eşim... biraz kabadır kendileri (!)

fikrimiz aynıydı konuyla ilgili. kendisi öğretmen değil tek fark bu, tabii en önemli fark :)
eşim çok görüp geçirdiğini, çok ortamlara girdiğini ve mükemmel bir gözlemci olduğunu iddia eder. aramızda 7 yaş var. ben de kendimi aynı şekilde görürüm. tipik kibirli aslanlarız. ben feminist fikirleri olan bir insanım. eşim de bunun sebeplerini falan çocukluğuma inerek çözmeye çalışıyor işte kendi çapında :)
ben de küs kalamam ama bu sefer kalmaya çalışacam.

bazen,çok sinirlenirsem ben de eşime çocukluğuna inelim bi bakalım neler varmış da böyle konuşuyorsun derim :) acaba o da mı çok alınıyodur?hakaret olarak algılamamıştım hiç.

ben ortada çok büyük bir problem görmedim ama çocuk gibi küsmesi falan yakışmıyor tabii..kırıcı olan o ise alttan alacak olan o olmalı.

Son düzenleme:

evet işte. kendisi sanırım bana kızdığı noktaları hep içine atıyor, hoşgörüyor ama unutmuyor. ben söylediğim hep tepki verdiğim için bana kzıyor özür dilemek adım atmak istemiyor.

Bazı kadınlar kişilik itibariyle daha dominant olabiliyor.
en öyleyim mesela, hele haklı olduğumu düşünüyorsam asla taviz vermem.
Ama eşim küs kalamaz, hemen bir bariş ışığı gönderir, eğer o ışığı alırsam bende asla uzatmam.
ama hem haklıysam bide eşim kendi kendine küserse asla barışmam.

ben de dominant bir insanım. hep derdim benden daha sert biriyle evlenmeliyim ki beni bastırsın, yoksa benimle çıkışılmaz yaptım, oldu... kendim ettim kendim buldum ne deyim, kazak erkektir kendileri. bu sefer ben de sert duracam inşallah.

Çünkü ona göre senin bu yaptığın çocukça bir kapris.Halbuki sen bir sarılmaya bir öpücüğe zaten yelkenleri suya indireceksin.Karıcığım lütfen uzatmayalım deyip sana yaklaşsa herşey bitecek zaten,sen onu çok sevdiğin için bu inadı seni kırıyor(en azından bende durum bu)Heee sende yaklaşabilirsin ama inanki ben 2,5 senelik evliyim ve bunu defalarca yaptım,her seferinde neden ben diyorum.Vee uzatırsam iş ailelere kadar gidecek ikimizinde o insanları üzmeye hakkımız yok sonucta.

alıncak bişey yok bana göre :26:

biz eşimle birbirimize neler diyoruz tabii kavga anında değil

severim ben birilerine takılmayı laf atmayı

takılmış size aklımda bulunsun bende eşime söyleyim yeri gelince

Sen inebilirsin Kadisim mesleğinden ötürü...

Ama eşi seni kim ezdi falan demiş o tuhaf geldi, mesela ben sinirlenmişim konuya kaptırmışım gidiyorum, eşim bana seni çocukken kim ezdi falan dese daha da sinir olurdum.

Bir de farklı görüşlerde değiller, birbirleri ile kavga etmiyorlar, konu sahibi mevzuya kendini kaptırıp heyecanlanmış, bende de çok olur, eşim bana sakin ol yavaş falan der.

Çocukken seni kim ezdi falan dese, ezik miyim nan ben diyebilirdim

evet aynen. şimdi bu da okuyanlara çocukça gelecek ama bazen diyorum eşime sen benimle sevmeden evlenmişsin diye. sen mi sevmeden evlendin benimle de böyle bir şeyi aklına getiriyorsun diyor. ne münasebet demiyor. adam kapı duvar. benim de babam o kadar konuşkandır ki anlatamam. bu mükemmel bir koca olduğu anlamına gelmez onu ancak anam bilir tabi :)) evde annem pek konuşmaz ama babam neşe kaynağı. öyle bir erkekten sonra bu muhabbetsizlik bana anlaşılmaz geliyor.

doğru diyorsun canım,ben öyle deyince eşim eve iş getirme hatun diyor

ama kim ezdi lafı gerçekten hoş değil..bir de özür dilemeyip konuyu uzatması,küs kalması falan...ufacık şeyler böyle böyle büyüyor işte..biz bir hata yapsak erkekler hemen özür bekler ama kendileri hata yapınca bir de nazlanarak zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışırlar..doğaları böyle :)

Bende sen beni hiç sevmiyorsun sevsen bu küslüğü yapıp beni üzmezsin dediğimde cevap şu:Kendin yazıp kendin oynuyorsun.
Demiyorki sevmez olurmuyum tabiki seviyorum.Ben her şeye rağmen seni seviyorum dediğimde onun cevabı şu oldu dün gece şimdi sinirliyim dur:)

ay evet işte ben konuya kaptırmışım kendimce çok önemli tespitlerde bulunuyorum. insan evet canım deyip konuyu kapatır en azından. bağırma başım ağrıyor demenin ne manası var. annem de çok yapardı aynısını ona da çok kızardım ne saygısızsın derdim :) ama işte o büyüğümdü ya pek ses etmezdim, eşim olunca çok kırıldım.

Birbirinizi her konuda çok mu eleştirirsiniz?

aksine beni de ezen falan olmadı tam tersine... çocukken sana vurana sen de vur denilip sokağa yollandım, doğuya tayin oldum gidip üç sene kaldım orda arkadaşlar buldum ev tuttum eşya aldım, kardeşim yabancı dil bölümü istedi annemler soğuk baktı ben yapar yazsın dedim kitaplar getirttim İstanbul'dan çalıştırdım okuyor şimdi ünide, araba sürecem dedim kendime araba aldım... ben kendimi çok açık tanıttım, ev işlerinden anlamam bende yalan yok dedim. şimdi karşısında annesi gibi bir kadın istiyor.... sabah erkenden kalkıp civcivleri yemleyen, turşu kurup yufka açan, binbir çeşit yemek yapan, kocasına kayınvalidesine hep sessiz duran... ben anlamıştım bunun zihniyetini ve açıkça söylemiştim bak ben o değilim ağzı var dili yok sanma, beni görmek istediğin gibi göyorsun bak bu çok tehlikeli... öyleydi böyleydi derken durum bu. girlinred kızsa da sussun hoşgörsün... çok doldum kızlar kusura bakmayın birilerine anlatmak zorundayım.

Benim eşimde öyledir. Alındığımı bile bile kırıcı bi laf atar ortaya yüzüm düşünce de bana küser. İki gün birbirimize tirip attıktan sonra bi sonraki patavatsızlığına kadar barış ilan edilir

eskiden beri mi öyle??? ben eşimle görüşürken öyle kibardı ki yani o adam bu adam mı dedim evlenince. gerçi o da benden yana şoka uğradığını söylüyor ayrı mesele.

Eskiden bende öyle derdim ama şimdi iyiki öyle olmamış diyorum.
Yapı itibariyle pısıp oturacak biri değilim , olamam.
Bir ipte iki cambaz oynamaz edrler ya o hesap.
Zamanla olgunlaşıyor insan ama yine de yapı meselesi.
Eşim daha olgun ve ılımlı bir insan tabi birde birbirimizin huyunu da aldık zamanla.
Ama haklılığınıza inanıyorsanız taviz vermeyin.
Taviz tavizi doğuruyor.

Son düzenleme:

hayat gailesi insanı değiştiriyor açıkçası. o eski baskınlığım da kalmadı zaten diyebilirim. evlenmeden önce yani...artık düzene, kocaya ayak uydurabilecek kıvama geldim. bir de saçmalamasa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…