- 18 Şubat 2018
- 13.396
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.770
- 598
- 44
Ya o konuda haklısın,kuz bir cahillik yapmış ve hatta bu heriften hamile kalmış.Buraya kadar çok sinir bozucu ama evlat ya,yine de kıyamaz insanDoğurmuş evlendirmisler o kadar yaşlanınca da kızımız baksın
Allah yardımcın olsun elinden bişey gelmiyor oluşu beni daha çok üzdü. Ekonomik özgürlüğün olsaydı çok daha farklı şekilde olabilirdi. Yaşadıklarını gorüp bilip sana bu şekilde konuşan annene de yazıklar olsun demekten başka bişey demiyorum. Ne anneler var her şartta evladının arkasında,böyle bi durumda o damada dünyayı dar edecekken yaptıklarına bak. Sonucunda ne olursa olsun bence annenle de görüşme sana o adama katlan diyen hiçkimseyle de. Elalem delisi annenin benim gözümde ne yazık kı bir önemi yokÖncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Birde bu arkadaş 24 yaşında sanarsın 60 yaşında kadın hiç birsey yapamiyor 41 yaşindayım tyt ye bende girdim tercih yaptım bu yaştan sonra okurum birşey yaparim diyorum 24 yaşında hiç birşey yapamiyor arkadaşHani bak demiyim diyorum ama köyde büyüyüp kocaya kaçmayı bilmişsin.
Silkelen bi artık kendine gel yahu.
Bu hayatı çekmektense en azından bir şeyleri artık yapmaya başla.
Yapamıyorsan da eşini sinirlendirme ki dayak yemeyesin.
Daha ne diyebiliriz ki ?
Aynen 55 yaşındaki kadın temizliğe gidiyor 0 okuma yazma vs olmadan , birde halen kadının durumu yok niçin gaza getiriyorsunuz minvalinde yorumlar ,evet kadın otursun pislik bir adamın derdini çeksin .Birde bu arkadaş 24 yaşında sanarsın 60 yaşında kadın hiç birsey yapamiyor 41 yaşindayım tyt ye bende girdim tercih yaptım bu yaştan sonra okurum birşey yaparim diyorum 24 yaşında hiç birşey yapamiyor arkadaş
ya siz kaçarken ailenizi düşündünüz mü ?Ailem hiçbir şekilde arkamda degil ve maddi hiçbir gelirim yok, gidecek yerim yok
Dogurmakla yetinmisler sadece .Ya o konuda haklısın,kuz bir cahillik yapmış ve hatta bu heriften hamile kalmış.Buraya kadar çok sinir bozucu ama evlat ya,yine de kıyamaz insan.
Dibine kadar cehaletDogurmakla yetinmisler sadece .
Bena burda taş kalpli diyorlar evet biraz öyleyim çünkü böylelerine zerre üzülmuyorum sen üni. Kazan git yarıda bırak koca koca diye kac evden bide git hemen çocuk yap dilimde tüy bitti kendi düşen ağlamaz üzülmuyorum üzülmicemAynen 55 yaşındaki kadın temizliğe gidiyor 0 okuma yazma vs olmadan , birde halen kadının durumu yok niçin gaza getiriyorsunuz minvalinde yorumlar ,evet kadın otursun pislik bir adamın derdini çeksin .
Taş kalpli asıl kendileri ,kadının durumu yok vs otursun ölene hatta öldürülene dek birtane mikrobun eline baksın ,dayak yesin ,her manada şiddet görsün,ezilsin,horlanilsin vs vs .çok tuhaf gerçekten. Hadi o bu hatayı yaptı ve çekiyor ölene dek niçin çeksin ? Nasıl düşünceler bunlar ben anlamıyorumBena burda taş kalpli diyorlar evet biraz öyleyim çünkü böylelerine zerre üzülmuyorum sen üni. Kazan git yarıda bırak koca koca diye kac evden bide git hemen çocuk yap dilimde tüy bitti kendi düşen ağlamaz üzülmuyorum üzülmicem
Ne kadar kötü mesela dövüyorlar mı sövüyorlar mı ayrıca 10 ay gayette iş bulup kendi hayatını kurabilecek bir süre ne yapacak devlet ömür boyu mu bakacakdaha çok küçük. hiçbir maddi imkanınız ya da manevi desteğiniz yok. sığınma evlerinde kalma süresi 10 aymış sanırım ve kötü yerler olduğunu duymuştum. bi şekilde kendinize bi iş alanı bulmanız gerekiyor. 2 yıllık çocuk gelişimini bitirseniz oğlunuz da ele avuca gelmiş olur. o süreçte eşinizin suyuna gidin. dayak vs yememek içino süreçte mesaj vs yazarsa ekran fotoğrafı alın. size psikolojik ve fiziksel şiddetleri ile ilgili kanıt toplayın.
siz de oğlunuz da daha güçlü olunca boşanma davanızı açıp ayrılın. iş bulur hayatınızı kurasınız.olan olmuş kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama bundan sonra yapılacaklara odaklanmak lazım. benim aklıma yazdıkalrım geliyor. ben işi gücü maddi manevi desteği olmayan küçük çocuğu olan kadınlara bu ülke şartlarında direkt bırak git diyemiyorum açıkçası. en düşük kiranın kreşin 2 bin olduğu yerde gerçekçi gelmiyor çünkü. Allah yardımcınız olsun
O annen adam olsun da önce kızına ve torununa sahip çıksın, iyi valla adamın biri beni hergun öldürecek ama ben kaçıp kurtulmaya çalışınca aman ha gitme ben ölürüm, Allah böyle annelerin belasını versin , kaç kızım kurtul , devlete sığın, çocuğuna sahip çıksınlar sende iş bul çalış, ne o kocandan ne de o anandan hayır gelmez ...Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Hicbisey yapamıyorum demişsiniz ama yine de yazacağım kadın sığınma evine gidin. Orada bir müddet kalabiliyorsunuz sonrasında is bulup cocugunuzu kreşe verip hayatiniza devam edebilirsiniz. Maddi olarak yeterli gelmeyebilir ancak sizin durumunuzda olsam aile saglik bakanlığına ulaşmaya çalışır yardım isterdim. Bisey yapamıyorum deyip durmaktansa bir an önce adım atardimÖncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuzHayatınız boyunca çalışmamanızı
Ailenize kızmıyorum zira onlar kocanızla evlenmenize izin vermedikleri için kaçıp evlenmişsiniz. Empati yaptım ve emeklerle büyüttüğüm çocuğum başka biri için evi terk etseydi ben siler ve bir daha görüşmezdim. Yani size bakma yükümlülükleri yok. Çalışma hayatı için köyde büyüdüm bilmiyorum diyorsunuz ancak eğitiminiz devam ederken bir adama kaçmayı bilmişsiniz. Buradaki kadınlar size yol göstermeye çalışıyor ancak o olmaz bunu yapamam diyorsunuz. Üzgünüm ama hayat hiçbir şeyi önünüze güzelce sermez. Siz değişmedikçe hayatınız değişemez. Bir yol haritası çıkarmanız gerekiyor. Ayakta kalabilmek için elinizden geleni yapmak, gelmeyeni de öğrenip uygulamanız gerekiyor. Ben 17 yaşımda işe ilk girdiğimde hiç bir şeyi bilmiyordum. İçine kapanık, sessiz biriydim. Ama iş hayatında öyle hakaretler, öyle oyunlar ve işini iyi yapanlar gördüm ki bir karar vermem gerekiyordu. Ve kendimi değiştirmeye başladım. Evet hata yaptınız ve bunun bedelini ödüyorsunuz. Kendinizi değiştirmezseniz bunun bedelini bütün hayatınız boyunca ödeyeceksiniz.Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz
Aden02’ye yorumlarla neler yapabileceği, nerelere başvurabileceği yazılmıştır veya yazılıyordur sanırım ama ücretsiz avukat, kadın sığınma evi, sosyal yardım vb konular için en doğru ve sağlıklı bilgiyi bence Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 183 hattından öğrenebilirMune Rica etsem konu sahibi için ne yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz? Kadın sığınma evine nasıl başvurabilir, boşanma için ücretsiz avukat sağlanabilir mi gibi konularda bilgi verebilecek birileri olabilir mi
Konu sahibi daha önce mor çatıyı aramış ve kadın sığınma evine yönlendirmişler zaten , bir tane de vakfı aramış onlar da psikolojik destek sunmuşlar Mune ablacım.Aden02’ye yorumlarla neler yapabileceği, nerelere başvurabileceği yazılmıştır veya yazılıyordur sanırım ama ücretsiz avukat, kadın sığınma evi, sosyal yardım vb konular için en doğru ve sağlıklı bilgiyi bence Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 183 hattından öğrenebilir
O zaman kendisinden başka kimse yardım edemezKonu sahibi daha önce mor çatıyı aramış ve kadın sığınma evine yönlendirmişler zaten , bir tane de vakfı aramış onlar da psikolojik destek sunmuşlar Mune ablacım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?