eşim beni sülalesine karaladı...

notradamus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
272
1
26
İstanbul
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben 3 senelik evliyim. 21 aylık da bir kızım var. Eşimin ailesi farklı bir şehirde oturmakta.

Hafta sonu eşimin kuzeninin nikahı vardı. Oraya gittik. 6 saatlik bir mesafe. Kızımı otobüs tutuyor. Çocuk giderken 3 kere kustu. Devamlı huysuzlaştı. Orada da uyku düzeni bozuldu. Otobüste uyusun diye öğlen uykusuna yatırmadım. Çocuk perişan oldu. neyse cumartesi kına oldu. Saat 23.00 de ben kızımın uykusu geldi diye kayınvaldelere geldim. O sırada çocuğun altını değiştirim dedim. galiba kızım tırnağıyla özel bölgesini yırtmış ki biraz kan geldi. eşimin diğer kuzenide benle gelmişti. Eşimi arayıp söylemesini istedim. Eşimde 15 dk sonra bakmaya geldi. Ben o telaş içerisindeyken eşim bana, burda 2 aylık bir iş aldığını, bu arada bu hafta tatile gidecektik, tatil dönüşü buraya gelip burada kalırız dedi. Bende çocukla rahat edemediğimi o kadar süre kalamayacağımı 10-15 gün kalıp geri döneceğimi söyledim. eşimde ısrarla gelecez kalacaz dedi. Bende fazla kalmıcam çocuk bu haldeyken bu konuyu neden açıyorsun sonra konuşuruz dedim. ama o halen uzattı durdu. Neyse sonra gitti tekrar kınaya.

Artı olarak da çocuk malum uzun süre görmeyince birilerini ilk bir kaç gün gitmiyor. yok efendim ben çocuğu uzaklaştırıyormuşum da ondan gitmiyormuş. dedim ki 20 aylık çocuğu alıp da kızım dedeye babanneye gitmeyeceksin desem 20 aylık çocuk ne anlar bundan ki böyle birşeyde yapmam. Kayınpederime de söyledim. Oda evet çocuk bu tabii yadırgayacak uzun süre görmemiş bizi çocuk zamanla alışır dedi hatta.

Neyse nikah günü de fotoraf çekilecez. Kaynım eşime kuzenler hep beraber çekilelim dedi. Kızımda benim kucağımda. Eşim çocuk durmuyor siz çekilin dedi. Kaynımda duruyor işte gel dedi. Ben burda şunu anladım. Sen gel diyor eşime çocuk X de duruyor işte diye anladım. Eşime de git çekil beni çağıran yok dedim. Kaynım tek tek isim söylüyor Ayşe Fatma hadi diye bir beni saymıyor. Bende aldım çocuğu çantamı otobüsümüz kalkacak ben gidiyorum dedim. Eşimde arkamdan geliyor. O sıra kaynım arkamızdan geldi. Hadi fotoraf çekilcez gelsenizee diyor. Eşimde çocuk huysuzlandı siz çekilin dedi. Kaynım dönüp bana Eşin gelsin çocuğu ne göndermiyorsun dedi. bende o sinirle eşimden çantamı aldım kaynıma kim göndermiyor, isteyen çekilsin bana ne dedim. eşime de seni tutan mı var git dedim döndüm arkamı dışarı çıktım. eşimde arkamdan geldi eve gittik.

Bu arada kayınvaldem eltime nikahta giysin diye kıyafet almış. Ben öğrendim bunu ki zoruma da gitti. Sonuçta bir beklentim yok kimseden. Ama ayrım yapar gibi ona alıp beni es geçmesi zoruma gitti. Eltimi de kıskanmam severim kendisini de ama kayınvaldem ile eltim arasında zamanında çok sürtüşmeler oldu. O ona o ona devamlı kötülerlerdi. O zaman benden iyisi yoktu. Şimdi araları düzeldi. Devamlı eltimin peşinde. Kuaföre gittik mesela. Eltimin saç ücretini ödemiş. Kızımla benimkini ödememiş. Eşimden gitmeden önce para istedim annem verecek demişti. kuaföre sordum ödeme yapılmadı dedi. Neden böyle ayrım yaptı anlamadım. Ama cidden çok zoruma gitti. Eltim yokken kızım canım cicim, mesela eltim yanımıza gelsin hemen benle bir mesafe. tamam eltim zamanında çok alınganlık kıskançlık yaptı ama şimdi ortada sorun da yok. Onun gönlünü yapayım derken beni eziyor resmen.

Neyse sonra hepsi geldi. Biz hazırlandık otogara gitcez. Kayınvalde gitmeden meyve koyuyor bize. Kaynım annesine anne gel otur dedi balkonda otruyor o sıra biz salonda. anneside meyve koyuyorum gelcem diyor. Kaynımda yaa boşver gel otur dedi. Ki benim annemde yanımızda oda bizle gelmişti nikaha. Bana ayıp oluyor zaten ona da ayıp değil mi.

Biz annem ben kızım otobüse bindik geldik evimize. ertesi gün eşim aradı. Devamlı beni kötülüyor. Ailesi ile birşey diyince yanlış anladın ne var bunda falan diye savunmaya geçiyor.

Mesajlaştık. eşim sen git benim gönderdiğim mesajları babasına okut. Tabi sinirle yazılmış mesajlar da vardı. annen yengenin peşinde beni hep 2.plana atıyor. Zaten çocuğum sefil oldu. Bir daha bir yere gitmem falan yazmıştım. Abin gıcık falan da yazmıştım. O gün annesi kendisi arayıp duruyordu beni. Devamlı ağladığımdan açmamıştım mesaj yazmıştım eşime. Aramayın beni hiç birinizin sesini duymak istemiyorum yazmıştım birde. Kayınpeder çok kırılgan bir insan duygusal mesajı okuyunca ağlamış hep. Demiş ki siz mutlu olun biz gelip gitmeyiz demiş. gece de eşim yine aradı. Halen beni suçlamalar emrivaki konuşmalar. Gece 1,5 da kayınpederi aradım. Malum eski sıcaklık yok. Konuştum içimdekileri döktüm ve eşim kendine göre anlatmış herşeyi. Birde benden dinledi. Haklısın dedi. Çocukla 2 ay kalınmaz düzeni var dedi. Çocuğu soğuttuğun falan da yok çocuk o yadırgayacak tabi uzun süre görmediği insanlarız dedi. Keşke burdayken anlatsaydın ben eşinle konuşurdum gerekeni derdim dedi. O kadar sinirlerim bozulduki zaten MS hastasıyım. Üzüntüden uzak durmam gerek. gece baş ağrıları durmadı. Ağrı kesici içmeme rağmen. Ellerim ayaklarım buz kesti. Titremeye başladı. Bu hastalıkta çok üzüntü yaparsan felç geçirme olasılığın olduğu için hastaneye gittik hemen.

Bunu öğrenmişler. Kayınpeder sabah aradı. Kendini üzme ben şimdi eşinin yanına gidecem, konuşacam sen kafanı takma dedi. Kayınvaldeye verdi teli yine sinirlerim boşaldı ağlamaktan konuşamadım.

Tabi eşim tüm sülalesine anlatmış herşeyi. Dayısı, yengesi teyzesi kuzenleri vs. Buda yetmezmiş gibi annemi babamı eniştemi. babam neden benim haberim yok kendi başına halletmeye çalışıyorsun dedi. Eşim aradığındada telde olmaz işlerini hallet 2 güne kadar gel dedi. Babamda arkandayız biz sen üzülme yeterki dedi.

Birde eşimin sülalesinde şu huy var. Biri bişey desin hepsi birden cephe alıyor. Eltime çok yapmışlardı zamanında ordan biliyorum.

Neyse eşim akşam arıyor beni. Aynen konuşma şu. Aşkım uzatmayalım artık seni çok sewviyorum diyor. Ya dedim sen ne yüzsüz bir insansın. Nasıl halen aşkım diyorsun. Sen tüm herkese söylerken uzattın zaten çok yanlış şeyler yaptın dedim. Aileleri ilişkimiz düzelir diye kattım diyor. İlişkin düzelmedi bitti dedim. kapadım telefonu.

Ardından mesaj yazdım. Bu mesajımı herkese oku herkes bilsin zaten mesaj okutmayı iyi biliyorsun yazdım.

Çok yanlış şeyler yaptın. Tüm herkese beni karaladın. Herkese sorunlarımızı anlattın beni kötüleyerek buda yetmedi benim özel mesajlarımı okuttun. Bu saatten sonra nasıl güvenim sana. Bundan sonra aynı evi paylaşsam da sadece kızım için. Bundan sonra kızımın babasısın sadece, senle ne aynı yatağı paylaşırım, ne aynı masada yemek yerim, nede güvenip sana birşeyler paylaşırım. Boşuna bir şey yapmadan önce 2 kere düşün dememişler. Sen sonuçlarına katlanacağın şeyler yaptın. Güvenimi sarsmadın yıktın. Hiç birşey eskisi gibi olmaz. Çok yanlış yaptın.Benim babam mesajlarımı okumak isteseydi, ben o teli alır kırardım okutmamak için. Aramızdaki fark bu yazdım.

O halen seni çok seviyorum yazmış.

Dünde dayısı aradı. Noldu dedi. bende eşim herkese anlatmış biliyorsunuz hepiniz ne olduğunu dedim. Akşam konuşcam karşıma alıp dedi. Ama burda 2-3 ayda kalınır dedi. Bende çocukla kalamam. Düzenim var benim dedim. Oda o sizin için 3-5 ay başka şehirlerde kalıyor yeri geliyor şantiyede de kalıyor, sen 2 ay tertemiz evde kalmışsın çok mu diyor. Ne alakaysa. Yani yiğenini savunuyor. Dayısıyla ne konuştularsa akşam onuda bilmiyorum.

Şimdi cuma günü gelecek. babam eniştem falan oturup konuşacağız. Boşanma olmayacak soran olursa diye yazıyorum. Sonuçta kız evladım var. Hem şu an çalışmıyorum kızıma baktığımdan dolayı. Ama mesleğim var Gıda Mühendisiyim. Ama dediğim gibi kızım daha ufak olduğundan onu bakıcıya yada kreşe veremem. Zaten kızım için de boşanamam.

Benim istediğim şey şu. Şimdi cuma gelince babamlarla konuşunca yine o bana bunu dedi ben o bana bunu dedi diyeceğiz. bu şekil konuşma istemiyorum. daha mantıklı konuşmam lazım. Suçlama yaparak bir yere gidemeyiz. O an sinirlerim bozulacak zaten. O an ister istemez bu anlattığım gibi konuşamayacağım da. Artı kayınvaldeyle konuşamadık daha. Aradığında ne demeliyim nasıl konuşmalıyım. Artı eşim geldiğinde nasıl tavır takınmalıyım. Kendimi biliyorum bir tek kelime edesim gelmez. zaten konuşmaya başlasak o halen beni suçlamaya ailesini korumaya devam edecek. O yüzden bu tür ağız dalaşına girmek de istemiyorum.

Sülalesine beni karalarken aklınca herkesi arkadasına almak istedi. Ama ters tepti.

Ama gözümde artık ne eşim var ne de sülalesi. Sildim hepsini diyebilirim. Hiç birisine karşı içimde birşey kalmadı.

Bu arada bugün eltimi de aradım. Onluk bir durum olmadığını sakın yanlış anlamamasını söyledim. Oda sen beni tanıyorsun ama sen onları takma kafana çocuğun var onla ilgilen boşver dedi.

Eşime karşı şu an da içimde o kadar büyük bir kırgınlık var ki, beni resmen bir hamlede karaladı. Bu saatten sonra ona nasıl güveneyim ki. İnsan karısına böyle yapar mı? Beni günde 100 kere arıyor. 1 yada 2 telini açıyorum. Cidden sesini bile duymak istemiyorum artık. Bu arada sırf eşimi ve karşı tarafı suçlamıyorum. Benim de hatalarım var. Ama ben evin içinde olan evin içinde kalır düşüncesindeyim. Ne anneme ne babama 3 senedir ufacık birşeyi anlatmam. O gün annem yanımda olduğu halde noldu demesine rağmen yok birşey sorup durma hem dedim birde.

uff çok uzun olmuş ama dertte uzun....

herşeyin ilacı zaman ve zamanla düzelecek bunlar...şimdi olay taze ve hiç affetmiyeceğinizi düşünüyorsunuz,yıllar geçsede içinizde hep bunlar kalacak ama 1 aya kalmaz düzelecek aranız...hele aynı evde olunca...insanız,kadınız.......

sen o konuşma olunca sakinliğini bozma sakın ve iyi bir dinleyici ol,sabret bakalım neler diyecek ya da babanın karşısında nasıl konuşacak????

burada tek suçlu esinız.aılesı sıze kötü konusup rencide etmemiş.ayrıca esın ne demeye marifetmiş gibi özelınizi okutmuş ki.anesi babası sizi kırmamamış bence üslübunuz nazikçe olsun kırmadn güzelce sinirlenmeden konuşun.eşinin seviyesine düşme cnm.

Ortada cok buyutulecek mesele yok.O an icin esiniz dusunmeden hareket etmis, biraz cocukca davranmis.Bunun icin yasadiginiz herseyi silemezsiniz.Devam edebilmek icin de ona set koyamazssiniz.Ayni yatakda yatmam, ayni masada yemek yemem diye.Zamanla ofkeniz gecer.Cok buyutmeyin hem uzulmek iyi gelmiyormus MS rahatsizligina.Bunu kendinize ve kiziniza yapmayin..Esiniz er yada gec hatasini anlar bagislanmak icin elinden geleni yapar...

Ona ve kendinize yeni bir sayfa acin.Eski kirginliklari bir kenara atmaya calisin.Kayinvalide de ayrim yapiyorsa sizde onun size verdigi kadar, yaklasin ona.Kayinpederiniz belliki cok olgun sevecen bir insan, empati yapabiliyor en azindan.

Sizin sorununuz su an icin esinizle oturup konusun sorunlarinizi karsilikli anlatin, ortak bir noktaya geleceksinizdir.Kararlar alin birdaha asla evin icinde yasanan disariya sizmayacak.Sizarsa ceza verin vs. bunu oyun gibi yaparsaniz belki onunda hosuna gider soylemez daha kimseye ozelinizi..Allah yardimciniz olsun..sevgiler..

Son düzenleme:
yani eşinin yaptığı hakkaten çok anlamsız karı koa arasındaki msjı tüm sülaleye okutmuş, yani bir insan neden bunu yapar değişik bir muhakemesi var ama bence seni gerçekten seviyor bu kadar aramaz erkekler gerçekten sevdiğini hissettiren arar bence, ama dengeyi kuramaam problemi var sanırım aslında ortada büyük olaylar yok ama sanırım eşin biri ya da birileri tarafından dolduruluyor, sonrada hatasına pişman olmuş

Görüştüğünüzde bence hatasını anlayana kadar ve seni bir daha rezil etmemesi için sakın yumuşama derim ki zaten sende pek yumusayacağa benzemiyorsun umarım eşin hatalarını telafi eder çünkü karı koca arasındaki en ufak şeyi bile anlatmak çok kötü insanın güveni kalmıyor seni anlıyorum

zaten canım onun seviyesine düşseydim o babamı annemi arayana kadar halen tek birşey demedim. hatta babam noluyor dediği zaman bile yok birşey demiştim.

zaten yaptığının yanlış olduğunun oda farkında ama dediğim gibi insan kocasına da güvenemeyecekse kime güvenecek. bir ilişkide güven saygı olmazsa bu ilişkiden hayır gelmez.
ben giderken kayınvaldeye eltime kaynıma hediyelerimi alıp gittim birde. demekki bu kadar değer vermeyeceksin. birde aldığım hediyeleri eltimden saklıyor göstermiyor. o birşey almadığından halen onu düşündüğünden göstermiyor. ama bundan sonra bırak normal günü özel günlerde bile birşey almam.

Yukarda Allah var kimse doldurmaz bana karşı. daha çok akıl verirler. ama eşim olgunlaşmamış daha. bizi ailesi olarak göremiyor gibime geliyor. eşime sorsalar mesela ailen nasıl diye onun aklına ilk annesi babası abisi gelir. aile denince biz gelmeyiz. Benim de zoruma giden bu işte.

Çok olaylarımız oldu ama bu yaptığını sindiremem. İstesemde yumuşayıp unutmam bu yaptıklarını. Dilerim allah'ımdan bu son yaptıklarından o kadar pişman olur ki, yaptığı için kafasını vurur inşallah.

ya canım, dün gece okudum aslında yazdıklarını ama sabah anca yazabiliyorum. öncelikle, allah yardımcınız olsun. aslında sorun yokken ortada başınız ağrımış. bazen oluyor böyle şeyler. bence eşin de sen de çok da haklı değilsiniz. eşin tabii yaptığı hoş değil, mesajları okutması,herkese anlatması fln doğru değil, hatta çok yanlış. seni de çok iyi anlıyorum, çünkü bazen benim de senin gibi davrandığım çok olmuştur. insan ister sitemez çocukla strese giriyor başka yerde, her ne kadar eşinin ailesi olsa da kendi evin gibi olmuyor. ama benim sana tavsiyem öncelikle eşine böyle ağır ve kesin dille konuşmaman, sakince durumu halletmeye çalışman-ız. sonrasında ise biraz rahat ol. genel olarak yani, eşin ailesinde 2 ay kalalım demişse ve ısrarla bunu istiyorsa durumunu güzelce anlat, orta yolda buluşmaya çalışın. bence eşinle sen bu meselede iletişim kopukluğu yaşamışsınız, konuşmalarınız hep yarım kalmış ve içinizde biriktirip patlamışsınız. konuşamlarınızı tamamlamalısınız.

bence ailelerden önce eşinle başbaşa konuşman daha iyi olur...

Genel olarak sanırım erkeklerde olgunlaşma sorunu var ne yaptığının niye yaptığının farkında olduğunu bile düşünmüyorum
Çünkü futursuzca hareket etmis
Özür dilerim ama ben eşine cok kızdım özellikle ms hastalığını ailemde yakinen yaşadığım icin
Özel bı durumunuz var bunu bile bile nasıl böyle davranır
Hadi msj lari okuyo ailesi demiyor mü ki oğlum özelin dir ne diye okuyorsun
Cok üzüldüm hepsinin tavrına yaşananlara
Boşanma yok diyorsun o zaman esın le kayınvaliden le de icinden nasıl geliyorsa oyle konus
Özellikle esinle kalmasın icinde bişey dert etme kendine
Allah sana saglık versin o konuşmadan sonra dusunme eskileri ve cocuğuna odaklan onun icin uzmemen gerek kendini
Kimse annesi gibi olamaz çünkü ...

ah erkekler ahhh. asla olgunlaşmayacaklar.. (bi tanede bende var) senin eşinin yaptığı da çocukca olmuş maalesef canım.. bide kendine güvenemiyo demek ki ailesine hiç gösterilmeyecek şeyi msjları gösterip güç almaya çalışıyo..
olaylar birikmiş ikinizde de canım bunu anladım ben.. sen çocuk durmuyo dedikçe ailesinden uzaklaştırıyomuşsun gibisine geldi herhalde.. öyle bişey tabiki yapmazsın ama öyle sanmış olabilir.. sende eltini kıskanmazsın tabi.. ama üzülüyo insan ona yapılıp kendine olmayınca.. öyle işte.. zamanla aşılır herşey ama çok ağır konuşma derim canım ben.. yatak ayırıcam masa ayırıcam v.s. diye hemen yumuşama tabi etkili konuşma yap bide..
bide sende en hoşuma giden k.pederin ve eltine durumu izah etmen.. hepten sessiz kalsaydın çok fena olacaktı.. bi bakıma sende onları kendine çekmiş gibi oldun

eşin malesef ergenlikten hala çıkamamış mesaj okutmak da neyin nesidir neyi kanıtlamak derdinde anlamadım ama onun huyu değişmez allahtan ki öyle çok beter bir ailesi yok en azından kayınpederin uyumlu bir adam dayıya ne oluyor onu anlamadım bizim dayılar da bu kadar duyarlı olsa keşke :) karı koca kavgasına kimse karışmasın mümkünse ama karıştıran eşin bilemiyorum ya zor bir durum umarım biraz ders çıkarmıştır burnu sürtmüştür :)

telafi edilemeyecek bir sorununuz yok çok şükürki sadece şuan çok sinirlisiniz bu halinizide çok iyi anlıyorum insan eşindende yuvası için hassasiyet bekliyor evin içinde olan evde kalır ama işte beşer şaşar diye bir söz vardır onunla ailenizden önce konuşursanız daha iyi olur büyük bir hata olduğunu kabul edip toparlamak için gayret gösterirse ailelerle konuşulcak kadar büyümemesi daha iyi anladığım kadarıyla eşinizin aileside direk size bir sataşma da falan bulunmamış onlarda akıllarınca diğer gelinleriyle arayı yapmaya çalışmış olabilir sizde alınmışsınız bu geçici durumdur bu olaydan sonra daha dikkatli olacaklarına eminim...bence konuyu büyütmeden bir kaç gün sonra eşinizle görüşün konuşun ama içinizde ne varsa onunla paylaşın...

Ortada hiç sorun yokken sorun yaratmış eşin...Yaptığı kötü birşey ama affedilmeyecek bire şeyde değil...Kısa bir süre sonra kızgınlığın geçecektir. Kızlardan biri yazmış, önce siz konuşun diye...Bence de önce eşinle yalnız konuşmalısın. Ailen senin özelini neden bilsin, eşin bu konuda hatalı, sende aynı hataya düşme...Siz önce konusursanız ailenin yanında söyleyemeyeceğin şeyleri söylersin, sonra da ailenle konuşursun. Eşin fevri, eşin dayısının senin nerede kalacağınla ilgili yorum yapması da anlamsız. Eşin sizin için çalışıyor, sende onun için bir sürü fedakarlık yapıyorsun sonuçta...Ayrıca 2 ay kayınvalidenle kalmanda çok uzun, kendi anneni görmek isteyeceksin, ihtiyacın olacak, çocuğun midesi bulanıyor diye gidemeyeceksin. Rahatsızlığın üzüntü, stres kaldırmaz; zaten hassassın orada birşey olsa içine atacaksın. Ayrıca hiç dinlenemeyeceksin, kendi evin gibi olmayacak. Eşin hatalı, bir daha yapmamasını mahremiyetin olması gerektiğini anlasın. Eşinden soğumuş olabilirsin ama siz yalnız kalınca herşey değişecektir. Eşin çok pişman, seni kaybedebileceğini de gördü; sen de çok soğuk davranma bence...Tabi konuşmalar olduktan sonra...

eşin biraz saf galiba, bilmiyor mu sizin aranız üzelir ama kayın ilişkiler bozulursa bir daha sittin sene düzelmez.
çok çocukça hareket etmiş. pes doğrusu

hepiniz zaman ayırıp okuyup tavsiyede bulunduğunuz için teşekkür ederim öncelikle.

bence ailelerden önce eşinle başbaşa konuşman daha iyi olur...

Eşim halen arayıp duruyor ben tabi aramıyorum. bugün yine aradı birşey olmamış gibi konuşuyor. bende mesaj attım. konuşuyorsam sanki herşey oldu bitti. sadece yanımda ailem olduğundan konuşuyorum. ben sen değilim aileme sülaleme yansıtayım dedim. eşimle konuşmaya gelincede 3 senedir konuşamıyoruz zaten. konuşmaya başlayınca o yine savunmaya geçiyor. bu sefer ne yapar bilmiyorum açıkcası. zaten konuşabilseydik bu raddeye gelmezdik.

erkekleri bilmem ama benim eşim cidden olgunlaşmamış.
hastalığımın umrunda olmadığını adım gibi biliyorum ki ben halen kızımı emzirdiğimden dolayı tedavime de başlayamadım. daha bir özen gösterilmesi gerekirken o halen bu şekil davranıyor. ama cidden ailesinden birine birşey olsa sanki ölecekmiş gibi davranıyor. üzülmemesi gerekiyor falan filan demeler. ama bu lafı benim için hiç etmez. eden tek kişi kayınpederimdir.

ailesiyle bir sorunum olsada asla çocuğu öne sürmem. diyelim ki ben küs olsamda asla çocuğumu uzaklaştırmam. ama eşim bunun bilincinde değil.
eltimi de yukarda Allah var kıskanmam. zamanında olaylarımız oldu ama severim kendisini. onun bir sucu yok. tamam kayınvalde hediye alabilir ama aynı ortamdayken birimize alıp diğerimize almaması yanlış. aynı ortamdayken ya ikimize almalı ya ikimize de almamalı.

ailesi kötü değildir. kayınvalde kaynanalık yapmaz. arada boş konuşur o kadar. son söylenecek sözü başta söyler. onunda kusuru bu. dayısına gelincede ondan bende beklemezdim. aramız gayet iyiydi. ama telde beni suçlar gibi konuşması zoruma gitti. ne diyim düşmez kalkmaz bir Allah. ama herkes kendine bakmalı. kendi eşide kayınpederini istemedi diye evleri ayırdı ve karısına söz geçiremedi. karısıyla sorunları varken bize neden müdahale eder anlamadım.

Şuan halen tepkiliyim eşime karşı. Yarın gelecek. Ne olur ne konuşulur bilmiyorum. Ama babamla konuştuğumuzda ki eşim babamı da arayana kadar birşey demedim hatta sorduğunda bile yok büyütülecek birşey dememe rağmen eşim tel açınca anlatmak zorunda kaldım. Babamda ayrılık olmaz çocuk var, düzelteceğiz dedi, ama seni ailesi olarak görmüyorsa o zaman herkes kendi yoluna gider dedi. Eşimin ailesi başka şehirde diye ailem hep onu tutardı yalnız hissetmesin diye, eşimde sanardı ki babam beni haksız bulur. babamın dediklerini diyince tutuşup babamı aramış ben ayrılmam seviyorum yapamam edemem demiş. ağlamış telefonda. İnanın hiç içim acımadı. Çünkü kendi etti kendi buldu. Son pişmanlıklar fayda etmiyor. Ama kararlıyım burnunu iyice sürteceğim. Artı eşim eniştemin yanında çalışıyor. Babam eniştemle de konuştu. İş için ailesinin yanına göndermeyecek. Yoksa daha da karışır ortalık dedi.

Canım kendine dikkat et olabildiğince üzmem kendini gerisi kendiliğinden düzelir
Su akar yolunu bulur

Bana kalirsada once esinle konus, sorun esinden cikmis sonucta milletten sanane. Tamam kaynanana sinir olmussun ayirmis sen ve eltini ama kaynanadir yapar,hersey beklenir ama esinin yapmamasi gerekirdi.. herneyse sen kendini uzme..sen uzuldugunle kalirsinda kocana bi b.k olmaz. Kendini dusunmuyorsanda kizini dusun. Emin ol bi evladi annesinden daha cok kimse dusunemez dunyada.

eşin çocukca davranmış aranızdaki sıkıntıları herkese anlatması mesajları okutması çok saçma
bence sakinliğini koruyup en çok bu konu üstünde dur karı koca arasında olanlar yine karı koca arasında kalmalı.ben kocama güvenemezsem kime güveneceğim diyebilirsin.umarım eşin bu olaydan dersini alır ve bir daha böyle bir hata yapmaz

Bugün de kayınvaldeyi aradım. Meraktan sırf. Eşim ona ne anlattı da beni karaladı diye. Kayınvalde tabi ki çok soğuk bir şekilde başlangıç yaptı. Dedim eşim ne anlattı sana diye. Birşey anlatmadı. Anlatmaz zaten içine atar dedi. Bende sülalesine anlatmış sana mı anlatmayacak dedim. Bu içine atmaysa eğer atmasa neler yapardı dedim. Eşim mesajları falan kendince okumuş birde. Ben mesela eşimle telde konuştuktan sonra onun anlayacağı şekil mesaj atmıştım kısa kısa o o mesajları kendine göre yorumlayıp okumuş. Mesela ben tatile gitmicem dedim eşim kayınvaldemlere gitmicem demişim güya öyle demiş. Ve buna benzer çok şey. Bende ne var ne yok bir bir anlattım. Kayınvaldede bak görüyormusun aramasan seni kötü bilecektik. Ben akşam konuşacam onla kendine çeki düzen versin. 27 yaşına geldi olgunlaşsın artık dedi. Seni seviyoruz biz. Sen takma kafana sinirlenme sakın dedi. Yani aramasam kadını benden kötüsü olmayacaktı. Boşuna insanlar konuşa konuşa anlaşır dememişler. Dayısının aradığını da söyledim. Kayınvaldede en son araması gereken kişi onlar. O önce kendi karısına söz geçirsin kendi evliliğine baksın size ne karışır dedi. Karı koca başkalarına maydanoz olmayı çok severler zaten dedi. Yani kayınvalde olayını da atlattım. Yani eşim herkesi kendime çekim derken birden herkesi kendi üzerine çekip yaptığı yanına kar kalmadı zarar oldu. Şimdi yarın gelince birde babam ve eniştemle konuşunca ağzını açtığına bin pişman olacak. Bu arada kayınvaldemde sakın hemen yumuşama, burnu sürtsün biraz dedi. Erkekler cidden öküz oluyorlar. Kendi oğlumda olsa cidden öküzlük var hepsinde, onları parmağında oynatmasını bildikten sonra iş biter dedi.

Burdan kayınvaldesiyle sorunu olan arkadaşlara da sesleniyorum. Cidden birilerinin lafıyla hareket etmeyin. Açık açık konuşun. Çünkü ortada olmadık laflar dolaşıyor ve herkes kendine göre yorumluyor. Görüyorsunuz en basiti eşim bunu yaptı bana. En ççok güvenmem gereken kişi. Kimseye benim eşim gibi çenesiz, karısını resmen arkadan vuran bir eş vermesin.

yanlıs anlama , hoşuma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…