Eşim bunalımda ne yapmalıyım

Depresyon olayını tam bilmiyorum ama depresyonda olan allah korusun ölümü düşünen insan spordur, bakımdır düşünür mü? Ben bi ara depresyondamıyım diye belirtileri araştırmıştım. İlk belirtiler kişisel bakımı önemsememe, kendini salma filandı. Tabi bilmiyorum ben herkeste farklı olabilir🤔
Bende devam edyim kusura bakmazsanız sabah kalkamama devamlı uyumak isteği karanlık olacak hemde göğsüne öküz oturmuş derler nefes alamama iştahsızlık ciddi kilo kaybı gülümsediğini bile zor görürsünüz bunlar depresyonda olan kişinin yasadiklaridir bir tek heyecan cinsel istekde artış olur dr değilim yaşayan birisiyim sadece konu sahibinin eşinin farklı bir şey var ama

Surekli uyumak istiyorsa veya hic uyuyamiyorsa,kisisel bakimini zorla yapiyorsa veya hic yapmiyorsa,hic kimseyle konusmak istemiyorsa veya surekli olumsuzluktan bahsediyorsa,kaslari catik ve umutsuz bakıyorsa vs depresyondadir fakat eniyisini doktor bilir.Ne yapın edin ikna edin esinizi.Deoresyon sinsi bir hastaliktir.Bu belirtiler olmadan da deoresyon yasayabilir bir insan.Ilaclar bagimlilik yapmaz .Yavas yavas birakir.Ama doktor kontrolunde olursa. Terapiyle de desteklensin.Hic bir seyi kalmaz.

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.

geçmiş pişmanlıklarındandır, size anlatamıyordur.

Sizi uzmek istemem yaniliyorumdur ins ancak kisisel bakimi sporu isini gucunu ihmal etmemesi ve evde bunalim takilmasi kesinlikle bir durum oldugunu dusundurdu.Hamile olmaniz sebebiyle cok acilamiyor olabilir iki arada bir derede kalmis olabilir kesinlikle bir sebebi var arkadasim.Umarim yanilirim

Aklıma sizi aldattığı, kadının da kocanızı size söylemekle tehdit ettiği için böyle buhranlara girdiği geldi.Uç bir ihtimal olabilir,bunu siz degerlendirin.
Aynen ben de bunu dusundum ama konu sahibini de uzmeyi hic istemem 7 aylik hamile .Ins biz yaniliriz

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.
Daha önce de böyle bi konu açılmıştı hatırlıyorum. Adamın aşk acısı çektiği çıkmıştı ortaya. Sizde de biraz durum onu çağrıştırıyor herseyi var ama mutsuz. Karısına derdini söyleyemiyor. Inş. sizin kocanizinki de aşk meselesi degildir

Cinsel hayatiniz yolunda gidiyormu> Piskologa gitsin en iyi cozum bu bence.

Umarım seni üzecek bir şeyler yapmamıştır ve bu yüzden vicdan yapmıyordur. Hamilesin,üzülmeni istemem umarım yanılıyorumdur.psikolog önermişsin.Kabul etmemiş.Bunalımıyla seni de bu halinle dibe çekmesin. Dikkat et.

Ayni seyi düşündüm bende baska bise var altinda belli 😑

Umarım seni üzecek bir şeyler yapmamıştır ve bu yüzden vicdan yapmıyordur. Hamilesin,üzülmeni istemem umarım yanılıyorumdur.psikolog önermişsin.Kabul etmemiş.Bunalımıyla seni de bu halinle dibe çekmesin. Dikkat et.
Benimde ilk okuyunca aklıma o geldi sanki bir taraftan köşeye sıkışmış eşe birileri birşey aktarcak diye korkuyor olabilir

Öncelikle fizyolojik bir sebep var mı ona bakın. Kan tahlili yaptırsın eşiniz. D vitamini ve b12 eksikliği de depresyon hissi yaratıyor insanda. Tiroidi düzgün çalışmayan insanlar da depresyona meyilli olabiliyor.

Daha önce de böyle bi konu açılmıştı hatırlıyorum. Adamın aşk acısı çektiği çıkmıştı ortaya. Sizde de biraz durum onu çağrıştırıyor herseyi var ama mutsuz. Karısına derdini söyleyemiyor. Inş. sizin kocanizinki de aşk meselesi degildir

Benim eski çalıştığım yerdeki bir adamda böyleydi. Karısını aldatıyordu. Sevgilisiyle ayrıldı adam resmen depresyona girdi sürat 5 karış ama bir yandan spora falanda gidiyorrdu aksamlari isten çıkarken eşofman giyip giderdi. Neyse barıştılar 2 ay sonra falan adam düzeldi kendine geldi. Konu sahibi hamile oldugu icin üzmek istemem ama eğer ortada hiç sorum yoksa ya cidden bipolar olmasa bile benzeri bir psikolojik rahatsızlığı var o nuksetti ya da böyle bir durum var gibi :(

Önce bir kan tahlili yaptırın bence. Eğer tüm değerler normalse, psikologdan randevu alın ve siz götürün. Kanında eksik bişeyler var gibi geldi bana nedense.

Tiroit ya da b vitamini eksikliğinde de görülür diye biliyorum sebepsiz mutsuzluk

Korkutmak icin degil onlem alman icin anlatiyorum.
3 hafta once karsi komsumun esi kendini asarak intihar etti malesef
Ev alıp borca girmisler ve sanirim stres yapmış
Ayrıca psikolojik sorunlari da varmis
Ilaclari kullanmayida birakinca bunalima girmiş sanirim
Yani elinizi esinizin ustunden cekmeyin Konuşarak telkin ederek yardimci olun
Allah kolaylık versin

Eşinize onun için yapmayacağınız bir şey olmadığını, her şeyden önemli onun olduğunu söyleyin. Sen böyle hissederken kimse mutlu olamaz. Endişe etme, beraber aşacağız tüm sorunları ve mutlu olmayı gerekirse beraber öğreneceğiz. Bana sen lazımsın demeniz lazım. Depresif, intihar etmekten bahseden bir adam bir süredir sıkıntı yaşıyordur, hamileyim bak bebeğim etkileniyor olayına girip daha da kendini suçlu hissetmemesi lazım. Randevu alın psikiyatristten, kadın doğuma gidiyoruz diye sokun odaya. Sonra rahat rahat anlatsın neyse. Sen hastasın vs demeyin. Senin kendini iyi hissetmen için ne gerekirse yapılacak demeniz lazım. Yeni bebeğin varlığı, maddi durum vs aklınıza ne gelirse bir şekilde yetersiz hissettirmiş olabilir. Baba olmak ve sorumluluk almak da kolay değil. İlgisiz, garip bir adam değil diyorsunuz bence ciddiye alın durumu.

Eşinizi bilmemem de sizde de üslup konusunda ciddi sorunlar var !

Neden tüm maddi imkanlar yerinde olunca insanların depresyona giremeyeceği düşüncesi var asla anlamıyorum. Ev hayatınız muazzam olabilir ama dünyanın durumundan haberdar mısınız? Virüsüdür, depremidir, neredeyse savaşıdır. Benim de her şeyim tam ama bazen durup dururken şuradan atlasam ne olur ki diye düşünüyorum. Eşimi aldatıyorum demek mi bu. Şöyle bir zaman diliminde dümdüz yaşayıp bir gram bunalmayan insanların psikolojik sorunları var gibi geliyor bana asıl. Çocuğuma ne olacak diye düşünüyor olabilir, bana ne olacak diye düşünüyor olabilir. Hepsini geçtim her şeyimiz var bütün bunların ne anlamı var diye de düşünüyor olabilir. Maneviyat herkeste kişiyi yaşama bağlayacak kadar güçlü olmayabilir. Hiçbir derdi olmayan insan da bir anda dertlenip sıkıntı yaşayabilir. Anlayamıyorsanız yanında olun, sarılın yanındayım deyin yeterli. Şöyledir böyledir, kesin şundandır deyip kendinizi de kişiyi de sıkmayın.

Bütün bunların yanında tabii ki başka durumlar da olabilir ama o da günyüzüne çabuk çıkar. Çözümlerini o vakit düşünürsünüz.

Back
X