Her şeyin aşırısı zarar, bence sorumluluk almayacaksa devam etmeyin, yazık değil mi size de evet eşim o benim falan deyip üzülüyorsunuz ama neden siz fedakarlık yapasınız ki bir hapı yutmaktan uzak duran insan için
İçtiği hap onu stabil tutan bir hap muhtemelen lityum kullanıyordur, keşke ben de kullansam da biraz dengeli olsam
Şaka bir yana son kez konuşunü en azından elimden geleni yaptım dersiniz.
Kesinlikle öyle kesin bir tedavisi yok ama ömür boyu ilaç kullanarak stabil tutulabilir :26:
Kullanması o kadar kolay değil aslında kontrollere gitmesi lazım sık sık çünkü lityum vücut dengesini de bozabilir dozajında alınmadığında
Bipolara ek olarak bir şeyler çözülmeye başlamış sanırım
Zaten bir psikolojik rahatsızlık geldi mi diğerlerini de tetikleyerek geliyor
size böyle hasta ve yakınları gelirmiydi doktor psikotik olabilir dedi internetten araştırdım birebir tutuyor psikoz zaten heray doktor kontrolleri oluyor alavlenme zamanında 2 haftada gidiyorduk kendisi gitmiyor ben randevu alıyorum hadi gidiyoruz diye oda geliyor ama manik olduğu zamn çok zor götürüyoruz
Karşılaştım, tanıştım ama hiç uzun süreli devam eden bir danışanım olmadıDediğiniz gibi manik dönemdeki mutlulukta kendilerinde bir problem olmadığını düşünüp devam etmek istemiyorlar. Ama eşimin bir hastası vardı aşırı alkol ve cinselliğe yönelim gösteriyordu, o yüzden sordum size de. Atakları çok sık aralıklıymış, benim gördüğüm şahısta 6 ay araylaydı ama bu kişiye göre değişebilir zaten..
ilk manik atağıyla sonuncunun arasında 3 sene var ama gerisi depresyon hali oluyor bu 3 sene içinde 4 5 defa hipomani oldu doktor psikozdan şüpelenmiş depresyondan çıkması 6 ay sürdü 1 2 ay sonra manik atak geçirdi ölümden korkuyor ahireti çok düşünüyor orada neler olacak diye düşünüyor son atakta doktor acil yatış dedi tamamen gerçeklikten kopmuş öyle söyledi
Gerçekten psikoz olduğundan şüphelenmekte haklı olmanızla beraber bence kliniğe yatışını bir düşünün orada ilaç almaktan kaçma gibi bir durumda da olamaz psikoterapiyle desteklenirse ilaç almanın sorumluluğunu öğrenebilir diye düşünüyorum başka çıkar yol yok çünkü
Sizin esinize hasta olmasından sizi sorumlu tutuyormu?
Benim esim benim sebep olduğumu hatta doktoru hasta oldugu konusunda benim ikna ettigimi düşünüyor.
Siz ilaclarla iyilesecegini düşünüorsunuz fakat ben nedense iyilesecegini düşünmuyorum eşimin
Boşanmayı kabul edecek mi,yok beni sebep göstermedi hiç önceden bi takım olaylar olmuş arkadaşlarıyla ondansonra başlamış hastalık şu bi gerçekki şimdiye kadar hep umudum vardı iyi olacağına dair ama anladımki iyleşmiyor sadece kontrol altında tutuluyor diyelim hastalık 1 ay sürecekse 15 günde iyileşiyor 3 ayda hastalanıyorsa 5 ayda hastalanıyor ben bunada razıydım 1 senenin 9 ayını huzurlu geçirim 3 ayınıda hastalıklı buda bunu kefereti olsun dedim ama bir senedir toprlayamadık adımı
Boşanmayı kabul edecek mi,
Sizi rahat bırakır mı?
Sonuc ne bosandinizmi ,bosanacakmisiniz??
5 ay önce doktoracil yatış dedi hastanede yattı 2 ay ilaç ve şok tedavisi uygulandı biraz iyileşme oldu sonra yeniden maniye girdi hastanedede ilaçları içmemiş dilinin altına saklamış tuvalete tükürmüş bide ben kızım için endişeliyim çok duygusal bi okadarda zeki boşanınca anne baba ayrı sağlıklı büyürmü evliliği devam ettirsem hastalık döneminde etkileniyor karar veremedim açıksası
Hasta bir eşten ayrılmak insana kin de tutturmuyor.ben ilk zamanlar eşim beni bırakmaz bensiz yapamaz diyordum hasteneden çıktıktan sonra heep gelir arar diyordum. 3 ay hiç aramadı snr msj attı seni özledim diye iki üç gün aradı 1 aydır aramıyor ben bu duruma kızdım aklına gelince arıcak gelmeyince aramıcak çocuk oyuncağımı bu dedim.bu yüzden güvenim kalmadı
En iyisi kendimden örnek vereyim benim babam da sinir hastasıydı. Çoğu kez anneme demişimdir keşke boşansaydın hayatı bize de zehir etmeseydi diye. Şu an yaşadığım birçok sıkıntının sebebi o adam. Bakın o adam diye bahsediyorumÇocuğunuz açısından diyorsanız onu da bunların içine çeker. Hem uzaktan da olsa görür babasını ara ara. Sizde zaten bitmiş sanırım o açıdan problem yok..
Alışkanlık olabilir.ben duygularımdan emin değilim eşim evde olmadığında eve gelmesini istiyorum onunla vakit geçirmek istiyorum gelincede hemen sinirleniyorum yaptğı hareketler oturması kalkması batıyor devamlı hareketlerini kontrol ediyorum hatasını arar gibi beni öpünce sarılınca sıkıntı basıyo bu sevgimi yoksa acımamı kızım hafta sonları görüyor babasını
Hasta bir eşten ayrılmak insana kin de tutturmuyor.
Cok zor bir durum.
Acıma hissi ile birlikte alışkanlıklarimiz iyi zamanlarimiz ve dayanimaz atakları hersey birbirine karışıyor.
Güvendiğimiz dostlarimiza ihtiyaç duyduğumuz zorlu bir ayrılık süreci.
Bence aile ici siddete ugrayan kadinlarda stockholmokadar yaşadıklarımıza rağmen bağımlı gibi kopamıyoruz iyi günümüzde oldu kötüde bizim biririmize olan düşkünlüğümüzü herkes bilir.8 yıl sonuçta dile kolay benim arkadaşın eşide kişilik buzukluğuydu çok severek ayrıldı şimdi çok mutluyum diyor kocan sana neler yaşattı sen halen ona acıyomusun dedi benim eşim seninki kadar ağır bile değildi dedi son zamanlarda okadar çok mutsuzdum ki benimle ilgilenmemesi beni kötü etkiledi kendimi boşlukta hissettim şimdi nasılsın diye sorarsan umutsuz karamsar
4 aydır annemlerdeyim çocuğa hiç bağırmadım aksine sinirim yok oldu diyebilirim eşime gelince ilacını içse bile 4 4 lük değil malesef ama dayanılmayacak gibide değil idare edilebilir eşim televizyonda onun hakkındaa konuşukduğunu bizleri değişik gördüğünü söylüyor ben korkuyorum bu yüzden
Bence aile ici siddete ugrayan kadinlarda stockholm
Sendromu oluşuyor bazen.
Bende de ayni sey oluyor bagimlilik var onca seye ragmen tehliklesine ragmen acaba mi diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?