Eşim Benimle Uyumuyor

Eşim 29 ben 28 yaşlarinda iki senelik evli bir cocugu olan genel anlamda çok şükür saglikli ciddi bir sorunu olmayan bir çiftiz. Altı yıl ayrılıp barışmali flört döneminden sonra evlendik.
Eşim ılımlıdır, ev işlerinde yardimcidir bebegimize bakar benden ne yemek bekler ne iş ister. İşten dönüp yemek bulamazsa kahvalti hazirlariz birlikte gecistiririz. Bana ve oğlumuza karsi sorumluluk sahibidir evine baglidir. Asla aldatmaz diyemem ama aldatacağına hiç ihtimal vermem sadık guvenilir caliskan biridir.

Ancak bana karsi pek ilgili degil eş olarak. Hicbir planina dahil etmez gezecekse arkadaslariyla kuzenleriyle çıkar ki nadir çıkar disari. Pek sosyal aktivitemiz yoktur. En son ne zaman disari ciktik birlikte bir sey yaptik hatirlamiyorum inanin. Hic tatile gitmeyiz balayina dahi gitmedik. Evde oturup dururuz pek iletisimiz de yoktur. Bana planlarini anlatmaz misal araba almayi dusunuyor arastiriyor bunu ailesiyle konusmalarindan duyup da ogrendiydim. Birlikte uyumuyoruz o salonda uyuyor ben oglumla yatak odasinda... bu konuda sitem ettigimde alarm sesi nedeniyle bebegin rahatsiz olacagini o yuzden salonda uyudugunu soyluyor.

Yıllardır ehliyet almak isterim bir turlu nasip olmadi hep itiraz eder. gecen gun kursa yazilacagimi soyleyince simdi gereksiz arabamiz yok hem senin neyine araba surmek gibi ifadeler kullandi kirilip alindim bu hevesimi de yine rafa kaldirdim.

Ona sikayetlerimi soylerim kendimi ifade ederim ama duzeltme adina bir sey yapmaz. Bu durum evliligimden soğutuyor beni. Dün tartistik agir konustum bende bitti her sey dedim sende bittiyse bende de bitti diyip sinirlendi iki dakika sonra gelip konustu hicbir sey olmamis gibi. İçi boş bir evliligim var ne yapacağımi bilmiyorum kimseye anlatamiyorum buraya yazayim da icimde duracağına burada dursun.
Ben 5 yıllık evliyim 4 yıldır ayrı yatıyoruz.Peşpeşe çocuklarım ben küçükle eşim büyük çocukla yatıyor. Eşim her işini bana danışır fikirlerini bana anlatır. Her fırsatta çocuklardan bunaldın hadi dışarı çıkalım der hatta bu ara ısrarla araba kullanmayı öğretiyor. Yani anlatmamdaki amaç senin bişeyler ters gidiyor kavgadan ziyade bunu ciddi ciddi konuşun.

CalismayaN bir bayan olsan arkadaşlar sana söyle derlerdi ,çalışmadığın için evde söz sahibi degilsin demekki neymiş ,çalışmakla bir alakası yokmuş bayanlar.benim esimde aynı 1 ay evden çıkmasam hadi sıkıldin biraz gezelim demez.geçen yıl koca yaz evde oturdum denize hiç gidemedim kızım küçüktü suya giremiyecek olduktanvsonracsicakta niye gideyim dedim.ehliyet işine gelecek olursak birctavsiye vereyim oğlun büyüsün biraz kocan araba Aldıği zaman ehliyet al derim çünkü benim başımdan geçti bir hevesle aldım ehliyeti o ara eşim arabayi satmış ti ve4 ay arabasiz gezdik.araya soğukluk girince insanin o ilk hevesi kalmıyor. Ehliyeti al hemen arabaya bin bence yoksa benim gibi cüzdanı taşırsin sadece.esine gelecek olursak ya bu Deveyi gudecen ya bu diyardan gidecen .bazı arkadaşlar demiş sen kendini mutlu et olmuyor be güzelim ben senelerce öyle oyladım kendimi ama hep bir yani eksik mutsuz

Cocugumuz bir ayda bir kerelik iliski sonucu oldu yumurtlama donemine denk geldi. 15 gunde ayda bir olur. Genel olarak ihtiyac duymaz ama bazen istekli oldugu da oluyor sasiririm o zmaanlar ne yedin ne ictin diye. Bu bir kadin icin zor tabi istenmemek incitici

Allah allah nasıl ihtiyaç duymuyo şaşırdım. Çocuk da iyi denk gelmiş ama bravo.. aylarca denk gelmeyenler var hatta yıllarca :KK23: anlıyorum çok zor olsa gerek. Bence o istediğinde de sen cevap verme belki anlar hatasını.

Ben eşlerin ayri yatmasını hiç dogru bulmuyorum.Suanda anne degilim ileride anne oldugumda ne olacagini bilemiyorum ama yatak odasinda esimle yatmayi tercih ederim olmasi gerekende bu. Bebegim yine besiginde yanimda uyusun sıkıntı yok. Gercekten bazen erkekleri anlamak hic kolay değil. Bizim gibi ayrintili dusunmuyorlar. Ona gore dogru olan oglunun uyanmamasi icin baska odada sizden ayri yatmasi. Ama biz kadinlara gore gece su sorular beliriyor akilda. ( Acaba beni istemiyor mu benden sogudumu Artik guzel bulmuyor mu Acaba ona yetemiyor muyum. Hatta bazen başkası mı var ) Ne yazikki cocugunuzda olmus ayrilmak size gore cok uzaksa bu sekilde yasamaya alismalisiniz cunku hic degismiyorlar.

Çocuk olduğu için ayrı yatmak mantıksız. Çocuk alarm sesine uyanırsa uyansın. Senin yanında mı uyumak istiyor bebeğin, ikinizin ortasında uyusun.

7 aylık bebeğin var diye kendini hiçbir şeyden kısıtlama, daha çok bunalıma girersin. Çocuğum yaramaz, hareketli diye kendine bahaneler uydurma, çocuk olması gerektiği gibi davranıyor. Rahat ol, koy bebek arabasına yada kanguru ya istediğin yere git.

Eşinize karşı konuşurken izin alır gibi değil, daha baskın ve sert konuşun çünkü anladığı dil bu. Belki de adam yönetilmek istiyor.

Kocanız cinsel anlamda uzak duruyorsa, canınız istediğinde siz yanaşın. Onun yanaşmasını beklemeyin. Bir süre siz ilk adımı atın. Duruma göre evliliğinizi daha iyi degerlendirirsiniz.

Bence düzelebilecek bir problem. Anne olman onu senden uzaklaştırmış olabilir.
Birlikte bir şeyler yapmak için zorlayın.
Kendi planlarınızdan vazgeçmeyin. Yapın.
Sizin güçlü, güzel, sağlam ve bakımlı bir kadın olmanız ilgiyi üzerinize çekecektir.
Ezik büzük 'evet bey, tamam bey, sen ne dersen o olsun bey' tavırlarından vazgeçin.
Kararlı ve güçlü bir kadın olduğunuzu önceliğinizin çocuk ve eş değil kendiniz olduğu izlenimini verin.
Siz planlar yapın ve eğlenin. Bir ilişki terapistinden yardım alın.
Yoksa solar gider bu evlilik.

Şarkı söylerim beğenmezsin, konuşurum dinlemezsin
Şakalarıma gülmezsin
İşin aslı sevgilim
Sen bana fazla iyisin, iyisin
Fazla

Yemeklerimden yemezsin arkadaşlarımı sevmezsin
Saçlarımı beğenmezsin
İşin aslı sevgilim

Sen bana fazla iyisin, iyisin
Fazla

Ben hiç mükemmel değilim, belkide sıradan biriyim
İşin aslı sevgilim sen bana fazla iyisin

Çok gülerim kızarsın
Ağlayınca kaçarsın
Güzel bile bulmazsın
Sen bana fazla iyisin fazla

Ben hiç mükemmel değilim, belki de sıradan biriyim
İşin aslı sevgilim sen bana fazla iyisin

Bu şarkı sizin ilişkinize gelsin:KK53:

Ben anlamiyorum bebek yuzunden ayri yatilmasini.
Kadin cocugu evden getiriyor sanki.
Her ne bahanesi olursa olsun esim cocuk nedeniyle ayri yatmaya kalksa kiyameti koparirim.
Sizin ciddi sekilde konusmaniz lazim. Orasi otel degil eviniz.

O seni planlarına dahil etmiyorsa sende onu etme.Artik onunla eskisi gibi ilgilenme.Karar aldığında paylaşma.
Çocuğunla plan yap mesela.Oda senin kararlarını başkasından duysun.
Bence ancak o zaman anlar bu durumu,başına gelmeden anlamayacak belli ki.Tepki verirse de umursama, sen tepki verdiğinde o seni hiç dusunmemis çünkü

Aslinda bunu yapmaya calisiyorum. Is arkadaslarimla bir geziye katilmak istedim oglumu alip goturecektim yol 1.5 saat surdugu icin oglumuzun sıkıntı cekecegini söyleyerek engelledi bu konuda cok tartistik parka gittigimizde bile uyarilari eksik etmez mutlaka arar.
Ehliyet kursuna abim birakacak direksiyon konusunda o yardim edecek diyorum. Gereksiz diyip mani oluyor senden izin istemiyorum seni bilgilendiriyorum diyorum surat yapiyor dariliyor bu yuzden ne tadim kaliyor ne tuzum ne hevesim.
Bu tavri sanki enerjimi emiyor beni yoruyor bir sey yapmaya takatim kalmiyor kendim icin hicbir sey yapamiyorum

Yahu turistik yerlere bakin elalem el kadar bebelerle avustralyadan geliyor.
Neyse o is olmadiysa da takilmayin. Cikin bu aksam gezin. Nerdesiniz bilmem ama en azindan bir arkadas o da yoksa bir cafe bir cay bahcesi elbet bir yer vardir. Cikin bol bol resim cekinin oooh miss.

Eşiniz bu evlilik olayını çok yanlış anlamış sanıyorum.

Anlattığınız her şeyden eşinizin iyi bir eşten ziyade iyi bir ev arkadaşı olduğu kanısına vardım. Ev işlerinde yardımcı, ılımlı, yemekleri sorun etmeyen, çocuğa ilgili vs.

Evlilik, iki hayat ayrı ayrı yaşanırken, birbirine destek olan, düştüğünde kaldıracak bir el, üzüldüğünde ağlayacak bir omuz, sevindiğinde 2 kat kahkaha, cesaretin kalmadığında "yapabilirsin" diyen bir dış ses olmalı.

Sizden tek ricam, kendinize olan saygınızı ve özgüveninizi kaybetmemeniz. Araba kullanmayı 18'ime girdiğim ilk gün babamdan öğretmesini talep ettim, öğretmeyince de bak gidiyorum o zaman başkaları öğretir dedim, koştu peşimden öğretti. Siz ne istediğinizden emin olun, eşinizin de destek olması için ondan destek isteyin, izin değil. Ama bunu eşinize "Senden izin istemedim" diyerek de gözüne sokmayın. Onun hayatınızdaki yol göstericiniz, hayat arkadaşınız olduğunu, hayallerinizi onunla birlikte gerçekleştirmek istediğinizi ona belirtin.

Erkekler yaradılıştan enteresanlar. Muhtaç kadınları severler, ama güçlü kadınlara da bayılırlar. Siz güçlü durup "muhtaç" olmadan sanki o olmadan eksik kalırmışsınız ( Bakın mışsınız diyorum, kalmayın, kaldırmayın efendim, tek başınıza da dağları delersiniz! ) gibi hissettirin. Bakın o zaman nasıl bir süperman çıkıyor bu adamların içinden görün :)

Son olarak da, çok sevdiğim rahmetli Anneannem derdi ki, biz çocuk oldu ayrı yatarız, eş uyanmasın ayrı yatarız, temizlik var ayrı yatarız, misafir var ayrı yatarız, sonra adam gider başkasıyla yatar "vah vah" ederiz, eşten ayrı yatılmaz, insan yastıksız yorgansız yatar mı, eş de yastıktır, yorgandır, derdi.

Henüz evli değilim ama, işim dolayısıyla bir çok evli/boşanan insanlar muhatabım. Benden naçizane tavsiyeler bunlar...

sizi gazlamak istemiyorum her evlilik de farklı olabilir iletişim ama bana ters geldi ya.
hani biz her boş anımızı birlikte değerlendiririz. yani eşimle ben sık sık denk gelemiyoruz işten dolayı. ama 2 saat denk gelsek hemen dışarı çıkarız. bir de oğlum var Allah bağışlar inş. üçümüze de uygun yerlere gideriz. sanıyorum oğlumun bebekliği de dahil hiç ayrı uyumadık. geçtiğimiz günler sık sık wc gidiyorum diye sabaha karşı oturma odasına uzandım oğlan kalkmasın erkenden dedim. eşim geldi neden burda yatıyorsun dedi. ha bunu neden anlattım bizim için çok sağlıksız bir durum çünkü. bence bu durumu düzeltmekle başlayın. ehliyet falan arada resmen teferruat kalıyor.
son olarak eve bir çay kaşığı alınacak dahi olsa birbirimize danışırız biz.

cevaplarinizi gec okudum hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum.
esimle konustum bu konuyu actigim gun. bir aile terapisti buldugumu evliligimizde noksanliklar oldugunu bu eksiklikleri zamana birakarak asamadigimi bu sekilde de devam edemeyecegimi bir uzman destegine ihtiyacimiz oldugunu soyledim. once biz konusalim dedi. evliligimizde sorun olarak gordugum her durumu siraladim kendince acikladi kimi mantikli kimi mantiksiz bazen suclayici benim ilgisizligimden yakindi... biraz daha zmana birakalim dedik. o geceden sonra hep benimle uyudu.
sonraki gun biberonu yikarken yere su dokuldu ben bu suya basip kayip dustum biberon kirilip elimi kesti her yer kan revan cam sesini duyunca kosup geldi beni oyle gorunce firlayip elimi tuttu o panikle agzindan dokulen sozler beni sasirtti 'TAMAM BABACIM YOK BIR SEY'. ben cocugu gibi sefkatle kucaklayip cam kiriklarindan uzaklastirdi. meger biz kari koca iliskisinden evlat sevgisine evrilmisiz. boyle iste.

Eşim 29 ben 28 yaşlarinda iki senelik evli bir cocugu olan genel anlamda çok şükür saglikli ciddi bir sorunu olmayan bir çiftiz. Altı yıl ayrılıp barışmali flört döneminden sonra evlendik.
Eşim ılımlıdır, ev işlerinde yardimcidir bebegimize bakar benden ne yemek bekler ne iş ister. İşten dönüp yemek bulamazsa kahvalti hazirlariz birlikte gecistiririz. Bana ve oğlumuza karsi sorumluluk sahibidir evine baglidir. Asla aldatmaz diyemem ama aldatacağına hiç ihtimal vermem sadık guvenilir caliskan biridir.

Ancak bana karsi pek ilgili degil eş olarak. Hicbir planina dahil etmez gezecekse arkadaslariyla kuzenleriyle çıkar ki nadir çıkar disari. Pek sosyal aktivitemiz yoktur. En son ne zaman disari ciktik birlikte bir sey yaptik hatirlamiyorum inanin. Hic tatile gitmeyiz balayina dahi gitmedik. Evde oturup dururuz pek iletisimiz de yoktur. Bana planlarini anlatmaz misal araba almayi dusunuyor arastiriyor bunu ailesiyle konusmalarindan duyup da ogrendiydim. Birlikte uyumuyoruz o salonda uyuyor ben oglumla yatak odasinda... bu konuda sitem ettigimde alarm sesi nedeniyle bebegin rahatsiz olacagini o yuzden salonda uyudugunu soyluyor.

Yıllardır ehliyet almak isterim bir turlu nasip olmadi hep itiraz eder. gecen gun kursa yazilacagimi soyleyince simdi gereksiz arabamiz yok hem senin neyine araba surmek gibi ifadeler kullandi kirilip alindim bu hevesimi de yine rafa kaldirdim.

Ona sikayetlerimi soylerim kendimi ifade ederim ama duzeltme adina bir sey yapmaz. Bu durum evliligimden soğutuyor beni. Dün tartistik agir konustum bende bitti her sey dedim sende bittiyse bende de bitti diyip sinirlendi iki dakika sonra gelip konustu hicbir sey olmamis gibi. İçi boş bir evliligim var ne yapacağımi bilmiyorum kimseye anlatamiyorum buraya yazayim da icimde duracağına burada dursun.
Biz de genellikle birlikte uyumuyoruz ama onun dışında bi uzakligimiz yok.Yani bence ayri yatmaniz bir sebep veya sonuc degil.Insallah gecici bir süreçtir.Rutin donemlerinizi sosyal aktivitelerle senlendirmeye calismanizi tavsiye ederim.Sevgiler.

Cnm bebegin baska odada yatsin telsizle yaninda gibi olur ben oyle yapiyorum yoksa odada uyanacak diye konusamiyoruz bile ben cok rahat ettim size tavsiye..
Benim esimde benle gezmez valla cozumunu bulamadim bi yere gidilcekse cumbur cemaat gidiyoruz

Tabi, araba sürerseniz onun yapıp sizin yapmadığınız tek şeyi elinden almış olursunuz hazretlerinin...

cevaplarinizi gec okudum hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum.
esimle konustum bu konuyu actigim gun. bir aile terapisti buldugumu evliligimizde noksanliklar oldugunu bu eksiklikleri zamana birakarak asamadigimi bu sekilde de devam edemeyecegimi bir uzman destegine ihtiyacimiz oldugunu soyledim. once biz konusalim dedi. evliligimizde sorun olarak gordugum her durumu siraladim kendince acikladi kimi mantikli kimi mantiksiz bazen suclayici benim ilgisizligimden yakindi... biraz daha zmana birakalim dedik. o geceden sonra hep benimle uyudu.
sonraki gun biberonu yikarken yere su dokuldu ben bu suya basip kayip dustum biberon kirilip elimi kesti her yer kan revan cam sesini duyunca kosup geldi beni oyle gorunce firlayip elimi tuttu o panikle agzindan dokulen sozler beni sasirtti 'TAMAM BABACIM YOK BIR SEY'. ben cocugu gibi sefkatle kucaklayip cam kiriklarindan uzaklastirdi. meger biz kari koca iliskisinden evlat sevgisine evrilmisiz. boyle iste.
En azından sorunun ne olduğunu anlamışsınız, umarım düzeltebilirsinizde. Kendi başınıza halledemezseniz bile aile terapisi faydalı olur bu duruma. Eşiniz babalığı abartmış hakkaten

Back
X