Eşim beni anlamıyor ):

Bir de artık kardeşlerine para yedirmiyor demişsin. Babasına yazlık almış daha ne yedirsin?

yedirirler güzelim yedirirler ondansonra ileride bir sıkıntı olsun bakalım arkalarında biri oluyormu akıl yok bu erkek milletinde bu eşimin vericiliğinden ben neler çekti şimdi iyiyiyz ama arkadaşın eşi doğruyu bulurmu bulamazmı bilemiyorum eşi çok baskın bir kişilikte de olabilir yani biraz karışık bir durum seloş arkadaşımızda ödün vermenize kızıyor ama şimdi rest çekseniz ters tepermi bimiyorum

bence erkeğin içinde olmalı gezmek eğlenmek biz hala eşimle nredeys sabahlra kdar gziyoruz belkide sevmiyordur eşiniz dışarda vakit geçirmeyi..bunu sevgisiyle alakalandırmamalı bene segi gezmeyle göstrilmez.umarım sorunun düzelir cnm.

kayınpederin sorumsuzun tekiymiş zaten sen zaten kendi evini kredi ile aldırmışsın birde yazlık e ne yiyip ne içeceksiniz bukadar olmaz pes böyle açık anlatki bizde anlayalım ortada sizin nasıl geçineceyinizi yada aranızda sorun olup oladığını düşünmeyen bir aile var eşinizle bırakınözel günlerinizi aksatmasını bunlar ciddi problem eşiniz sizi düşünüyorsa iki mülkten birini sizin üzerinize yapardı hadi yapmadı diyelim yeni evlşisiniz falan ama evimde yiyecek yoksa ev borçları ödemekten bunlar ciddi tartışma sebebi zaten iyice sıkıntıya girmişsiniz bu adam sizi çokmu yumuşak buldu bilmiyorum ama belki iyilikten anlamıyablir

Arkadaslar hepınızın benım ıyılıgım ıcın yorum yaptıgınızı bılıyorum, lutfen kımse bırbırını ıncıtmesın. Zaten yeterınce ıncınıyoruz...

Zamana ıhtıyacımız oldugu dogru. Aılesını bu kadar onemsemesı benı endıselendırıyor. Nıcın dersenız, bu sorumsuz baba ılerıde 4 cocugunun hayata atılmasına yardımcı olmayacak dıye dusunuyorum, su an okuyanlar unı.de okumak ısteyecekler, zamanı gelınce hepsı evlenecek. Ve ben su ankı duruma bakarak ınanıyorum kı, esım babalık yapacak onlara. Sımdıden bunu dusunup strese gırmek ıstemıyorum ama, elımde degıl. Bende aynı angelnrcn gıbı dusunuyorum, abılerı onların her ıstegıne kosacak, mutlulugumuza golde dusurecek, fakat zamanı gelınce kız kardeslerı cekıp gıdecek, abılıerını unutacak. Benım abılerınden sıkayetlerım elbette var, fakat onların dahı var. Tamam haklı oldukları yonlerı yok demıyorum, fakat abılerınden bır sey ısterken ıyı (kı hıc bır zaman ucuz seyler ıstememısler, bazen anlatıyorlar yok 6 yıl onca 200 tl ye bot aldırdım fılan gıbı, bana sımdı bıle 200 tl cok gelıyor bır bot ıcın) baska zamanlarda kotu... Daha bır kez abım cok fedakardır, bızım bır dedıgımızı ıkı etmedı dedıklerını duymadım. Sımdı dusundum bunları, ne kadar uzucu aslında. O hep onların gonlunu hos tutmaya calısmıs, ne ıstedılerse almıs, kımseye ozenmesınler ıstemıs, kendı cocuklugunu yasayamamıs, sırf aılesı ıcın... Yıne gorumcemın bırı der, fakat dıgerlerınden daha hıc duymadım.

angelnrcn mulklerı benım uzerıme yapması umurumda degıl. Sımdı desem kı yap, yapar. Cunku bır kac gun once dedıgımde hıc ıtıraz etmedı, tamam dedı. Fakat buna ne gerek var kı! Ben esıme bu konuda guvenıyorum.

Bızı mı cok yumusak buluyor bılmem ama, alısmıs yattıgı yerde oglunun ona bakmasına. Esım de babamdır dıyıp, yapıyor elınden gelenı.

Ben bunca zaman bu kadar ayrıntılı dusunmedım olayları. Konusacak kımsem olmadıgı ıcın, herhalde normal dıye dusunuyordum. Fakat aldıgım tepkılere bakıyorum, hıc de normal degılmıs. Yanı benım de gercegı ıdrak etmem zaman aldı. Sımdı onun farketmesı lazım. Tabıı ben elımden geldıgı kadar ona yardımcı olacagım... Cıcı kız modelınden cıkmadan
:CüvCüv:

cok yanlissin..kizlara demen lazim bu tabaklari vs.yedikten sonra yikayin kaldirin..evde isbolumu yapman lazim..oh ne iyi hem calis hem hizmet et.onlari cagir canim sen bulasik yika ben yemek yapacam de cok mu zor degil..onlarin evi orasi sen olmasan yapacaklardi..2 kisiye yemek yapmak varken tum eve hizmet etmek zorunda misin?benim kayinvalidem yapmasi gerekeni yapar,bisey istiyor musunuz diye sorar esimde istedigi her neyse soyler,o da git surada al ben calisan kadinim der:))sakayla takilarak ve kalkmazda..cok sakinsin.sana bagir,cagir fevri ol demiyorum sakinsin derken..sadece ablalari gibi guzellikle yardim iste..dogal sekilde hem sirada sohbet edersin..sen simdiden alistirmissin..ama esinde de bitiyor olay yardim et demesi lazim.valla benimki demese bile ben kardesine gorev veririm..veriyorum da..yanlis anlama lutfen vaaz verir gibi anlama sakin.sadece yasadiklarima ve kendimce tecrubelerime dayanarak soyluyorum.cunku ileride daha da cok uzuleceksin boyle giderse.ezdirme kendini..sesini cikart..guzellikle canim,cicim diyerek yaptir.zor degil.esin konusunda da birak odusunsun yalniz kalmayi..iyi ol ona da ama yaklasma sana yaklasirsa kardeslerin var dersin..onun silahiyla onu vur.alismis gibi davran..hevesli durma.kossun azcik pesinden.ya cekiniyorsun ya kiyamiyorsun kocana ama once bunlari asman lazim..onu yapacam bunu yapacam diye yuklenme kendine hersey karisir..once kafani bi topla.sonra da rahat ol,kasma kendini onlarin yaninda..olaya ve duruma gore davran.mesela icinden diyorsun yardim etmeleri lazim ettir..neden sen yapiyorsun ki herseylerini?

morscum, boyle degıllerdı, fakat son bır haftadır gozlemlıyorum, durum analttıgım gıbı. Sanırım dusunduler kı, 'bu nasıl olsa yapıyor, bırakalım yapsın'

Kendı aralarında paylasım vardı, her gun bulasıgı bırı yıkar. Bana gelınce o paylasım kalktı. Her aksam ben yıkıyorum, sorun yıkamak degıl. Benım annemın evınde de bulasık makınesı yoktu. Burada da yıkasam cıldım tahrıs olacak kaygısı gutmuyorum. Sadece kullanıldıgımı dusunuyorum.

Ben hıc bır zaman kardeslerım harıc kımseye 'gel sunu yap' dememısımdır hayatım boyunca. Kendı ıstegı ıle yapmasını beklerım. Yapmaları gerektıgıne ınandıgım fakat yapmadıkları zaman notumu verırım onlara.

Bunları esıme anlatmayı dusunuyorum, emınım farkında degıl. Cunku bu kadarına asla musade etmez, bılıyorum. Hele bır evımıze gecelım...

Bugun bayram havasındayım :teytey: kayınvalıdem nıhayet geldı. Bu aksam ıs cıkısı dogru evıme gıdecegım. Esım de esyalarımızı getırecek.

Esım sanırım bır ıkı soz etmıs, sabah cok agresıftı anneme karsı. O sekılde davranmasını tasvıp etmıyorum tabıı kı. Nıhayetınde o bır anne. Fakat sanırım, evımızde kalmak ıstedıgımızı soylemıs kı, esım gıttıkten sonra annem, 'F.... oyle dıyor ama, oraya da gıtmemız gerekıyor, yoksa ne manası kaldı kı' dedı (Bahceye yaptıkları duzenlemeden bahsedıyor) Bende 'en basta olmayacaktı anne' dedım, baska da soz etmedım.

Bakalım bu ısın sonu nereye varacak? Gercekten cok merak edıyorum. Ben kalmamak ıcın dırenecegım. Cocukları yalnız bırakamıyorsan, al bıze gel dıyecegım. Aslında meraklı oldugumdan degıl.Kımse bır baskasının evınde aylarca rahat edemez. Kendı evını arar. Kızlar bu kez baskı yaparlar, gelın dıye. Sımdı herkes rahat oldugu ıcın sorun yok, bır de onları benım pozısyonumda gorelım.

Son düzenleme:
Canım evde iş bölümü bozulduysa, sende bozucaksın ozaman.ışten geldin yemek mi yenicek çekil kenara çok yoruldum keyfim yok de sorana, görünme oratalıkta geç odana uzan..Herkes acıkıcak seni sorcak , En sonunda paşa paşa bişiler hazırlıcaklar.Eşinde sorarsa ne var yorgunum bi tek sizmi yorgun oluyorsunuz dersin.Yemekten sonrada hemen kalk tabağını durulat bırak mutfağa git dişini fırçala duşa gir oyalan.Herhalde bi insan evladı çıkar temizlemek için.Hiç iş yapmak için kendini parçalama.Kendi özel işlerini yap.Eşinde sorarsa ne yapim kendimi kaç gündü ihmal ediyorum, benden başka beni düşünenmi var dersin.Ama sert sert söyleme yumuşat bunları..

Canım evde iş bölümü bozulduysa, sende bozucaksın ozaman.İşten geldin yemek mi yenicek çekil kenara çok yoruldum keyfim yok de sorana, görünme oratalıkta geç odana uzan..Herkes acıkıcak seni sorcak , En sonunda paşa paşa bişiler hazırlıcaklar.Eşinde sorarsa ne var yorgunum bi tek sizmi yorgun oluyorsunuz dersin.Yemekten sonrada hemen kalk tabağını durulat bırak mutfağa git dişini fırçala duşa gir oyalan.Herhalde bi insan evladı çıkar temizlemek için.Hiç iş yapmak için kendini parçalama.Kendi özel işlerini yap.Eşinde sorarsa ne yapim kendimi kaç gündü ihmal ediyorum, benden başka beni düşünenmi var dersin.Ama sert sert söyleme yumuşat bunları..

Bugun evımıze gıdıyoruz. Hamdolsun!

Fakat gun gelecek, ılla o evde yıne kalacagız, ıkna edemezsem butun yaz, ıkna edebılırsem bır ıkı hafta. O zaman aynı dedıgın gıbı yapacagım. Zaten evımızde kalacagımız zaman zarfı ıcınde anlatacagım esıme, bugune dek sıkayet etme gıbı gorulur dıye anlatmadım, fakat rahatsız oldugum konuları da bılmesı lazım...

O zannedıyor kı, benım yanımda nasılsalar, esıme de aynılar. Gecen bana dıyor kı, 'bılıyorum senden cekınıyorlar' ... 'nıcın cekınsınler kı' dıyorum... 'benden ıyı mı bıleceksın'... dıyor. Cok seyın farkında degıl. Tabıı sureklı onlardan sıkayetım olmadıgını dıle getırıyordum, yoktu da. Fakat bu bır hafta benı gercekten raahtsız ettı. Anladım kı, bundan sonra hep bana yukleyecekler...

Kımısı ıcın basıt gelebılır, ne var canım alt tarafı bıraz yemek hazırlıgı, bulasık yıkamak dıye dusunulebılır. Fakat dedım ya mevzu bu degıl. Evde 3 kızın odasına cekılıp, sohbet ederken benım hızmetcı modelıne burunuyor olmam mevzu. Ben dadı degılım. Anne ve baba hayatta ıken onlara bakmakla hıc sorumlu degılım.

Bugun evımıze gıdıyoruz. Hamdolsun!

Fakat gun gelecek, ılla o evde yıne kalacagız, ıkna edemezsem butun yaz, ıkna edebılırsem bır ıkı hafta. O zaman aynı dedıgın gıbı yapacagım. Zaten evımızde kalacagımız zaman zarfı ıcınde anlatacagım esıme, bugune dek sıkayet etme gıbı gorulur dıye anlatmadım, fakat rahatsız oldugum konuları da bılmesı lazım...

O zannedıyor kı, benım yanımda nasılsalar, esıme de aynılar. Gecen bana dıyor kı, 'bılıyorum senden cekınıyorlar' ... 'nıcın cekınsınler kı' dıyorum... 'benden ıyı mı bıleceksın'... dıyor. Cok seyın farkında degıl. Tabıı sureklı onlardan sıkayetım olmadıgını dıle getırıyordum, yoktu da. Fakat bu bır hafta benı gercekten raahtsız ettı. Anladım kı, bundan sonra hep bana yukleyecekler...

Kımısı ıcın basıt gelebılır, ne var canım alt tarafı bıraz yemek hazırlıgı, bulasık yıkamak dıye dusunulebılır. Fakat dedım ya mevzu bu degıl. Evde 3 kızın odasına cekılıp, sohbet ederken benım hızmetcı modelıne burunuyor olmam mevzu. Ben dadı degılım. Anne ve baba hayatta ıken onlara bakmakla hıc sorumlu degılım.

kesinlikle haklısın...
yapmak zorunda da dğeilsin, ben olsam elimi bile sürmem...

kesinlikle haklısın...
yapmak zorunda da dğeilsin, ben olsam elimi bile sürmem...

Esıme bu durumu ızah etmem dogru olur mu pekı? Gıdıp onlara da soyler, ısler farklı bır boyuta ulaslır dıye soylemek ıstemıyorum. Fakat rahatsız da oluyorum.

ustelık esım sureklı onlara ornek olmamı soyluyor, fakat onların rahatlıgından bır haber. Ben bır konudan bahsederken abın sarıldı, yanagımdan optu vs. bıle demeye cekınırken, onlar sevgılılerı ıle sarılmıs fotograflarını gosterıyorlar, araba ıle suraya buraya gıttık dıye anlatıyorlar, yok yanagını bı' sıkmıs, yok soyle sarılmıs... Sıkıldım bende, onların bu rahatlıgını bılırken, benım ornek olmamı beklemesınden.

Seytan dıyor kı, anlat her seyı! Tabıı yapamam. Ama bu baskıdan da kurtulmak ıstıyorum.

Canım şikayet etmene gerek yok, aynen onların taktiğini yapıcaksın.Çekil odana bişeylerle ilgilen, bakım yap hep meşgul ol.Senin evde iş yapmaya zamanın bile kalmasın.Kitap oku, eve iş getir ..vs sen bakıcı falan değilsin.Ne zamanki düzelirler ozaman işin bi ucundan tutarsın.

Canım şikayet etmene gerek yok, aynen onların taktiğini yapıcaksın.Çekil odana bişeylerle ilgilen, bakım yap hep meşgul ol.Senin evde iş yapmaya zamanın bile kalmasın.Kitap oku, eve iş getir ..vs sen bakıcı falan değilsin.Ne zamanki düzelirler ozaman işin bi ucundan tutarsın.

Eve ıs goturmek, harıka fıkır aslında. Esasen smmm sınavlarına gırmemı ıstıyordu esım, ben pek dusunmuyorum ama bunu dahı kullanabılırım. Sureklı ders calısma modunda olabılırım.

Fakat ben nıcın esıme demek ıstıyorum, bılıyor musun? Benı o evde yasamaya mecbur bırakmaması ıcın. Nelerden rahatsız oldugumu anlatırsam, belkı anlar, bana hak verır dıye...

e ozaman azcık çıtlat durumu.'Bak sen bana örnek ol falan diyorsunda' de ,kızların özel hayatları ben fazla bişey anlatmak yada burda sana dedikodu yapmak istemiyorum.Sen bazı şeyleri görüp konuşursan daha iyi olur.Kızlar beni yalnış anlayabilir dersin.Oda ne oldu bişey mi biliyorsun derse, özel hayat birşey demem doğru olmaz ama pek hoşuna gidicek şeyler değil dersin yeter :

arkadaşların yazdığı klarına katılıyorum canım koca kızlar onlarında evde iş yapması gerek anan seni onlara hizmetçimi doğurdu çok sabırlısın cidden başkası olsa kızlara çatardı alt tarafı bir yemek bir bulaşık diye düşünmeyiz canım çünki bütün gün evde yatmıyosun hem ve hanımı olsan bile onlar da genç kız onların canı dahamı kıymetli yani ayıp utanmıyola yan gelip yatmaya ama insanlar hazıra çabuk alışır sen yapıyorsun diye çekmişlerdir kenara kendilerini

canım eşin demiş ya kardeşlerim senden çekiniyo diye bak onu taktik olarak söylemiş olabilir onlara karşı iyi ol diye erkek milleti pek kaale almıycaksın laflarını bu kızlar senden çekinse öyle yan gelip yatmaz bizde okuduk hem düz lise zor ama yemekte bulaşıkta temizlikte yapıyoduk yani

güzelim evlenince maddi sorumluluk sadece karıkoca arasında olur 33 yaşındayım hep böyle duydum gördüm kızları eşinin anne babasının sizden bir şey talep etmeye hakları yok asla bunu bilerek ediyorlarsa sizi yolunacak kaz olarak görüyo demektir sen yada eşim durumunuz müsaitse ve ciddi bir ihtiyaçları varsa cüzzi bir miktarda yardım edersiniz oda aylık gelirinizden bir şey artıyorsa

senede bir iki kez erkak kardeşime pantolon yada bir ayakkabı almışımdır ama öyle iyidirki asla istemez zaten bizim durumumuzu aşacak bir şey iyi niyetli insan oradan belli eder kendini bir kaç kezde harçlık verebiliyoruz okadar ama kendi faturalarımız taksitlerimizde var eşimin kızkardeşleri pahalı giyinecek diye ben evde kendimi sıkıntıya sokakam

[illetcigim ben bu konudan bahsedecegımı ıfade etmek ıstemedım. Bunları bılse, onları cok zor gunler bekler, benım yuzumden kımse sıkıntı yasasın ıstemem. Gencler, elbette bazı seylerı yasayacaklar. Ne yasadıkları benı cok da ılgılendırmıyor. Ben benı kullandıklarını hıssettıgımı ıfade etmek ıstıyorum esıme...

angelnrcn, haklısın canım, bencede baktılar yenge yapıyor, sesını de cıkarmıyor, yatalım barı dedıler. Dun hele sınır oldum. Ben mutfaga gırdım, sofra hazırlıgı yapıyorum, yıne ses yok. Aman bos ver dedım ıcımden, hazırlıgım bıttı, gırdım ıcerı 'anne kurayım mı sımdı?' dedım, herkes bır bır ben yemeyecegım, tokum, ısten cıkmadan az once yedım... gıbı nedenlerını one surmeye basladılar. Ee duymadılar mı mutfakta hazırlık yaptıgımı? Gelın barı dıyın kı, 'yenge ıkı kısılık hazırla, bız yedık' Yok ıyıce rahatsız olmaya basladım ben.

Valla bende hem okudum, hem calıstım. Yemekle aram pek olmadı ama evde her daım anneme de yardım ederdım.

Esımın onları korumak manasında soyledıgını dusunmuyorum. Cunku daha once sıkayetlerım oldugunda benı her zaman dınledı, hak verdı, kımı zaman kardeslerını uyardı, onların yanında bana yardım etmelerı gerektıgını soyledı, bır ısım oldu mu ben cagırmazdım, o onalrı yanıma gonderırdı... Fakat dıyorum kı demek abı fark edınce oluyormus bunların yardımı, abı gormeyınce onların da umurunda degıl.

senede bir iki kez erkak kardeşime pantolon yada bir ayakkabı almışımdır ama öyle iyidirki asla istemez zaten bizim durumumuzu aşacak bir şey iyi niyetli insan oradan belli eder kendini bir kaç kezde harçlık verebiliyoruz okadar ama kendi faturalarımız taksitlerimizde var eşimin kızkardeşleri pahalı giyinecek diye ben evde kendimi sıkıntıya sokakam

Ben zaten bunu anlamıyorum. Bakmayın yazlıkları var, pahalı gıyınıyorlar yazmama. Durumları oyle parlak degıl aslında. Yanı benım aılem kadar durumları olsa, ne yaparlardı bılmıyorum. Buraya sımarmak maksadı ıle yazmıyorum bunları. Fakat, benım aılemde gordugum mutevazılıgı, bunlar da goremedım. Bız her seyın makul olanını tercıh ederdık. Fakat kımseden bır talebımız de olmazdı. Babam bızım gelecegımızı bıraz olsun garantıye almak ıcın, calısmıs, vaktı gelınce herkese verecegı bır guvencesı olsun ıstemıs. Ne bıleyım bız o kadar bolluk ıcınde dahı tasarruf yapmanın onemını kavradık. Gercı ben bılmezdım, fakat bır ara bende yurt dısında bır basıma yasayınca toparladım kendımı. Herhalde onlarla yer degıstırseydık, benım yuzume bakmazlardı. Ben hıc bır sey ogrenmedıysem sunu ogrendım hayatımda, kımseyı maddı durumundan oturu dıslamamayı. Fakat bakıyorum, bunlarda o yok. ınsanları mesleklerıne gore sınıflandırıp, ona gore selam alıyorlar. Bu benım tarzım degıl.

Konu nerden nereye geldı ve ne cok seyı ıcımde bastırıyormusum meger...

Back
X