Eşim Çalışmam İçin Baskı Yapıyor

Ne munasebet calıs dıye sızı zorlayamaz kadın ısterse calısır erkek gıbı mecbur deyıldır.
Başkalarının sıze laf solemesı tamamıyle esınızden kaynaklanıyor esınız buna musade etmnemelı sız bır sekılde konusmalısınız
bende calısmıyorum bebegım bıraz buyusun calısmak ıstıyorum bız nısanlıyken bırgun aıle ortamında esımın teyzesı laf sokmustu bana bır kadıın ne olursa olsun calısmalı gorumcemden ornek vermeler felan en sonunda sankı bılmıyomus gıbı sen calısıyomusun demıstı
ama ben onlara kızmadım esıme soyledım sakın dedım benım calısıp calısmamamla ılgılı bır daha boyle bır konu duymucam aılenden esımde aramıs annesıne kızmıs ogunbugundur o konuyu acmıyorlaracmasınlarda zaten kendı yagımızla kavruluyoruz bızım ekmegımızı kımse vermıyo burunlarınıda sokamazlar

valla iyiymiş...diyecek bir şey kalmıyor eşinin bu hareketinden sonra.

esın ve aılesı cok terbıyesız ınsanlarmıs
kımse senı calısman ıcın zorlayamaz
bunuda cok acık bı sekılde soyle
ıs konusu acıldgında kafama gore ıs bulmadan calısmayı dusunmuyorum de

Ben senin eski konularını hatırlıyorum nişanlıyken olan. O dönemde nişanlın düğün yapmamıştı eğlence istemiştin istememişti annen karşılayacaktı. Hatta gelenler kendisi ödeyecekti yediklerini filan sonra gelinlik kaporasını filan annen vermişti. Daha o dönemden eşinin ne olduğu belliydi bile bile lades dedin. Mecbur bu düzen bu şekilde gidecek eşin aşırı paracı.

Evet doğru hatırlıyorsun. Allah gözünü doyursun. Gözü çok yükseklerde. Bense onun tam tersiyim huzurum olsun Allah kimseye muhtaç etmesin bana yeter.

Eşin annesinin dolduruşuna çok gelen biri sende farkındasın zaten.Özellikle kv nin eşine kurmuş olduğu cümle , kalitesini ve karakterini belli etmiş baştan.Boşuna annelerimiz dua etmiyor Allah vicdanlı, merhametli insanlarla karşılaştırsın diye.Eşinde ve ailesinde zerre merhamet ve vicdan yokmuş maalesef.Bu konuyu açıkça enine boyuna seni kıran, üzen ne varsa anlat eşine,annesinin neler düşündüğünü ve onunla konuştuktan sonra ne kadar sana karşı tavrını değiştirdiğini,seni ne kadar kırdığını yıprattığını..Yok anlamıyorsa zaten seçeneklerin belli o da senin seçimin zaten.Sen mantıklı düşünebilen birisin yazdıklarından da anlaşılıyor hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.Umarım herşey gönlünce olur.

Son düzenleme:
Cok bencilce. Bence annesinin doldurusuna geliyor. Siz kiyamazken adam keyfine 20 lirayi harcamis... Bilemedim ki ne soylesem...

En çok beni kıran şeylerden biride bu zaten ben düşük yaptığım için iyi bir kadın doğum doktoru arıyordum ve o tıp merkezindeki doktoru buldum. Ona gidecektim ve kıyamadığımdan gitmedim ama eşim canı işe gitmek istemediği için acımadan o parayı rapor almaya veriyor.

Canm derdine ortak olayım ben şöle başlıyımm okulu biraz geç bitirdim geç yazılmışdım çünkü 19 yasım bitmişdi liseden cıkdıgımda 2011 de okulum bittii haziranda ben agustosda işe girdim market işiydi ve cok yorucuydu her işe koşturuyoduk.. burda 5 ay çalışdım ordan cıkıpp hastaneye girdim doktor yanına 1 senden fazla çalışdım ve sonra evlilik geldi zaten mayıs gibi çıkdım bu sene işden haziranda düğünüm oldu eşim bi şey demiyoo ama babasıı :))) dedıgım gibi okulum bitti hemen kendimi iş hayatına attım zaten son senenmde staj goruyodum onuda çalışmakdan sayıyorum neyseki ben istanbulda oturuyodum evlendım memlekete geldim artık küçük bi kasabada oturuyorum çokda mutluyum eşim babasının işinde çalşıyodu isdedigi zaman gidiyodu isdemedigi zaman gitmiyodu evlenmeden önce sonra işe girdii babasıda zamanında baba parası yemeye alışdıgı için birz burnu sürttsün isdiyo normalde durumları çok iyi. ve bende evlenınce calısırım evde duramam diyodum ama buraya geldıgımde alışmam zor oldu ailem yanımda degıl akrabalarım arkadaslarım tamam sevdıgım adam yanımda ama çöküntüye ugradım resmen ve işimden de çok sevdıgım halde cıkmak zorunda kaldım burda bı yere basvuru yapdım dedım ama yapmamısdım her görüştügümüzde ordan cvp geldimi diyo burası pazar günlri tatil olmayan bi yer ve eşim pazar günleri çalışmıyoo sence mantıklımı yeni evliyiz ve çalışmak da zorunlulugum yok kira yok bişey yok eşimle adam akkıllı görüşemicem bana mantıksız geliyo sürekli bana iş bulmaya calısıyoo her görüşdügümüzde bi yer buldunmu diye soruyo ve bana buldugu yerler hep aksamın bılmem kaçlarına kadar çalışılacakk pazar günleri olmayan yerler eşim zaten geç geliyo bazen bide pazar günleri olmayan bi yere girersem ne olacakk ? o pazar evde ben hafta içi bi gün evdeyım böle mantıga ne diyim ben :)

Canm derdine ortak olayım ben şöle başlıyımm okulu biraz geç bitirdim geç yazılmışdım çünkü 19 yasım bitmişdi liseden cıkdıgımda 2011 de okulum bittii haziranda ben agustosda işe girdim market işiydi ve cok yorucuydu her işe koşturuyoduk.. burda 5 ay çalışdım ordan cıkıpp hastaneye girdim doktor yanına 1 senden fazla çalışdım ve sonra evlilik geldi zaten mayıs gibi çıkdım bu sene işden haziranda düğünüm oldu eşim bi şey demiyoo ama babasıı :))) dedıgım gibi okulum bitti hemen kendimi iş hayatına attım zaten son senenmde staj goruyodum onuda çalışmakdan sayıyorum neyseki ben istanbulda oturuyodum evlendım memlekete geldim artık küçük bi kasabada oturuyorum çokda mutluyum eşim babasının işinde çalşıyodu isdedigi zaman gidiyodu isdemedigi zaman gitmiyodu evlenmeden önce sonra işe girdii babasıda zamanında baba parası yemeye alışdıgı için birz burnu sürttsün isdiyo normalde durumları çok iyi. ve bende evlenınce calısırım evde duramam diyodum ama buraya geldıgımde alışmam zor oldu ailem yanımda degıl akrabalarım arkadaslarım tamam sevdıgım adam yanımda ama çöküntüye ugradım resmen ve işimden de çok sevdıgım halde cıkmak zorunda kaldım burda bı yere basvuru yapdım dedım ama yapmamısdım her görüştügümüzde ordan cvp geldimi diyo burası pazar günlri tatil olmayan bi yer ve eşim pazar günleri çalışmıyoo sence mantıklımı yeni evliyiz ve çalışmak da zorunlulugum yok kira yok bişey yok eşimle adam akkıllı görüşemicem bana mantıksız geliyo sürekli bana iş bulmaya calısıyoo her görüşdügümüzde bi yer buldunmu diye soruyo ve bana buldugu yerler hep aksamın bılmem kaçlarına kadar çalışılacakk pazar günleri olmayan yerler eşim zaten geç geliyo bazen bide pazar günleri olmayan bi yere girersem ne olacakk ? o pazar evde ben hafta içi bi gün evdeyım böle mantıga ne diyim ben :)

Evet doğru hatırlıyorsun. Allah gözünü doyursun. Gözü çok yükseklerde. Bense onun tam tersiyim huzurum olsun Allah kimseye muhtaç etmesin bana yeter.

Canım o konuda çogu kişi uyarmıştı seni öyle küçük hesapları yapan adamla ömür geçmez diye devam etmeseydin.. İnsanın zoruna gider öyle bir tiple yaşamak. Allah kolaylık versin sana diyeyim.

erkek adam yeri gelir 2 işte 3 işte çalışıp evine ekmeğini getirir hanımına bakmalı bakmak zorunda ...
ya bu devirin erkekleri nolmuş böyle.
erkekler evlenince erkek olmanın ev reisi nasıl olmalıdır bu değerleri unutmuşlar.
ya 55 58 yaşında kadınlar tanıyorum kocaları emekli etmiş
adam öğretmen hem 2 tane ek iş yapmış karısını emekli etmiş.
başka bir tanıdığım teyzede aynı şekilde kocası emekli etmiş.
bu erkekleri allaha havale ediyorum.

Bu lafa çok sinirlendim. Sen de ömür boyu onun oğluna bakacaksın! Adamlara bak ya!
Sen kafana göre bir iş bul. Bulduğun anda da ev işlerini aksat bakalım nasıl oluyormuş. Kendi görsün kendi işini de aklı başına gelsin. Kaynanan çalışıyor mu?

Bu Adam Sana Bildiğin Külfet Yaa Bakıcı Almış Adam Kendine Sömürüyor Seni İyi Bi Yerde İş Bul Senin İstediğin, Düzenini Kur Vur Kıçına Tekmeyi Düşük Yapman da Allahın Bi İşareti Gibi Çocuğunu Bile Çalıştırır Bu Adam O Derece Paragöz Bu Adamdan Daha da Gebe Kalma

Sen işe girsende değişen bir şey olacağını sanmam. Senin paranın hesabını da o yapar. Sen hep aza kanaat o heveslerinin peşinde olur. Üzgünüm ama eşin çok paracıl ve de bencil.
Sırf lüks için 2 hafta önce düşük yapmış karısına markete gir diyen insanda vicdan aramam ben.

size katlıyorum bu konuda, ama bir kadının maddi gücü olmalı. erkeğe muhtaç olmamalı diyede düşünüyorum.

Sonuna kadar katılıyorum.İşe girdiği zaman da çok daha farklı problemler olacak gibi geldi bana da.

kimsenin yuvası yıkılsın istemem ama böyle anormal erkeklerin evlilik adı altında kadınlara eziyet etmelerini,erkek gibi erkek olamamalarını,bi baltaya sap olamadıkları halde kadını sömürme çabalarını kabullenemiyorum.5-6 yıl oldu ben boşanalı.daha adam gibi bir adama rastlayamadım.canım eşini yük gibi gören bir zihniyetten hayır mı gelir?çocuk konusunda acele etme istersen.eşin ve ailesi iş ve işçi bulma kurumu mübarek.

Canim oncelikle gecmis olsun..anlattiklarinla gozumde hic hos bi tablo olusturmadi..istemedigin hic bir seyi yapman icin baski hakkini verme hic kimseye sakin...ve en onemlisi yakin bir gelecekte cocuk filan yapma bence..ilerisi hic hos gorunmuyor..ALlah yardimcin olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…