Benim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.
Tanıdığım Azerbaycanlılar poligot. TV izleyip Türkiye Türkçesi , ailelerden- gelenekten de Rusça öğrenmişler, dile yatkınlıklatindan İngilizceyi de kolay öğrenen bir millet

hepsi mi bana denk gelmiş, benim tüm Azeri arkadaşlarım bu dört dili de Anadili gibi konuşuyor:) iki de İran azerisi arkadaşım var ,Tebrizli. Onların da rusca yok Farsça var, onlar da 4 dil konuşuyor.
Ne bileyim hepsinin ailesi kız çocuğu dememiş okumaya - çalışmaya başka ulkeye yollamış. Gayet de keyifli hayat yaşıyorlar... buradan sonra iş bulup başka ülkelere gidenler oldu vs.
Bir kendi çevremdekilere bakıyorum, bir KKda son zamanlarda hep açılan 'bizde birlik oturulur,bizde el sözü en önemli şeydir,bizde gelinlikle çıkan kefenle girer' diyen tayfaya bakıyorum , ne kadar da iki farklı uç var demek ki ülkede...