canım kendinde farkındasın gerçi ama sakın sakın çocuk yapayım deme, ne yap et korun...eşin bebek istiyorsada ondan gizli korun bence
Ben senin evliliğinin sonunu iyi görmüyorum çünkü, inşallah hislerim beni yanıltır ama daha bir senede birbirinizi fazla yıpratmışsınız.
Sen kendince haklısın ama erkeklerde hep şikayet eden sitem eden kadın istemiyor, şimdilik kendince yola getirmeye çalışıyor seni, sindirmeye çalışıyor, kıstasa kıstas sen ailemle göüşmezsen kendi ailenede gidemezsin diyor...korkarım birgün yeeetteeer diyecek hatta sen demeden o diyecek sanki.
Ozure gerek yok candasım,
karıstırabılırsın tabıı kı.
Bencede ıyı kı hamıle degılmısım.
Gercekten Mevlam ne kadar guzel bılıyor degıl mı?
ınsallah bana gercekten hayırlı bır vakıtte verır bebegımı.
Korkuyorum candas ):
Her sey daha kotuye gıdecek dıye korkuyorum.
Evıme geldıgımde huzuru hıc bulamam dıye korkuyorum.
Bır keresınde ıse gıtmeyeceksın demıstı de, gıtmıstım.
O gun bugun hala bunu soyler durur,
o gun annesıne bıle dedı,
'benı maası ıle satın almaya calıstı' dıye.
Halbukı Allah bılıyor,
gelme nedenım,
ıse yenı baslamıstım, aylarca ıs aramıstık,
zaten sıkıntıdaydık,
bırde patronlara ne acıklama yaparım dıye dusunmustum.
Sımdı bunu goze alamıyorum!
Korkuyorum evet ):
Esımın kardesını kolay kolay affedecegını sanmıyorum.
Daha once esım bır yalanını yakalamıstı kardesının.
Basıttı bana gore.
Ama esım aylarca konusmadı onunla.
Ve sonunda barıstı.
Cunku ben sureklı barısması ıcın bır seyler soyluyordum.
Degmezmıs...
Esıme nasıl bır rol yapayım?
Mesela bu aksam kapıyı actıgımda 'hosgeldın bebegım' dıyeyım mı?
her aksam karsıladıgım gıbı.
Ben sessızce kapıyı acıp, mutfaga gıtmeyı, yemegımı sessızce yemeyı,
butun bır aksamı konusmadan gecırmeyı dusunuyorum.
Bır kac aksam boyle yapsam?
Sevocanım,
Haklısın sanırım.
Akıl akıldan ustundur demısler.
Evet, bıze kurnazlık nasıl olur bılgı vermek ısteyen varsa,
canı gonulden dınlerız (yanı okuruz)
Korkularında haklısın canım, dönüp o yuvaya geldiğinde o konular hep açılacak hep yaralayacak seni değilmi?
Ama yinede aileme gitmeyeceğim deme.
Gitmek zorundayım senki nasıl gidiyorsan bende öyle gideceğim demelisin.
Gerekiyorsa ne o seninkine gitsin nede sen onunkine.
Artık ailesi evinede gelemez, zaten sizinkilere gelemyor.
Eşin kardeşinin hatasını gördüyse ve istikrarlı olacak diyorsan bu güzel bişrye senin adına.
Sen bu konu hakkında yorum yapma en güzeli, sorsa bile...
Rol derken; şuan yapsanda çok iyi anlar bunu.
Dediğin gibi birkaç akşam tepkini belli et kendi kabuğuna çekil.
Sonra onunda tepkisine göre konuşabilrisin mesela.
ikimizde üzülüyoruz gerçekleri görmeliyiz haytı zindan etmeyelim gibi bi duygu sömürüsüyle girebilrsin olaya.
Erkekler saf cidden anlayamıyorlar duygu sömürüsünü.
Benim sana ihtiyacım var seninle yaşlanacağım.Annenin yanında baban var çocukları var.
Senin yanında (desteğini alamasan bile ailen var), ya benim kimim var de?
Ama sakin konuşmak şart.Tartışmalardan kaçınarak sadece ikimizin mutluluğu için konuşması yapabilirisin.
Sonrasındaki rol işte.Mesela annesine mi gitmek istiyor, bende bişey planlamıştım seninle de engelle.Kötü ama en basiti cinsellikle bile istemediğin şeyi engelleyebilrsin.Buna onlar zorluyor bizi.
Annene mi gitmek istiyorsun ihtiyacım var de, yani kısacası direkt olma.Duygu sömürüsüyle hallet.Kendi kaşındı.
O zaman ne seni kötü görür nede başkasına fırsat verir.
Aslında anlar mutlaka ama somut bir delili olmadan istediklerimi yapmadın diyemez.
Sevocan demiş ya örnek verin bize diye.
Valla ben böyle yapıyorum eşimle o zmanlar çok iyiyim, sorunumuz olmuyor.Ama direkt savunmada kavga gürültü ben ona düşman gözde oluyorum.
Adı nedir ilmem ister kurnazlık ister mantık.huzurumu bu şekilde sağlayabiliyorum yanlışta gelmiyor bana...
Çünkü benim eşimde zorla buna itti.Oysa ben çok salaktım herşeyi alırdı ağzımdan.
Şimdi herşeyi anlatmıyorum duygularımın aslını gizleyip rol yapıyorum napıyım mafoldumbenalsanaalsanasmile
Evet canım onların hep bir bahaneleri vardır, yaşlıdır, hastadır, işi yoktur. Aynı müsamaha bize gösterilmiyor ama.
Ben de aynı senin gibi kendimi burada yapayanlız, çaresiz hissetmiştim. O yüzden çok iyi anlıyorum seni.
Bu arada gerçekten merak ettim, başında çok mu iyilerdi nasıl bunları söyleyebildin?
Ben hiç bir zaman çok iyi olmadım kayınvalidemle, kötü birşey de geçmedi ama hiçbir zaman kendimi yakın hissetmedim.
Senin böyle düşünmen için başlarda çok iyi olmaları lazım, ya değiştiler ya da gerçek yüzlerini gösterdiler.
Mesela ilk nişanlandığımızda kayınvalidem bana bir kolye hediye etti altın ama öyle pahalı büyük birşey değil, ben de şimdi benim de hediye almam gerekir diye düşündüm.
Halbuki bana bilezik falan takmaları kıyafet almaları gerekiyormuş.
Kadının bana aldığı tek şey o kolye.
Maddiyatçı değilim kesinlikle, keşke eşimden para alıp bir bilezik taksaydı ya da sadece teklif etseydi yine kızmazdım inan.
Böyle olunca kendimi değersiz hissettim.
Ama yine de kadının bir zararı yok diyordum ama birkaç ufak şey gördüm soğudum malesef.
Hiç te öyle evladı falan değilmişim.
işte bu yaaaa işte buuuuzemuszemuszemuszemus ama CANDAS'ım bazı erkekler belki güzelliktende anlamıyordur. ben bu konuda kendimi şanslı görüyorum. yağlıyacaksın ama yeri geldiğinde lafıda gediğine oturtacaksın
Bencede canım haklısın gerektiğinde de lafını koyacaksın.İstiyolar çünkü :)
Dediğin gibi ama her erkektede geçmeyebilir bu kural benimkinde de geçiyor şükür :)
o zaman şanslı gruptayız desene:)
elefera canım kendini üzme bukadar üzülmesi gereken biri varsa oda eşin sana bunları yaşattığı için sana vurmak bıçak çekmek ailesinin hakaretlerine maruz kalmak içinmi evlendin sen onunla sana yapılanlara karşı elbetteki konuşucaksın eşinin üzerine gideceksin senin konuşman eşinin işine gelmiyorda o yüzden üstüme geliyosun dicektin napçaktın peki herkez eleferaya laf söylesin üstüne gelsin elefera sesini çıkarmasın yok öyle bişey tabiki olanları söyliceksin hiç kendini suçlu hissetme sakın ölmek gibi fikirleride at kafandan çok üzülüyosun biliyorum ama ne diyeceğimi bilemiyorum Allahım yardımcın olsun inşallah evdede eşinle hiç muhatap olma bence uzun bi süre ilgilenme onunla konuşma ki seni nekadar üzdüğünü anlasın pişman olsun ki inşallah olur
ewliliğn insanı değştrmesi çok kötü yaa herşeyn daha güzl olmsı gerekyoken olanlara bak..
Evet herşeyin daha güzel olması gerekir değilmi ama tam tersi evlenince erkekler kesinlikle değişiyor.Ama her erkek değil genellemek yanlış olur.%90 ı Çok üzgünüm çoook
Tesekkur ederım.
Yapacak fazla yorum yok aslında.
Ben sadece yazarak rahatlamaya calısıyorum.
Yoksa bu da cozum degıl.
30 yasındayım, anne olmak ıstıyorum.
Ama bu adama guvenemıyorum.
Bır gun ayrılırız dıye dusunuyorum artık,
ayrılırsak da bebegımı elımden alır.
Benım evlılıgımde degısmedı sanırım.
Nısanlıykende bahsederdı, aılesının onun ıcın ne kadar onemlı oldugundan.
Hala oyle, aılesı onun ıcın benden cok daha onde.
Ben ıkıncı planda bıle yer aldıgımı dusunmuyorum.
Sureklı;
'aılemle arama gıremezsın,
onları sılecegımı mı sandın,
onlarla asla aramı acamazsın!' ne demek?
ustelıkte benım bu yonde degıl talep,
en ufak bır ıma yollu sozum dahı yokken.
Ben sadece benı korusun ıstedım.
Yapamadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?