• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bir yıldır çalışmıyor

esindemir0606

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
75
70
3
40
Evet tam bir yıl oldu neredeyse.
eşimle aynı okuldan mezun olduk, ben önce başlamıştım önce bitirdim (arada birde çocuk doğurdum), bir buçuk yıl kudur çalıştım ve işi bıraktım, başka şehre taşındık, şimdi yine benim işim erken halloldu e ben çalışıyorum o bekliyor.
bütün bu beklemeler iş bulamamalar şanssızlık diyip kabul edicem ama adamın bir gayretide yok, beklerken milyon tane başka iş yapabilirdi yapmadı. eminim aklına bile gelmemiştir, ben söyleyincede hep bahane buldu, baskı asla yapmadım keşke yapsaydım.
benim güç bela biriktirdiğimi yiyoruz, eşya alıyoruz ev diziyoruz şimdi.
ve birgün olsun bir takdir cümlesi duymadım üstüne ilgisizlikle suçlandım,
sabrımız limiti çoktan aştı artık günleri sayıyorum.
şuanda hamileyim ve yine çalışan benim, çalışmayı seven bir insandım, işimi de çok severim ama artık çok darlandım. yeni işe başlamadan çocuk olur rahat ederim diyodum oda olmadı.
ha bugün ha yarın bekliyorum.
üstüne birde her işi yapan adam evde iş yapmaz oldu. kahvaltı sofrasını ortada buldum geçen gün, artık tartışaçak halim kalmamış hiç laf söyleyemedim.
adam her zıkkımı bana soruyo, ne tarz bir gelişememedir valla sinir küpü oldum.
geçen günki bomba sözlerinede edğinmeden geçemiycem, anası diyorki bu biraz gevşektir (bende zannediyorumki iş konusunu bağlayacak), sen bunu doktora götür. kaşıntısı varmış. he canım hiç başka işim kalmamıştı çünkü...
benim çarem ne hiç bilmiyorum??

Allah sabır versin. Soranlara şimdiden 3 çocuğum var (biri kocan) diyebilirsin.

Kendine göre iyi bir kariyeri olan birinin sırf işsiz kalmamak için bulduğu ilk işe girmemesini anlayışla karşılarım. Umduğunu bulamamıştır, daha iyi bir fırsat bekler vs. Zaten ülkenin durumu ortada. İşsizlik en belirgin özelliklerimizden biri oldu. Ama artık bu hayata alıştı ve çaba göstermeyi bıraktıysa size de tepki gösterme hakkı doğar. Hele bir de evde de size destek olmuyorsa çileden çıkmakta çok haklısınız.

Her sorunun çözümünde ilk adım konuşmak olmalı. Konuşarak anlaşmayı deneyin.

Adam bu haldeyken durup durup cocuk yapmasaymissiniz keske. Evdeki isleri yapmiyor, cocuga bakacak mi evde?

valla ben kızıma kardeş yaptım, kendim içinde iyi bir zmn sayılırdı. eğer eşim işi ağırdan alıp beni darlamasaydı çok iyi olurdu.
çocuğa normal iznimi kullanıp ben bakıcam zaten ona niye baktıriyim, ondan istediğim normal olarak çalışması.

Allah sabır versin. Soranlara şimdiden 3 çocuğum var (biri kocan) diyebilirsin.

Kendine göre iyi bir kariyeri olan birinin sırf işsiz kalmamak için bulduğu ilk işe girmemesini anlayışla karşılarım. Umduğunu bulamamıştır, daha iyi bir fırsat bekler vs. Zaten ülkenin durumu ortada. İşsizlik en belirgin özelliklerimizden biri oldu. Ama artık bu hayata alıştı ve çaba göstermeyi bıraktıysa size de tepki gösterme hakkı doğar. Hele bir de evde de size destek olmuyorsa çileden çıkmakta çok haklısınız.

Her sorunun çözümünde ilk adım konuşmak olmalı. Konuşarak anlaşmayı deneyin.

bende aynı kariyere sahibim ama iş beğenmemezlik yapmam, bence erkek olarak onun hiç böyle bir lüksü yok.
ama işte ev tıkırında para derdi olmayınca tutuşmuyor hiç.

Ozaman içinizdeki herşeyi eşinize söyleyin. Eskiden babalarımız limon satar yine bakarım düşüncesinde olurdu,şimdikiler neden bu kadar umursamaz acaba:bicak:

çokça söyledim ben kendimden daraldım o derece :)
son zmnlarda hiç tahammülüm kalmadı hep söyledim, ama şimdide beklemekten başka şansımız yok zaten,

Kvye sasirdim ,kendisi de gevsek herhalde. Evet kasintisi var ben toplu halde kasiyacam hepinizi demek lazimdi.

bide oğluna üzülüyo kadın, rahatın başkanı. vah kızım bütün yük sana kaldı demez bigün, ama eminim ben işi bırakıyım oğluna acır tek calışıyo diye,

bide oğluna üzülüyo kadın, rahatın başkanı. vah kızım bütün yük sana kaldı demez bigün, ama eminim ben işi bırakıyım oğluna acır tek calışıyo diye,
Evde de bir isin ucundan tutmuyormus ki kiymetli oglu. İnsanin hayatinda sanssiz donemleri olur ama bari yapabildigini yapar. Esin calisiyorsa disarida sen de evde calisirsin,evin islerini yaparsin. İdare edilir bir sure. Bu gercekten kasinan cinsiymis. Kolayliklar diliyorum umarim feraha cikarsiniz tez vakitte

Evde de bir isin ucundan tutmuyormus ki kiymetli oglu. İnsanin hayatinda sanssiz donemleri olur ama bari yapabildigini yapar. Esin calisiyorsa disarida sen de evde calisirsin,evin islerini yaparsin. İdare edilir bir sure. Bu gercekten kasinan cinsiymis. Kolayliklar diliyorum umarim feraha cikarsiniz tez vakitte

eskiden yapardı yine şimdi iyice bi haller oldu, utanmasa bunalımdayım diyecek.

1 senedir çalışmayan kocaya çocuk yapmakta büyük cesaret vallahi.

bütün planlarım suya düştş, yeni şehirde önce o işe başlayacaktı ben evde olcaktım bi süre. devlet engeline takıldı planlarım bu seferde.
ayrıca kızıma kardeş yaptım inş, kocaya çocuk pek tarzım değil :)

bütün planlarım suya düştş, yeni şehirde önce o işe başlayacaktı ben evde olcaktım bi süre. devlet engeline takıldı planlarım bu seferde.
ayrıca kızıma kardeş yaptım inş, kocaya çocuk pek tarzım değil :)
kocaya derken kocayla manasında dedim. keşke eşiniz iş bulana kadar bekleseydiniz biraz. neyse olan olmuş allah kurtarsın artık sizi.

Tembel bir adamla evli kalamazdım değil ki çocuk yapmak.
Sonuçta kızınıza kardeş yapmak için eşinizin de rolü var öyle değil mi?
Neyse Allahım yardımcınız olsun inşallah eşinizin aklı başına gelir.

bir insanın dahası erkeğin tembel olabilme durumu o kadar uzak geliyoduki bana konduramadım, şanssızlık derim, kısmet dedim, üzüldüm onun için hatta bi süre. ama şu taşınma aşamasında iyice anladım tembel bu adam, hiç dara gelmemiş.
şu an evlenirken erkekten başlık parası alınmasını savunuyorum, bi zora girsin bi darlansın bakalım ne yapacak görülsün öyle evlensin.
ne evlenirken ne sonrasinda hiç bişey istemedim, hata etmişim,
hamilikten daha pişman olmadım :)

Back
X