mücadele tek taraflı olunca çok zor. ben ayrıldım, benim için daha kolaydı ayrılmak. siz ise evlisiniz. ayrılın da diyemem tabi, ama eşinizin durumuna göre karar vereceksiniz artık. düzenli tedaviyle günlük sosyal hayatını, iş hayatını idame ettiren de var sonuçta bu hastalığa sahip olsa da. ama dediğim gibi karşılıklı çaba olursa en azından birlikte üstesinden gelinebilir, ama tek taraflı çaba çok zor.
hayırlısı neyse o olsun ınsallah cocugunuzda çıkmaz.bence doktoruyla konusun hıcmı geçme sansı yok amelıyatı yokmu.ne bıleyım duzenlı ılac yerıne ayda bır mesela bır ıgne durumu yokmu yaptırırdınız her ay bı tane sızın gözetımınızde olurdu ama böyle sıze cok zor çocuk bırde koca derdı ev sorumluluğu ama bır yandanda of bılemedım .
Tanısı konmuş psikolojik sorunları olan biriyle yaşamak zordur emek ve sabır gerektirir. Artık siz bile bu ortama dayanamıyorken çocuğunuz nasıl dayanabilir bilemiyorum :26:
Anksiyete bozuklugu sebebiyle tedavi gordum neticesinde her turlu psikolojik hastalik hakkinda bilgi sahibi oldum..benim rahatsizligim bipolarin yaninda cok hafif kalmasina ragmen neler yasadigimi biAllah bi ben bilirim..oncelikle Allah sabir ve sifa versin zorlugunu biliyorum lakin bosandiginiz takdirde esinizle ilgilenecek kimse yoksa bu acimasizlik olur..yanlis anlamayin sakin beni neler yasadiginizi en iyi siz bilirsiniz..benim rahatsizlgimda tek guc kaynagim esimdi..ve ailem. geçmiş olsun sizede eşimin ailesi hayatta şu anda onlar ilgileniyor bipolar çok zor evet ama mücadeleyle fedakarlıkla üstesinden gelinebilir benim eşimde o yok dediğim gibi devamlı veriyosun karşı taraftan alamayınca üzülüyorum ben çabalarken ilacı bırakması çok zoruma gidiyor
çocuk ilk başlarda küçüktü anlamıyordu ama şimdi anlıyo eşimi seviyorum ama dayanamıyorum bende çok sinirli oldu öfke patlaması oluyo çocuğa bağırıyorum zaman zamn vurdugum bile oluyo üzlüyorum pişman oluyorum ama sinirlenince ipler kopuyo
Aslında ilaç konusunda sözünde dursa sıkıntı ortadan kalkıcakmış gibi duruyor ama hastanede bile içmemesi kötü bi durum. Sizi anlamak istiyorum inanın ama çocuğunuza bunu yapmayın zaten oda stres içinde oluyodur belli etmesede nebiliyim, mesela sizde doktora gitseniz belki sizinde kullanabileceğniz hafif ilaçlar olabilir biraz daha sakin sabırlı olabilmeniz için. Allah acil şifalar versin
Yeterince mücadele etmişsiniz bence. Eşiniz böyle devam eder , çünkü kendince birşeyi yok.
Bipoların klasik reddi. Hastanede bile içmediyse artık yapacak birşey de yok.
Çocuğunuzun da psikolojisi bozulmadan, ayrılmanız daha doğru bence .
Allah yardımcınız olsun.
Keşke öğrendiğinizde boşansaydınız. Bipolar göze almak için çok zor bir hastalık, sonuçta da siz yorulursunuz
Hasta, acıyorum falan demezdim ben olsam
ilık atak geçirdiği zaman zop günler geçirdik onun halini görünce çok üzüldüm.eşim böyle olsun istemezdi dedim.aynı şey benim başıma gelse o beni bıraksa üzülürüm dediim.o günden sonra kendimi ona adadım çocuktan kendimden önce hep onunla ilgilendim benimde sağlık sorunların vardı doktor sen nasıl ayakta duruyosundedi ben güçlü olmam gerekli ki çocuğumla kocamın başında durabileyim dedim elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım maddi manevi sonra eşim sorumsuzlaştı bipolar kişi ataklar arası tamamen mormale dönen bi hastalık iyi olmasına rağmen hep yatıyor bişey yapmak istemiyor 3 gün hiç yataktan çıkmadığını bilirim.insan bizamanda sonra bunalıyor çaba çaba ilacı içmeyi bırakıyor haydi en başa dön 1 yıllık emek çöpe gitti benimde hayaller suya düştü
Zor bir hastalık ilacın ağırlığına göre karekter dahi değişiyor
hafif olan var ağır olanı var birde bu ilaçlar erkekte iktidarsızlıkta yapıyor genetik bir hastalık ,çocuğunda çıkmasada diğer nesilde çıkma ihmali yüksek taşıyıcıda zaten kadından ,anneden yani ,bu hastalık cehenneme gitmeden cehennemi yaşatıyor , böyle insanla yaşayan sinileri güçlü olması gerek ,ben empati kurdum sizinle allah yardımcınız olsun
eşiminki ağır olandan yani bipolarında derecesi var bizimki ağır olan evlendiğimiz zaman neşeli çalışkan sosyal biriydi ama sonradan sorumsuz hayattan bıkmış duygusuz ruh gibi insan oldu.gerçekten cehenneme gitmeden cehennemi yaşatıyor haekesin evliliği böylemi diye çevremdekileri gözleliyorum bizimki çok farklı sessiz sakin bi hayat
Malesef manik döneme girdiğinde bu sorumluluk duygusunu alabileceğini düşünmüyorum. Ben psikoloğum böyle adamla aynı evde yaşamayı göze alamazdım. Manik dönemlerinde fazla alkol alma, aldatma eğilimleri de oluyor muydu? :26:
Bu hastalık uykusuzlukla geliyor dikkat edin çocuğunuz asla uykusuz kalmasın
ne manik dönemde ne depresyonda alkol ve aldatma şiddet kesinlikle yok zaten sigara felan kullanmaz.bizimki devamlı dine yöneliyo bunun neresi kötü diyeceksin ama aşırıya kaçarınca insan korkuyo.son atakzamanında çok agresifti bu xamana kadar hiç şiddet uygulmaadı ama son atakda kendimi savunmasan vuracağından emindim
Malesef manik döneme girdiğinde bu sorumluluk duygusunu alabileceğini düşünmüyorum. Ben psikoloğum böyle adamla aynı evde yaşamayı göze alamazdım. Manik dönemlerinde fazla alkol alma, aldatma eğilimleri de oluyor muydu? :26:
psikolog olduğuna sevindim seninle konuşmayı çok isterim şu anda halen kafanda soru işaretleri var bırakmasam mı diye yaşadılarım aklıma geelince cesaret yok biliyorum harşey eskisi gibi olcak bi insan 7 sinde neyse 70 aynı olurmuş. ben halen vicdan yapıyorum onsuz yapamam gibi geliyoronu hem özlüyorum hem kızıyorum bide eşimde hezeyanlar oluyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?