• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim beni anlamıyor ):

benım aılemde cok para mevzu konusulma para varsa alınır bırsey yoksa alınmaz ama esım oyle degıl sureklı bır yakınma ıcınde evlendıgımzde bır ton borcu vardı kucuk altınlarımızı ve uc bılezık bozdrdk ama yetmedı tamm borcumz var ben de bılıyorum ama sureklı bu dıle getrlmez kı.......

........................................................

Son düzenleme:
Galiba biz 'sevgi'nin bir anlık hevesine kapılıp aslında var olna sorunları görmezlikten geliyoruz.Eşinin tabiri caizse cimri olduğu annesinin ocağını kullanacağın demesinden belli.Altınrını bozdurmanda sana minnet olmayıp sana ve ailene cephe alıyorsa...
Bence biz olacakların farkındaydık.Sadece kendimizi kandırdık.Olabileceklere karşı kendimizi savunacağımızı zannettik ama evlenince...Sevgi nin herşeyin üstünde olduğuna inandık ve her sorunu sevgiyle,sevdiğin insanın yanında olmasıyla halledeceğimizi düşündük....Hep yanlış düşünceler.Evlenince aklımız başımıza geliyor ama nafile...
Yapmamız gereken en iyi şey Allaha dua edip,böyle vicdansızları insanlığa eriştirmesidir.

Bugün annem yanıma geldi.Eşimin tarafından kimsenin gelip gelmediğini sordu.İnan şu saate kadar kimse gelmedi.Eşim bile 2 buçukta çekti gitti.Beni hasta halimle bıraktılar bir başıma.Ama onların bilmedikleri bişey var.Benim yanımda Rabb'im var.Anneme boşanma konusunu açtım ve bana kızım biraz daha bekle.Eğer olmazsa biz senin herzaman yanındayız dedi.Sonuçta daha virbirinizi yeni tanımaya başlamışken senin düşük yapman,maddi ve manevi sıkıntılar... sonucu hemen pes edipte yuvanı bozma.Çocuk kesinlikle yapma.dedi.Bakalım eşime biraz daha müddet tanıyacağım.Eğer bir gelişme olmazsa ki gelişme olacağını sanmıyorum boşanacağım.Çocuk yokken boşanmak en doğrusu.Sende eşine biraz müddet ver.Sonuçta öğretmensin.Kafanı öğrencilerle dağıtırsın.Kimsenin ekonomisine muhtaç değilsin.İnşallah eşlerimiz düzelirde boşanma gibi bir sonuç ortaya çıkmaz.Dua edelim.Rabb'imize sığınalım.Hakkımızda hayırlısını isteyelim.Elimizden gelen bişey yok ki...

absolut, mınıkyaramaz o kadar guzel ıfadeler kullanms kı benım yazacaklarım yerıne onun yazdıklarını dıkkate almanı onerırım.
Ben artık kırılma noktasında oldugum ıcın (su ankı durum esımle alakalı olmasa da)
herkese 'ayrılın' dıyecek potansıyele ulastım.
Benımde cok sorunlarım oldu, esımle zor gunler gecırdık.
Sımdılerde ıyıyız, Allah a sukur, ama ben kendımı ıcten ıce yıyıp bıtırıyorum.
Ugradıgım haksızlıkları unutamıyorum.
Bu nedenle benı degıl, mınıkyaramaz ı dınle sen.

Mınıkyaramaz, annenı dınlemekte haklısın.
Belkı zamanla duzelır hersey.
En azından denemıs olursun, sans verdım ama kullanamadı dersın.
Bence bunu esınle de paylas.
Bır degısım olmazsa, ayrılabılecegını bılsın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

cok sagolun destegınız ıcın hıc kımseye bırsey anlatamıyorum oyle ıı oldukı sızınle konusmak aıleler ıkımızı cıfte kumru zannedıyorlar bu sorunlarımzdan hc haberlerı yok ben konusmuyorum sımdı o hatasını anladı her zamnkı gıbı sabah ben uyurken optu oyle gttı ıse sureklı arıyo napıosn ıyımsn dıye ama benm aklımdan cıkmıyo dun kardesm evde caprtı kapıyı gttı hava alcm dıye ...bana onumzdekı hafta pazar kahvaltısına gıdelım dedı ben de e yarın pazar gıdelım ıste nıye beklıyorz dedım kardesın de var cok masraf olur dedı oyle sınırlendım kı ama hc bellı etmedım ınsan kız sehır dısından gelmıs acaba nereye gotrsem dıye dusunr zaten yedrıorz ıcırıorz bırsuru masraf bı de dısarda kahvaltıya mı gotrelım dedı bu sabaha kadar dondu beynımde ve sabah bıraz soguk ve sert davrandım o da bagırdı cagırdı hava almaya cıktı olay boyle sımdı kım haklı

Mınıkyaramaz, annenı dınlemekte haklısın.
Belkı zamanla duzelır hersey.
En azından denemıs olursun, sans verdım ama kullanamadı dersın.
Bence bunu esınle de paylas.
Bır degısım olmazsa, ayrılabılecegını bılsın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Haklısın.Bakalım.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler...

cok sagolun destegınız ıcın hıc kımseye bırsey anlatamıyorum oyle ıı oldukı sızınle konusmak aıleler ıkımızı cıfte kumru zannedıyorlar bu sorunlarımzdan hc haberlerı yok ben konusmuyorum sımdı o hatasını anladı her zamnkı gıbı sabah ben uyurken optu oyle gttı ıse sureklı arıyo napıosn ıyımsn dıye ama benm aklımdan cıkmıyo dun kardesm evde caprtı kapıyı gttı hava alcm dıye ...bana onumzdekı hafta pazar kahvaltısına gıdelım dedı ben de e yarın pazar gıdelım ıste nıye beklıyorz dedım kardesın de var cok masraf olur dedı oyle sınırlendım kı ama hc bellı etmedım ınsan kız sehır dısından gelmıs acaba nereye gotrsem dıye dusunr zaten yedrıorz ıcırıorz bırsuru masraf bı de dısarda kahvaltıya mı gotrelım dedı bu sabaha kadar dondu beynımde ve sabah bıraz soguk ve sert davrandım o da bagırdı cagırdı hava almaya cıktı olay boyle sımdı kım haklı

Tek kelimeyle sen haklısın.Kadınlık görevini yap.İşten geldiğinde güler yüzünü göster,yemeğini koy önüne,gününün nasıl geçtiğini sor.Çünkü eğer erkeğe küsüp surat yaparsan olay daha da büyür.Ama eskisi gibi ilgini gösterme.Yatarken iyi geceler deyip uyu.Valla güzel kardeşim sinirlenme.Ne edersen kendine edersin kendi kendine. Yarın yaşın biraz ilerlediğinde hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalırsın.Sinirlendiğinde yanına kar kalır.Demesi kolay biliyorum,bende yapamıyorum ama kendimizi buna zorlamalıyız.Sinirlenene kadarr onu umursamamazlık yap.Ben dünden beri öyle yapıyorum.Gece döndüm arkamı yattım.Bana sarılmalar mı,ağrın sancın var mı demeler mi? Düşük yaptığım için sabahleyin de ne kahvaltısını hazırladım ne de yolcu ettim.Bana dediği 'hayatım rahatsız olma,ben gidiyorum,'deyip öptü ve gitti.Aradan 45 dk geçti ne yapıyorsun diye aradı.1 saat sonra yine.Saat başı arıyor.İş felan yapma.Sen iyi ol.Yemekte istemiyorum diyor.Bazen erkeklere soğuk davranmak onların akıllarını başlarına getiriyor.Sinirlenip üzülüp ağlamaktansa bence onları takmamak daha iyi.

Anlmadığım nokta sana ve ailene karşı maddiyat konusunda davranışları.Merak ettiğim kendi aile bireylerine karşıda mı öyle.Herhalde yanlış anlama ama eşin biraz maddiyatçı.Eve ya da kendine yaptığın masraflarda da mı aynı durumla karşılaşıyorsun?Eğer ailesine karşıda öyleyse böyle gelmiş böyle gidecek diyeceksin ve fazla harcamada bulunmayacaksın.Ama sadece sana ve ailene şarşı böyle bir durum söz konusuysa...
Mesela benim eltim 10 yıllık evli.Hala kaynım ona günlük para verir ve parayı nereye harcadığını günübirlik sorar.Eve yiyecek alsa bile onun hesabını yapar,hatta bazende kızar.Ancak kendi ailesine gelince parayı gözü görmez.Görümcemin çocuklarına fazlasıyla harcamada bulunur.Eltimin yaptığı artık eşinin bu halini görmemek.O soru sorduğunda parayla ilgili ona karşılık vermiyor ya da alaycı tavırla hareket ediyor.Kısacası artık onu takmıyor.Çünkü taksa yarın kendisi çilesini çekecek.Düşünün ki sezeryan doğum yapmış eltim.1ooo lira tutmuş.Hala onun hesabını yapıyor kaynım aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen.Bilmiyorum.Bi gözümüz kör,bir kulağımız sağır olacak.Yoksa bu hayat ve böyle evlilikler çekilmez.

Arkadaslar sıze dun aksamkı bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum.
Daha once bahsetmıstım, yurt dısında gecırdıgım bır kaza sonucu tazmınat alacagım dıye.
Yakın zamanda geldı bu para, tam olarak 10,590 TL.
Bu paradan 590 TL sını aldım, kalanını esıme verdım.
Bılıyorsunuz, kredı borcumuz var.
Babam ve anneme de soyledım parayı ne amacla kullandıgımı.
Esımın aılesı gecen tartıslamalarda, 'o ev senın degıl, oglumun evı' dedıgı ıcın,
annem 'keske vermeseydın kızım, madem senın evın degıl' dedı.
Babam da 'annen boyle dusunmekte haklı ama, karar senın bır sey dıyemem ben' dedı.
Dun esım sordu; 'baban ve annen parayı bana vermene ne dedıler?' dıye.
Bende ne soyledılerse soyledım.
Esım cok kırıldı buna, 'paranı verırım' dedı.
Ben her ne kadar ıstemedıgımı soylesem de, 'yok vereyım de rahat etsınler' dedı.
Bende 'bak senın aılen bana neler dedı, bunlar unutuldu, ama benım annemler haklı olarak bunu dedıklerı ıcın sen kırıldın' dedım.
Aılemı haklı bulmama kırıldı bu kezde.
Sızce ben hatamı ettım?
Aılem bu yorumu yapmakla haksız mıydı?

Haksız değiller tabi ki canım, onlarda anne-baba kızlarının mutluluğunu istiyorlar. Belki bunu eşine söyleyiş biçimin eşinin hoşuna gitmedi belki biraz daha yumuşatsan olurdu. Sen yine çok iyi niyetlisin ki, paranın tamamına yakınını eşine vermişsin. Sen şimdi hem paranı verdin, hem de eşin yine sana kırıldı. E o zaman ben ne anladım böyle iyilikten?

Şimdi müşavirlik sınavına da hazırlanıyorsun paranın daha fazla kısmını dersane için ayırabilirdin. En azından dersane olmasa bile bu sınavı veya başka birşeyi bahane ederek kendine daha fazla ayırabilirdin.

Ben olsam şöyle yapardım sanıyorum, eşime paranın bir kısmını verirdim duruma göre ama kesinlikle verdiğim meblayı eşime ailesine söylemesi için şart koşardım, güzellikle uyarırdım. Annenlere söyle canım hem onların da içleri rahat olsun borcumuzun bir kısmından kurtulduk diye, hem de benim de katkım olduğunu bilsinler istiyorum derdim. Umarım eşin söyler ailesine. Bunlar benim fikrim tabi ki canım, eşini sen tanıyorsun ona göre bir tutum geliştirirsin. Hayırlısı olsun.

Esım aılesıne soylemıs zaten.
'gozunuz aydın' demısler.
Dun cok sakın bır sekılde soyledım.
Aslında o bana sormasaydı, ben hıc soylemeyecektım bıle.
Yuruyuse cıkmıstık, nerden aklına geldıyse bırden sordu.
Bende gercekten cok sakın bır sekılde 'boyle dedıler' dedım.
Hemen kırıldı.
'Haksız degıller bence, yanı kız kardeslerın aynı seylerı yasasa sen ne dusunurdun?' dedım.
Ama ınan cok sakın bır sekılde konusuyordum.
Benım aslında o para ıle yapmak ıstedıklerım vardı.
Ama esım 'hayır, borcumuzu odeyecegız' dedı, bende ıtıraz edemedım.
Yanı bır kac kez ettım ama baktım tatsızlık oluyor, 'tamam' dedım.
Kızıyorum esıme de su an.
Onlar 'bu ev senın degıl' derken sorun olmuyor,
aılem hakkım olan parayı, 'madem senın evın degıl, vermeseydın' dedıler dıye sorun oluyor.
Pek gururlu beyımız, ama unutuyor benım de bır gururum var.

Arkadaslar sıze dun aksamkı bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum.
Daha once bahsetmıstım, yurt dısında gecırdıgım bır kaza sonucu tazmınat alacagım dıye.
Yakın zamanda geldı bu para, tam olarak 10,590 TL.
Bu paradan 590 TL sını aldım, kalanını esıme verdım.
Bılıyorsunuz, kredı borcumuz var.
Babam ve anneme de soyledım parayı ne amacla kullandıgımı.
Esımın aılesı gecen tartıslamalarda, 'o ev senın degıl, oglumun evı' dedıgı ıcın,
annem 'keske vermeseydın kızım, madem senın evın degıl' dedı.
Babam da 'annen boyle dusunmekte haklı ama, karar senın bır sey dıyemem ben' dedı.
Dun esım sordu; 'baban ve annen parayı bana vermene ne dedıler?' dıye.
Bende ne soyledılerse soyledım.
Esım cok kırıldı buna, 'paranı verırım' dedı.
Ben her ne kadar ıstemedıgımı soylesem de, 'yok vereyım de rahat etsınler' dedı.
Bende 'bak senın aılen bana neler dedı, bunlar unutuldu, ama benım annemler haklı olarak bunu dedıklerı ıcın sen kırıldın' dedım.
Aılemı haklı bulmama kırıldı bu kezde.
Sızce ben hatamı ettım?
Aılem bu yorumu yapmakla haksız mıydı?

Nedense hep böyle olur.Önce kendi başımdan geçen anlatayayım.Ailem eşime gerçek oğullarıymış gibi davranır abim gibi üzerine düşerler(değmez ama benim ailem böyle).Kürtaja gittiğim gün kaynanam özele gidiyorum diye veryansın ediyor ben canımn derdindeyken bide kaynanamın söylediklerini annem ve eeşimde duyuyor.Annem yine ses çıkarmıyor.Özelde babam paranın yarısını ödüyor.(ki babamlarında maddi darlıkları var sonuçta 2 çocuk okuyor bir de beni evlendirdi).Eşimde borç bulup diğer yarısını ödüyor (ki babam hepsini ödeyecekmiş de eşim izin vermemiş.Hatta eşimin bekarlıktan kalan kredi borçlarının olduğunu bildikleri halde kaynanamlar ellerini ceplerine bile atmıyor ki hatta kaynanam bezi bile babama aldırttırıyor)Hastaneden çıktığımda eşimin suratı beş karış.Arabadan ineceğim ne kapı açma ne çantalara dokunma.Annem ertesi gün eşime niye böyle davranıyorsun oğlum.O senin karın.Onu da anla.Onun sana en çok ihtiyaç duyduğu zamandasın diyor.Eşim bunu öyle bir büyütüyor ki...Aileme karşı serin davranıyor.Onun annesinin bana can havliyle bile lafları boğazıma dizmesine sesi çıkmazken hayıröğütleyen ve her fırsatta eşimin yanında olan aileme eşim böyle karşılık veriyor.
Elhasıl bence bu erkeklerin genlerinde var.Kendi aileleri söz konusu olunca ne kadar da haksız olsalar onlar haklı.Seinin ailen n e kadar haklı olsalarda haksız.
Keşke vermeseydin paranı.Bankaya atsaydın.Senin benim malım diyen bir adama bu yakışır.Kusura da bakmasın o ev artık senin.Kimse seni o evden alıkoyamaz.Kaynanam bana çok der bu lafı.Bende derim ki o ev artık benim.Yaşadığın evde artık senin.Eşin de kırılırsa kırılsın.Boşver.Onun ailesinin seni kırdığına say...
Bugünde annem yanıma geldi.Aman kızım,boşver salla gitsin.Hayatı nasıl sürersen öyle gider.dedi.Walla olan bize oluyor.o yüzden kendimizi üzmeyeceğiz.Her söyleneni her yapılanı kafamıza takıyoruz.onları altetmenin en iyi yolu umursamazlık.

Artık olan olmuş canım fazla üstünde durma bence. Üstüne de gitme. Mutlu bir anınızda düşündüklerini söylersin. Tartışmaya izin vermeden haklılığını belirt. Meselenin senin ailen-benim ailen meselesi olmadığını söyle. Ben bizim evimiz için vermek kullanmak istedim öyle oldu falan de.

"Eşim gururlu davranıyor" diyorsun ama sonucunda parayı itirazsız almış hatta istediği yönde kullanacak. Demek ki onun gururu sadece senin ailene karşı lafta gururlu. Sen onun söylediklerine takılma, tabi ki ailen haklı. Ama eşinle dediğim gibi tartışmamaya çalış canım, eşin bir anda fevri davranabiliyor sonucunda sen daha çok üzülüyorsun. Buna izin verme. Olan olmuş artık ailesi de haberdar, en önemlisi de bu.

Gururu bana gelınce devreye gırıyor zaten.
Evet, lafta para konusunda gururlu ama, benden parayı alırken sorun olmuyor.
Zaten gercekten ısteyerek verdım, her sabah ıse gıderken arkasında bakıyorum.
Uzuluyorum onun ıcın.
Ama emınım aılesı benım kadar uzulmuyor ogulları ıcın.
Gecenlerde babası para ıstemıs esımden (:
Sınır oldum, hayır bılıyorlar ne kadar sıkıntılı gunler gecırdıgımızı,
bende calısmıyorum ustelık.
Onun hem emeklı maası var, hem ıkı kızı calısıyor,
ne borcları var, ne kıraları hala esımden para ıstıyor, bot ıstıyor...
Tahammul edemıyorum bende.

Tek kelimeyle sen haklısın.Kadınlık görevini yap.İşten geldiğinde güler yüzünü göster,yemeğini koy önüne,gününün nasıl geçtiğini sor.Çünkü eğer erkeğe küsüp surat yaparsan olay daha da büyür.Ama eskisi gibi ilgini gösterme.Yatarken iyi geceler deyip uyu.Valla güzel kardeşim sinirlenme.Ne edersen kendine edersin kendi kendine. Yarın yaşın biraz ilerlediğinde hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalırsın.Sinirlendiğinde yanına kar kalır.Demesi kolay biliyorum,bende yapamıyorum ama kendimizi buna zorlamalıyız.Sinirlenene kadarr onu umursamamazlık yap.Ben dünden beri öyle yapıyorum.Gece döndüm arkamı yattım.Bana sarılmalar mı,ağrın sancın var mı demeler mi? Düşük yaptığım için sabahleyin de ne kahvaltısını hazırladım ne de yolcu ettim.Bana dediği 'hayatım rahatsız olma,ben gidiyorum,'deyip öptü ve gitti.Aradan 45 dk geçti ne yapıyorsun diye aradı.1 saat sonra yine.Saat başı arıyor.İş felan yapma.Sen iyi ol.Yemekte istemiyorum diyor.Bazen erkeklere soğuk davranmak onların akıllarını başlarına getiriyor.Sinirlenip üzülüp ağlamaktansa bence onları takmamak daha iyi.

Anlmadığım nokta sana ve ailene karşı maddiyat konusunda davranışları.Merak ettiğim kendi aile bireylerine karşıda mı öyle.Herhalde yanlış anlama ama eşin biraz maddiyatçı.Eve ya da kendine yaptığın masraflarda da mı aynı durumla karşılaşıyorsun?Eğer ailesine karşıda öyleyse böyle gelmiş böyle gidecek diyeceksin ve fazla harcamada bulunmayacaksın.Ama sadece sana ve ailene şarşı böyle bir durum söz konusuysa...
Mesela benim eltim 10 yıllık evli.Hala kaynım ona günlük para verir ve parayı nereye harcadığını günübirlik sorar.Eve yiyecek alsa bile onun hesabını yapar,hatta bazende kızar.Ancak kendi ailesine gelince parayı gözü görmez.Görümcemin çocuklarına fazlasıyla harcamada bulunur.Eltimin yaptığı artık eşinin bu halini görmemek.O soru sorduğunda parayla ilgili ona karşılık vermiyor ya da alaycı tavırla hareket ediyor.Kısacası artık onu takmıyor.Çünkü taksa yarın kendisi çilesini çekecek.Düşünün ki sezeryan doğum yapmış eltim.1ooo lira tutmuş.Hala onun hesabını yapıyor kaynım aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen.Bilmiyorum.Bi gözümüz kör,bir kulağımız sağır olacak.Yoksa bu hayat ve böyle evlilikler çekilmez.

ah canım ah tam dedıgın gıbı ben sımdı calısmıyorum kpssye hazırlanıyrom evde atanamadım hala bu yuzden para onun parası benım degıl aılesıne para konusunda hıc kıyamaz babası kargo gonderr baba lutfen karsı odemelı yap der benm babam kargo gonderr odedıdıler mı dıye sorar benım ceyızımden kalan borclarım var aılem oduyo sımdı onları bızm dugunden kalan borclarımızı ıse bız oduyoruz vebu cok normal ona gore ...anneme babama bır saygısızlık yapmıyo allhtan ama zaten bızımkıler agzını acmadılar hıcbır seye karısmadılar agzını accak bır sey olmadı anlıycnz ..ve ıcımden cıkmayan bırsey daha bızım dugunumz hakıkaten guzel oldu ve kayınbabam (esım subay)eeee subay dugunu boyle olur yakısan budur dedı baba ogretmen dugunu olmuyo mu dedım yok subay dugunu dedı ben atanamdım ya kımm kı ogretmenız de adımız ogretmen bunu esıme bıle anlatmadım ama oturdu ıcıme ...
esımın maddıyatcılıgına gelınce oyle bır maddıyatcıdır kı arkadaslarına karsı da oyledr sevgılıyken hep beraber bır yerlere gıdelım arkadslarına yıkmaya calısrdı hesabı arkadsları da subay ne farkınz var bı kere de sen ode dedgım de onun babası zengın bosver odesın der ben nasıl tıksınmedım o zmnlar hala hayret edıyorum sımdı artık bılıyo huyumu yapamıyo yoksa bılıyo basına geleceklerı rezıl edıyo benı ahhh ahhh

dedıklerını aynen yapıyorum sakınlestım hıc sıkmıyorum canımı ders de calısamıyorum onun yuzunden :(ama yuzune de bakmıyorum bu sefer affetmem ıcın cıddı bırsey yapması lazım

canim ya keske soylemeseydin..ailenle konustuklarin sizin aranizda kalmali diye dusunuyorum..birde annenlerin dediklerini sen evlatlari olarak yanlis degerlendirmeye bilirsin ama esin alinabilir,kirilmista zaten...bu senin paran istedigin gibi degerlendir.madem esine verecektin gonul yaparak verseydin..neyse olan olmus..
esin parayi almamis sıkıstıgınız da verirsin,yardimci olursun diye dusunuyorummm.

benim ustume olmayan yada evin yarisi bile ustume olmayan eve
tazminat parami vermezdim ben..
Ailemin soylediklerini merak ederse esim evet soylerdim
o'da alinirsada ailesinin soylediklerini hatirlatirdim
buna ragmen alinmasi cidden kusura bakma ama terbiyesizlik
cok haksizlik yapiyor esin sok oluyorum bazen
hani cahil ve cok gencte degil
neden oyle seyler yapiyor ben anlamiyorum ama tek nedeni sanirim sensin
o olmazsa hayat devam etmez izlenimi vere vere bu sekil simardi diye dusunuyorum

canim ya keske soylemeseydin..ailenle konustuklarin sizin aranizda kalmali diye dusunuyorum..birde annenlerin dediklerini sen evlatlari olarak yanlis degerlendirmeye bilirsin ama esin alinabilir,kirilmista zaten...bu senin paran istedigin gibi degerlendir.madem esine verecektin gonul yaparak verseydin..neyse olan olmus..
esin parayi almamis sıkıstıgınız da verirsin,yardimci olursun diye dusunuyorummm.

Sordu, soyledım bende.
Kırılacagını bılsem soylemezdım, ben hak verır sandım.
Tamam kırıldı ama, onun annesı defalarca bana 'orası oglumun evı' dedı,
ben kırılmadım mı bunlara?
Parayı cektıgım gun verdım zaten ve gonullu verdım.
Aslında bır mıktarını vermek ıstemedım ama, esım ısrarla ısteyınce bende verdım.
Lafını da asla yapmadım.
Hatta bır kac kez o saka yaptı, bende 'sakalasıyoruz sımdı ama baska gun bunları dusunup, kırılabılırsın, konusmayalım' dedım.
Yok ya, gercekten ıyılık yapmayacaksın kımseye.
Esıne bıle.

bende tazminat paramı vermezdim dünyanın bi,nbir türlü hali var ve ailenizin söylediklerini eşinize yansıtmanız bana göre yanlış ve birde sormuşsun haksızlarmı diye niye haksız olsunlarki benide evladım olsa bende oşekilde cevap verirdim sizin iyiliğiniz için o şekilde konuşuyorlar bu konuşmaları hoş görecek bir damatta yoktur tıpkı sizin onun ailesinin düşüncelerini hoş görmediğiniz gibi

benim ustume olmayan yada evin yarisi bile ustume olmayan eve
tazminat parami vermezdim ben..
Ailemin soylediklerini merak ederse esim evet soylerdim
o'da alinirsada ailesinin soylediklerini hatirlatirdim
buna ragmen alinmasi cidden kusura bakma ama terbiyesizlik
cok haksizlik yapiyor esin sok oluyorum bazen
hani cahil ve cok gencte degil
neden oyle seyler yapiyor ben anlamiyorum ama tek nedeni sanirim sensin
o olmazsa hayat devam etmez izlenimi vere vere bu sekil simardi diye dusunuyorum

Dun bende aynen yazdıgın gıbı yaptım,
o alınınca bende aılesının soyledıklerını hatırlattım,
'kusura bakma ama aılem boyle dusunmekte haklı' dedım.

O olmazsa hayat devam etmez, ızlenımı de vermıyorum ınan.
Bılıyor, ayrılabılecegımı.
Azıcık tartıssak, 'sen ayrılmayı kafana koymussun zaten' dıyor.
Halbukı o anda basıt bır tartısma yasıyor oluyoruz.

Kendini derslerine ver.Ailesine inat kpss yi en iyi şekilde geçir ve çok güzel bir okula yerleş(inşallah)Enazından atanman da olursa çalışmaya başlarsan kafan dağılır.Öğrencilerin dertleri,sınav sortuları,müfredat filan derken onların hal ve hareketlerini görmeyi en aza indirger ve daha sağlıklı düşünüp daha verimli olursun.Senin kpss yi kazanman için dua edeceğim.
Eşinin ailesi sonradan görme mi?(yani parayı sonradan mı bulmuşlar)çünkü subay düğünü böyle olur demesi hata.Dediğim gibi arkadaşım sen kendini derslerine dapte et.Olanları ve yaşadıklarını düşünme.Biraz da yüzsüz ol.Onları acılı üzüntülü görünüpte sevindirme.Yanlış anlmayın ama onlar kimmş deyip benim sağlığım onların sözlerinin gerisinde mi diye düşünüp kendini derslerine ver.(Sonuçta bir büyük yolu yordamı göstermeyip,destek yerine köstek oluyorsa herşeyi de hakeder).Ama eşine dediğim gibi kadınlık vazifelerini yap.Sadece vazgeçilmez olmadığını hissettir.

Back
X