Yalan söyledim bugün gittim başvurdum dedim. Na yapayım istemiyorum desem surat asacak başlayacak duygu sömürüsüne. Ben her ay düşünüyorum nasıl yapacağız diye söylenir durur. İnan çekemeyeceğim artık. Yalan söylemek zorunda kaldım. Ben bir doktor bulmuştum özel bir tıp merkezinde muayene ücreti 22 lira sonra para yatmış baktım kıyamadım 22 liraya hadi boşver dedim eşime araştırma hastanesine giderim dedim. O da tamam daha iyi dedi. Ertesi gün eşimin canı işe gitmek istemedi ki 2 gün gitmedi zaten rapor aldı. Gitmiş özel bir polikliniğe 20 lira vermiş rapor için. Telefonda dedimki aşkolsun ben para gitmesin diye randevuma gitmedim. Sen 20 lira vermişsin sağlık ocağına gitseydin dedim. O da ne yapayım dedi bana. Neyse sonra çok sıra varmış bekleyememiş almış parasını çıktı geldi.
Ben senin eski konularını hatırlıyorum nişanlıyken olan. O dönemde nişanlın düğün yapmamıştı eğlence istemiştin istememişti annen karşılayacaktı. Hatta gelenler kendisi ödeyecekti yediklerini filan sonra gelinlik kaporasını filan annen vermişti. Daha o dönemden eşinin ne olduğu belliydi bile bile lades dedin. Mecbur bu düzen bu şekilde gidecek eşin aşırı paracı.
2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.
Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.
Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.
2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.
Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.
Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.
Evet doğru hatırlıyorsun. Allah gözünü doyursun. Gözü çok yükseklerde. Bense onun tam tersiyim huzurum olsun Allah kimseye muhtaç etmesin bana yeter.
Birde nişanlıyken kayınvalidem nişanlıma benim için çalımaz bu sende salak gibi bir ömür boyu buna bakarsın demiş. Ben hala bu lafını unutamıyorum. Kendimi bazen yük gibi görüyorum. Şeytan diyor çek git.
erkek adam yeri gelir 2 işte 3 işte çalışıp evine ekmeğini getirir hanımına bakmalı bakmak zorunda ...
ya bu devirin erkekleri nolmuş böyle.
erkekler evlenince erkek olmanın ev reisi nasıl olmalıdır bu değerleri unutmuşlar.
ya 55 58 yaşında kadınlar tanıyorum kocaları emekli etmiş
adam öğretmen hem 2 tane ek iş yapmış karısını emekli etmiş.
başka bir tanıdığım teyzede aynı şekilde kocası emekli etmiş.
bu erkekleri allaha havale ediyorum.
Sen işe girsende değişen bir şey olacağını sanmam. Senin paranın hesabını da o yapar. Sen hep aza kanaat o heveslerinin peşinde olur. Üzgünüm ama eşin çok paracıl ve de bencil.
Sırf lüks için 2 hafta önce düşük yapmış karısına markete gir diyen insanda vicdan aramam ben.
Okuduklarımdan sonra şoka girdim resmen.
Salak gibi sana bakarmış öylemi?
Böyle terbiyesizlik yok.
Çalşmak zorunda degilsin ama o sana bakmak zorunda.
Durumunuz sıkışıksa ona göre harcama yaparsınız.
Siz birde düşük yapmşsınız.
Bizimde var arabamız,satışa çıkardık.
Vergisi,benzini sgortasi bizi zarara soktu.
Bi kendimize gelelim o zaman alırz gene diyoruz.
Ama şu an araba olursa ayranı yok içmeye durumuna gelicez.
Bizimde elmze ay snu az bi para kalıyo.
Ama hiç bskı yapmadı bu zamana kadar.
Taviz vermeyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?