Eşim bipolar boşanıyoruz

Bu hastalık genetiktir ama. Çocuğa da yazık değil mi şimdi?
Onda da başlarsa ayrı bir dert daha.
Ve çok zor olduğunu siz de biliyorsunuz.
O yüzden evleneceği insanın bilmesi gerekirdi. Bir şey dememek büyük bir hatadır.
Basit bir şey değil ki. Bir şeker hastalığı, migren falan değil ki.
Beyinle ilgili, psikolojiyi mahveden bir rahatsızlık sonuçta.
Hem çok zor, hem de ortada hiçbir şekilde çaba harcamayan bir koca var.
İşte hepsi size patladı.

Ben ilk kez duydum bu hastalığı
Tedaviyi reddetme sebebi ne, onu da anlamadım ama ailenize katılıyorum
Tek taraflı özveri ile evlilik yürümez maalesef

tedaviyi reddetme sebebi hap içmek zor geliyormuş ne zamana kadar içeceğim ben bunu diyor annem ben olsam çekmezdim ömrünü vermene değmez kocan mücadele etmiyor bu şekilde mutsuz yaşıcama ölene kadar tek yaşarım mutlu olrum en azından dedi

eşinden çok sana geçmişolsun yaptığınbüyük fedakarlık bence. evet hastalıkda ve sağlıkta diyoruz hepimiz.ama baştan bilsen kabuletmeyebilirdin resmen seninde cocuğununda GÜNAHINA GİRMİŞLER bu durumu daha fazla sürdürmek sadece sana ve evladına zarar verir.boşanmanı öneriririm

sorun sadece ılaclarla cozulebılıyorsa;keşke gozunuzun onunde ıcmesını sağlasaydınız..

tabı ılac ıctıgınde sorumluluk duygusu olan bı ınsan olabılıyorsa..

yoksa hayat sızın,cekemıyorsanız,dayanamıyorsanız boşanın tabıkı..

evlılık hastalıkta sağlıkta ama kocanız ınadına yapıyor..

buyüzden çok korkuyorum basit birşey değil çok haklısın çevremdekiler neolacak sabrediver biz neler çektik diyor bende sizin kocanız bipolar mıydı diyorum çünkü yaşayan bilir sabaha kadar uyumadan dua ettim allahım hasta olmasın diye 3 senedir gece hiç deliksiz uyumadım şimdimi hasta olacak sabah çok neşeliyken akşama hastalanıyor haydi hastane iğne yaptır uysun ertesi gün senden benden iyi çok zor bi hastalık

Bu tür hastalıklarda kişi kendisi tedaviye gönüllü olmadıkça çözmek çok zor

Sen elinden geleni yapmışsın, önce can sonra canan. Evladına da yazık, sürekli bu sorunun içinde yuvarlanıp duracak, bir müddet sonra ikinizde dengenizi kaybedeceksiniz. Gayret etmemiş olsaydın önce bir deneyin derdik hepimiz ama sen zaten olabilecek her şeyi yapmışsın, bu saatten sonra kendini ve çocuğunu düşünmelisin, Allah yardımcın olsun.

ilaç içtiğindede fazla sorumluluk almaz istediği zaman çalışır istemezse çalışmaz arkadaş çevresi fazla değil o yüzden dışarıya çıkmaz devamlı evde yatar film izler aslında çalışsa iş var ama zormuş çalışmak istemiyor biraz hazırcıda

ozaman herkes kendı yoluna..

kalsın oyle köşe yastığı gıbı koltukta ne edım..

yine ilacını içmediği bi gece ben bağırdım niye içmedin diye kızda köşede sessizce ağlıyor içim parçalandı görünce ben önceden sinirli biri değildim şimdi küçücük şeye bağırıyorum

Ahh ya aklıma kardeşim geldi;bir gece annemle babam kavga ediyordu, annem terlik, küllük ne bulursa fırlatıyor rahmetli, ablam beni masanın altına soktu, küçük kardeşim ortada kaldı, duvara yaslanıp, gözleri fal taşı gibi, çenesi titriyordu. Genç kız olana dek korkusu geçmedi, annem ne zaman evde sesini yükseltse aklı başından giderdi, altına kaçırdığı zamanları bilirim. Hep derler ya huzursuz bir evde çocuk büyütmektense boşanmak daha iyidir diye, bu cümle hikaye değil gerçekten. Çocuklar gördükleri hiç bir şeyi unutmuyorlar ve sonraki hayatları ona göre şekilleniyor. Senin de sinirlenmen çok doğal, bir yerden sonra insanın takati kalmıyor, en doğrusu kangren olmuş uzvu kesip atmak ki hayat devam etsin.

doğru söylüyorsun ama insan üzülüyor 8 yılımız geçti. ilacını içseydide keşke bunları yaşamasaydık herkes bizim birbirimize olan düşkünlüğümüzü bilir evliliğimizin ilk zamanlarında böyle değildi elinden geldiğince güçlü olmaya çalışırdı.çiçek alırdı süpriz yapardı topluma girdiğimizde herkesi güldürürdü ozamanda hasta olurdu ama 1 haftada toparlardı 1 sene hasta olmazdı şimdi 10 gün iyi 10 gün kötü hastalık gittikçe ilerledi komşularda x 2 senedir iyideğil sen söylemiyorsun ama biz anlıyoruz hareketlerinden tavrından diyolar.çalışma perfonması düştü çevreden uzaklaştı evimize 3 senedir misafir gelmiyor.hasta olduğu zaman halisünasyonlarda oluyor allahım bi mucize olsada bu hastalık tamamen geçse diyorum.eşimi çok sevdim oda beni seviyor.ama kırgınım ona ben onu düşündüm x bensiz yapamaz çok üzülür diye o 3 ay hiç aramadı beni 3 ay sonra msj attı seni özledim diye bende şimdimi aklına geldim dedim sonra aradı bikaçkere ben açmadım oda aramadı işte böyle kızlar okadar zor günler yaşadım ki şu anda psikolojim çok kötü sevgiyle nefreti bi arada yaşıyorum

benim de eski sevgilim bipolardı. tedaviyi reddetmişti. sonra benim zorumla kabul etmişti, sonra yine aksatmıştı ve eskiye dönmüştü. ben sevgili olarak o kadar etkilendim ki, sizi bir eş ve anne olarak hele düşünemiyorum. bu hastalık düzenli ilaç kullanınca normale dönerkeni tedaviyi aksatınca atak geçirmesine neden oluyor. ömür boyu düzenli ilaçlarını kullanmasını gerekiyor. eğer aksatırsa gerçekten çok zor. sadece sizin zorlamanızla da olacak birşey değil. o kişinin çabalaması da lazım, istemesi lazım tedavi olmayı... yoksa evliliği sürdürmek çok zor olur sizin için...

slm micra gerçekten çok zor eşim ilaç konusunda çok rahat 3 te içmesi gerekirken 4 içiyo bir saatten bişey ola diyo1 gün içiyo 1 gün içmiyor eski sevgilinde halisünasyon varmıydı hastaneye yattımı

slm micra gerçekten çok zor eşim ilaç konusunda çok rahat 3 te içmesi gerekirken 4 içiyo bir saatten bişey ola diyo1 gün içiyo 1 gün içmiyor eski sevgilinde halisünasyon varmıydı hastaneye yattımı

evet onda da vardı. biz birlikteyken en az 2 kez yattı hastaneye. insanların kendisine düşman olduğunu, kendisine baktıklarını düşünüyordu, bir de kendisini çok önemli biri gibi görüyordu, saldırganlığı vardı... ilaçlarını kullandığı zaman gayet sakin birisi oluyordu, paranoyaları olmuyordu. ama sonra tedaviyi reddetti işte, ben iyiyim,ihtiyacım yok, ben normalim dedi. ben de destek olmak uğruna kendimi çok yıprattım ve baktım ki hiç bir şey yapmıyor, çabalamıyor. ayrıldım en sonunda. okulunu da bırakmıştı öğrenciydi... meslek sahibi olmak ya da çalışıp para kazanmak gibi bir gayesi de yoktu... kendimi neden onun için o kadar üzdüm hala şaşıyorum kendime. bir yandan onun durumuna da çok üzülüyordum sonuçta hasta olmayı kimse istemez ama bile bile tedaviyi reddetmek de yanlış...

Çok yakın bir arkadaşım vesilesiyle maalesef ki bu hastalık hakkındaki her şeyi biliyorum. Zamanında bu teşhis bana da koyulmuştu ki hala neden o doktorun ümüğünü sıkmadığıma hayret ederim. Yanlış teşhis, yanlış ilaç kullanımı vs. Neyse konu ben değilim.

Düzenli ilaç kullanımı ile bu hastalık geçmez. Geçer, iyi olursunuz demeyi çok isterdim lakin geçmez. Sadece atak dönemleri daha sakin olur o kadar. Ne yazık ki bipolar kişi ömür boyu ilaç kullanmak zorundadır. Benim arkadaşım çocuk sahibi olmak istemiyor. Ve evet yıllardır ısrarla hastalığı kabul etmiyor ve ilaçları aksatıyor. Bu yüzdendir ki gerek ailesinin gerek benim de dahil olduğum arkadaş çevresinin sabrını zorluyor.

Bunun dışında gerçekten sabredeceğinize inanıyorsanız devam edin. Ki çok iyi bilirim sabretmek neredeyse imkansızdır. Kendimi ifade etmekte pek zorlanmam lakin şu an yazıp yazıp siliyorum uygun kelimeler bulamadığım için. Çok zor yahu...
Üzülerek söylüyorum ki hastalık genetik olduğu için çocuğunuzda da çıkma ihtimali var. Umarım bu ihtimal gerçekleşmez. Gerçekleşmese dahi tedaviyi reddeden bipolar bir babanın var olduğu evde yaşamaya devam ederse ruh sağlığı iyiye gitmeyecektir...

Size boşanın diyemem. Ben olağanca zarar görmeme rağmen bitiremedim arkadaşlığımı. Boşanmak çok daha zordur eminim. Yapabileceğiniz çok da bir şey yok aslında. Bipolar bozukluk fazlaca ego barındırır içinde. Doğru olan onun fikridir ve ne derseniz deyin fikri değişmeyecektir. Sadece depresif döneminde ikna edilebilir ancak mani ataklarında bildiğini okuyacaktır. Ne desem bilemedim. Allah yardımcınız olsun...

aşağı türsen sakal yukarı tükürsen bıyık sabah kalkıyo çok neşeli dans ediyo akşam atak geiriyo onada kıyamıyorum o benim ilk göz ağrım ama mücadele etmedi

benim eşimde dine çok yöneliyo kendisini hoca evliya sanıyo hastalanınca çok yoğunlaşıyo bu konulara iyileşince zorla namaz kılar ben çok yıprattım kendimi

1 senedir bipolarla ilgili internette ne kadar yazı varsa hepsini okudum şu anda halen bipolrı araştırıyorum evliliğini sürdüren varmı diyehalen mücadele bende

hayırlısı neyse o olsun ınsallah cocugunuzda çıkmaz.bence doktoruyla konusun hıcmı geçme sansı yok amelıyatı yokmu.ne bıleyım duzenlı ılac yerıne ayda bır mesela bır ıgne durumu yokmu yaptırırdınız her ay bı tane sızın gözetımınızde olurdu ama böyle sıze cok zor çocuk bırde koca derdı ev sorumluluğu ama bır yandanda of bılemedım .

1 senedir bipolarla ilgili internette ne kadar yazı varsa hepsini okudum şu anda halen bipolrı araştırıyorum evliliğini sürdüren varmı diyehalen mücadele bende

mücadele tek taraflı olunca çok zor. ben ayrıldım, benim için daha kolaydı ayrılmak. siz ise evlisiniz. ayrılın da diyemem tabi, ama eşinizin durumuna göre karar vereceksiniz artık. düzenli tedaviyle günlük sosyal hayatını, iş hayatını idame ettiren de var sonuçta bu hastalığa sahip olsa da. ama dediğim gibi karşılıklı çaba olursa en azından birlikte üstesinden gelinebilir, ama tek taraflı çaba çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…