• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmamı istiyor

Herkese tek tek cevap veremiyorum şöyle anlatayım ev işine özenme diyorlar benim evlendiğim insanın ailesi ve benim kendi tarafım temizliğe aşırı düşkün bazen bakıyorum eltim görümcem laf sokuyor kimsenin ağzına laf vermek istemiyorum. Eşim tek olsa onada söyledim gecemi gündüzme katar calısırım ama ben o ortamda calısamam ben simdiye kadar babamın yanından baska yerde calısmadım onların calısma sartları cok agır bide sıkılıyorum orası bizimde iş yerimizmiş gibi hissetmiyorum. Eşim bi kere evin genel ihtiyacları icin para aldı eltimin evindeydim bana diyo eşin para aldı haberin olsun sanki sadaka veriyor benim cok zoruma gitti. Parada abisinin elinde bana ihtiyaclarım için para verilmiyor ama bakıyorum eltim herseyini alıyo abisi bol keseden harcıyo benim belirli bi param var oda anca eve yetiyor bazı ihtiyaclarımı babam karsılıyor benim. Gidip onun yanında calısmayıda defalarca teklif ettim kabul etmedi

Birçok kişi sizin çalışmak istememenize yüklenmiş ama ben anormal birşey göremiyorum erkek işten gelecek ayak uzatacak ama kadının işi evde de devam edecek yemek ütü temizlik bilmem ne.bi erkek niye bu kadar ısrar eder bilmem ve garip olan çocuk gibi zırt bırt herşeye küsmesi ve yatak ayırmak.illa gel diyorsa belirli bi süre gidin bü süre zarfında ev işlerini aksatın ve birlikte yapmak için zorlayın netice de ikinizde çalışıyor olacaksınız birde öyle deneyin ne kadar dayanacak

Eşinizin işi ne üzerine merak ettim eğer çocuk yoksa sizin için de uygun bir yerde ben olsam giderdim benim eşim de yeni iş yeri açtı benim imkanım olsa hep giderdim ayak işleri için bile :D ama sizde ortaklık var durum farklı tabii

Kesinlikle o işyerine adım atmayın.

Para vermeden kendilerine ayak işlerini yapacak adam arıyorlar. Çok zorlarsa resti çekin gitsin. Çalışmak zorunda değilsiniz.

Hatta bence bu adama güvenmeyip başka bir yerde çalışmanız çok daha iyi olur. Hem eline bakmamış olursunuz hemde sizi kendi işlerinde çalışmak için zorlayamaz. İzin istemeyin bu konuda bence.

Bencede bedavadan isci lacim. Merak ettigim: Abinin hanimi da dükkanda calisiyor mu? Hani size laflar sokanlar?

Herkese tek tek cevap veremiyorum şöyle anlatayım ev işine özenme diyorlar benim evlendiğim insanın ailesi ve benim kendi tarafım temizliğe aşırı düşkün bazen bakıyorum eltim görümcem laf sokuyor kimsenin ağzına laf vermek istemiyorum. Eşim tek olsa onada söyledim gecemi gündüzme katar calısırım ama ben o ortamda calısamam ben simdiye kadar babamın yanından baska yerde calısmadım onların calısma sartları cok agır bide sıkılıyorum orası bizimde iş yerimizmiş gibi hissetmiyorum. Eşim bi kere evin genel ihtiyacları icin para aldı eltimin evindeydim bana diyo eşin para aldı haberin olsun sanki sadaka veriyor benim cok zoruma gitti. Parada abisinin elinde bana ihtiyaclarım için para verilmiyor ama bakıyorum eltim herseyini alıyo abisi bol keseden harcıyo benim belirli bi param var oda anca eve yetiyor bazı ihtiyaclarımı babam karsılıyor benim. Gidip onun yanında calısmayıda defalarca teklif ettim kabul etmedi

Bak babanin anladigim kadariyla maddi durumu iyi, sen neden bu hayati kendini reva goruyorsun? Bu evliligi neden surdurmek istiyorsun, seviyor musun bu adami?
Senin evliliginde daha buyuk problemler var, hala derdin evin temiz olsun gorumce elti laf etmesin. Evliligin bastan asagi yanlis.

Parada abisinin elinde bana ihtiyaclarım için para verilmiyor ama bakıyorum eltim herseyini alıyo abisi bol keseden harcıyo benim belirli bi param var oda anca eve yetiyor bazı ihtiyaclarımı babam karsılıyor benim. Gidip onun yanında calısmayıda defalarca teklif ettim kabul etmedi
Tatlim burda hatalisin. Senin ozel ihtiyaclarini neden baban karsiliyor? Babanin gorevi degil ki o. Evlendiysen madem, kocan senin ozel masraflarini karsilamak zorunda. Kocani boyle bi rahatliga alistirman dogru degil, adam kendince demez mi; ben para vermesemde babasi nasilsa veriyor diye.
Bikac yerde hatali gordum seni, bu birincisiydi. Ikincisi hakkini aramayi bilmek zorundasin. Madem calisacaksin, calis. Uc gun cokta fazla degil. Esini ve abisini al karsina, eger uc gun calisacaksam, bunun karsiligi olarak alacagim para nedir diye sor. Isine gelip gelmeyecegini dusunmek icin dusunecegini soyle. Sonrada kararini bildir. Is baska ask baska tatlim.

Eşiniz çok haksız.Baştan çalışmak istemeyişinizi kabul ettiğine göre sonradan yan çizmesi hiç doğru değil. Ben aslında kadınların bir mesleğinin olması taraftarıyım ,kimseye muhtaç olmamak en doğrusu.
İş yeri ortaklık şeklindeymiş, tüm ipler abinin elindeymiş ve sizi çalışan gibi değil de köle gibi kullanmak niyetiyle işyerine çağıran kocaya da bi zahmet çocuk vermeyin. Bu adam size verdiği ilk sözünü tutmuyorken nesine güvenip çocuk yapacaksınız?
Sabah 8 akşam 8 köle gibi çalışıp mükemmel ev kadınlığı beklemek de hayli ilginçmiş.
Boşanın boşanmayın demem, diyemem ama çocuk yapmayın uzunca bir süre.
Evliliğiniz oturana kadar korunun.

23 yaşında mısın?
Ne çekiyorsun bu adamı yahu söyle babana çekip alır seni zaten.
Adam gibi adam bulur evlenirsin daha gençsin ne o öyle seninle anca küsen adamla evliliğe devam etme çabaların?
23 yasındayım babama söylesem bi dk bile yanında bırakmaz beni ben durumu boşanmaya kadar götürmek istemiyorum şimdilik bilmiyorum nolcak

Bak babanin anladigim kadariyla maddi durumu iyi, sen neden bu hayati kendini reva goruyorsun? Bu evliligi neden surdurmek istiyorsun, seviyor musun bu adami?
Senin evliliginde daha buyuk problemler var, hala derdin evin temiz olsun gorumce elti laf etmesin. Evliligin bastan asagi yanlis.
yahu tatlim kalkip tum evliligini sorgulamak dogru degil ki ama. neden boyle felaket senaryolariyla donus yapiyoruz ki konu sahiplerine. burda cokta buyuk dertler gormedim ben, sen nerde gordun de bosanmaya kadar goturdun konuyu?

23 yasındayım babama söylesem bi dk bile yanında bırakmaz beni ben durumu boşanmaya kadar götürmek istemiyorum şimdilik bilmiyorum nolcak
Yahu seni azarlayan seninle uyumayan sürekli küsen adamla evlilik mi yaşıyorsun sence?
Bide çocuk düşünüyorsun az mantıklı ol.
30 yaşına geldiğinde çocuğun olduğunda geriye bakıp çok ah vah edersin hayat senin.

ev işinde yemek hariç öğrenilecek ne var ki çamaşır makinada bulaşık makinada, çamaşırları ser katla, bulaşıkları yıkanınca yerleştir, bilmem bunların öğrenilecek neyi var, yemeğe gelirsek onlarda videolu anlatımlı her sitede, ha çalışmak istemiyorum desen ayrı, ama iş öğrenicem o yüzden çalışmam dersen bi tuhaf duruyo

ben sizi haklı buldum.
çünkü baştan söylemişsiniz. ha bahaneniz komik ama :D 20 yıl okudum çayımı annem karıştırır getirdi. ama evlendim her işimi kendim gördüm. aynı zamanda çalışıyorum. bir arkadaşın dediği gibi 10 yılda cam silme öğrenilmez ki.

haklı olduğunuz yerler şöyle. sabah 8 akşam 8. öğle yemeği yok. eve gel yemek yap. temizlik yap. sanırım maaş sigorta da olmaz eşinin yeri diye. onda harçlık bekleyeceksin falan.
ama haksız olduğun yerler de var. ayrı yatan adamdan yanına gelse çocuk düşünmek gibi. bireysel bir işte maaşlı çalışmayıp bu adama muhtaç olmak gibi, küstüğünde ilk adamı senin atman gibi. 6 yıllık evliyim ciddi kavgalarımız oldu ama yatak ayırmadık hiç. 7 ayda bu boyuta gelmek çok kötü

Olur çalışın. Şartlariniz:
-Maaş + sigorta
-ev işi bekleme haftada 1 yardımcı hanım getiririm
-haftada 2 gün izin
-her yıl beraber en az 7 günlük otel tatili
Kabul ederse ne diye evde oturasınız zaten.Ama maaşsigorta önemli öbür türlü boşanma halinde başınız yanar

Ev işlerini öğrenmekte ne var allah aşkına?
İyi bir bahane bulmuşsunuz bence çalışmamak için ben ev işi bilmiyorum onu öğrenmek istiyorum.
Ee öğrenmediniz mi yedi ayda ev işi nasıl yapılıyor hiç yapmasanız da annenizden görmediniz mi küçükken filan?
İnsan izlese bile öğreniyor bazen yapmaya gerek yok.
Evlenmeden önce çalışıp evlendikten sonra kendi istekleriyle çalışmayanlar bana hep Yaprak Dökümü'ndeki Ferhunde karakterini hatırlatır....

Ev işi öğrenme olayını ne kadar abartmışsınız ? Yemek derseniz internette her tarif ölçü ölçü yazılmış.temizliğin zaten öğrenilcek bir durumu yok ki sil süpür.eşinize hak verdim açıkcası

ev işi dediğin ne temizlik çamaşır bulaşık yemek? ömrünü bununla mı tüketeceksin. abartmışsınız biraz bu işi.

ayrıca adam çağırınca taş mı taşıtıyo. gidin elinizden geleni yapın. atıyorum 10da gidin akşam erken dönün. her gün değl arada gidin. hafta sonları gitmeyin. nedir yani eşiniz sonıçta, patron değil ya.

Back
X