• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmamı istiyor

Konu sahibi haklı bence. Bir insanın çalışıp çalışmama kararı onun elinde olmalı ve herkes bu kararına da saygı duymalı.
Ne bu böyle işe gitmeyince küsmeler falan. Eşinin sana şunu demesi gerekirdi " canın sıkılırsa evde, işyerine gelebilirsin hem vakit geçer" gibi gibi..

çalışmakla ilgili karar sizin buna bizim karşıma hakkımız tabiki yok..
bence ev dışında zaman geçirmek size iyi gelir ama istemiyosanız en iyisini kendiniz için siz biliceksniz
eşinizin tepkisi çok fazla ama bence sobraki adımı ondan bekleyin yanlış tepki verdiğini anlaması gerek

Gri pijamamla elimde kumanda yatmak istiyorum Benim düşünceme göre kimse kimseye bakmak zorunda değil eşin yardım bekliyor ediver ki kendi işinizmiş saat 11 de git 3te gel evinin işini gör ne var bunda 7-18 arası çalışıyorum bende ama evim tertemiz yemeklerimi de yapıyorum

Kendini ifade edememişsin "abisiyle ortak iş yeri var, ssk maaş olmadan gidip yardım etmemi istiyor fakat eltim de gitmiyor, gitse bile günlük yevmiye gibi bir para alıyor. Kazanılan parada eşit söz hakkı yok eşim ve abisinin". Eşine de böyle söyle çünkü çalışmak bu değil, çalışanın maaşı, ssksı ve yol yemeği olur. Seninki bambaşka bir şey.
Böyle söyleyince daha mantıklı olmuş konuyu eksik yazmış arkadaş durum böyleyse tabi ki de sen de gitme bende sadece eşinin işi sandım

Allah yardımcın olsun gerçekten sıkıntılı bir süreç yönelndirici olmak istemem ama bu süreçte eşinle iletişimini hep açık tutsan iyi edersin diye düşünüyorum..

Ben bekarken çalışan bir insandım. Çalışmak benim kendi tercihimdi ve babamın yanında calısıyordum kendi işimizde. Çalıştığım için evle ilgili temizlik yemek vs. Hiç bişey bilmiyordum ve eve geldiğimde yorgun oluyodum yapamıyodum bisey annem babam da bırakmıyordu zaten. Bir gün evlenirsem calısmam öğrenirim diye düsünüyodum ve o gün geldi cattı beni isteyen birileri oldu. İnsanın evlenmeden once belli başlı kriterleri sartları olur haliyle benimkiside calısmak istemiyordum evimde olup ev işlerini öğrenmek istedim cünkü bilmiyodum calısmayı ve ev işlerini aynı anda götüremezdim. Bende babam da beni isteyen insana yani Şuan ki eşime benim calısmak istemediğimi söyledik tamam dediler öyle bisey olmaz nişanlandım yine söyledim üstüne basa basa defalarca benim öyle bi beklentim yok falan dedi. Evlendik 7 aylık evliyim şuan ben 2 aylık evliyken işe cagırmaya başladı (eşiminde iş yeri var) bi iki kere gittim artık haftada iki üç kere cagırmaya basladı gitmediğim zamanlar küsüp günlerce konusmazdı hep ilk adımı ben atıp barısmak isterdim. Ve bugun yine cagırdı gelmem dedim ben basta sana söyledim sende kabul ettin dedim benimle yüksek sesle konusuyo bencilmişim zamanında esseklik yapmışta kabul etmiş çalışmak istemediğimi. En son sen ben işe cagırdıgımda geliceksin gelmezsen benimle muhattap olma ya kabul edersin kurallarımı yada benimle muhattap olma dedi cıktı gitti.

Rica ederim suclayıcı cümleler kurmadan yorum yapın. Esimin bu calısmaya zorlaması dısında kötü bi huyu yok işinde gücünde saygılı biridir. Bende bencilliğimden yapmıyorum yıllarca calıstım evle ilgili hic bisey bilmiyorum öğrenmek istiyorum birde her cagırdıgnda gitsem alısıp hep cagırcak biliyorum.

Eşimde bende cocuk istiyoruz ama onun küsmeleri yüzünden dogru düzgün yan yana bile gelemiyoruz buda beni cok üzüyor herkes soruyo artık özellikle onun ailesi. Küsüyor ayrı yatıyoruzda diyemiyorum

Herkese ayrı ayrı yetisemiyorum bazıları suclamaya baslamıs niye calısmak istemiyosun vs bu benim tercihimdir bazı haksızlıklar var ben yapamıyorum eşim tek olsaydı ben ondan cok calısırdm ama tek değil parada bizim elimizde değil hersey abisinin elinde. Abisi herseyi kendi kafasına göre yapıyor
Tabiki esinin soyledigi kelimeler biraz agir olmus ama ben kesinlikle esinehak veriyorum. Nasil bir zihniyettir calismak istemiyorum demek? Sen para harcamak yemek yemek gezmek, tatile gitmek istiyormusun arkadas? Eminim ki hepsinbi istiyorsun peki neden tembellik yapip da calismak istemiyorsun. Isten gelince beraberce yaparsiniz ev islerini. Ilk defa duydum boyle birsey ev isi ogrenmek icin calismak istemiyormus tembellik yapiyorum calismak zor de anlayalim.

Bir kosul ile evlendin mi evlendin sana bagirmaya kizmaya hakki yok, bu sefer sen hic seslenme onun sana yaptigini ayni sen ona yap.

Back
X