Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz
Bunun köyle şehirle ne alakası var ?
Sizin kendinize güveniniz yok , cesaretiniz yok, hayata karşı bir duruşunuz yok.

Anneniz olmeyi haketmis annenizmi dusunuyosunuz gece cocugnuzu neden hastaneye goturemeyesiniz hic gece disari cikmadinizmo hayatinizda biz kadin olarak gece yarilarina kadar sokaklarda gezebiliyoruz isimizi gucumuzu halledebiliyoruz taciz yokmu var ama gunduzde taciz olabilir bu yazdiklariniz asiri mantiksiz. Annenize soyleyin ya beni geri alin sahip cikin yada ben kdin siginma evine gidiyorum sizede hakkimi helal etmiyorum sizi siliyorum deyin olmek istiyosa olsun ama inanin hicbisey olmaz nemrut kadina

Cesur olmazsanız o hayattan kurtulamazsınız. Kadın sığınma evi en mantıklı durum şu anda. Sonrasında sizde hırslı olup kendinizi geçindireceksiniz.

Ben de köyde büyüdüm.
Lütfen bunun köyle şehirle alakası yok.
Temizliğe gitsen bugün çok güzel para var o işte.
Çocugumu gece hastaneye nasıl götürecegim diyorsun ama kızım hastalandıgında eşimi hiç uyandırmadan gece alıp götürmüşlüğüm var hastaneye.
Yani artık lütfen şu devirde çocugumu nasıl götürürüm demeyin.
Nasıl götürürum den kastim, gece yarısı sokakta tek yürürken tacizciye felan denk gelirsem bu tür seyleri kastttm. Ki birçok kadın yaşıyor yalan mi

Bebeğimi alırlarsa ya birde ona birşey olursa ben çalışmaya odaklanırken felan diye korkuyorum. Çünkü oğlumla bir başıma kalicaz sığınma evinde sürekli kalinmiyormus, hayatını kurman gerekiyornus
Bebek küçük olduğu için almazlar diye düşünüyorum. Aile vbakanligini arayıp sorsanız , onlar daha detaylı bilgi verirler size. İsteğe göre farklı şehirlere de götürüyorlar. Gizlilik icin

Konu sahibi düşünce yapınızda sorun var.24 yaşında ünv okurken ( aileniz okumanıza karşı değilmiş) size değer vermeyen birine koşa koşa kacmissiniz.Tamamen dürtüsel hareket etmissiniz şimdi yine dürtüsel davranıyorsunuz , çocuğunuzu düşünseniz o evden ve hayattan kurtulursunuz.Devlet çocuğunuzu alır siz kendinize yeni bir hayat kurar ve evladınızı geri alırsınız.Mantikli olun bu evlilikte büyüyen çocuk ya babası gibi olur veya sizi korumak isterken baba katili.Hataya devam etmeyin kimseyi umursamayın.Yaptiginiz hatanın sorumluluğunu alıp evladınıza iyi bir hayat kurmak için elinizi taşın altına koyun.

Nasıl götürürum den kastim, gece yarısı sokakta tek yürürken tacizciye felan denk gelirsem bu tür seyleri kastttm. Ki birçok kadın yaşıyor yalan mi
Hayda.
Ben gece hastaneye götürürken İstanbul gibi bir yerde tacize uğramadım mesela.
Taksiye bineceksiniz o da sizi götürecek.
Hasta çocugu yürüterek ya da toplu tasımada taşıyacak haliniz yok.

Bunun için çocuğu hastaneye götürmeye gerek yok.
Markete , pazara giderken de tacize uğrayabilirsiniz . Hatta çöp atmaya inince bile tacize uğrayabilirsiniz . Bu tehlike biz kadınlar için her zaman var.

Hani bak demiyim diyorum ama köyde büyüyüp kocaya kaçmayı bilmişsin.
Silkelen bi artık kendine gel yahu.
Bu hayatı çekmektense en azından bir şeyleri artık yapmaya başla.
Yapamıyorsan da eşini sinirlendirme ki dayak yemeyesin.
Daha ne diyebiliriz ki ?
Haklisiniz

kaçacak cesaretin varsa bu hayata mahkum olmamak içinde önce bosanma davasını açıp herşeyini toplayıp annene gidiyosun. geldikten sonra seni kovamaz. durumu anlat beni öldürcek gidemem de. tazminatlada ogluna bakarsın büyütürsün annen zamanla alışır. bu nası aile ya anası ayrı kocası ayrı püüh suratlarına

Bebeğimi alırlarsa ya birde ona birşey olursa ben çalışmaya odaklanırken felan diye korkuyorum. Çünkü oğlumla bir başıma kalicaz sığınma evinde sürekli kalinmiyormus, hayatını kurman gerekiyornus
Size verilen her tavsiyeye, gösterilen her yola bir bahaneniz var. Ne desin burdaki kadınlar ne diyelim? Beni anlayan insanlar var falan demişsiniz de kimse öncelikle çocuğunuza sonra da kendinize reva gördüğünüz şu hayatı anlayamaz. Annenizi öne sürmekten de vazgeçin, bence siz de annenizin sığınma evine giderseniz ölmeyeceğini gayet iyi biliyorsunuz. Allah yardımcınız olsun

E zaten sığınmaya kendi hayatınızı baştan kurmak için gidiyorsunuz,sonsuza kadar orada kalacak haliniz yok. Çocuğunuzu yurda veriyorlar size de iş buluyorlar,4-6 ay içerisinde şartlarınızı olgunlaştırıp çocuğunuzla çıkıp gidiyorsunuz. Aynı imkanı size bir başkası sağlamıyorsa en iyi seçenek bu. Sığınmada mağdur olan kimseye rastlamadım ben,tam tersine insanlar yeni bir hayatın ümidiyle ayrılıyor oradan
6 aydan daha uzun süre kalanlar da varmış. Sorun çıkarmadığı sürece git demediklerini söylemişlerdi orada çalışan bir akrabam .

yazılan her şeye her çareye bir itirazınız var. ye bacım dayağını otur aşağı. ya hastanede yatarken röportajını izleriz ya da en fazla ölürsün onu da haberlerden görürüz. o zaman ne seni döven kocan bakar oğluna ne ayılıp bayılan ölürüm diyen anan. zaten arkanda durmuyolarmış.

bazılarınız şöyle her lafa itiraz ediyo ya neyse ya. diyeceklerimi yazsam ban yerim ona da değmezsiniz zaten. sizin yerinize biz dertlenip üzülüyoruz işinize gelmiyo hiç bi şey.

Aslında ben boşanır sam asla evlilik düşünmem en azından uzun bı sure fakat ailem o düşüncede olur. Beni ilk uygun gördüğü kişiye ile evlendrmej derdinde olurlar. Birde çalışmama asla izjn vermezler ki şartları da buna uygun değil merkeze uzak yaşıyorlar. En azından öyle diyorlar bizim orda çalışma tek bı kadın yok. Ailem de bı dsuncede..
Merkeze uzaklar çalışma imkanı yok ise bağ bahçe hayvan işi vardır muhtemelen. Aileniz ne istiyorsa o şekilde onlara destek olursunuz o halde. Mevsimlik işler olur onlara gidersiniz. Kendi başınıza ayakta durma durumunuz yok ve bu devirde gerçekten kolay değil. Ailenizin canınıza kast edeceğini düşünüyorsanız haklısınız kadın sığınma evlerini düşünün. Ancak ailem söylenir bana laf sokar diye düşünüyorsanız ailenizin yanına dönün. Onların da yaşadıkları kolay değil biraz size biraz damada kızacaklar söylenecekler.

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Çare var, sizde o çareyi göğüsleyecek yürek yok. Hayatınızdaki diğer herkes gibi kolaya kaçıyorsunuz, kendinize acımayı seçiyorsunuz. Burada birileri sizin için ah vah etsin diye sempatilerine sığınıyorsunuz ama sonuç ne , hiç. Burada sizi anladıgını düsündügünüz insanların hafızasındaki ömrünüz 5 dakika, sıradaki konu başlığına geçtiklerinde unutacaklar sizi. Eşiniz bu gece sizi öldürse ülkenin hafızasındaki yeriniz 5 dakika, sıradaki kötü habere geçtiklerinde unutacaklar sizi. Eziyet gören ne ilk ne son kadın olacaksınız. Özetle hiç gibi davranırsanız bi hiçlikte yitip gideceksiniz. Ve boyle bi kaderi savaşmadan kabul etmenin bence anlaşılabilir bi tarafı yok üzgünüm.

Back
X