• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dovdu

Her kesin kendine guveni olacak, her kadin ilk dayak gorduyunde dik durub, haqqini araya bilmez. Gelecek korkularim var. Mutluyum, huzurluyum dediyim bir anda yere carpilmis kimi sokdayim. Ilk somumu atamadim. Burda benzer konulari okudum. Esim pisman, ozur diliyor yazilmis. Bunu okuyana kadar hic dusunmedim neden ozur dilemiyor diye. Sadece fikir almaq istedim. Yoksa derdimi ozur dilesinde aff edim deyil
Anladım Azərbaycanlı bu. Rusya da yaşıyor kesin? doğru mu

Bu Rusya'da yaşayan azerilere ne oluyor ya, bizim turklerde de şerefsiz, döven koca var ama en azından kadınlar boşanamasa da bosanacam diyorlar, bu Rusya'ya gelin giden azeriler 'asla bosanamam,laf olur söz olur' kafasında.
Yaşadığınız ülkede adamlar 60 sene önce uzaya insan gönderdi, traktör suruculeri bile kadin. Ama siz caresizsiniz, dayak yiyip aglamaktan başka imkanınız yok. Evet
harbii Rusyada yaşıyorum azerbaycanlıyım eşimde öyle Ama Bana yanlışı olursa hemen boşanacagımı da biliyor. Çünkü ona kendisini hiçbir zaman sen vazgeçilmezsin demedim Sen olmazsan ben neyaparım vs diye diye tepelerine çıkarıyorlar eskiden eşi yokken neyapıyordu aynısı yapacak.. Ya da yeni hayat kuracak bu kadar basit. Bir de Hayatlarlna hayat kurmak için çocuk yapıb çocugum için katlanıyorum diyorlar bu çocuk için katlanmak degil çocuk var diye cehennemdee yaşamak oluyor böyle bir kafaya sahipseniz önceden çocuk yapmayın

Her gun dovulub ve asla bosanmam gibi bir fikir olusmus her kesde. Gorunur fikrimi ifade edemedim.
Evet suan bosanmaya hair deyilim. Piskolojik, Maddi. Ammu bu asla gitmem manasina gelmiyor.

Her gun dovulub ve asla bosanmam gibi bir fikir olusmus her kesde. Gorunur fikrimi ifade edemedim.
Evet suan bosanmaya hair deyilim. Piskolojik, Maddi. Ammu bu asla gitmem manasina gelmiyor.
Kendinizi hazırlayın o zaman şu saatten sonra. Plan yapın. İş bulun, çalışın, para biriktirin gizli de olsa. O evden ayrılmak için kendinizi hazırlayın.
Çocuklarım babalarını seviyor diye düşünmeyin, boşansanız da o adam o çocukların babası kalmaya devam edecek. Şiddet olan bir evde büyümek istemez hiçbir çocuk. Bu şiddet bir defa başladı mı gerisi gelecek inanın. Adam öfkesini attı ve baktı ki giden yok devam edecek. O çocuklar da zamanla şiddet görecek inanın ki. Fiziklsel şiddet görmeseler bile (dayak yemeseler yani) psikolojik şiddet görecekler, annelerinin dayak yediğini görmeleri bile çok büyük yaralar açacak onların ruhunda. Büyüyünce size de kızacaklar neden boşanmadı, neden böyle bir adamla büyümemize izin verdi diye.
Siz kendinizi hazırlayın, gereken şartları oluşturun ve boşanın. Bu süreçte adamı sinirlendirmemeye bakın. Sinirlendiği zaman oradan uzaklasin.
Başka bir seçenek de bulunduğunuz ülkenin şartlarını öğrenmek, boşanma durumunda size yapılacak yardım var mı bunu öğrenmek. Belki de sandığınızdan kolaydır orada boşanmak, devletin yardımı oluyordur belki size iş bile buluyorlardir, çocuklara eğitim desteği veriyorlardir, maddi yardımda bulunuyorlardir, kendi kazancinizla geçinecek seviyeye gelene kadar kira ve faturaları karsiliyorlardir belki. Araştırın bunları.
O adamdan size aile, çocuklarınıza baba olmaz. Hiçbir çocuk da annesini döven bir adamla birlikte büyümek istemez. Şu an seviyorlar demeniz normal, bu şiddet devam ettikçe ve arttıkça çocuklarınız onarılamayacak yaralar alarak büyüyecekler.

Evet korkularim var. Ya ileride cocuklar senin uzunden babasiz buyuduk deseler? Oyle durumlara da hasit oldum.
Aklı başında hiç kimse dayak yiyip boşanan annesine senin yüzünden babasız büyüdük demez. Aksine annesini o durumda görmek istemez çocuklar. Sizin yetiştirmenize bağlı tabii. Onları da kendiniz gibi yetiştirmeyin, zihniyet önemli.

Anneleri gibi iseler evet söylerler çünkü zeka seviyesi aileden gelir genetik miras 🙄
Zeka ile bilgi ile alakasi yok.
Burda yazilanlarin hepsinin farkindayim. Evet belki tutarsiz behaneler ariyorum.
8yil emek verdim, duzen kurdum. Cok sevdim, evime duzenime bagliyim.
Cahil olub, cesaretli olsaydim daha kolay olurdu belke, sokub yeniden tek basina kurmak yeni bir hayat.

Bosansam da baba evine gitmem. Orda bana yer yok. Kendime bir care bulmaliyim
Niyə yoxdu ata evində sənə yer ?burda elə tanidirsizkii ata analarımızı guya Azərbaycanda heç kim qızına sahib çıxmır ?ya mənim ailəm yaxşıdı ya siz abartirsiz
Çox pis əsəb kecirdirəm .azərbaycanlıyam bura 1 aydı üye olmuşam ancaq azərbaycanlılardan belə mövzular çıxır qabagima🤦
Öz adıma danışım mənim atam anam mən nə vaxt istəsəm məni qəbul eliyər
Birdeki onların qəbul eləməyinə ehtiyacda yoxdu ata evi mənimdə evimdi ora gedende heçkimn ən icazə almalı deyiləm
Bu arada nə xəyanəti nə şiddəti nədə kuma ni asla qəbul eləmərəm
Es ailəsində xidmət etmirəm və mənim kimilər çoxdu

Cahilligimizin milleti yok demek ki anasını satayım.
Azeriler bizim kırsal kesimin insanlarının laciverte boyanmış şekli demek ki.
Ben konu sahibine de inanmıyorum..yazım dili değişip duruyor.Benden iyi cümle kurduğu mesaj sayısı bir hayli fazla..ne zaman ajitasyon yapacaksa "men bilmem sizin dil"

Bence bosanmayacaksaniz bile polis cagirip sikayet edin. Rus polisi adami mahveder en azindan gozu korksun size el kaldirmaya cesaret edemesin.

Yurt dışında yaptırımlar çok daha sert değil mi şikayet edin
İşe girin boşanin
Anneniz sizi elin ayısı dövsün diye dogurmadi

Ilk defa oldu boyle bir olay.cocuklara cok bagli. Evine duskun biri. Hep iyi anlasdik. Basima gelmez diyordum hep. Kardesine, O zaten beni aff etmez ki demis. Benim destek alacaq ailem yok. Cocugum okula basliyacak. Duzeni bozmak istemiyirum. Anliyorum siddet baslayan yerde huzur, sevgi kalmaz.
Bozma kızım düzenini, dayağını ye kır dizini otur, hatta ilişkiniz düzelsin diye bir çocuk daha yap, baktın olmadı bir tane daha yaparsın. Yazık zihniyetine!

Yaşadığınız duruma çok üzüldüm.
Başlangıç olarak boşanmak ve yeni bir hayat kurmak size çok korkutucu gelebilir anlıyorum. Ama Rusya da yaşıyorsunuz, şiddet gördüğünüzü belirten bir şikayet aramasına bakar o adamın evden uzaklaştırılması.
Türkiye'de ki kadınların cesaret edememelerinin sebebi devletin bu konuda yeterli yaptırımının olmaması.
Ama eminim ki Rusya'da işler daha farklıdır.
Diplomanızda varmış dil de biliyormuşsunuz vatandaşlığınız da varmış.
Bir işe girip çalışabilecek potansiyele gayet sahipsiniz.
Part time bile olsa çalışıp kenara kendinize biraz güvence olarak para koyabilirsiniz.
Hiçbir destekçiniz yoksa kendi destekçiniz siz olun.
Kademe kademe ayrılmaya hazırlayabilirsiniz kendinizi.
Tabii bu süreçte dayak gibi durum olursa hemen şikayet etmelisiniz.
Çocukları lütfen bahane etmeyin. Şiddet, kavga, gürültü olan evde büyümek sandığınız kadar kolay değil.
Zaten büyüdüklerinde sizi anlayacaktırlar. Güçlü olmaya çalışın, cahil değilsiniz. Koca dayağı çekmek zorunda değilsiniz

Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Yurt dısında sız korkuyuorsanız,yurt ıcındekı kadın napsın_?Sınır dısı etttırmeye kadar ugrasırım onu valla ne korkcam?Nıye sıkayet etmıyorsunuz?_Uzaklastırma vs almıyorsınuz.Adam dovmus,konusmaması agrına gıdıyor.Kafaya cok mu darbe aldın ablacım?

Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Oradaki sosyal haklarınızı araştırıp kendi hayatınızı kurmaya çalışabilirsiniz. Eşiniz belli ki kendisine muhtaç, güçsüz ve bilgisiz olduğunuzu düşünüp sizi küçümseyerek saygı duymuyor.

Benim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.
Tanıdığım Azerbaycanlılar poligot. TV izleyip Türkiye Türkçesi , ailelerden- gelenekten de Rusça öğrenmişler, dile yatkınlıklatindan İngilizceyi de kolay öğrenen bir millet 😅 hepsi mi bana denk gelmiş, benim tüm Azeri arkadaşlarım bu dört dili de Anadili gibi konuşuyor:) iki de İran azerisi arkadaşım var ,Tebrizli. Onların da rusca yok Farsça var, onlar da 4 dil konuşuyor.
Ne bileyim hepsinin ailesi kız çocuğu dememiş okumaya - çalışmaya başka ulkeye yollamış. Gayet de keyifli hayat yaşıyorlar... buradan sonra iş bulup başka ülkelere gidenler oldu vs.
Bir kendi çevremdekilere bakıyorum, bir KKda son zamanlarda hep açılan 'bizde birlik oturulur,bizde el sözü en önemli şeydir,bizde gelinlikle çıkan kefenle girer' diyen tayfaya bakıyorum , ne kadar da iki farklı uç var demek ki ülkede...

Egitim seviyesi yüksek aileler cocuklarinin eğitimine önem veriyor ve kendi ülkelerindeki düzenin dışına çıkıyolar. Cocuklarida kiymetli oluyor hatta ailedeki cocuk sayisi da bakabilecekleri kadar oluyor. Sizin tanidiginiz kesim onlardan, kendilerini kurtarmışlar. Ancak egitim duzeyi düşük olan aileler icin kiz cocugu ayak bagidir, her an namusuna laf gelebilir o yuzden bir an once evlenmelidir kafasindalar. Evlendiklwrinde ise artik geri donemezler, kocalari ölürse kayin aile sahip cikmazsa geri dönüyorlar. Kadinlara ne yapiyorlar bilmiyorum ama 40 yasinada gelse asla tek baslarina birey olduklarini idrak edemiyorlar. Hastaneye ya da ne bileyim bir devlet dairesine tek baslarina gitseler islerini halledemiyorlar. Mutlaka yanlarinda birilerinin olmasini istiyorlar. Inanin baska nasil betimleyecegimi bilmiyorum, gormeniz lazim. Bu yuzden neden katlaniyorsun diye kizamiyorum da. Kocalari gittigi anda sudan cikmis baliga donecekler, gercek hayat, calisma hayati, para idaresi vs bilmiyorlar.

Erkeklerine girmek bile istemiyorum. Cok acimasizlar. Bunun gibi bir tanesi kuzenimle evliydi. Kuzenim hamile kalinca kurtaj olmasi icin dövmüştü.

3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.
Çok şaşırdım. Halbuki benim tespitim Azeri kadınlar dış görüntülerine çok önem veren, estetik yaptıran, dominant kadınlar oluyor. Bir tanesinin restaurantta yemek videosunu gördüm. Garsonlara aşırı kaba davranıyordu, sürekli emir veriyordu. Bir de maddiyata çok önem veriyorlar.
Ama başlık sahibi İranlıymış. Onları bilmiyorum.

Zeka ile bilgi ile alakasi yok.
Burda yazilanlarin hepsinin farkindayim. Evet belki tutarsiz behaneler ariyorum.
8yil emek verdim, duzen kurdum. Cok sevdim, evime duzenime bagliyim.
Cahil olub, cesaretli olsaydim daha kolay olurdu belke, sokub yeniden tek basina kurmak yeni bir hayat.
Tamam ozaman dayak yiyin ne diyelim

Back
X