Eşim benimle vakit geçirmiyor..

mutsuztazegelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
102
77
48
Merhaba arkadaşlar,
Benim derdim eşimle kaliteli zaman geçirememek. İkimiz de çalışıyoruz akşam eve geldiğimizde yemekten sonra mutlaka 1 saat uyuyor. Ee zaten saat 9 oluyor uyandığında. Uyandıktan sonra da dizi izliyor bir yandan elinde telefon ya oyun ya da sosyal medya. Paylaşımımız hiç yok. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Bunu dile getirdiğimde ee ne yapacağız her gün diyor. Elbette hergün farklı bir aktivite yapamayız ama sohbet edebiliriz değil mi? Yemekte bile elinde çocuk gibi telefon. Orada da sohbet edemiyoruz ki görseniz sadece ev arkadaşı gibiyiz. Ee ben de sıkılıyorum haliyle. İyice asosyalleştim onun yüzünden. O da sıkıldığında da birlikte birşey yapmayı önermiyor da ben çıkıyorum arkadaşların yanında oturacağım biraz diyor. Gitme dediğimde tepki veriyor ve yine de gidiyor. Ben arkadaşlarıyla görüşmesine birşey demiyorum tabiki görüşecek ama önce karısını mutlu edecek öyle gidecek. Ee sen karını mutlu etme sonra kendin birşeyler yapmak iste. Sorun burda. Kaç defa konuştum. Sen de arkadaşlarınla çık diyor. Ama biliyor ki benim burada görüşebileceğim pek arkadaşım yok. Evlenmeden önce çok sosyaldim aslında. Büyüdüğüm şehrin dışında çalıştığımdan burada pek arkadaşım yok. Ama olanlarla da sosyaldim ama daha çok erkek arkadaşım vardı. Onlarla hala görüşüyoruz eşim de görüşüyor. Ama tekken haliyle onlarla birşey yapmam doğru olmaz. Sonuç olarak bana çık dediğinde çıkamayacağımı biliyor. Senin arkadaşın yoksa ben napayım diyor. Ama sorun o değil zaten ben arkadaşım yok diye benim yanımdan hiç ayrılmasın demiyorum arkadaşım olsa da eşimle vakit geçiremiyorum asıl problemimiz bu. Hayır sıkıldım arkadaşlarımla çıkıyorum diyeceğine ahdi sıkıldım gel birşeyler yapalım de. Benimle birşeyler yapmayı öner. İlla arkadaşlarınla mı atacaksın sıkıntını? Ben sıkılmıyor muyum? Yok anlatamadım ben bunu düzelmiyor da. Bir de bana afra yapıyor ona çıkma dediğimde ki çıkıyor gene. Ha bir de çıkıp erken de gelmiyor. Mutlaka 12 olacak o saaat. Önceden 2 yi de geçiyordu da artık o kadarına cinnet getirdim diye çok yapamıyor. Ama 12 ona göre normal ve her çıktığında da alkol ortamı. Bir yandan hamileyim bari hamileyken yapma yalnız bırakma..

Geçen tanışma yıldönümümüzdü düşünün 2.sini kutlayacağız özel birşey yapmayı da geçtim bari birlikte zaman geçir değil mi? Bana diyor ki ee sen hamilesin ne yapacağız sanki hamileliğim nasıl bir engelse. Dedim özel birşey yapmak zorunda değiliz ama birlikte dışarda yemek de yiyebiliriz. Ha buarada sabah yıldönümü konuşması yapmamıza rağmen bana utanmadan ben arkadaşların yanında oturayım mı biraz dedi. Çüş dedim yani bugün yıldönümümüz. Unuttun mu da söyledin dedim evet dedi ama bence unutmadı daha sabah konuştuk orada çeviremedi kızıcam diye. Neyse işimiz vardı çıkmıştık biryere o kadar uyuşuktu ki dedim tamam eve gidelim. Eve geldik gene uyudu ben de artık o kadar sinirlendim ve sıkıldım ki ben de uyudum sabaha kadar hiç de uyanmadım. Bu pervasızlıkla ne yapacağım ne önerirsiniz??

Eşiniz evli olduğunu idrak edememiş bekarlık günlerinde kalmış. Sürekli söyleyerek daha da uzaklaştırırsınız. Koca adam olmuş kendisinin düşünmesi lazım. Şu tanışma yıldönümü kutlamasına ben anlam veremiyorum. Erkeklerden bu kadar incelik beklemeyin. Üzülmeyin fazla beklentiye girip.

Sizde onunla gitseniz arkadaşlarının yanına kabul etmiyo mu? Yada hep beraber gorusebileceginiz sevgili veya evli arkadaşlarınız yok mu? Üzüldüm sizin adınıza kötü bi durum insan kendini değersiz hisseder sizinle vakit geçirmekten hoşlanmıyor gibi eşim böyle yapsa cilditirdim üstelik 12 2 de fln geliyomus madem konusmaktan anlamiyo buyuk olay cikartin ve bi sureligine evden ayrilip goz dagi verin anlar belki kiymetinizi.uzulmeyin lutfen hamileymissiniz ustelik

Ee o yapmıyorsa siz plan yapın. Bence eşiniz kendisi bir şeyler organize etmekten hoşlanmıyor o yüzden sıkılınca hali hazırda planı olan arkadaşlarına takılıyor. Bir sefer de siz plan yapın 9 a kadar uyuyorsa 9 buçuk seansına bilet alın sinemadan, hafta sonu kahvaltı organize edin. Başka bir hafta sonu günübirlik şehirdışı planı yapın. Sürekli evde beklemekle olmuyor belli ki.

Belki donemsel birseydir.hepmi boyleydi.
Zaman zaman biz kadinlardada oluyor hicbirsey yapmama istegi.benim esimde bir ara boyleydi.sonra vitamin aldi duzeldi.

Herşeyin yıldönümünü kutlamak isteyen bir karım olsun istemezdim ,evlerden irak :)

Yalniz kalma meselesine gelince de ,biraz onu takma ,çevre edin ,sürekli birşeyler yap ,ilgisini çeker muhakkak ve biraz toplar kendini .Ayrıca eşine bu kadar bağımlı olma .

Herşeyin derken tanışma yıldönümü zaten başlı başına kutlanması gereken bir gün değil mi:) herşeyin kategorisine girmiyor bence. Zaten ben kutlamak için özel birşey istemediğimi belirtmiştim. Birlikte spontan birşey yapsak da olurdu önemli olan birlikte vakit geçirmek. Bir yemek yemek, bir yürüyüş yapmak. Ama arkadaşlarıyla vakit geçirmesi yada uyuması olmamalı??

Bir de bağımlı değilim aslında. Çünkü ben de yalnız kalmaktan korkan biri değilim, kendi kendime de vakit geçirebiliyorum. Zaten uzun yıllar tek başına yaşadım. Kitap okurum, internetten dizi, belgesel izlerim. Ama eşimle vakit geçiremeyeceksek neden evlendim? Tek başına yaşarken de yapıyordum zaten bunları. Hatta daha fazlasını yapıyordum sonuçta ben de özgür özgür gezebiliyordum.

Sizde onunla gitseniz arkadaşlarının yanına kabul etmiyo mu? Yada hep beraber gorusebileceginiz sevgili veya evli arkadaşlarınız yok mu? Üzüldüm sizin adınıza kötü bi durum insan kendini değersiz hisseder sizinle vakit geçirmekten hoşlanmıyor gibi eşim böyle yapsa cilditirdim üstelik 12 2 de fln geliyomus madem konusmaktan anlamiyo buyuk olay cikartin ve bi sureligine evden ayrilip goz dagi verin anlar belki kiymetinizi.uzulmeyin lutfen hamileymissiniz ustelik

Kendi teklif etmiyor ki. Ben geleyim desem gelme der mi bilmiyorum ama gidebileceğim yerler değil. ya sahile gidiyorlar ya arabada içiyorlar ben de onlarla gitsem ne yapacağım:)

Ee o yapmıyorsa siz plan yapın. Bence eşiniz kendisi bir şeyler organize etmekten hoşlanmıyor o yüzden sıkılınca hali hazırda planı olan arkadaşlarına takılıyor. Bir sefer de siz plan yapın 9 a kadar uyuyorsa 9 buçuk seansına bilet alın sinemadan, hafta sonu kahvaltı organize edin. Başka bir hafta sonu günübirlik şehirdışı planı yapın. Sürekli evde beklemekle olmuyor belli ki.

Sinemada da uyuyor kendisi genelde. Bazen plan yapınca eşlik ediyor onun da hoşuna gidiyor tabi eğer Uykusu yoksa :) Ya da bazen gıcıklık yapıyor uymuyor planlara. insanın yaşam enerjisini çalan tipler vardır ya öyle yapınca da benim de ekstra plan yapasım gelmiyor.

Adam işten geliyo yemek yiyor üstüne uyuyor kalkıyor saat daha 9 hsjsjsjsjjs:KK53:

Yani adam bildiğin kapı duvar ya çok sıkıcı. Şeker hastası falan mı?

Oturmamış bir evlilik için çok hızlı...
işte ben de bunu diyorum ağzına sağlık:KK9:
eşlerin birbirini tanıması ve evliliğin oturması için en az 1.5-2 yıl çocuk yapılmamalı
10 yıldır sevgili olanlar bile aynı eve girince alışmakta zorlanıyorlar
sonra farklı farklı sorunlar çıkıyor maalesef

İlk başlarda yeni evliyken benim eşimde pek ilgilenmiyordu yani idrak edememişti evliliği sizinki gibi birgün tam evden çıkarken ben de hazırlandım süslendim püslendim dedim hadi çıkalım nereye dedi. Dedim okeye gidiyoruz yaa bende gelicem 4. Lazım olur falan diye o gün kavga kıyamet bırakmadım onu sonra baya düzelmişti eşim.. şimdi oğlumuz var ikincide yolda inşallah biyeere çıkamıyor garibim oğlan hemen asılıyor ayağına bende gelcem diye :)))
Birde akşamları telefonu yasak edin evinizde sizde girmeyin.. ben akşamları çok konuşuyorum eşimle yani dırdır etmiyorum yanlış olmasın öyle farklı konulardan sohbet açıyorum ona soruyorum onu konuşturuyorum sıkılmasın diye..

Back
X