolar heralde:gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?