Eşim bipolar boşanıyoruz

iyi olduğu zamanlrda çalışmaz ben örnek veririrm şu yazar var bu doktor var sadece sen hasta değilsin derim oda böyle iyi 2 gün çalış sonra yat der

ameliyat gibi bidurum yok ömür boyu ikaç ve doktor gözetimi altında iğnesini yaptırıyoruz ama hapta kullanması gerekliymiş doktor söyledi

Tanısı konmuş psikolojik sorunları olan biriyle yaşamak zordur emek ve sabır gerektirir. Artık siz bile bu ortama dayanamıyorken çocuğunuz nasıl dayanabilir bilemiyorum :26:

Tanısı konmuş psikolojik sorunları olan biriyle yaşamak zordur emek ve sabır gerektirir. Artık siz bile bu ortama dayanamıyorken çocuğunuz nasıl dayanabilir bilemiyorum :26:

çocuk ilk başlarda küçüktü anlamıyordu ama şimdi anlıyo eşimi seviyorum ama dayanamıyorum bende çok sinirli oldu öfke patlaması oluyo çocuğa bağırıyorum zaman zamn vurdugum bile oluyo üzlüyorum pişman oluyorum ama sinirlenince ipler kopuyo

Anksiyete bozuklugu sebebiyle tedavi gordum neticesinde her turlu psikolojik hastalik hakkinda bilgi sahibi oldum..benim rahatsizligim bipolarin yaninda cok hafif kalmasina ragmen neler yasadigimi biAllah bi ben bilirim..oncelikle Allah sabir ve sifa versin zorlugunu biliyorum lakin bosandiginiz takdirde esinizle ilgilenecek kimse yoksa bu acimasizlik olur..yanlis anlamayin sakin beni neler yasadiginizi en iyi siz bilirsiniz..benim rahatsizlgimda tek guc kaynagim esimdi..ve ailem..

Aslında ilaç konusunda sözünde dursa sıkıntı ortadan kalkıcakmış gibi duruyor ama hastanede bile içmemesi kötü bi durum. Sizi anlamak istiyorum inanın ama çocuğunuza bunu yapmayın zaten oda stres içinde oluyodur belli etmesede nebiliyim, mesela sizde doktora gitseniz belki sizinde kullanabileceğniz hafif ilaçlar olabilir biraz daha sakin sabırlı olabilmeniz için. Allah acil şifalar versin

4 aydır annemlerdeyim çocuğa hiç bağırmadım aksine sinirim yok oldu diyebilirim eşime gelince ilacını içse bile 4 4 lük değil malesef ama dayanılmayacak gibide değil idare edilebilir eşim televizyonda onun hakkındaa konuşukduğunu bizleri değişik gördüğünü söylüyor ben korkuyorum bu yüzden

kittyy bipolar hakkında bilginiz varmı çevrende bildiğin kişiler varsa yazabilirmisin

Keşke öğrendiğinizde boşansaydınız. Bipolar göze almak için çok zor bir hastalık, sonuçta da siz yorulursunuz
Hasta, acıyorum falan demezdim ben olsam

Zor bir hastalık ilacın ağırlığına göre karekter dahi değişiyor
hafif olan var ağır olanı var birde bu ilaçlar erkekte iktidarsızlıkta yapıyor genetik bir hastalık ,çocuğunda çıkmasada diğer nesilde çıkma ihmali yüksek taşıyıcıda zaten kadından ,anneden yani ,bu hastalık cehenneme gitmeden cehennemi yaşatıyor , böyle insanla yaşayan sinileri güçlü olması gerek ,ben empati kurdum sizinle allah yardımcınız olsun

Keşke öğrendiğinizde boşansaydınız. Bipolar göze almak için çok zor bir hastalık, sonuçta da siz yorulursunuz
Hasta, acıyorum falan demezdim ben olsam

ilık atak geçirdiği zaman zop günler geçirdik onun halini görünce çok üzüldüm.eşim böyle olsun istemezdi dedim.aynı şey benim başıma gelse o beni bıraksa üzülürüm dediim.o günden sonra kendimi ona adadım çocuktan kendimden önce hep onunla ilgilendim benimde sağlık sorunların vardı doktor sen nasıl ayakta duruyosundedi ben güçlü olmam gerekli ki çocuğumla kocamın başında durabileyim dedim elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım maddi manevi sonra eşim sorumsuzlaştı bipolar kişi ataklar arası tamamen mormale dönen bi hastalık iyi olmasına rağmen hep yatıyor bişey yapmak istemiyor 3 gün hiç yataktan çıkmadığını bilirim.insan bizamanda sonra bunalıyor çaba çaba ilacı içmeyi bırakıyor haydi en başa dön 1 yıllık emek çöpe gitti benimde hayaller suya düştü

Malesef manik döneme girdiğinde bu sorumluluk duygusunu alabileceğini düşünmüyorum. Ben psikoloğum böyle adamla aynı evde yaşamayı göze alamazdım. Manik dönemlerinde fazla alkol alma, aldatma eğilimleri de oluyor muydu? :26:

eşiminki ağır olandan yani bipolarında derecesi var bizimki ağır olan evlendiğimiz zaman neşeli çalışkan sosyal biriydi ama sonradan sorumsuz hayattan bıkmış duygusuz ruh gibi insan oldu.gerçekten cehenneme gitmeden cehennemi yaşatıyor haekesin evliliği böylemi diye çevremdekileri gözleliyorum bizimki çok farklı sessiz sakin bi hayat

Bu hastalık uykusuzlukla geliyor dikkat edin çocuğunuz asla uykusuz kalmasın

ne manik dönemde ne depresyonda alkol ve aldatma şiddet kesinlikle yok zaten sigara felan kullanmaz.bizimki devamlı dine yöneliyo bunun neresi kötü diyeceksin ama aşırıya kaçarınca insan korkuyo.son atakzamanında çok agresifti bu xamana kadar hiç şiddet uygulmaadı ama son atakda kendimi savunmasan vuracağından emindim

Bu hastalık uykusuzlukla geliyor dikkat edin çocuğunuz asla uykusuz kalmasın

bu hastalık hakkında okadar bilgim var ki doktorluğu geçtim prof oldum desem yeridir eşimin hastalanacağını nefes alıp verişinden bakışından anlıyorum.kaç defa atak geçirmesini engelledim

Her şeyin aşırısı zarar, bence sorumluluk almayacaksa devam etmeyin, yazık değil mi size de evet eşim o benim falan deyip üzülüyorsunuz ama neden siz fedakarlık yapasınız ki bir hapı yutmaktan uzak duran insan için

İçtiği hap onu stabil tutan bir hap muhtemelen lityum kullanıyordur, keşke ben de kullansam da biraz dengeli olsam

Şaka bir yana son kez konuşunü en azından elimden geleni yaptım dersiniz.

psikolog olduğuna sevindim seninle konuşmayı çok isterim şu anda halen kafanda soru işaretleri var bırakmasam mı diye yaşadılarım aklıma geelince cesaret yok biliyorum harşey eskisi gibi olcak bi insan 7 sinde neyse 70 aynı olurmuş. ben halen vicdan yapıyorum onsuz yapamam gibi geliyoronu hem özlüyorum hem kızıyorum bide eşimde hezeyanlar oluyordu

Kesinlikle öyle kesin bir tedavisi yok ama ömür boyu ilaç kullanarak stabil tutulabilir :26:
Kullanması o kadar kolay değil aslında kontrollere gitmesi lazım sık sık çünkü lityum vücut dengesini de bozabilir dozajında alınmadığında
Bipolara ek olarak bir şeyler çözülmeye başlamış sanırım
Zaten bir psikolojik rahatsızlık geldi mi diğerlerini de tetikleyerek geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…