Konu sahibi olan biteni en başta değil sorular geldikçe açmış. O yüzden karmaşık gelebiliyor. Ben özetleyeyim. Yanlış varsada hanımefendi düzeltsin. Konuya en başından bakın ki konu sahibine ya da eşe haksızlık yapılmasın. Kadıncağızın adama güvende tereddütte kaldığı noktalara soru işareti koyacağım bence haklı şüpheye düşmekte:
Adamla işyerinde tanışmışlar ilk yıl adam evlilik düşünmüyorum deyip sonradan evlenmeyi istemiş (?). Bir şirkette maaşlı çalışan kendi halinde bir adam bu. Kadınsa babadan ciddi anlamda miras kalacak olan kira gelirleri vs bulunan biri.Bunlar evleniyorlar.Adam kadının olanaklarını, kadın adamın durumunu ta en başından biliyor.Ailesi kadına "kızımız yarın birgün evlenirse rahat etsin bir evi olsun çalışmak zorunda kalmasın çocuğuyla ilgilensin" diyerekten ev almış. Babası yıllarca didinip çalışmış kendine bile bakmayaraktan maddiyatını elde etmiş, erken vefat etmiş biriymiş. Konu sahibimiz adamla evlenirken onun durumunu bildiğinden evlilikte herşey müşterektir diyerekten, adamın ailesini de zorlamamak adına ne altın ne düğün bir şey istememiş karşıdan. Biz mutlu olalım yeter mantığı ile hareket etmiş anladığım kadarıyla.Adam kredi çekip nikah yapmış. (O kredi borcunu kim ödedi belirtmelisiniz bence)Konu sahibi adamın başına kendi maddi gücünü kakmadığını bu konuda itina ettiğini evliliklerinde anlayışlı olduğunu özellikle söylüyor. Ona her konuda yardımcı olmuş. Giyiminden tutta kuaför masrafı vs bile annesi karşılamış kadının. (Gizli mi adamın bilgisi dahilinde mi bilemiyorum) Bu kadın yıllarca çalışmış ayrıca ...çocuk düşünüp işten çıkmak istediğinde eşine danışmış adam tamam işten çık demiş. 18 yaşından beridir arabası olan bu kadın işi bırakınca "canım arabayı sen al işe bununla gidersin bana lazım değil" demiş. Kendiside bir yere gitmek istese taksiye vs binmiş.Konu sahibi eşinin çok iyi olduğunu onunla ilgilendiğini, hastalansa defalarca yanında acile geldiğini yemek yapmasa ses çıkarmadığını ilgili bir eş olduğunu da dile getirmiş.(melek kısmı bu)Sonra adama evlendikleri yıl işten çıktıktan sonra zamanda fazla geçmesin diyerekten çocuk istediğini söylemiş konu sahibi. Adam o sıra 36 kadın 33 yaşında.Ama adam buna yanaşmayıp, ısrarla hayır istemiyorum demiş. (?)Mantıklı bir açıklama yapmadığı gibi belki ilerde isterim deyip geçiştirmiş. Evlenirkende hiç istemediğinden bahsetmemiş kadına(?)(benim en fazla işkillendiğim konu bu)Kadın tüm yalvarmasına rağmen adam yok deyince o da vazgeçmiş mecbur. Sonra gün gelmiş kaynana maddi çıkarlardan bahseden cümleler sarfetmiş evliliklerinde kadın rahatsız olmuş haliyle... adamda ailesine bunları neden söylüyorsunuz demediği için kadın şüpheye düşmüş. Bu nedenle kadıncağız durumdan işkillenip kendi annesine anne kardeşlerime haksızlık olmasın benim üzerime yapma malları demiş...Kaynana bu maddi konuları yine açtığı birgün konu sahibine: ne zaman üzerine yapacaksın "............" demeye başlamış. Sonra kadına (hayatlarında çok gerekliymiş gibi) annen size iş kursun demeler başlamış bu olunca konu sahibide anneni ilgilendirmez bu durum diye eşine sitem etmiş. Adam annem iyiliğimizi düşünüyor (?)açıklaması yapmış. Kadın mesafe koymaya onlar tavır yapmaya başlamış. Ayrıca geçen bayramda hakaret etmişler kadına, iftira atmışlar (nedenini bilmiyoruz), kayınbabaya "baba" demesini istemişler. babası öldüğünden hassas olan konu sahibi durumu izah etmiş ama sen delisin, senin psikolojin bozuk gibi laflar söylemişler. Tüm bunlar olup biterken adam hiç eşinin yanında olmamış. (?)Tamam sen haklısın diyormuş ama hareketlerinde göstermemiş hep pasif kalmış.Ailesi yanında eşine hakaret edilsede susmuş korumamış kadını.Birgün adam "çalış artık, bu saatten sonra bir yerlerde çalışmazsın kendi işini kur, demeye başlıyor (işten çık tamam diyen adam bu). Kadın paraya ihtiyacımız yok ben istemiyorum desede çocuk mevzusundaki gibi diretmiş adam.
Bu arada konu sahibi annesinden sadece borçları olduğunda para isteyen biri. (Adamın evde mutfak masrafı ve fatura dışında zorlandığı bir konu yok.) Kadın giyimini bile eşime yük olmasın diye ailesinden karşılayan biri. Neden çalışmamı istiyorsun diye sorduğunda para için demiş. Ben şimdi harcamak isterim ilerde parayı ne yapayım diyormuş.Arabayı da satmak istemiş ayrıca.aslında adam çok fazla şey yapmak istiyormuş ama bunu eşinden faydalanarak yapmak istemesinden rahatsız konu sahibi. Eşinin kendisini kullanıp kullanmadığını kestiremiyor.Bir olayda da konu sahibi eşine bigün; emekli maaşı alabilmek için sigortamı dışardanmı yatırsam diye sorduğunda adam satarsın bir yeri toplu ödersin demiş. Çalışmasını bukadar isteyen kişi çalışırken sigorta ödenir demediği için konuyu bir şeyleri satma mevzusuna getirdiğinden yine işkillenmiş konu sahibi. Kocasının iyi tarafları da olduğunu söylüyor kafasını karıştıran hareketlerininde...
Bunlarda yanlış varsa düzeltsin kendisi. Topikte yazdıklarının birkaç yorumla derlemesi.
Naçizane yorumum bu kaygıyla bir ömür geçmez ve yaşanmaz hanımefendi. Önceki yorumlarımda belirttiğim gibi eşinizden kesin emin olacağınız durumlar yaratın. Bana göre sizin anlattığınız kadarı ile eşiniz masum değil...
Buyrun şimdi yoruma...