• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Beni Çok Şaşırttı.

Bence ikinizde biraz fevri davranmışsınız canım, evet çok haklısın bağırmamalıydı eline koluna sahip çıkmalıydı ama bence ayrılma noktasına gelinecek bir durum değil. Güzelce eve git ve sakince duygularını anlat canım...

Karı koca sinirliyken, yüksek sesden kaçmalı her iki tarafta... gerilmiş sinirleri daha da germeye gerek yok..

Merhabalar,
Dün eşimle yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum.
Eve geç geldiğimiz için yemeği dışarıda yeme kararı alıp bir avm ye gittik.
Yemeği yedik dönüşte bir kaç mağazaya bakmak istedim. (10 dk sürmez kendisi de bilir)
Zaten cuma seni getireceğim şimdi girmenin anlamı ne dedi. Bende cuma gelmekten vazgeçtim şimdi bi girip çıkayım dedim. Olmaz dedi. Tamam cuma getirir bırakırsın o zaman dedim. (Araba onda olduğu için bırakıyor)
Cuma da getirmiyorum şimdi de girmiyorsun gibi saçma bir tepki verdi.
Biraz da sesini yükseltti açıkcası.
Tamam eve gidelim dedim indik otoparka. Sesini yükselttiği ve insanların bize bakmasına sebep olduğu için epey sinirlendim. (Daha önce defalarca uyardım bana bağırmaması konusunda)
Arabaya binince bende patladım sen bana nasıl bağırırsın kim oluyorsun gibi şeyler söyledim ve tartışma inanılmaz büyüdü.
En son avazım çıktığı kadar bana bağırmayacaksın diye bağırınca elini kaldırdı. Yumruk yaptı yani. indirdi. Kaldırdı indirdi. Vurmadı tabi ama vursaydı anca bu kadar içim acırdı.
Bi şekilde eve attık kendimizi. Ben bunun bir sonraki aşaması beni dövmen dedim. Ve bunu kendime yapmayacağımı, boşanacağımı söyledim. Akşam eve gitmeyi düşünmüyorum.
Ben artık kendimi güvende hissetmiyorum dediğimde oturup ağladı eşim. Sonra ben sana vurmadım içim rahat deyip içeri gitti. Ayrı yattık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sebepten boşanılır mı demeyin. Sınırları vardır herkesin. Bugün vurmadı ama belki başka bir sinir krizinde komalık edecek. Babamın oğlu değil güvenemem.
Çok iyi anlayışlı kibar bir insandır aslında eşim. Beni çok yaraladı.

Şaka mı bu. Evlilik sabır işidir çocuk oyuncağı değil. Normalde kırıp dökmesi yoksa neden boşanmaya kadar gidiyor mevzu anlayamadım birde demissin ya şimdi vurmadi ama ilerde vurursa falan. Onu yaparsa dusunursun şuan böyle bir karar alman yada alacak olman saçma geldi bana. Kırıldığını belli etmen kâfi

Evet yasadiginiz büyük bir olay ama tek tarafli degil karsilikli birbirinize siddet uygulamissiniz. Konusarak anlasmak yerine bagirmayi tercih etmissiniz. Ilk o bagirdi benimki nefsi müdafaa falan bahanelerine siginmayin lutfen, sizin de esinize aynı sekilde bagirarak cevap vermeniz bir sözel siddet.
Bir diger siddet ise duygusal siddet. Esinizin o anda öfke kontrolu sorunu olmus ve bir sekilde fiziksel siddeti ima eden davranislari oldugunu hissedip ona guveninizi yitirdiginizi soylemissiniz. Peki sizin yine konusarak anlasip cozumlemek yerine boşanalim laflarini telafuz etmeniz duygusal siddet degil mi? Kocam bana bir kez olsun ayrilmaktan bahsetse ve dahi ima etse ben de ona olan guvenimi kaybederim, kendimi yari yolda birakilmis hissederim. Yani nasil o yumruk kalkmasi sizin guveniniz icin sınırsa esiniz icin de bosanma fikrinin dile getirilmesi ve guvensizlik ayni sınır olabilir.
Neyse... bunca kelami niye ettim. Feminist ve evli bir kadın olarak sizi gayet iyi anliyorum, isaret etmek istedigimse şiddetin her türlü boyutunun ilişkilerimizin icine sinmis olabilecegi. Kendinizi de elestirin bu acılardan, esinizi de dogru tartin. Hoşunuza gitmeyen, sizi huzursuz hissettiren seyleri konusarak cozumleyin eger sevgi ve sayginiz varsa.

Anladığım kadariyla ikinizde calisan insalarsiniz zaten gec bir vakit oldugunu bwlirtmissiniz birde BIR-KAC magazayi araya skstirmayi dusunmussunuz ki cuma gunu sadece magaza dolasmak icin vakit ayirmissiniz ortaya yok yere gerilim cikartmissiniz bence. Her ses yukseltmeye boşanma karari alinsaydi ohooo memlekette evli kalmazdi. Hayır yani yuva kurmak bu kdr kolay mi da bu kdr cabuk yikmayi goze aliyosunuz?

Merhabalar,
Dün eşimle yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum.
Eve geç geldiğimiz için yemeği dışarıda yeme kararı alıp bir avm ye gittik.
Yemeği yedik dönüşte bir kaç mağazaya bakmak istedim. (10 dk sürmez kendisi de bilir)
Zaten cuma seni getireceğim şimdi girmenin anlamı ne dedi. Bende cuma gelmekten vazgeçtim şimdi bi girip çıkayım dedim. Olmaz dedi. Tamam cuma getirir bırakırsın o zaman dedim. (Araba onda olduğu için bırakıyor)
Cuma da getirmiyorum şimdi de girmiyorsun gibi saçma bir tepki verdi.
Biraz da sesini yükseltti açıkcası.
Tamam eve gidelim dedim indik otoparka. Sesini yükselttiği ve insanların bize bakmasına sebep olduğu için epey sinirlendim. (Daha önce defalarca uyardım bana bağırmaması konusunda)
Arabaya binince bende patladım sen bana nasıl bağırırsın kim oluyorsun gibi şeyler söyledim ve tartışma inanılmaz büyüdü.
En son avazım çıktığı kadar bana bağırmayacaksın diye bağırınca elini kaldırdı. Yumruk yaptı yani. indirdi. Kaldırdı indirdi. Vurmadı tabi ama vursaydı anca bu kadar içim acırdı.
Bi şekilde eve attık kendimizi. Ben bunun bir sonraki aşaması beni dövmen dedim. Ve bunu kendime yapmayacağımı, boşanacağımı söyledim. Akşam eve gitmeyi düşünmüyorum.
Ben artık kendimi güvende hissetmiyorum dediğimde oturup ağladı eşim. Sonra ben sana vurmadım içim rahat deyip içeri gitti. Ayrı yattık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sebepten boşanılır mı demeyin. Sınırları vardır herkesin. Bugün vurmadı ama belki başka bir sinir krizinde komalık edecek. Babamın oğlu değil güvenemem.
Çok iyi anlayışlı kibar bir insandır aslında eşim. Beni çok yaraladı.
Tabiki boşanma,boyle ufacık şeylerden bosanilirmi, ve bir evlilikte yatak ayrilmamali bence, yatağı ayırmak soğukluk getirir, ayrı yatmaya çalışmayın, iş hayatı zordur anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz,evet kimse kimseye bagirmamali , ama sizde arabada ne kadar çirkin bagirmissiniz,yapmasaydiniz keşke, sakin olun çok kirildiginizi, ve onu girdiğiniz için uzgun olduğunuzu ifade edin, birbirimize birda daha bunu yapmayalim diyerek bu sogukluga bir son verin

ben de sizi haklı göremedim ama bu biraz kişisel limitinizle alakalı o yüzden çok yorum yapamıyorum. evlilik tek taraflı değil iki taraflı fedakarlık gerektiriyor. o an alttan alabilirdiniz evet sesini yükseltmesi hoş değil ama eşinizi en iyi siz tanırsınız zaten gergin olan adama daha sonra hesap sormak yerine bağırmayı tercih etmişsiniz.

Merhabalar. Yorumlar için herkese tek tek teşekkür ederim vakit ayırdınız.
Dün akşam eve gittim. Eşimde benden 5 dk sonra geldi. Hiç konuşmadım yüzüne bakmadım.
Sonra geçti karşıma yaptığının çok büyük bir hata olduğunu, hatırlayınca bile utandığını söyledi.
Öfke kontrolü sorunu olduğunu istersem tedavi olacağını
Bir daha olayı bu radde getirmeyeceğinin sözünü de verdi. Koskoca adam oturup ağladı karşımda.
Bugün benimle avm kapanana kadar gezeceğini ve artık bundan keyif bile alacağını söyledi.
Gerçekten pişman olduğunu gördüğüm için bende fazla uzatmadım. Olay tatlıya bağlandı.
Söylemek istediğim bir kaç şey var bazı arkadaşlar abarttığımı, böyle bi olaydan boşanılır mı, kocana bile güvenmiyormusun vs gibi şeyler söylemiş.
Dediğim gibi herkesin sınırları vardır. Daha kötüsününün olmasından korktum.
Olabilirdi çünkü. Vurmasa bile o hareket bana çok ağır geldi. Yakıştıramadım eşime.
İyi bir ders vermem gerekirdi ki bir daha kalkışamasın böyle bir şeye.
Asla kabullenemem fiziksel şiddeti. Bir daha aynısı olursa hiç düşünmem boşanırım. Kimsenin kimseye böyle bir üstünlük hakkı yok.
Zamanınızı aldım hakkınızı helal edin.

Çok basit bir şeyden tartışma çıkmış yok yere. Eşiniz o gün biraz agresif bir günündeydi belki de. Yaptığı hareket savunulacak bir şey değil ama sinirine hakim olmaya çalışmış yumruğunu sıkmış sinirden. Ki eve gelip ağladığını söylemişsiniz.

Hepsinden öte tuhaf bulduğum; "güvenemem, babamın oğlu değil sonucta" tavrınız. Babanızın oğlu değil ama hayat arkadaşınız, ömrünüzü birlikte geçirmek için imza attığınız insan. Bence o öfkesinin ve sonradan ağlamasın altında yatan nedeni bulmaya çalışın. Boşanacak kadar büyük bir sorun değil benim fikrimce.

Merhabalar. Yorumlar için herkese tek tek teşekkür ederim vakit ayırdınız.
Dün akşam eve gittim. Eşimde benden 5 dk sonra geldi. Hiç konuşmadım yüzüne bakmadım.
Sonra geçti karşıma yaptığının çok büyük bir hata olduğunu, hatırlayınca bile utandığını söyledi.
Öfke kontrolü sorunu olduğunu istersem tedavi olacağını
Bir daha olayı bu radde getirmeyeceğinin sözünü de verdi. Koskoca adam oturup ağladı karşımda.
Bugün benimle avm kapanana kadar gezeceğini ve artık bundan keyif bile alacağını söyledi.
Gerçekten pişman olduğunu gördüğüm için bende fazla uzatmadım. Olay tatlıya bağlandı.
Söylemek istediğim bir kaç şey var bazı arkadaşlar abarttığımı, böyle bi olaydan boşanılır mı, kocana bile güvenmiyormusun vs gibi şeyler söylemiş.
Dediğim gibi herkesin sınırları vardır. Daha kötüsününün olmasından korktum.
Olabilirdi çünkü. Vurmasa bile o hareket bana çok ağır geldi. Yakıştıramadım eşime.
İyi bir ders vermem gerekirdi ki bir daha kalkışamasın böyle bir şeye.
Asla kabullenemem fiziksel şiddeti. Bir daha aynısı olursa hiç düşünmem boşanırım. Kimsenin kimseye böyle bir üstünlük hakkı yok.
Zamanınızı aldım hakkınızı helal edin.

Sorununuzun çözülmesine sevindim . Ben sizin gibi yapamadığım için saygısız bir evliliğim var.ben de boşanıcam dediğim çok oldu mahkemeye verdim sonrasında geri çektik. O günden beri o kelimeyi anmıyorum . Sizde herşeyi yapın ama evliliğinizi boşanalımlarla yıpratmayın . Avm olayına gelince benzerini bizde yaşadık bu adamlar hiç istemiyor. Bi bakıyorum elinde telefonla oyun oynuyor ona kıyafet alacağımızda bile.

Back
X