Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

hanımefendi ben sizi bayadır takip ediyorum bugün de girip kaçırdığım bir nokta var mı diye eski konularınızın hepsini tekrar okudum ve bir kanaate vardım, siz akıllanmazsınız.

ben sizin samimiyetinize güvenmiyorum. neymiş anneniz çocuğunuza bağırıyormuş bu yüzden aile evine dönmek istemiyormuşsunuz. yahu kocanız çocuğunuzu pamuklara mı sarıyor? hem çocuğunuza kötü davranıyor hem sizi dövüyor bıçakla yanınıza geliyor. demek ki mevzu çocuğun göreceği şeyler değil. demek ki bir yanınız o evde o adamla kalmak istiyor.

allah askına böyle bir senaryo için kimsenin vaktini çalmayın. burda size acıyan üç beş kişi çıkıyor, siz de içinizi ferahlatıyorsunuz işte. mağdur psikolojisi kaçış noktanız olmuş.

tabi ki yaşadıklarınız kolay şeyler değil acınızı küçümsemiyorum. ama kardeşim bırak ya. kocamdan dayak yiyeyim bıçak çeksin bana küfretsin saysın sövsün, annem bana bağıramaz ama. yahu kadın seni uyarmış dinlememişsin, kadın sana sinirli, o lafları o suratları çekeceksin, o eve döneceksin, o adama kendini alıştırmaya çalışacağına ananlara alıştırmaya çalışacaksın, evlatlarısın sen onların elbet yelkenler suya inecek. sonrasında da annen bacın bilmem kimin çocuğuna bakacak ve çalışıp ayaklarının üstünde duracaksın.

he çalıştırmıyolar mı? çalışma o zaman ama annenlerin evinde çalışma. hani gidemiyorsun ya sığınma evine, gitme bacım. çalışma da ama o evde durma. he durcam mı diyorsun? o zaman burda ağlayıp durma. konularını ilk kez okuyanlar da sana akıl veriyor işte, aynı akılların 500 kere verildiğini bilmeden.
Ailem oğlumu disliyor ayni ortamda yegenlerimi severken benim oğlum sevilmiyor. Bagriiyorlar bunlar benim için basit değil tabi başka şeyler de var ama uzatmayacagim

daha çok küçük. hiçbir maddi imkanınız ya da manevi desteğiniz yok. sığınma evlerinde kalma süresi 10 aymış sanırım ve kötü yerler olduğunu duymuştum. bi şekilde kendinize bi iş alanı bulmanız gerekiyor. 2 yıllık çocuk gelişimini bitirseniz oğlunuz da ele avuca gelmiş olur. o süreçte eşinizin suyuna gidin. dayak vs yememek için 🙄o süreçte mesaj vs yazarsa ekran fotoğrafı alın. size psikolojik ve fiziksel şiddetleri ile ilgili kanıt toplayın.
siz de oğlunuz da daha güçlü olunca boşanma davanızı açıp ayrılın. iş bulur hayatınızı kurasınız.olan olmuş kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama bundan sonra yapılacaklara odaklanmak lazım. benim aklıma yazdıkalrım geliyor. ben işi gücü maddi manevi desteği olmayan küçük çocuğu olan kadınlara bu ülke şartlarında direkt bırak git diyemiyorum açıkçası. en düşük kiranın kreşin 2 bin olduğu yerde gerçekçi gelmiyor çünkü. Allah yardımcınız olsun

Ailem oğlumu disliyor ayni ortamda yegenlerimi severken benim oğlum sevilmiyor. Bagriiyorlar bunlar benim için basit değil tabi başka şeyler de var ama uzatmayacagim
aynen yaa annen dışlıyor sakın gitme kocan dövsün. boş boş konuşuyosun bacım ya anlatma zaten sinirleniyoruz burda sana

Huyuna gidersem vurmaz. Ama herşeye evet demem lazım, asla ne yaparsa yapsın küsmemem lazım. Birde genel olarak her gün vurmaz ama bı kaç ay vurmadı diyelim -bunlari utanarak soyluyorum- sonra kuseriz ufak birsy olur eliyle çenemi felan iter , üstüme yürür,susmasam daha kotu yapar.

Bacim bak aileni dinlemeyip kacabilmissin. Yani isteyince zoru basarabiliyorsun ama sorun su ki bu zor sana guzel gorunuyor ve bosanmak istemiyorsun. Verdigin cevaplar calisamam, yok tacize ugrarsam, yok ailem bosanmama izin vermez bilmem ne yani senin her seye bir bahanen var cunku bosanmak istemiyorsun. O zaman susacaksin adamin huyuna suyuna gideceksin ki yarin Allah korusun canindan olma. Susmak da zor geliyor bosanmak da zor geliyor o zaman ne istedigini otur dusun ve karar ver. Birilerinin senin icin uzulmesi senin hayatina bir katki saglamaz. Yazdiklarindan anladigim sen asla bosanmazsin o zaman tek yol susmak adamin huyuna gitmek. Yine dayak yemeyeceginin garantisi yok ama en azindan canindan olma tehliken olmaz.

hanımefendi ben sizi bayadır takip ediyorum bugün de girip kaçırdığım bir nokta var mı diye eski konularınızın hepsini tekrar okudum ve bir kanaate vardım, siz akıllanmazsınız.

ben sizin samimiyetinize güvenmiyorum. neymiş anneniz çocuğunuza bağırıyormuş bu yüzden aile evine dönmek istemiyormuşsunuz. yahu kocanız çocuğunuzu pamuklara mı sarıyor? hem çocuğunuza kötü davranıyor hem sizi dövüyor bıçakla yanınıza geliyor. demek ki mevzu çocuğun göreceği şeyler değil. demek ki bir yanınız o evde o adamla kalmak istiyor.

allah askına böyle bir senaryo için kimsenin vaktini çalmayın. burda size acıyan üç beş kişi çıkıyor, siz de içinizi ferahlatıyorsunuz işte. mağdur psikolojisi kaçış noktanız olmuş.

tabi ki yaşadıklarınız kolay şeyler değil acınızı küçümsemiyorum. ama kardeşim bırak ya. kocamdan dayak yiyeyim bıçak çeksin bana küfretsin saysın sövsün, annem bana bağıramaz ama. yahu kadın seni uyarmış dinlememişsin, kadın sana sinirli, o lafları o suratları çekeceksin, o eve döneceksin, o adama kendini alıştırmaya çalışacağına ananlara alıştırmaya çalışacaksın, evlatlarısın sen onların elbet yelkenler suya inecek. sonrasında da annen bacın bilmem kimin çocuğuna bakacak ve çalışıp ayaklarının üstünde duracaksın.

he çalıştırmıyolar mı? çalışma o zaman ama annenlerin evinde çalışma. hani gidemiyorsun ya sığınma evine, gitme bacım. çalışma da ama o evde durma. he durcam mı diyorsun? o zaman burda ağlayıp durma. konularını ilk kez okuyanlar da sana akıl veriyor işte, aynı akılların 500 kere verildiğini bilmeden.
Ciddi misiniz ?
Sabahtan beri yazıyorum belki bir faydam olur da yardımcı olabilirim diye :olamaz:

Hepsi bahane yaa
Kendini inandirma
Annenin kalbine inmesinden korkmadan kocaya kacmissin.
Annen yavrum orada öldürülür mu bir gün diye korkmadan seni evine kabul etmiyor
Ama sen sığınma evine gidersen annen ölür,öyle mi?
Cooook saçma.
Ayrıca çocuk esirgeme kurumları aileler çocuğunu bırakmasın diye maaş bağlayan yerler. Neden senin çocuğunu onlar alsınlar ki? Ulkede ailesi ve kocası tarafından istenmeyen tek kadın sen misin? Orada herkes senin gibi. Çözümleri de buna uygundur elbbette ki.
Ara alo 183'ü ihbarda bulun. Gerisini devlet halleder. Benim arkadaşım da aile sosyal hizmet bakanlığında çalışıyor. Her sene kaç psikolog,kaç sosyolog,kaç sosyal hizmetçi atanıyor oralara, kaç kişi istihdam oluyor haberiniz var mı? Gidince seni sahipsiz bırakacak yerler değil oralar.
Az bir cesaret göster. Bugün seni döven hayvan yarın çocuğunu da döver,bunu da aklından cikarma

daha çok küçük. hiçbir maddi imkanınız ya da manevi desteğiniz yok. sığınma evlerinde kalma süresi 10 aymış sanırım ve kötü yerler olduğunu duymuştum. bi şekilde kendinize bi iş alanı bulmanız gerekiyor. 2 yıllık çocuk gelişimini bitirseniz oğlunuz da ele avuca gelmiş olur. o süreçte eşinizin suyuna gidin. dayak vs yememek için 🙄o süreçte mesaj vs yazarsa ekran fotoğrafı alın. size psikolojik ve fiziksel şiddetleri ile ilgili kanıt toplayın.
siz de oğlunuz da daha güçlü olunca boşanma davanızı açıp ayrılın. iş bulur hayatınızı kurasınız.olan olmuş kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama bundan sonra yapılacaklara odaklanmak lazım. benim aklıma yazdıkalrım geliyor. ben işi gücü maddi manevi desteği olmayan küçük çocuğu olan kadınlara bu ülke şartlarında direkt bırak git diyemiyorum açıkçası. en düşük kiranın kreşin 2 bin olduğu yerde gerçekçi gelmiyor çünkü. Allah yardımcınız olsun
Gerçekçi konusmussunuz teşekkür ederim. Bende bunları düşündüğüm için gidemiyoum. Gitmeyince de boşuna konu açıyorsun madem gitmiyorsun diynler oluyor

Ciddi misiniz ?
Sabahtan beri yazıyorum belki bir faydam olur da yardımcı olabilirim diye :olamaz:
Geçmiş konularımi kimseden gizlemiyorum öyle bı çabam olsam yeni hesap açar sorardım. Hepsinde de gidemeyecegimi söylemişim başlarda. Bunu bilip ona göre yorum yapıyor herkes. Yapmak istemeyen fikrini söylemez.

Yani böyle bir durumun ortasında kalsam hemen gider darp raporu alırdım sonra da gece vakti annemlerin kapısına feryat ederek yapışırdım. Hem konu komşu duyardı dayak yedim vs diye ortalığı kaldırırdım. Yani bir nevi ailenizi sizi yanlarına almaya mecbur bırakmanız gerekiyor. Eee siz gece cocugu hastaneye götürmekten korkuyorsunuz o yüzden çekin çile ne diyeyim

Geçmiş konularımi kimseden gizlemiyorum öyle bı çabam olsam yeni hesap açar sorardım. Hepsinde de gidemeyecegimi söylemişim başlarda. Bunu bilip ona göre yorum yapıyor herkes. Yapmak istemeyen fikrini söylemez.
Ne kadar tuhaf bir kadınsınız .
İnsanlar size , bebeğinize yardım etmek için sabahtan beri yazıyor. Su yaşadığınız rezil hayattan kurtulun diye uğraşıyor.

O zaman bu şekilde devam edin , size diyecek birseyim kalmadı.

Ciddi misiniz ?
ne yazık ki ciddiyim, birisi "saçmalama yaa kal tabi ki orda başka seçeneğin yok ki senin, bekle kocanın huyuna git bir gün düzelir" desin diye beklıyor inanın ki.

Ne biçim anneniz var, koca denilecek andaval her gün size şiddet uygularken zerre vicdanı sızlamıyor ama boşanırsan ölürüm diyor. Böyle anneyle asla görüşmem açıkçası.

Konu sahibi, bu adam şimdi size şiddet uyguluyor yaşı azıcık büyüsün oğlunuza da şiddet uygulayacak onun bütün hayatını mahvedecek. Bunun bilincinde olun bence. Kadın sığınma evinde en azından ölüm tehlikeniz yok. Bu adam öldürür ikinizi, görmüyor muyuz haberlerde?

Ya ayrıca, size vuran küfürler eden ve saygı duymayan biriyle nasıl aynı yatakta yatıp karı kocalık yapabiliyosunuz? Yaşama amacınız bu olamaz gerçekten.

ne yazık ki ciddiyim, birisi "saçmalama yaa kal tabi ki orda başka seçeneğin yok ki senin, bekle kocanın huyuna git bir gün düzelir" desin diye beklıyor inanın ki.
Kalsın çekmeye devam etsin o zaman ne diyelim. Sabahtan beri zibilyon tane öneri sunuldu, herseye bir bahanesi var .

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Iyi de oğlunuza şu anda zaten psikolojik zarar veriyor,bunun için onu da mı dövmesi lazım? Ki biraz büyüsün dövecektir de.

Anneniz öleceğine size sahip çıksın ya sanki kaçtınız diye kıyamet koptu. Ayrıca sizin dışınızda hiç kimseye bir şey olmaz merak etmeyin herkes hayatına bakar. Dayak yediğinizi böyle muamele gördüğünüzü bilerek yaşayan insanlar, kendinizi kurtardığınız zaman da yaşar yani..

Kadın hakları dernekleriyle iletişime gecmelisiniz en kısa zamanda onlar doğru şekilde destekte bulunurlar mutlaka.

Ne kadar tuhaf bir kadınsınız .
İnsanlar size , bebeğinize yardım etmek için sabahtan beri yazıyor. Su yaşadığınız rezil hayattan kurtulun diye uğraşıyor.

O zaman bu şekilde devam edin , size diyecek birseyim kalmadı.
Çok kırıcı konuşuyorsunuz sanki bile isteye , bu hayatı çok sevdiğim için adım atmiyormusum gibi. Sizce bu durumda olan insana böyle imalarda bulunması ne kadar doğru

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Düşünmen gereken tek şey iş bulmak.yok sokakta taciz ederlermiş, yok tek bulunca üstüne atlarlarmış tarzı ataerkil saçmalıklardan sıyrılmalısın.kimse kimsenin umrunda değil.şu tazr saçma düşünceler çok gıcık ya.ayranınız yok içmeye hâlâ kafadan senaryo yazmanın derdindesiniz. Taksiciyi arayıp hastaneye gideceğim diyeceksin bu olay.herkes de kendini pek bir nimetten sayıyor.haa eğitim yok galiba.tekstile başvurabilirsin ya da fabrikalara kepçeci falan olarak.evden ayrılmadan iş bakmaya başlamalısın.iyice karavanaya iş yapma.çok dayanılmayacak gibiyse kadın sığınma evine geç.annen belli ki rahat vermeyecek.çok zorda kalırsan yine ona gidersin.et tırnaktan ayrılmaz.bir şekilde razı gelir.

Çok kırıcı konuşuyorsunuz sanki bile isteye , bu hayatı çok sevdiğim için adım atmiyormusum gibi. Sizce bu durumda olan insana böyle imalarda bulunması ne kadar doğru
Yahu kocanızın sizi dövmesine kırılmıyorsunuz da benim “Ne kadar tuhaf bir kadınsınız” dememe mi kırılıyorsunuz ?

Evet kendiniz adım atmıyorsunuz yalan mı ?

Iyi de oğlunuza şu anda zaten psikolojik zarar veriyor,bunun için onu da mı dövmesi lazım? Ki biraz büyüsün dövecektir de.

Anneniz öleceğine size sahip çıksın ya sanki kaçtınız diye kıyamet koptu. Ayrıca sizin dışınızda hiç kimseye bir şey olmaz merak etmeyin herkes hayatına bakar. Dayak yediğinizi böyle muamele gördüğünüzü bilerek yaşayan insanlar, kendinizi kurtardığınız zaman da yaşar yani..

Kadın hakları dernekleriyle iletişime gecmelisiniz en kısa zamanda onlar doğru şekilde destekte bulunurlar mutlaka.
Mor çatı dermegini aradım 1 tanesi ile de görüştüm psikolojik destek aldım. Ama başka bildgim yok

Bu şartlar altında nasıl bir fikir istiyorsunuz? Ne denirse reddettiniz. Vah vah mı diyelim sadece toplanıp. Bir sonraki dayağı katlanılabilir kılıyor herhalde. Başka bir sonuç çıkaramıyorum

Vala bacim yine diyorum bi kac kisiye de ayni yazdim .
Gökten sihirli degnek inmiyor öyle birsey yok. Tirnagin varsa başını sen kasiyacaksin sana senden başka kimse yardim etmez. Ya bi risk alip valizi toplayıp aile evine gideceksin sokaga atmazlar olduki attilar diyelim gideceksin siginma evine çaren varmi yok .yapacaksin biseyler .millet marsta koloni kurucam diyor biz hala bosanip ne yapacam diyoriz. .
Cocugun varsa hayata daha cok tutunman gerek calisip is bulup yolunuzi cizeceksiniz
Yine diyorum hayiflanma ile hayat geçmez olan sana olur oyle olye 60 yasina gelirsin bu adamla

Back
X