Eşim bunalımda ne yapmalıyım

Allah kolaylık versin hamile halinizle iyi katlanmışsınız.
Psikiyatristlere gazoza ilaç katan nuri alço muamelesi yapan insanların düpedüz gerizekalı olduğunu düşünüyorum.
Hasta olduğun belli, huzurun kalmamış, eşine huzur vermiyorsun, yakında çocuk olacak ev iyice karışacak, bu duruma uyum sağlayacak durumda değilsin, 4 yaşında bir çocuğun var sen ne desen, ne yapsan kopyalıyor, ona iyi örnek olma şansın yok ama ilaçlar bağımlılık yapıyor. :işsiz: Evet süper zeka (!), doktorlar artık yüz nakli yapıyor, tıp sürekli gelişiyor, insan ömrü 100 yıla yaklaştı ama psikiyatri hiç gelişmedi, hayatın boyunca tek bir antidepresan alırsan ömrünün sonuna kadar bitki gibi yaşayacak ve ilaç bağımlısı olacaksın. Bir de olur da psikiyatriste görüşmeye gidersen her gün gelip boğazından aşağı ilaç döküyorlar:işsiz:
Milletimizin içinde garip bir eziklik var, psikiyatriste gitmenin tek sebebini akıl hastalığı sanıyorlar, hapşırsa 5 tane uzman, 8 tane prof. gezen halkımız, depresyonun dibine düşer, intihar düşünceleriyle boğuşur ama asla yardım almaz. Gerçekten anlamıyorum şu tavrı:kızgın:
Bence gidip siz bir doktorla görüşün suyuna falan katılacak hafif bir ilaç versin, şuanki takıntılı hali biraz düzelince ikna olur doktora gitmeye. Hiç olmazsa kendinizi düşünün, şu an sizin desteğe ihtiyacınız var, doğumdan sonra daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Grip olsa da tedaviyi kabul etmeyip size bulaştırsa ne kadar kötülük yapmış olacaksa şuan da öyle kötülük yapıyor size.

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.
direk onu ıkna edıp ıyı bır psıkıyatrıste goturun bence, yoksa hayat sıze zehır olur.
oturup konuşup çözülecek bır durum degıl gibi anladım ben.
belkı verdıgı ılac rahatlatır onu , konu depresyon ıse ılac tedavısı başarılı oluyor dıye bılıyorum.
konu daha kompleks ıse allah kolaylık versin.

Bana sorsan ben de depresyondayım..derdımı sor allah a şükür yok..
sosyal aktıvıte ,kurslar,cocuklarla ugrasıyorum..
Kendımı dınlememeyı seçiyorum.
Destek almayı dusunurken yavas yavas duzeldım gıbı..

Ayni durumdayim berbatim uzun zamandir
Destek almama ve ilac kullanmama ragmen gecmiyor bunalimim korkmasam ben de ölümü düşünürdüm ama korkuyorum
Gecmiyor yuregimin daralmasi
Gerçi benim çokça sebeplerim var ama hayati berbat olup da mutlu olan insanlar varken benimde hayatim dorr dörtlük olmasa da bu derecede diplerde olmam normalmi onuda bilmiyorum cok mutsuzum ve bunalimdayim

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.
Esınız buyuk ihtimal depresyonda.

Ayni durumdayim berbatim uzun zamandir
Destek almama ve ilac kullanmama ragmen gecmiyor bunalimim korkmasam ben de ölümü düşünürdüm ama korkuyorum
Gecmiyor yuregimin daralmasi
Gerçi benim çokça sebeplerim var ama hayati berbat olup da mutlu olan insanlar varken benimde hayatim dorr dörtlük olmasa da bu derecede diplerde olmam normalmi onuda bilmiyorum cok mutsuzum ve bunalimdayim
Neden bu kadar uzgunsunuz😔

Benim anlamadığım kendisine iyi gelebilecek her şeye hayır demesi. Peki çözüm önerisi neymiş? Böyle mi yaşamak istiyormuş hayatını? İki çocuk babası olarak böyle mi bir ebeveyn olacakmış? Kendisini sizi düşünmüyorsa da çocuklarını düşünsün bir zahmet. Size destek olması gereken zamanda kendisi nazlanıyor... Psikolojik destek almaktan niye vazgeçmiş beyefendi?

Eşime de oldu aynısı çok isteksiz ve mutsuzdu herşeyden bir ay snr fln da baş dönmesi olmaya başladı hmn psikiyatri ye gittik çok az uyuduğu için vücut dengesi bozulmuş ve tabiki psikoloji yi etkilemiş e tabi birde iş stresi fln 2 ilac verdi inanın 10 günde eli gibi uyudu snr yavaş yavaş toparlandı 3 ay oldu cook cook iyi yakın da kontrolü var muhtemelen ilaçlar yarıya inecek ve 2 aya da tamamen bırakacak, yani iş önemli bir boyuta ulaşmadan erken tedavi her acıdan cook iyi oluyor ve tedavi çabuk bitiyor, gecikmeden gidin derim

Umarım eşiniz bir haltlar karıştırıp size söyleyemedikçe bunalıma girmemiştir 🤦 erkeklere hiç güven olmaz 🤷🏻‍♀️

Israrla soruyorum, bana anlatmak istemezsen baska biriyle paylas. Sorun ne olursa olsun ben seni desteklemeye hazirim dedim, varsa bi hatan affetmeyede hazirim. Sirf kendisine bi zarar vermesin diye. Ama yeminler ediyor, bi sebebi olsa anlatirim ve rahatlarim, ama hic bi sebeb yok buyuzden delirmek uzereyim diyo :(

Mutlaka bir yalandan destek alması için baskı yapın.

Bunun dışında gündemi değiştirin. Duygu durumuyla ilgili asla soru sormayın.

Siz sordukca ve cabaladikca daha çok derinlere batacak.

Şuna eminim ki bi erkek bu şekilde sebepsiz mutsuzum diyorsa bir şey, bir imkan ya da biri elinden gitmiştir...

Kaybettiği bi kadınsa zaten söylemez ya da kaybettiği bir imkansa bunun için bu haldeyim deyip erkekliğe b.k sürdüremeyeceği için sebep yok der...

İstediğin kadar anlayış abidesi ol söyletmeye çalış, yok bilmiyorumdan başka bişi demez..

Adım kadar eminim

Hatta kaybettiği şey geri gelebilecek bişey bile olabilir, öğrensen bu muydu yani diyeceğin bişeydir muhtemelen ama çocuk gibiler işte...

Belki kendinde bıkmışlık vardır. Yaşı kac bilmiyorum ama üretkenliğe karşı durgunluk döneminde olabilir. Gecmisini düşünüp üzoldüğü seyler vardır belki. Bence yapılacak tek sey ortam degistirmek cocuğunuzu bırakıp bi tatile gidin başbaşa iyi gelir sahil temiz hava

Merhaba size özel mesaj göndermek istedim ama sistem izin vermiyor?

Size neden özel mesaj gönderilmiyor?

Madde kullanıyor mu ? Kaynım böyleydi. Ama tabii herkes böyle diye madde kulanıyor anlamı çıkaramayız sadece sordum?

Israrla soruyorum, bana anlatmak istemezsen baska biriyle paylas. Sorun ne olursa olsun ben seni desteklemeye hazirim dedim, varsa bi hatan affetmeyede hazirim. Sirf kendisine bi zarar vermesin diye. Ama yeminler ediyor, bi sebebi olsa anlatirim ve rahatlarim, ama hic bi sebeb yok buyuzden delirmek uzereyim diyo :KK43:
Yemesi içmesi uykusu nasıl?bunlarda sorun varsa sıkıntı büyük

Back
X