Esim cocuga karsi neden soguk?

Topu eşinize atıp kolaya sapacak gibisiniz. Tüm gün evdeyseniz çalışmıyorsanız bir zahmet tüm gün oğlunuzla ilgileneceksiniz. Eşiniz yapmıyorsa da bunu siz yapacaksınız. Kolaya kaçmayın.

Canım anladığım kadariyla kendi düşen ağlamaz diyecegim....sen ailenin evinde sürekli durduysan çocuğunu bide orda yatirdiysan çocuk baba arasındaki bağı sekteye ugratmissin....hani erkeklere denir kendi aile olmanın farkına varamamis bunu bende sende gördüm....küçücük tek oda evinde olsa eşin çocuğun evde bütün olun tavsiyem...ailene bir süre gitme çocukta eşinde alışsın...burda hata senin düzeltmekte sana düşer arkadaşım....şunu düşün Allah korusun eşinden bosansan cocugunla baba evine saray bile olsa sığabilecek misin.....sana eşinle mutluluklar dilerim

Topu eşinize atıp kolaya sapacak gibisiniz. Tüm gün evdeyseniz çalışmıyorsanız bir zahmet tüm gün oğlunuzla ilgileneceksiniz. Eşiniz yapmıyorsa da bunu siz yapacaksınız. Kolaya kaçmayın.
Ya siz elestirmekten baska galiba bisey bilmiyorsunuz. Insan gibi anlatiyorum ne alaka esim baba degilmi cocuk babayada alismali degilmi esim ogluna zaman ayirmali? Sizde esim gibi konusmayin lutfen. Tum gun evde otur desem haklisiniz esim olmasin baska bir es olsun kendi evladiyla ilgilenmemelimi? Sabah gidip aksam yatinca gelip babaliktan mi bahsetmeli yani? Bide soyledigim gibi bizde durum farkli. Ben topu esime niye atayim.calisip calismamam ise alaka degil. Kac gundur ben cocuguma sukur iyi ilgi gosteriyorum ama siz anliyormusunuz bu hale gelmis cocugu idare etmek ne demek. Normal yaninda cocuk buyuten anneler cocukla basa cikamiyor benim durumumu anlamak cok mu zor acaba

Yok anlamadiniz ben keyfimden annemde kalmadim. Esim 16 ay ayri ulkede oldu cocuk gormedi babayi. Yada annesinin doldurusuyla koya kacti naska sehire kacti hep kavga gurultulu gecti. Esim aileyi aile yapmadiki biz birlikte yasayalim. Yillar boyle gecti esimin sorumsuzlugu yuzunden. Simdide oglum artik 5 yasinda getirdim yanima zaten oglumu bizim evde ama cok cok zor cunki artik yillarini o evde o aliskanliklarla gecirdi. Oglumuzunun bu duruma gelmesinde suc zaten esimin bide yardimci olmuyor oglumuzu alistirmak icin

Koye kacti yazacaktim

Melisacim ne olursa olsun evlilikte kim hatalı olursa diye düşünmek yıpratır...sen toparlayıcı ol..evde 3 lu oyunlar oynayın babada sonuçta acemi olabilir baba oğulun birbirine kaynaşması sana düşüyor..maalesef benimde eşim çok iyi biri olmasına ve oğullarını sevmesine ragmen sorumluluk almadığı gibi bunuda kabul etmez....şunu şöyle yap çocuklarla diye ben yönlendirdim...çünkü öyle çocuk baba boğuşan oynaşan bı evde buyumemis....senin eşinde belki öyledir...sen toparlayıcı ol tavsiyemdir

Tamam anliyorum zaten bende onubyapmaya calisiyorum ya. Baba evde yok ki kaynastirayim. Bende ona onu diyorum zaten biraz zaman ayirsana ogluna diyorum. Tum gun otur demiyorumki azacik zaman ayira bilir yani ayirsa ben bisey soylemem

Biz de büyütüyoruz hanımefendi. Kolay değil. Zor. Size kim kolay dedi. Siz çocuk büyütmediğiniz için şimdi bocalıyorsunuz. Zorlana zorlana öğreneceksiniz.
Size ilk yorumumda öneride bulundum onu denemek yerine hemen babaya suçu atıyorsunuz. Babadan önce bi anneyle bağı kursun sonra babata sıra gelir. Öncelik baba değiş şu durumda, eve ve size alışması. Zor olacak. Ama yapmalısınız

20 sayfa olmuş, yaşlar kaç? Tamam eşiniz yurtdışına gitti siz annenizde kaldınız da geceleri daha sonra neden annenize bırakıyorsunuz, 5 yaşındaki çocuk sonuçta. Hiç bende de hata var diyebiliyor musunuz?. Oğluma annem bakıyor altlı üstlü oturuyoruz yukarıda uykusu gelince ya da uyuyunca alıyorum kucağıma indiriyorum aşağıya. Aranızda bağ oluşmuş mu, annesi olarak benimsiyor mu? Önce siz ilgilenin işi gücü de bir tarafa bırakın sonra baba mevzusuna yoğunlaşın.

5 yaşındaki erkek çocuk bu evde daralıyorum diye ağlamaz

yanında ev küçük çocuk daralıyor diye konuşulmuştur bunu bahane eder

anneanneye neden götürdünüz en azından 10 -15 gün geçseydi

çocuk ne istiyor anlatacak yaşta bunu onunla konuşur

anneannesini mi oradaki yatağını mı yemeği mi oyuncağı mı ilgiyi mi özlemiş

adam işe gitmiş akşam geç gelmiş vs

bunları unutun

önce siz evdesiniz madem size alışsın çocuk

çoğu çocuğun babası akşam geç geliyor ya da yıllarca sizinki gibi uzakta çalışıyor ama çocuklar anneleri ile yaşıyor

cezaevinde dahi kadınların çocukları annemle kalacağım diyor sizinki ev kira ve küçük diye bunalıyor

gerçekçi olun sizin de sıkıntılarınız olabilir

beklentilerinizi netleştirin çocuğunuzu tanımaya çalışın ama en önemlisi geçmişte şunu yaptı bunu yaptıyı bırakın bugünü yaşayın

Başta alışamaması çok normal. Sizin arada kopan bağları tekrar onarmanız lazım. Anne baba çocuktan ayrılmaz. Annesiyle kurması gereken bağı sizin annenizle kurmuş. O yüzden ayrılmak istemiyor. Evi istememekten değil. Bütün çocuklar harika evlerde yaşamıyor. Ne kötü evlerde yaşaSa da annesinin babasının yanında huzurlu bulur çocuk. Eğer bu bağı şimdi kurmazsanız, büyüyünce hiç kuramazsınız. Yabancı gibi hissedecektir sizi.

şimdi bile biraz zaman geçirdikten sonra sıkılıyor yanınızda. Çocuklar normalde başka evde kalınca biraz oyalanır, sonra annesi diye tutturur.

beni annem kardeşim doğunca iki sene anneannemlere bıraktı. Her zaman biraz yabancı Gibi olduk annemle. bağlarımızın çok kuvvetli Olduğunu söyleyemem. Haftalarca görmesem çok da Aramam. Babam da hep çalışırdı. Boşlukta büyüdük biraz.

Anneannemle iyiyiz, ama o anne boşluğunu da tam anlamıyla doldurduğunu söyleyemem. Yani o yarım kalmışlık bütün hayatım boyuNca takip etti beni, özgüven, sevgi açlığı konusunda. Şu yaşımda artık geçmişi bırakıp kendi kendime ayakta kalmayı kabul ettim. Kendi çekirdek ailemden bir dünya oluşturdum. Yine de hala anneleriyle mutlu ve yakın arkadaşlarımı gördükçe özenirim.

Eşinizin sizinle arasinda olan problemler sadece ikinizi ilgilendirir, kari koca olarak.
Anne baba olmak bundan bağımsız birşey.
5 yaşındaki çocukla herşey yapabilirsiniz. Illa isinizi gucunuzu birakip oyun oynamaniz gerekmez. Oglum 3 yasında birlikte bulasik makinesi boşaltırız. Camasirlari ben asarim, o bana mandal uzatir. Yemek yaparken maydanoz ayıklar mesela. Cok guzel fasulye kirar, barbunya bezelye ayıklar. Yani bana yardim bile ediyor. Bunlar babasindan tamamen bagimsiz şeyler.
Siz kafanizda bi kere cocugun sizinle ve sizin evinizde yaşamasını kabul etmiyorsunuz. Çocuğunuzun anneanne evine alışmasını benimsemişsiniz resmen.
Ama bunu degistirecek olan tek kişi sizsiniz.
Kafanizdan atın yok kiraymis, yok babasi yurtdisina gitmis vs bunlarin hic biri cocugunuzun suçu degil. Onu ilgilendirmez. Unutun bunlari ve önünuze bakin. Oğlunuza guzel bir hayat sunun, guzel hatiralar kalsin çocukluğundan. Birlikte parka gidin, yerden kozalak toplayın, aksam da vaktiniz kalmazsa peynirli makarna yiyin ne olacak. Anneniz nasil hem ev islerini, hem cocuk bakimini yetistiriyor? Bizler nasil yetistiriyoruz? Hele ki çalışan kadınlar var..
Ne olur kendinize bahaneler üretmeyin. Zorlandiginiz yerde yine haftada 1 2 gun annenize gidin kalin, bazen anneanne gelsin size destek olsun. Ama artik kafanizda oturtun, gecmis gecmiste kaldi, artik cekirdek aile olarak oturabileceginiz bir eviniz var, kimsenin yaninda yasamak zorunda değilsiniz, bunun huzuruna varın, kendinizi iyi hissetmeye çalışın. Cocugunuza da bunu yansıtın

bir de siz ve çocuk anneannede yaşarken de size bağlanmamış sanki

bence çözmek gereken bu

evet siz de eşinizle ilgili sıkıntılar yaşamışsınız belki gereken ilgili gösteremediniz evde annesi değil de ablası gibi davrandınız vs vs

ama siz annesi olarak çocuğa hissettirin evinizi, ailenizi önce siz benimseyin

kira ve küçük sözünüz bile eşinize hıncınızı gösteriyor aslında bize daha iyisini yaşatmıyor hisleriniz dışarı böyle vuruyor

eviniz olmasa çadırda da kalsanız çocuk size bağlı olsa bu kadar sorun yaşamazdınız ama muhtemelen siz de çocuk sahibi olduğunuz onun annesi olma sorumluluğunuz bulunduğu hissi de oluşmamış

anneniz de bunalmayın diye üstünüze gelmemiş büyük kızım ve küçük oğlum modunda ikinize de bakmış

Düşündükçe manasız geliyor. Annemle evimiz arası 500 m. Hemen her gün geldi. İki yıl ben tek baktım o destekledi. Sonra ben işe döndüm oğlum kreşe gitti annem yarım gün destekledi. Şimdi pandemide kreş yok anneanne gün içinde uğrar kahvesini içer döner ben bakarım. Arada işimiz olur bırakırız o kadar. Bazen annem bizde kal der kendi yatağımda yatacağım der henüz kabul etmedi. Bir gece bile ayrı uyumayı kabul etmedi ki her gün görüyor anneannesini. Demek ki çocukla düzgün yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz ki çocuk anneannesini arıyor. Çocukla bağ kuramamışsınız. Anneannesinin evi iki katlı balkonlu balkonda trambolini var, salıncağı var, kaydırağı var bizim ev üç artı bir standart ev. Yine de bizim evi arıyor. Ev falan bahane yani. Çocuk annesi neredeyse orda kalmak ister. Ama siz anne sorumluluğundan kaçıyorsunuz babaya suç buluyorsunuz. Babaya gelene kadar anneye bağlanmaması sorun

Siz annenizde kalırken hiç çocukla ilgilenmezdiniz mi?yoksa çalışıyormuydunuz?onun için mi çocuk annenize alıştı?

Oylemi esim bize bakmadi baska yerlerde kendi keyfiyle gezdi tozdu es aile nerede umrunda olmadi ama suclu benim oylemi guzelmis
Senin suçun çocukla bağ kuramaman. Herkes eliyle sorun yaşıyordur ama çocuk ve babaanneye ne anneanneye alışmıyor..evin küçüklüğünü bahane etmeniz komik..inanın evim sobalı ve kışın 1 odada oturup,uyuyoruz..annemin evi doğalgazlı.şimdi bende oraya mı gideyim,çocuğumu bırakayım...internetten etkinlikler bakabilirsiniz...mesela kızım yapboz sever...yapboz oynayın..kağıt katlama yapın..mal arkadan kolye yapın...ahşap boyayın. ..siz bahaneler üretiyorsunuz...çocuk bu...2_3 gün ağlar sonra alışır o eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…