Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Çalışma imkanın var mı yakınında bir dükkan mutfak vs market falan herhangi Bi iş biraz para kazansan cok iyi olur eşin izin verir umarım
Öncelikle kendine güven cocuk hasta olsa nasıl götğrcem yok sokakta biri takılır aman yalnız oldugunu anlarlar bu kafanda konusan vesvese teyzeyi 🤫 sustur
Allah anneleri öyle Bi yaratmış ki söz konusu cocuk olunca deli kuvveti geliyor bizlere 3 senedir yalnızım 2 cocuk büyütüyorum gece yarısı acile de cok gittim alışıyor sun zamanla

Annene gelince kadın sığınma evine gidwrsen ölürüm diyen bir anne sen onun kapısına gidince geri cevşrmez elalemin lafından cekinşyordur işte öyle diyerek sabrettiriyor sana ama sana da yazık o coccuga da yazık önce Bi iş ayarlamaya bak sonra annene gitsene işe gidersin tutarsın bakıcı vs derken yoluna girer

Çok üzüldüm, ne tavsiye vereceğimi bilemiyorum. Durumunuzu anladim elde avuçta yok, meslek yok arka da bi aile bir kapı yok küçücük bebekle çıkıp gitmek oyle kolay değildir hele ki Turkiyenin şuanki şartlarında .
Allahim yardımcınız olsun size bir kapı açsın. O aileniz ve es denen kişiye bisey diyemiyorum yazıklar olsun.

Konusmadiginiz zamanlar bile gün içerisinde beni 3 kez felan ariyor yani sürekli ne yaptım nereye gittim diyw kurcalar. Örneğin ona haber vermeden çöp dahi atsam kavga çıkarır . Bu yüzden koekuyorum onun haberi olmadan çalışmaya . Yakınımızda olsa boype bı iş çalışırım aslında ama hiç görmedim yinede soaracgim
Evden birseyler yapıp satamaz mısınız ?
Mesela sarma , poğaça , börek gibi.

Evden birseyler yapıp satamaz mısınız ?
Mesela sarma , poğaça , börek gibi.
Nasil satılır ki internet uzeri mi yoksa komşu felan mi . İsterim evden en azından çalışmak ama neye başvuracağımi bilmiyotum

Nasil satılır ki internet uzeri mi yoksa komşu felan mi . İsterim evden en azından çalışmak ama neye başvuracağımi bilmiyotum
Mesela konu komşuya söyleyin , gün falan yapanlar varsa onlar için de iyi olur . İnstagramdan sayfa açıp , sipariş alabilirsiniz. Ama öncelikle arkadaşlarınıza , komşularınıza söyleyin .

Bu arada eşiniz ne iş yapıyor , mesleği , kazancı nedir ?

Mesela konu komşuya söyleyin , gün falan yapanlar varsa onlar için de iyi olur . İnstagramdan sayfa açıp , sipariş alabilirsiniz. Ama öncelikle arkadaşlarınıza , komşularınıza söyleyin .

Bu arada eşiniz ne iş yapıyor , mesleği , kazancı nedir ?
Soracağım teşekkür ederim. Fabrikada çalışıyor asgarî ücretin çok altında aliyor

Yetişkinlerle çocukların yatakhaneleri farklı oluyor genelde. Ama aynı yer olanlar da vardır belki. Bulunduğunuz yerde araştırmalısınız
Gitmeden önce nasıl arastirabilirim peki fikriniz vr mi

Peki eşin seni dövüyor bacım o çocuğu niye yaptın ? Ben çekiyorum oda mı çeksin dedin ya da düzelirmi dedin ? Sinir küpü oldum burda .

Mor çatı vakfını arayabilirsiniz. Şehir bazında sorarsanız size bilgi verirler
Daha önce aradım sadece İstanbul'da olduklarını söylediler. Tekrar aramayi düşünüyorum

Peki eşin seni dövüyor bacım o çocuğu niye yaptın ? Ben çekiyorum oda mı çeksin dedin ya da düzelirmi dedin ? Sinir küpü oldum burda .
Düzeldi sanmıştım ama hata bende inanmyacaktm

Daha önce aradım sadece İstanbul'da olduklarını söylediler. Tekrar aramayi düşünüyorum
Kaymakamlıkla da görüşebilirsiniz. Sığınma evine başvuru için şiddet görüyor olmanıza dahi gerek yok,herhangi bir gerekçe sunmanıza da gerek yok. Sadece gidecek yerim yok demeniz bile yetiyor. Mutlaka araştırın,başka bir şehir bile olabilir.

Kaymakamlıkla da görüşebilirsiniz. Sığınma evine başvuru için şiddet görüyor olmanıza dahi gerek yok,herhangi bir gerekçe sunmanıza da gerek yok. Sadece gidecek yerim yok demeniz bile yetiyor. Mutlaka araştırın,başka bir şehir bile olabilir.
Teşekkür ederim

Ne kadar kötü mesela dövüyorlar mı sövüyorlar mı ayrıca 10 ay gayette iş bulup kendi hayatını kurabilecek bir süre ne yapacak devlet ömür boyu mu bakacak
geçenlerde bi kadın vardı 3 aylık çocuğunu parka bırakmıştı o kadın mesela evlilik dışı hamile kalmış sığınma evine gitmişti.10 ay sonra çıkartılmıştı ve çocuğu sokağa bırakmıştı

bu zamnda kadınlar ne kadar tehdit altında yaşıyor biliyorsunuz.
sanırım siz çok küçük ve muhafazakar bir yerde yaşıyorsunuz. eğer boşanmaya karar verecek kadar kötü duruma gelirseniz, bence batıdaki deniz kenarı yerlerde iş bulursanız iyi olur. çünkü sizin gibi "cahil bir toplumda doğmuş yetişmiş" kişiler için hayat buralarda çok zor ve mücadele ile geçer. kadınlar gece dışarı çıkamaz, tacize maruz kalırlar, tek başına taksiye binemez taksici sarkar, sokakta yürüyemez tacize uğra, işe girse patron sarkar. çalışan yalnız kadına kötü gözle bakarlar. bir post açın ve hangi şehrin kiraları ne kadar, iş imkanları ve maaşlar nasıl bir araştırın derim.

çok gençsiniz ailenizin dizinin dibinden ayrılır ayrılmaz koca evinde hapis yaşamışsınız, hep kısıtlanmışsınız, dünyayı görmemişsiniz bilmiyorsunuz ve korkuyorsunuz çok normal. zaten belli bir olgunluğa erişmeden kapıdan çıkıp gidemezsiniz. eskiler der ya "kötü yola düşersin" diye. yani bu halde çıkıp nereye giderseniz orda itilir kakılır yine ezilirsiniz. bu yüzden bir plan yapın. eğitim vs tamamlayın 2 yıl para biriktirin, bu arada şiddet görmemeye çalışın, sinsice yol alın, eğitim bitip çocuk 3,5 yaşa gelmiş ounca yani şartlar daha iyileşince, siz de biraz daha güçlü hisseder ve karar vericek pozisyona gelmiş olursunuz.

aileniz cahil ve size izin vermediklerini sıklıkla tekrar etmişsiniz. siz artık bir yetişkinsiniz ve madem çocuk yaptınız siz de yetişkin olduğunuzu kabul etmişsiniz demektir. öyleyse kimseden izin almak zorunda değilsiniz. aileniz size seçenek sunar ve kabul etmez yolunuza devam edersiniz.

Son düzenleme:
tabi ki en güzeli hemen yaşanacak bir şehirde güzel bir iş bulup kendinize düzeni kuracak koşullara hemen sahip olmanız olurdur. ama bu şu anda biraz hayal. bunu elde etmek için biraz hırslı cesaretli cevval olmak lazım. siz daha naif birisiniz, kurallara alışmış kendi başına hareket etmemiş birisiniz. inşallah biri iş vs konusunda yardım eli uzatır siz pes etmeden arayın, o sırada bir yandan eğitimi halledin. hayat uzun siz daha yolun başındasınız, direksiyona oturun, kendinizi geliştirin

bir de bir yerde yazmışsınız da tüylerim diken diken oldu, defter tutuyormuşsunuz oraya da yazmışsınız "oğlum senin için dayanıyorum" diye, bunu büyüyünce çocuğa okutacakmışsınız. sakın böyle birşey yapmayın. psikolojik destek almışsınız bir dönem, devam ederseniz sorarsınız bunun ne gibi sakıncaları olduğunu. çocuğun da psikolojisi mahvolur. sakın "çok çektim seni sevdiğimden" diye çocuğa hissettirmeyin, kaybedersiniz.

Son düzenleme:
Şefkat der var orayı arayın bide
Tese
sanırım siz çok küçük ve muhafazakar bir yerde yaşıyorsunuz. eğer boşanmaya karar verecek kadar kötü duruma gelirseniz, bence batıdaki deniz kenarı yerlerde iş bulursanız iyi olur. çünkü sizin gibi "cahil bir toplumda doğmuş yetişmiş" kişiler için hayat buralarda çok zor ve mücadele ile geçer. kadınlar gece dışarı çıkamaz, tacize maruz kalırlar, tek başına taksiye binemez taksici sarkar, sokakta yürüyemez tacize uğra, işe girse patron sarkar. çalışan yalnız kadına kötü gözle bakarlar. bir post açın ve hangi şehrin kiraları ne kadar, iş imkanları ve maaşlar nasıl bir araştırın derim.

çok gençsiniz ailenizin dizinin dibinden ayrılır ayrılmaz koca evinde hapis yaşamışsınız, hep kısıtlanmışsınız, dünyayı görmemişsiniz bilmiyorsunuz ve korkuyorsunuz çok normal. zaten belli bir olgunluğa erişmeden kapıdan çıkıp gidemezsiniz. eskiler der ya "kötü yola düşersin" diye. yani bu halde çıkıp nereye giderseniz orda itilir kakılır yine ezilirsiniz. bu yüzden bir plan yapın. eğitim vs tamamlayın 2 yıl para biriktirin, bu arada şiddet görmemeye çalışın, sinsice yol alın, eğitim bitip çocuk 3,5 yaşa gelmiş ounca yani şartlar daha iyileşince, siz de biraz daha güçlü hisseder ve karar vericek pozisyona gelmiş olursunuz.

aileniz cahil ve size izin vermediklerini sıklıkla tekrar etmişsiniz. siz artık bir yetişkinsiniz ve madem çocuk yaptınız siz de yetişkin olduğunuzu kabul etmişsiniz demektir. öyleyse kimseden izin almak zorunda değilsiniz. aileniz size seçenek sunar ve kabul etmez yolunuza devam edersiniz.
Şu an şaşkınım hissetlerimi felan o kadar güzel anlatmışsınız ki evet bizim şehirde deniz yok ve kadınlara karşı hep önyargı var. Deniz kenarinda bı şehirde yaşamak hep hayalimdi umarım bir gün gerceklestirebilirim. Ben pes etmiyorum verdiğim mücadele her ne kadar beni su an kurtaracak düzeyde olmasa da, en azından kabullenmiyorum ve hiçbir zaman kabullenmedim ama elimdeki imkânlar çok kısıtlı bu yüzden bı meslek sahibi olmaya odaklandim aynı zamanda çare de araiyorum. Görüştüğüm psikolog bana şunu demişti " sen çok güçlüsün , nereden anladım biliyor musun ' bende bir insanım bublari haketmiyoirum diyorsun' bu senin ne kadar güçlü oldgunu gösteriyor kabullebmiyorsub" hoşuma gitmişti. Çünkü gerçekten kurtulmak istiyorum. Denizin olduğu , insanların bu kadar cahil olmadığı, erkeklerin kadının sütyen askısıni dahi görünce etkilenmediği, kadının tehlike unsuru olarak görülmedigi değer verildiği bir toplumda yaşamayi çok istiyorum

Ben sizi neden boşanmıyorsunuz diye topa tutmayacağım tr nin şuanki şartlarında hem iş bulmak hem de iş bulana kadar yalnız hayatı idame ettirmek zor
Fakat sizin sorununuz bence hayat becerinizin olmaması gece oğlumu nasıl doktora götüreceğim korkusu bile buna delalet bence

Hayattaki zorluklar karşında pratik ve dirayetli değilsiniz çözüm bulucu da değilsiniz
Kendi kendinize yaşamamışsınız çünkü hiç.
Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeye gerek yok kadın sığınma evler hakkında bilgş alınabilir
Ona göre hareket edilebilir

Dışardan okuyabilşrsiniz evden çıkma şansınız var mı bilmiyorum meslek edindirme kursları araştırılabilir sosyal yaşantınızı da bilmiyorum.

Fakat hayat becerisi kazanmanız gerekiyor çözüm kafada hiç yok mesela sizde

Söylediğim ağır olacak ama hayat becerisi olmayan biri de anne baba olmamalı
Çocuğu nasıl doktora götüreceğim cumleside bana bunu düşündüğü .ne demek nasıl goturucem alıcaksın ve hastaneye gideceksin .bu kadar .

Back
X