Eşim Benimle İlgili Nevarsa Annesi ve Ablasına Anlatıyor. Attığım Adıma Kadar...

Siz yapabileceğiniz herşeyi yapmışsınız ; bu durumda denilen gibi elinizden geldiğince kendinizi kapalı tutmanız.. Bunu normal birşey gibiymiş yapın ki , tavır yaptığınızı düşünmesin..

Suç ailesinde değil kendisinde demişsiniz ya ; evet katılıyorum ;
her ne kadar bu kadar soru sormak normal olmasada eşinizin bu kadar açık anlatması iki kat normal değil..

Her zaman derim ; bir eşin , karşı tarafın ailesinde ki değeri , eşin verdiği değer kadardır.

Allah kolaylık versin..

bende dediğin gibi yapıcam canım zaten burda yazan arkadaşların çoğu kendini kapalı tutu anlatma bişey dedi bende buna uyucam.
söylediklerin çok doğru aynen kaılıyorum bide eşim katılıverse güllük gülüstanlık olcaz ama bu çöldeki serap gibi bişey...

kusura bakma ama demek ki annesini ve kızkardeşini çok seviyor sizide dışlıyor aşk mı bitti tükendi? Maksatı ne?

tabiki seviyor onları ama eşim için menfaatleri çok önemlidir. karşısındaki kişiyi menfaatleri doğrultusunda sever sayar. menfaati bitince istediği olunca bir daha işi düşene kadar tanımaz. yani tınlamaz.
hani diyelimki tamam onlarıda menfaatleri için seviyo ama onların verdiği eşiminde cebine giren bişey yokki tuhaf yani. ara bozmaktan başka bişey yaptıkları yok. biraz önceki bana söyledikleriyse sinirli zamanında öfkesini hakaret etmekle alır. hakaret eder eder sayar sayar. sonra saman alevi gibi söner. tabiki söylediği hakaretler akılda kalır o unutur o ayrı. seviyo çok seviyo ama bu ne biçim iş ne biçim sevgi anlayışı anlamadım ben...

huylu huyundan vazgeçmez istediğin kadar konuş bağır çağır ,hiç bişeyini söyleme demişler ama o da mümkünatı olmayan bişey .her anına tanık.seni çok iyi anlıyorum.ya kabullenicen ya terk edicen başka yolu varsa birileri bana da sölesin.

tabiki seviyor onları ama eşim için menfaatleri çok önemlidir. karşısındaki kişiyi menfaatleri doğrultusunda sever sayar. menfaati bitince istediği olunca bir daha işi düşene kadar tanımaz. yani tınlamaz.
hani diyelimki tamam onlarıda menfaatleri için seviyo ama onların verdiği eşiminde cebine giren bişey yokki tuhaf yani. ara bozmaktan başka bişey yaptıkları yok. biraz önceki bana söyledikleriyse sinirli zamanında öfkesini hakaret etmekle alır. hakaret eder eder sayar sayar. sonra saman alevi gibi söner. tabiki söylediği hakaretler akılda kalır o unutur o ayrı. seviyo çok seviyo ama bu ne biçim iş ne biçim sevgi anlayışı anlamadım ben...
sevmek mi ?akşam aynı yatağa girince o halde sevişme beklemesin ! Sonrada hanım arkasını dönüp yatıyor diye annasına dert yanmasın ! Kadınlar yapılanı söyleneni unutmaz bunuda okuttur ,beyefendiye!

erkeğin dedikoducusu da çekilecek şey değil Allah sabır versin

sevmek mi ?akşam aynı yatağa girince o halde sevişme beklemesin ! Sonrada hanım arkasını dönüp yatıyor diye annasına dert yanmasın ! Kadınlar yapılanı söyleneni unutmaz bunuda okuttur ,beyefendiye!

canım zaten yapılanı söyleneni unutamıyorum. unutamadığım içinde acayip soğudum kendisinden ve birlikte olmak falan içimden gelmiyo.

canım zaten yapılanı söyleneni unutamıyorum. unutamadığım içinde acayip soğudum kendisinden ve birlikte olmak falan içimden gelmiyo.

açık açık konuş acı çektiğini erkekler hep hata yapar sonra anlarlar tek çözüm konuşmak sana bol sabır diliyorum

Bak canim gunluk olan biten hicbirseyini anlatma kocana. Tek kelime etme o gun neler yaptin ettin. Bakkala gittigini bile soyleme. Cocuklari mi sordu, ayni seyler iste de gec. Bu istikrarini bir kac hafta surdurmelisin. Mutlaka hosuna gitmeyipo irdeleyecektir. Sen de o zaman diyeceksin ki, anlattigim her seyi herkesten duymaktan biktim, ben de cozumu boyle buldum.
Evine ailenden arkadasindan biri gelirse onceden tembihle. Kocanin yaninda tv'deki olan bitenden, dizilerden baska tek kelime ozel bir sey konusma. Kocani ancak bu sekilde dize getirebilirsin. Bunu cok uzunca bir sure surdur.Kendine guvenilmedigini anlayana dek surdurmelisin. Bazen insanlar hayatlarinda cok ciddi durumlara gelinmeden huylarini aliskanliklarini degistirmek icin ugrasmazlar. Illa ki ayrilmak gerekmiyor. Senin artik cidden sikildigini bunaldigini kafasina caka caka bildirmelisin.

kesinlikle katılıyorum,hiçbirşey anlatma eşine.O'da bilmesin ne yaptığını gün içinde.
Ayrıntıya girme,evde eşin varken telefon konuşmalarına dikkat et.
arkadaşlarınla,kardeşinle özel bir konu konuşma,ertele.
çevrendekileri de uyar.Eşinin bu huyunu anlat.
Bırak o utansın bu dedikoducu tavrından.
ne kadar ayıp ya,baldız silikon taktırsın,enişte ailesine anlatsın.
''Sana ne be adam''demezler mi?
Ayrılmak çözüm değil de,biraz gözdağı verebilirsin.

hatasının fakında bence...
kendisine sölediğin zaman bağırıp çağırması bunu gösteriyo...

ailesi ilişkinizi fazla merak edip kurcalıo,
eşin de onları kıramıyo olabilir mi?

sizde aynısını ona yapın. ailen de yardım etsin.. nasıl onun ailesi seni çileden çıkarıyor, senin ailen de ona yapsın ki anlasın senin neler hissettiğini... sinir oldum eşine yav..

canım madem eşinin davranışı böyle,bu yapıda ne diye kendini sıkıyorsun ki.kabullen sende bu durumu.yani ikeadan oda sipariş etmişsin görümcen de biliyormuş.e bilsin ne olacak.ikeayı arayıp ona mobilya satmayın mı diyecek.yoo.
tabi sinir bozucu bir durum ama boşanmaya sebep de değil.onların öğrendiğinde problem olmayacak şeyleri konuş ulu orta eşin de söylerse söylesin.ha çok gizli durumları da eşine bile söyleme.
bu huy ve vazgeçiremezsin.

sen ayrılsan başkasıyla evlensen kimbilir onda neler çıkacak.kusursuz kimse yok.
bence dediğim gibi yap rahatla ve şeffaf ol bilsinler ne olucak.

senin anlattigini cok iyi anliyorum, benimde esim benden habersiz annesiyle beraber ev arayisina cikmis bana sonra bahsetti sanki ikinci sinif insan gibi, buda evliligin ilk ayindan itibaren. Beraber oturmak yoktu planlarda evlilik oncesi ama hemen sonrasinda meydana cikti (galiba benim maasimdan faydalanmak istediler). Bir gun gorumcemden dolayi kavga ettik, bir yili asmis bir suredir evine gitmiyorduk kocasiyla problemden dolayi. Yani ailece gorusmuyorduk. Bir gun esimi arayip bir yasindaki oglumu goturmesini istemis ertesi gun için. Bende bana sorabilirdi dedim insan annesinide davet edebilir, tatildeydim. Esim de bu laf uzerine siddet uygulamaya basladi. Yok onun kizkardesiymis de bana sormaya gerek yokmusta falan. Tabi normal durumlarda oyle ama bir birbirimize gitmedigimizden soylemistim. O gece kavga dovus geceyi geçirdik, sinirimden tabi saydim (sinirden kotu laf etmisim kardesine ama hatirlamiyorum) kendisi de karsilikli ama bu kadar kotu niyetli bir insan olabilecegini dusunemezdim. ertesi gun babama gidip beni sikayet etmis, babamda beni cagirip kizdi, kendiside uzerime yurudu. Ben de artik biktim dedim ufak islerden nerelere geliniyor diye, insan esini bu kadar asagilayamaz, sakinlestirecek yerine beni iyice kizdiyordu. Kiz Kardesine gidip benim onun hakkinda kufur ettigimi yalan yanlis eski defterleri acip herseyi sorun ettigimi soylemis ve ailesini (anne baba erkek kardesi ve kiz kardesini) benim annemlere gonderip benden savcinin onundeymisiz gibi ifade almaya gonderdi. Iste ben soyle konusmusum iste ben oyle demisim- yani dunyanin en kotu insan durumuna dusurdu, ustelik kendi gelmedi bile. Ya rabbim ben bunlari hakkedecek ne yaptim diye dusundum. O olayadan sonra genede yuvama dondum. bu kadar kucuk bir tepki niye buralara getirdi diye bir yildir kendimi sorgulayip durdum. bu olaydan sonra evliligimi yurutemez oldum, guvenim tamamen sarsildi. her konustugumun aninda ailesine aktarildigini dusunerek hic bir sey konusmamaya basladim, hic birsey paylasmadim bir yil boyunca, sonunda bunadim birbirimize konusmaktan vaz gectik, tartismaya girdigimiz an siddet uygulanmaya baslandi. Ailesine gittigimizde surat asiliyor kiz kardesiyle ayni zaman gitmememiz için herkes caba gosteriyordu, kin ve nefretle dolmuslardi bana karsi. Halbuki ben sadece bir anne olarak benide insan yerine koyup sorulsun istemistim onun otesinde niyetim yoktu. Sonunda bir gun cocugumu alip annemlere dondum ve bosanma davasi actim. Bu hikaye herkese ibret olsun.Evlendiginiz nikahlandiginiz kisinin nerde ne soyleyecegini bilemeyip benim gibi tuzaga dusmeyin. her zaman dikkatli olun sinirli olsaniz bile cunku sizin ufak bir hataniz affedilmiyor. Herkese mutlu bir evlilik dileklerimle.

eşimle evlendiğimiz günde beri saçma sapan ufak tefek şeyler yüzünden tartışıyoruz. 3 yıldır evliyiz. tartışmamız şiddetli oluyor.Şimdi bir bebeğimiz oldu eşime karşı soğudum. Her hareketi gözüme batıyor benim kişiliğimin bozuk olduğunu söylüyor kendisi çocuğun ağlamasına bile tahammül edemezken bundan bile tartışma yoluna gidiyoruz.en ufak <örnek oğlum müzikle susuyor o gün istediği müziği açmasını söyledim evde kıyamet koptu efendim saçma sapan şeylerle uğraşacağıma çocuğu susturucakmışım.beni<itekledi oğlum kucağımdayken bana tekme attı sonra bende ona karşılık verdim boşanıcaz dedim tutmuş annemi arıyor sizin kızınız normal değil diye bide bana vuruyor dye telefonda aneme şikayet ediyor.ben 3 yıldır anneme bişey söyleemişken beyfendi söylüyor.bu evliliği daha devam ettirmelimiyim yoksa evde iki yabancı gibi ele güne karşı saadece evlilik oyunumu oynıyım.şimdi konuşmuyoruz o beni alttan almaya çalışıyor konuşmaya çalışıyor ama ben yüz vermiyorum bu yaptığım doğrumu ne kadar daha böyle sürer bilmiyorum

Son düzenleme:
eşin bir daha seninle ilgili bir şey söylerse ailesine, dün geceki yatak maceramızı da anlatsaydın bari annene ablana de bakalım

:53:
Resmen dedikoducu esin varmis.
Bu nedir boyle??
Yuzune vurdun utanmadan uste cikmaya calismis.
Inanamiyorum!

Arkadasim esine hic bir sey anlatma bundan sonra ne senin ailenden nede onun ailesinden.
Gizemli takil. Ve en onemliside ailesinden mesafeli takil.

Okuyunca seni en iyi anlayanlardan biri benim emin ol.. Aynısı benim başımda da var :( yediğim içtiğime kadar ky ye anlatıyor. Ama arkadaşlar doğru söylemiş. Ben de artık kv nin duymasını istemediğim şeyleri kesinlikle onunla paylaşmıyorum. Sessizliğini koru, uzun bir süre devam et derim. Zaten bir yerde patlayacaktır. O zaman da sen dersin, bizim özelimiz yoksa, benim özelim var diye...

Ya çok sinir oldum tekrar yazıyorum.. Bazı erkekler neden böyle "karı gibi" dedikodu yapıyorlar? Karı gibi diyorum ama inanın bir çok kadın sırlaştığı şeyleri asla kimseye anlatmıyor. Kadınlar bence bu konuda daha temkinli. Karı gibi sözü erkeklerin taktığı bir sözdür eminim. Köy kahvelerinde dönen muhabetler şimdi anne baba abla kardeşle dönmeye devam ediyor. Erkek dediğin böyle olmamalı. Mesela ben eşime artık hiç güvenmiyorum, zerre kadar. Annesine beni nasıl kötüler, nasıl her hareketimi rapor verir diye günlerce kendimi yedim. Sonra kendimi kapattım ona. Ama evlilik böyle olmamalı. Eşler birbirine güvenmeli, sırtını yaslayabilmeli. Bu da benim sınavımmış demekki :(

Ya çok sinir oldum tekrar yazıyorum.. Bazı erkekler neden böyle "karı gibi" dedikodu yapıyorlar? Karı gibi diyorum ama inanın bir çok kadın sırlaştığı şeyleri asla kimseye anlatmıyor. Kadınlar bence bu konuda daha temkinli. Karı gibi sözü erkeklerin taktığı bir sözdür eminim. Köy kahvelerinde dönen muhabetler şimdi anne baba abla kardeşle dönmeye devam ediyor. Erkek dediğin böyle olmamalı. Mesela ben eşime artık hiç güvenmiyorum, zerre kadar. Annesine beni nasıl kötüler, nasıl her hareketimi rapor verir diye günlerce kendimi yedim. Sonra kendimi kapattım ona. Ama evlilik böyle olmamalı. Eşler birbirine güvenmeli, sırtını yaslayabilmeli. Bu da benim sınavımmış demekki :(

bende o kadar şikayetçiyim ki bu konudan daha dün birbirimize girdik eşimle kötüleme tarzı birşey değil ama sürekli her gün nerde4ydik nereye gidicez, evimizin ışığı onların evden gözüküyo kv arıyo bazen ışığınız niye yanmıyoo yahuu sanane belki banyodayım belki yatak odasındayız belki dışarı çıktık vs vs üzerimde sürekli bir çift göz resmen. Ama suç eşimde hergün ne yaptığının ayrıntısını verirse rapor halinde kadın ışığı görmeeyince şaşırıyoooo üüüff çok bunaltıcı eşimden soğuyucam bu gidişle :( ana kız ben bile böyle rapor sunmuyorum oturup karşılıklı dedikodu yapıyolar resmen

Back
X