- 18 Şubat 2018
- 13.390
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.758
- 598
- 44
Canım,bak ne güzel ifade edebiliyorsun kendini.Ne yap et kurtar kendini o cehennemden,yapacağını düşünüyorum.İngilizceye herzaman ilgim vardı sınıfta da hep birinciydim konu İngilizce olunca. Kendimi övmek için değil de içimde kaldığı için söylemek istiyorum arkadaşlarımın yıllarca para harcadığı halde kazanamadığı İngiliz Dili ve edeb bölümünü ben uzun bı aradan sonra 1 sene dershaneye giderek kazandım ama şehir dışı idi diye ailem izin vermedi
Teşekkür ederim. Ya ben kişilik olarak zaten kabullenip yerinde oturabilecek biri değilim. Çözüm arıyorum kendimi gelistimeye çalışıyorum, şimdi olmasa bile ilerde kurtulacagima inanıyorumCanım,bak ne güzel ifade edebiliyorsun kendini.Ne yap et kurtar kendini o cehennemden,yapacağını düşünüyorum.
Türkiye sosyal bir devlet değil ki,yurt dışında olsa ücretsiz kreşler,sosyal yardım vs.imkanlari var.Dediginiz gibi yatılı bakıcılık harici pek Oluru yok gibi.Kız cahillik etmiş ama ailede çok ahım şahım bir aile değil,kurtulmak için kaçtım diyor.Ah işte o günahsız yavrunun suçu neArkadaşlar konu sahibi nerede yasiyor bilmiyorum ama temizlige gitmekle filan kreş ucreti, ev kirasi gida gibi şeyleri tek başina karsilayacak parayi nasil kazanacak şuan şu ekonomide?
Bazilari yatili bakicilik önermiş tek olabiliri o geldi bana.
Onun disinda konu sahibinin ailesi de hakli biyerde, kendisi ailesini silmiş kaçmiş ustune peşinde bir de cocuk takıp geri geliyor, nasil sıcak davranip isteyebilirler ki.
Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyory
kendi adıma eleştirdiğim şey bu değil bir şey yapmaktan aciz olması yoksa dediklerinde bir yerde haklısınArkadaşlar konu sahibi nerede yasiyor bilmiyorum ama temizlige gitmekle filan kreş ucreti, ev kirasi gida gibi şeyleri tek başina karsilayacak parayi nasil kazanacak şuan şu ekonomide?
Bazilari yatili bakicilik önermiş tek olabiliri o geldi bana.
Onun disinda konu sahibinin ailesi de hakli biyerde, kendisi ailesini silmiş kaçmiş ustune peşinde bir de cocuk takıp geri geliyor, nasil sıcak davranip isteyebilirler ki.
Ucretsiz avukat desteği de veririz dediler boşanmayı düşünürsenKonu sahibi daha önce mor çatıyı aramış ve kadın sığınma evine yönlendirmişler zaten , bir tane de vakfı aramış onlar da psikolojik destek sunmuşlar Mune ablacım.
Şimdi bişey derim de ban yerim, gitsin kendi yatağını kendi sersin. Anneniz arkanızda olmadığı sürece işiniz çok zor, böyle vicdansızlık olur muDün zaten aramız bozuk olduğu halde yatagimi balkona ser dedi, bende dedim ki yatakları zaten serdim keyfine uymuyorsa yatağını al git balkona. kırgın olmasam zaten götürürüm ama bana hzimetci gibi şunu bunu yap demesi üstelik kırdığı halde zoruma gitti. Ondan sonra normal yatağa geçti bende oğlunu emzirmek için uzandım onun arkası dönüktü oğlumun kolu onu. Yastığına değdi. Ani bı sekilde bağırıp üstüme yirudu ceneme vurdu. Haddini bil vs diye bende sus çocuk korkuyor dedim. Yani sürekli konuşmuyoruz felan ama şiddet bagirmalari olunc çok aniden oluyor . Bubyizden korkuyorum bazen ya yine bagirsa felan diye aniden
siz yalnız yaşamaktan korkuyorsunuz o belli de
kendi adıma eleştirdiğim şey bu değil bir şey yapmaktan aciz olması yoksa dediklerinde bir yerde haklısın
Ama ne öneri sunsak olmaz olmaz yapamam yalnız yaşamaktan korkuyor
Ama sonra şu bu falan diyor
Yoksa neden boşanmıyor demiyorum kendi adıma
Böyle anne baba olmaz olsun... Yazıklar olsun onlara benim ablam da kaçarak evlendi şu an boşanma evresinde ki benim eniştem dövme hakaret gece hayatı yoktu idda bagımlılıgından ayrıldı. Babam söktü aldı ablamı benim kızımı üzemezsin diye. Bıraktı evini ablama memlekete yerleşti kulagını tıka kızım konuşanlara ben iki kızınıda büyütürüm sizi büyüttügüm gibi dedi. Annenin söylediklerine kulak asma seni düşünseydi izin vermezdi bunlara git kadın sıgınma evine. Seni döve döve öldürmesini bekliyor heralde ailen. Ne kadar vicdansız Aileler var. Dilerim daha fazla çekmezsin bu adamı Allah yardımcın olsun.Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
O kısım jdjd yanlış oldu sana değildiBen niye korkuyor oldum anlamadim.Konu sahibiyse evet korkuyor zaten ama korkan biri bir de maddi şartlari dusununce hiç cesaret bulamiyor.
Cok güzel işte. Ama senin biraz para biriktirmen gerekir. Eşin sana hiç para vermiyor mu ?Ucretsiz avukat desteği de veririz dediler boşanmayı düşünürsen
Ayda 150 TL harçlık olarak veriyor onun dışında nadir verir. E devletten sosyal yardım başvurusu yapmıştım çıktı bana ama kendisi istedi bende en azından yarısını alma dedim sonra bunun için kizdi. Bilmiyorum o parayı almazsa biriktiecegimCok güzel işte. Ama senin biraz para biriktirmen gerekir. Eşin sana hiç para vermiyor mu ?
Bu evde kal parası herhaldeAyda 150 TL harçlık olarak veriyor onun dışında nadir verir. E devletten sosyal yardım başvurusu yapmıştım çıktı bana ama kendisi istedi bende en azından yarısını alma dedim sonra bunun için kizdi. Bilmiyorum o parayı almazsa biriktiecegim
Ya inanın ben burda bazı cevapları verirken çok utanıyorum ama anlatmak da istiyorum çünkü beni anlamanız açıkçası hoşuma gidiyor lincleyenkere de kızmıyorum haklı oldukları kısımlar var. Eşimin bana davranışlarından ben utanıyorum kendime saygim var çünkü bazi seyleri anlatınca utaniyorum. Ama onun kendisine saygiis yok ki bana bunları yasattiriyor...Ayda 150 TL harçlık olarak veriyor onun dışında nadir verir. E devletten sosyal yardım başvurusu yapmıştım çıktı bana ama kendisi istedi bende en azından yarısını alma dedim sonra bunun için kizdi. Bilmiyorum o parayı almazsa biriktiecegim
Bu parayı vermemeye çalış , kendi ihtiyaçların olduğunu söyle ve kenara at . Bir de mesela merdiven silmeye falan gidemez misin ? Eşinizin haberi olmadanAyda 150 TL harçlık olarak veriyor onun dışında nadir verir. E devletten sosyal yardım başvurusu yapmıştım çıktı bana ama kendisi istedi bende en azından yarısını alma dedim sonra bunun için kizdi. Bilmiyorum o parayı almazsa biriktiecegim
Hayır 15 aylık bebeğim aslında boş vaktim şundan dolayı var çünkü oğlum pek birşey yapmama müsade etmiyor hep onunla ilgileniyorum. Spor yaomak istesem kolunu bacağımi çeker , kitap okusam çeker, film izlemek istesem izin vermeZ. Ev işlerini de zar zor yapıyorum. Bende o sıkılmasın diye çoğunlukla onu mutlu etmeye çalışıyorumBu evde kal parası herhalde
Bir de çok boş vaktiniz var bu bebek yeni mi doğdu?
Sizin için ben arayayım madem sizin telefon hattınız yok ya da tanıdıklara yönlendireyim polis vs vs
Konusmadiginiz zamanlar bile gün içerisinde beni 3 kez felan ariyor yani sürekli ne yaptım nereye gittim diyw kurcalar. Örneğin ona haber vermeden çöp dahi atsam kavga çıkarır . Bu yüzden koekuyorum onun haberi olmadan çalışmaya . Yakınımızda olsa boype bı iş çalışırım aslında ama hiç görmedim yinede soaracgimBu parayı vermemeye çalış , kendi ihtiyaçların olduğunu söyle ve kenara at . Bir de mesela merdiven silmeye falan gidemez misin ? Eşinizin haberi olmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?