Eşim bunalımda ne yapmalıyım

Anlattığınız kadarıyla iyi bir iletişiminiz var bu yüzden de işle ilgili, maddiyatla ilgili ya da manevi bir sorunu sizinle paylaşırdı gibi geldi bana. O halde paylaşamayacağı bir şey olabilir mi? Maalesef görüştüğü ya da görüşmek istediği birisi olabilir mi diye düşündüm. Çünkü hem size anlatamayacağı, hem iyi bir evliliğiniz ve doğacak çocuğunuzla birlikte iki güzel yavrunuzun olduğu bir yuvada vicdan azabı yaşayacağı bir sebep olarak aklıma geldi.
Umarım düzelir ve çok mutlu olursunuz.

Ben her şeye depresyon diye atlamak isTemem. Ama ben 1,5 yıl major depresyon yaşamış biri olarak aklıma ilk bu geliyor.

Çok kötü bir dönemdi. Çok sıkıntılı olduğum bir dönemi bitirip tam da rahat ettiğim bir zamandı. Yani durduğum yerde kendimi öldürme planları yapıyordum sebepsiz.1,5 senemi kaybettim. İlaçla kurtuldum, tedavi görüyorum hala. Ama hepsi geçti çok şükür. O zamanlardan sonra şu anda her günüme şükrediyorum.

Eşinizin bence psikiyatriste gitmesi gerek. İlla ilaç vermek zorunda değil, belki vermez. Verirse de kullanmak onun yararına olur. İlaç bağımlılık yapmaz doktor kontrolünde olduğu müddetçe. İyileşmek için kullanır, zamanı gelince doktor azaltarak bıraktırır zaten. Ömür boyunca kullanılmıyor.

Depresyon da bir hastalık. Gayet biyolojik. Beyinde bazı hormonların az salgılanmasından, ya da dengesinin bozulmasından kaynaklı. Yani karnı başı ağrıyan, şekeri olan bir insan, doktora gitmekten ve ilaç kullanmaktan çekinmiyor. , depresyonda olan birinin psikiyatriste gitmekten ve ilaç kullanmaktan çekinmesini hiç anlamıyorum.

Yalnızca depresyon değil, başka bir şey de olabilir. Özel bir doktora gitmenizi öneririm. Tedavi olmadıkça daha da ağırlaşacaktır.

Benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem. Basit bir mutsuzluk değil bu, ben en son neredeyse eşyaların isimlerini umutmuş ve sonunda psikoza girip olmayan şeylere inanmaya başlamıştım. İntiharın ucundan döndüm.

yerinizde olsam doktora git demem, direk randevu alirim,
tatile git demem, direk bir seyler ayarlarim.
Hatta boyle bir donemde isi birakmasi veya uzun donemli izin almasi bile dusunulebilir.
Olabilir insanlarin zor donemleri olabilir.
Siz de hamilesiniz sizin icin de cok zordur eminim,
ama maddi durumunuz yerinde iken bunu esiniz ve ailenizin mutlulugu icin harcamaktan cekinmeyin.

yerinizde olsam doktora git demem, direk randevu alirim,
tatile git demem, direk bir seyler ayarlarim.
Hatta boyle bir donemde isi birakmasi veya uzun donemli izin almasi bile dusunulebilir.
Olabilir insanlarin zor donemleri olabilir.
Siz de hamilesiniz sizin icin de cok zordur eminim,
ama maddi durumunuz yerinde iken bunu esiniz ve ailenizin mutlulugu icin harcamaktan cekinmeyin.
Doktordan ve psikoloktan bizzat kendim randevu aldim esim icin vakat gitmedi. Ayni sekilde tatil plani yapmaktan cekindim yine gitmemezlik yaparsa veya bana danismadan neden ayarladin diye kizarsa diye yapmiyorum. Isten izin almak istemiyor, calismayi seven bir insan, evde daha kotu bunaliyorum diyor.

Sana bişey onereyim eşine (LAİLA HE İLLALLAH MUHEMMEDUN RESULULLAH) dedirtitmisin eğer kelimei tevhidi getirdikten sonra içinde bi huzur oluşursa daha çok getirsin içindeki sıkıntı bunalım neyse yok olur.
Şeytan eşinize vesvese veriyor evinize huzursuzluk sokuyor..

Sevdiği bir aile büyüğünüzle de paylaşabilirsiniz. Onu tedaviye ikna edebilecek bir abisi olur,babası,amcası olur ne bileyim. Kıramayacağı biri vardır mutlaka. İki çocuğunuzun babası o.Kendini düzeltmeyi istemeli. İstemek zorunda. Tedaviyi reddetmek onun tekelinde olmamalı. Bunu size ve çocuklarınıza borçlu.

Bulunan care tavsiye ve cozume yanasmayan oturup cok mutsuzum diyen, seni de uzuyorum dıyıp uzmeye devam eden ama bu da bana dert oluyor dıyıp kendını degistirmeden ahlanan vahlanan ortada dolanan adamın psikolojisi umrumda olmaz.
Hele de hamıleysem ve geride de Kucuk bir Cocugum varsa

İyi sabredıyorsunuz, takdir ettim sızı ama.
Biraz da kendinizi mı dusunsenız karnınızdakı bebekle?

Beta glukanın deprosyana soktuğunu nasıl anladınız, doktora mı gittiniz yoksa ilacı bıraktıktan sonra mı farkı gördünüz?
Bağışıklık yükseltmek için salt beta glukan içeren tabletler kullanırken anladım.Bu tableti kesince sorunn ortadan kalkıyordu.Bu bir kaç kez test ettim.

Tsk ederimm
Sana bişey onereyim eşine (LAİLA HE İLLALLAH MUHEMMEDUN RESULULLAH) dedirtitmisin eğer kelimei tevhidi getirdikten sonra içinde bi huzur oluşursa daha çok getirsin içindeki sıkıntı bunalım neyse yok olur.
Şeytan eşinize vesvese veriyor evinize huzursuzluk sokuyor..
tsk ederim, evet bu dogru gercekten

Konu sahibi sizi üzmek için söylemiyorum acaba başka biri oldu siz hamileyken de vicdan mi yapiyor ki.Ilk aklima bu geldi çünkü hiç bi promlem yok diyorsunuz.Hem siz kendinizi ve bebeğinizi biraz düşünseniz

Caresizliğimden kime ve nereye danışacağımı şaşırdım kızlar. Eşim 2 haftadır aşırı bunalıma girdi, ve bu sorunu git gide artıyor. Sürekli evde bunalıyorum için daralıyor mutsuzum kendimi öldürmek istiyorum diyor. Hayatımız çok iyi, herşey yolunda, kendimize ait bir evimiz var arabalarımız var ikimizde çalışıyoruz para sıkıntımız yok çok şükür. 1 oğlumuz var 4 yaşında 7 aylıkta hamileyim ikinci yavrumuza. Hayatımız bukadar güzel ve yolunda giderken eşimin böyle depresyona girmesi beni çok üzüyor ne yapicağımı bilemiyorum. Sık sık onunla bi arkadaş dost eş hatta bi piskolok gibi konuşup anlamaya calıştım ama nafile. Piskoloğa gitmesini önerdim önce kabul etti daha sonra vazgecti. Niye bukadar mutsuz olduğunu sorduğumda kendisininde bunu bilmediğini anlamadığını söylüyor, benimle alakalı olmadığını beni üzdüğü icinde kendini daha da kötü hissettiğini söylüyor :KK43: dışarı cıkıp arkadaşlarıyla gezmesini hatta onlarla tatile cıkmasını öneriyorum ama hiç bişey kabul etmiyor. var mı aranızda benim gibi bu durumda olanlar? Kendine bişey yapmasından çok korkuyorum günlerdir ona belli etmiyorum ama mahfoldum üzülmekten.
Çok ilginç geldi bu durum bana. Bu sürede spora gitmeye ve kişisel bakımını yapmaya devam ediyor mu?

Doktordan ve psikoloktan bizzat kendim randevu aldim esim icin vakat gitmedi. Ayni sekilde tatil plani yapmaktan cekindim yine gitmemezlik yaparsa veya bana danismadan neden ayarladin diye kizarsa diye yapmiyorum. Isten izin almak istemiyor, calismayi seven bir insan, evde daha kotu bunaliyorum diyor.

Anladim,
O zaman biraz sert cikin siz de. Iki kucuk cocukla sizi birakip nereye intihar ediyormus. Ceki duzen versin kendine, gozunu korkutun kisaca. Tamam esi olarak destek olmalisiniz da onun istemese sart.

Çok ilginç geldi bu durum bana. Bu sürede spora gitmeye ve kişisel bakımını yapmaya devam ediyor mu?
Evet hala gider sporuna, bakimini duskundur. Dun Sac modelini degistirmek istedigni soylemisti. Degisiklik iyi gelir belki diye

Evet hala gider sporuna, bakimini duskundur. Dun Sac modelini degistirmek istedigni soylemisti. Degisiklik iyi gelir belki diye
Depresyon olayını tam bilmiyorum ama depresyonda olan allah korusun ölümü düşünen insan spordur, bakımdır düşünür mü? Ben bi ara depresyondamıyım diye belirtileri araştırmıştım. İlk belirtiler kişisel bakımı önemsememe, kendini salma filandı. Tabi bilmiyorum ben herkeste farklı olabilir🤔

Şantaj ya da tehdit ediliyor olabilir mi acaba eşiniz ya da arada kaldığı bir mesele? Geçmişte yarım kalan ve şimdi karşısına çıkan biri,aklını çelip ona gitmek isteyip de ama sizi de çocuklarla bırakmaktan vicdan yapacağı,kararsız kaldığı bir durum.aklıma böyle uç şeyler geliyor ama umarım bu ihtimaller dahil değildir meseleye

Back
X