Eşim çalışmam için baskı yapıyor..

Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
anlamıyorum gerçekten :O zaten hali hazırda bir işin varmış, seni işten çıkarıp bebek isteyen bir adam durduk yere ne demeye arkadaşının eşinden örnek verir ki. Zaten sinir olurum o öyle yapıyor şu böyle yapıyor diye başkasıyla kıyaslamaya ! Bir de tutumlu bir hanımsın, kendine ait bir gelirim var diyorsun. İlginç

Bende eskiden senin gibi düşünüyordum. Ancak hayat oyle degil. Burada acilan konulara goz at. Erkekler ev temiz olsun, cocuk bakilsin, yemek yapilsin, kadin calisip eve maas getirsin istiyor. Benim dugun takilarini araba almaya verip, ustelik calisan arkadaslarim o arabalari kullanamiyor bile. En son bir arkadasim kocasi uyurken arabayi alip cikmis. Adam uyanip arabasiz kalinca işe gec gitmis, tartismislardi. Ferhanscim erkeklerin cogu evlenmeden önce yagdirir, evlendikten sonra bir damla suyu cok görür. Oglum, agam, pasam diye yetistirilen erkekler boyle açgözlü olur. Dengeyi saglayabilen cok az erkek var.
Bi de şimdiki erkekler çok şey istiyor. Eskiden hiç değilse kadından para beklemezlerdi, kadının parasına el uzatmazlar gurur yaparlardı. Şimdikiler kadın çalışsın para getirsin, hem de evin ağası ben olayım, benim borum ötsün, salatalık bile doğramayayım, karımın parasıyla evi geçindirirken kendi paramı aileme yağdırayım istiyorlar. Köle arıyorlar kendilerine. Eli para tutan köle.

Evlenip araba alırım çift maaş olur borçlarımıda daha rahat öderim diye hesap kitap yapmış şark kurnazı erkek konusu daha.
Bu arada tabi birde evde yemek temizlik işleri yatakta cinsellik bunlarda bonus.
Peki bu yönlerini evlenmeden önce hiç belli etmedimi ne kadar süre birlikteydiniz konu sahibi tanıma fırsatınız olmadımı hiç?

Bi de şimdiki erkekler çok şey istiyor. Eskiden hiç değilse kadından para beklemezlerdi. Şimdikiler kadın çalışsın para getirsin, hem de evin ağası ben olayım, benim borum ötsün, salatalık bile doğramayayım, karımın parasıyla evi geçindirirken kendi paramı aileme yağdırayım istiyorlar. Köle arıyorlar kendilerine. Eli para tutan köle.
O kadar ikiyuzluler ki bunlara baslik parasi, binlerce liralik dugun yaptirmak müstahak. Cevremde gordugum dogru duzgun erkek sayisi 2 elin parmagini gecmez. Gerisini al birini vur otekine. Benim param benimdir kariminkide benimdir diye dusunuyolar

Evlenip araba alırım çift maaş olur borçlarımıda daha rahat öderim diye hesap kitap yapmış şark kurnazı erkek konusu daha.
Bu arada tabi birde evde yemek temizlik işleri yatakta cinsellik bunlarda bonus.
Peki bu yönlerini evlenmeden önce hiç belli etmedimi ne kadar süre birlikteydiniz konu sahibi tanıma fırsatınız olmadımı hiç?
Bekarlıkta g.tünü yıkayamayan tipitipler evlenince ağa paşa oluyor. Havalarından geçilmiyor. Geri zekalılar.

Canım 2 yıl sevgili 1 yıl da nişanlı kaldım ve belli etmedi ne yazık ki.

Bekarlıkta g.tünü yıkayamayan tipitipler evlenince ağa paşa oluyor. Havalarından geçilmiyor. Geri zekalılar.
Evet ya ne kadar çok türedi artık bu tipler.
Ekonomi bozulunca sanırım moda oldu bu.
Bir çok kadınlarımız kızlarımızda evleneyimde ne olursa olsun diyorlar bunlara gün doğuyor.
Evlilik adı altında resmen maddi manevi kullanılıyorlar özellikle çalışan kadınlarımız.

Bu hayatta en çok korktuğum şeylerden biri bile isteye birini kırmak düşmanım da olsa yapamıyorum bu sebeple hep susuyorum ya da eziliyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Benim bekarlığımdan kalma borcum var mıydı evlendiğimde? Yok. Biz onun kredisini ödediğimiz için sıkışıyoruz. Araba alalım bilmem ne alalım mevzu. Geçinememek değil. Arkadaşlar elbette çalışırım fakat 24 nöbetler tutup gecem gündüzüm karışarak değil. Bana karşı çok saygısız. Hatta narsist olduğunu bile düşünüyorum. Kendi ne yaparsa yapsın haklı çünkü. Asla empati yok kırmaktan korkmuyor. Ki bu şahsiyet daha 3 gün önce ortak birikimimizden para alıyorduk, bir miktar fazla istediğim için( fuzuli bir harcama değil) yüzüme fırlatmaktan beter etti. Yeni yeni oturuyor taşlar.
bende bunu demek istedim. arkadaşımın kardeşi güzeller güzeli sözleşmeli öğretmendi. peşinde bin kişi vardı. evlendi. çocuk olunca son aylarda işten çıktı.aşkından ölen kocası şimdi karısı toparlayıcı sütyen istemiş o da 250 tl imiş. çok para demiş almamış bu mesele çok uzadı sonra adam adi bir markadan internetten almış. bir sütyeni alırken bile ağlatan nice evlilikler var.bir kadın iç çamaşırı almak için HİÇKİMSEYE yalvarmalı. reçel yapıp satabilir, çocuk bakabilir kasiyer olabilir ama kendi temel ihtiyaçları için başka bir adamın vicdanına kalmamalı. güçlü olmalıyız, kenarda paramız olmalı. hayat bana bunu öğretti.

5
Öncelikle herkese iyi geceler, asabım çok bozuk olduğu için sizinle sorunumu paylaşmak istedim.
Arkadaşlar ben hemşireyim. Eşim de devlet memuru. 5 ay önce evlendik ve kira da oturuyoruz.
Bundan 1 ay önce bir firma da işe başladım ilaç satışı ile ilgili bir yerdi, gayet başarılı bir şekilde ilerlerken maaşımın bir kısmını eksik yatırmaları, il dışı gezileri sebebi ile ve bilirsiniz müşteri bağlamak için biraz samimi konuşmak gerekir bu sebeple eşimin de isteğiyle işten ayrılmak zorunda kaldım, zaten o dönem düşük yapmıştım kendisi evimizde otur dinlen yaza kadar sonra bakarız dedi ve bu şekilde konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Bu gece durduk dururken arkadaşının eşinden örnekler verdi evden çalışıyormuş bilmem ne yapıyormuş benim içimde çalışma isteği yokmuş, çalışsam araba da alırmışız bilmem ne. bu konuda çok rahat davranıyormuşum sonra da sinirlendi döndü arkasını uyudu ben kendimi açıklayamadım bile. Bilenler muhakkak vardır, özel hastanelerdeki nöbet sistemleri berbat. 24 saat nöbete gidip bir sonraki gün sabaha gittiğimi biliyorum ben. Üstelik söylemiştim başından beri. Ha bir de bebek istiyorduk kendisi benden daha çok istiyordu e şimdi bu niye o zaman? Düğünden kalan borcumuz yok sadece ev kira. benim ailemden kalan bir evden kira gelirim var, kendisi sadece düğünden çok çok önce kredi çekip ailesine verdiği için borcunu ödüyor. Arkadaşlar ben har vurup harman savuran hesapsız biri de değilim. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Aylik evlilikte hamilelik cok çok erken. Ama esinizden bagimsız olarak diyorum bence de çalisin. Paranizı kazanın özgurlük bence o

Arkadaşlar yorumları okuyorum da nutkum tutuluyor. Kadınlar olarak “evlenmek zorunda değiliz” i beynimize kazımamız gerekiyor bence. Olaya bak. Evlilik, ilk zamanlardan beri gelen bir sözleşme. İlk çağlarda erkek avlanır, kadını çocukları fiziksel gücü sayesinde korurken kadın avı yemek yapıp, toplayıcıkla av bulamadıklarında karınlarını doyurup çocuk bakarmış. Sonra kadın ev işlerini, çocuğu halletmiş erkek para kazanmış. Modern çağlarda kadın da para kazanabiliyor. O zaman erkek eşşek gibi çocuk bakımına ev işine ortak katılacak. Ya da işbölümü yapılacak eskisi gibi. Bu kadar açık, bariz bir olayı nasıl kocalara kabul ettiremiyorsunuz? Hadi ettiremediniz, bu adamlarla evlenme motivasyonu nedir? Para sizde, ev işleri sizde, çocuk sizde. Bu adamın nasıl bir fonksiyonu var?

Birisi de demiş ki çocuk doğurdum adama muhtaç olmayayım diye 3 aylık bebeğimi bıraktım çalıştım. Yahu inanamıyorum gerçekten. Biyolojik olarak yapay rahimle insan tarlalarında bebek büyütmeyi sağlayacak teknoloji olmadığı sürece çocuğu “doğuracak” hamileliği “çekecek” cins kadın. Anne sütü ilk 1 yaş için çocuk açısından çok önemli. Mama aynı şey değil. Dolayısıyla 1 yıl 2-3 saatte 1 gece gündüz durmadan “emzirecek” cins belli. Çocuk yapmak ortak karar. Çocuğun ilk yılları biyolojik olarak fedakarlık yapmak “zorunda” olan cins kadın arkadaşlar. Siz bu zorunlulukta “hayat arkadaşım” diye güvenip evlendiğiniz adamdan 5 kuruş istediğinizde mırın kırın ediyorsa kıçına tekmeyi vuruverin bir zahmet. Yuh artık. Benim bebeğim 3 aylık da değil 9 aylık. Tam 1 haftadır gece en fazla 1,5 saatlik kesintisiz uyku toplam 4 saatlik uykuyla dıruyorum. Valla bu uykusuzlukta işte verimli çalışan süper kadınlar olabileceği gibi benim gibi zombiye dönüp sabah bebekle tekrar uyuyan insanlar da var. İstesem de verimli çalışmam mümkün değil benim. İstemiyorum da zaten. Bir kes olsun eşimden para alırken mırın kırın etmedi yahu ben öyle adama zaten nasıl hayat arkadaşım derdim? O zaman sakat kalsanız vay halinize bu mantıkla. Biri de demiş eşim çalışmasa kendi tercihi demem sayardım :p ben kendim teklif etmiştim eşime sen otur evinde diye işte mutsuzken. Ben bakarım demiştim. Adam çalışamayacak duruma gelse karısına yaslanamayacak o zaman?

Tekrar belirtiyorum. Konu sahibi “keyfinden” evde oturmuyor. Kızın çalışma koşullarını koca olacak herif beğenmemiş. İşten çıkmış. Yeni iş göstermiş, burun kıvırmış. Çocuk yapalım ona bak, sonra çalış demiş. O yüzden sadece ama sadece 4 aydır (yazıyla dört) çalışmıyor kadın. Birden gelmiş vay elalemin karıları şöyle böyle demiş. Bazıları da adamı “geçinemiyordur” diye aklamaya çalışıyor. Biz niyet mi okuyacağız hayat arkadaşımız dediğimiz kişi için. Öyle demek istememiştir aslında olay böyledir diye. Adam gibi çıksaymış “karıcım, seni işten çıkardım sonra da iş beğenmedim, çocuk bak dedim ama şimdi baktım ki beb ev geçindiremiyormuşum. Çok sıkıştık. İşe girsen de biraz birikim yapıp rahatlasak, çocuğu sonra düşünsek” dese zaten konu sahibi burada konu açmayacak. Tamam deyip birçok işten birine girecek. Şu beş para etmez oğlan çocuklarını savunmayım gözünüzü seveyim.

Konu sahibi: sakın çocuk yapma. Adama al aynen böyle anlat. Senin popon başın ayrı oynuyor bu ne iş de. İşimden sen çıkmamı istemedin mi de. Çocuk istemedin mi de. Hayat arkadaşına para vermek zoruna mı gidiyor de. Ben sana artık nasıl güveneceğim de. Bunu adam gibi söyleseydin zaten benim mesleğim var çok şükür de. Peki ben çalışacağım, ikimiz de eve para getireceğiz. Ben ailesen destek (kira) getirirken sen borç getireceksin. Ev işlerini de tamamen ben yapacağım. Bir de sana araba alacağız. Bu nasıl bir “eşitlik” hiç düşündün mü de. Ben para getirip ev geçimine katılırım ama ev işleri tamamen yarı yarıya olacak var mısın de. Ne olur şu adamlara susup durmayın yahu. Hatta böyle adamlarla hiç evlenmeyin. Anasının kuzusu olarak anasının evinde yaşasın.

Ben çalışan bir kadınım, aklımdan çalışmamak gibi bir seçenek hiç geçmedi ömrüm boyunca. sırf bu yüzden memur oldum iş hayatım doğumla vs sekteye uğramasın diye. fikrim çok net yani ama siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz? bugün istifa etsem, çalışmayacağım desem eşim "neden?" bile demez. erkekle kadının toplumdaki rolleri aynı değil. bir kere çocuk doğuran kadının elini kolunu kitleyen bir iş yaşam şeklimiz var. kariyerli olmayan bir kadın için çalışmanın bir sürü handikapı var. kadın çalışınca erkek için olan işleyiş bize olmuyor. düşüncede erkek kadının eşit olduğu norveçteyiz ama gerçekler kadınların köleleştirildiği orta doğu kültürü.

şu an hamileyim 5 aylık, eşit miyiz şimdi biz? bir sürü kadının hamileyken, yen, doğum yapmışken çalışıyor olması bana asla kahramanlık gelmiyor. hele hele bu cümleleri hemcinslerimizin kurmasına tilt oluyorum. yahu sen yaptığın şeyi neden kendi ağzınla bayağılaştırıyorsun? doğurdum tarlada çalışmaya devam ettim diyenlerden farkı yok. adamlar hazır makinaya çamaşır atmamak için kadınlarla savaş halindeler, biz yaşadığımız zorlukları hafifleştiriyoruz.

ha bu arada ben çalışırım o bana ev işlerinde yardım eder diye bir durumda yok arkadaşlar. Yapmaz
kusura bakmayın da sizin koca baya falsolu.hem bakımı aksayacak ayağına sizi işinizden etmiş hem de şikayet ediyor beyefendi.ilaç mümessilliğinin nesi varmış.bu düşünce tarzi bazı kadınlar tarafindan da kabul görüyor ama bende görmüyor valla.erkekler evliyken iş gezisine gidebiliyor da kadınlar neden gidemeyecekmiş.bu tipler kıskanıyorum, merak ediyorum adı altında kadınlara tahakküm kurmaktan zevk alıyorlar.haa bir de bakımım aksamasın ayağına bi tarz kılıflar buluyorlar.biz de saf salak aman da kocam beni nasıl sahipleniyor, kıskanıyor, beni görmeden yapamıyor diye mutlu oluyoruz 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çalışan bir kadınım, aklımdan çalışmamak gibi bir seçenek hiç geçmedi ömrüm boyunca. sırf bu yüzden memur oldum iş hayatım doğumla vs sekteye uğramasın diye. fikrim çok net yani ama siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz? bugün istifa etsem, çalışmayacağım desem eşim "neden?" bile demez. erkekle kadının toplumdaki rolleri aynı değil. bir kere çocuk doğuran kadının elini kolunu kitleyen bir iş yaşam şeklimiz var. kariyerli olmayan bir kadın için çalışmanın bir sürü handikapı var. kadın çalışınca erkek için olan işleyiş bize olmuyor. düşüncede erkek kadının eşit olduğu norveçteyiz ama gerçekler kadınların köleleştirildiği orta doğu kültürü.

şu an hamileyim 5 aylık, eşit miyiz şimdi biz? bir sürü kadının hamileyken, yen, doğum yapmışken çalışıyor olması bana asla kahramanlık gelmiyor. hele hele bu cümleleri hemcinslerimizin kurmasına tilt oluyorum. yahu sen yaptığın şeyi neden kendi ağzınla bayağılaştırıyorsun? doğurdum tarlada çalışmaya devam ettim diyenlerden farkı yok. adamlar hazır makinaya çamaşır atmamak için kadınlarla savaş halindeler, biz yaşadığımız zorlukları hafifleştiriyoruz.
Ne yapıp edip yılmadan evde iş bölümü yaptırmak çözüm.çalışmadan olmaz.giyecek kıyafet kalmasın bakalım nasıl işe, gezmeye gidecekler.biz kadınlar da fazla iyi niyetliyiz.kendimi de ayırmıyorum kocam olsun da yalnız kalmayayım da biz çekeriz diyoruz.salağa, bilmemezliğe yatınca hemen ellerinden işleri alacağımızdan eminler çünkü.sabredip işlerin uzun bir süre aksamasını göze almak lazim.ölmeyiz ya.

Başta taviz verdiğiniz için böyle olmuş. Onun isteği ile işten ayrılırsanız onun isteği ile de başlarsınız. Bu konularda dik duruş sergilemek lazım. Mesela ben işime sıkı sıkıya bağlıyım ayrıl diyemez. Keşke baştan duruşunuz olsaymış. Çalışmak istiyorsanız kendinize ona danışmadan iş bulun başlayın. Bebeği erteleyin çünkü başınıza kakar. İyice masraf olacak iyice gerilecek iyice sizi suçlycak

Back
X