iyi de siz benim yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsınız :) anadilim gibi ingilizce biliyorum bu arada. Çünkü hem lisansımı hem yüksek lisansımı hem de doktoramı İngilizce olarak okudum. Yazdığım makalelerin %70'lik kısmı da ingilizce. Herneyse size birşeyler ispat etme zorunluluğum yok :)
Eş konusuna dem vurmuşsunuz da normal bir insanın karnını doyurabilmesi, temiz çamaşır giyebilmesi, temiz bir ortamda oturabilmesi için yapması gerekenleri hem ben biliyorum hem de eşim biliyor. Sağolsun o da kendi ütüsünü yapar, temizlikte tozu alır, mesela banyo temizliği de ona aittir. Çamaşır da atar, serer de. Çünkü hem o hem de ben çalışıyor isek yaşadığımız ortamı temiz tutma adına elbette ki üzerine düşenleri yapar. Misal bir hafta be yaptıysam temziliği diğer hafta da o yapar. Ya da çamaşırları ben serdiysem o toplar. Lafını da etmez. Zaten bunların yapılması gerekir diye düşündüğümden ben yazma gereği hissetmemiştim. Ama yine de tekrarlıyorum, evden işe geldiğimde benim 9 oluyor ikinci öğretim derslerimden dolayı ve yine de yemek yaparım. Bunu erkek egemenliğinde hissettiğimden değil, içimden geldiği için yapıyorum. Çünkü o anda karnım aç ve yemek yemem lazım. Eşme söylesem o da yapar elbet, ama bir çorba kaynatıp, yanına bir salata yapmak 30 dkmı ancak alıyor. Eşim de o saate kadar spor salonunda olduğu için zaten beslenmesine dikkat ediyor ve benden kallavi bir sofra beklemiyor haftaiçi. Çorbadan ve salatasından yer ve sonra da bişiler okuyup sohbet edip 1-2 gibi de yatarız genelde.. ha evimizde tv yok, almadık, o epeyce zaman bırakıyor bize.. Bilmiyorum ben ne kullanıldığımı düşünüyorum ne köleleiştirildiğimi. Dediğim gibi ev işlerini bu kadar büyütmek bana saçma geliyor. Sizin eşiniz sizden içli köfte yanına yaprak sarma iç pilavlı tavuk gibi abartı şeyler bekliyorsa elbette ki zamanınızı alır ama haftasonları en çeşitli kahvaltı ( krepli, börekli, yumurtalı vs) 30-35 dk mı, en çeşitli yemek ( çorba et yemeği pilav yanına bir zeytinyağlı) vallahi de 1 saatimi almıyor hazırlama süresi olarak.
Çamaşırları ayırmak 10 dk, makinaya atmak 5 dk, asması da 15 dk olsa... Bir tek ütüleme kısmı uzun, onu da gömleklerini eşim ütüler, tişörtleri ben.. Temizlik de 3+1 evimin (dediğim gibi banyoyu güç gerektirdiği için eşim yapar tozları da o alır) süpürüp silmek 1 saatimi alıyor. Cam çerçevede de yardımcı alıyorum zaten.
Yazdıklarımın nesine bu bitmez tepkiniz anlamıyorum. Biraz pozitif olmayı deneseniz keşke..