• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğum gelecek boşanmak kafa karışıklığı

Konunuzun tamamını şimdi okudum
Eğer memurluk işi olmazsa devlet kredisiyle bir iş yeri açmayıda bi düşünün derim
Bunun için ücretsiz kurslar var katılıp bir iki haftalık sürecin sonunda projenizi verip kredinizi alabiliyorsunuz
Yapamam demeyin köydeki okuma yazma bilmeyen teyze bile almış ve büyük bir mandıra kurmuş
İşi öyle büyütmüş ki örnek proje gösterildi

Yani istemelisiniz önce
Yapamam edemem çocuk demiceksiniz
En basiti bi çeyiz dükkanı kur otur içine çocuğunla

Bide çok şikayetçi gibi değilsiniz sanki yaşadıklarınızdan hayatınızdan gibi geldi bana
kosgebten bahsediyorsunuz ama bunun için projesi kabul edildikten sonra önce konu sahibi cebinden para harcayacak,sonra kosgebe fatura gönderecek ve ödemesini öyle alacak,hali hazırda biraz parasının olması gerek ,ama konu sahibinin memur olma olasılığı var,yurtta yetişen kız-erkek memur olabiliyor.

kosgebten bahsediyorsunuz ama bunun için projesi kabul edildikten sonra önce konu sahibi cebinden para harcayacak,sonra kosgebe fatura gönderecek ve ödemesini öyle alacak,hali hazırda biraz parasının olması gerek ,ama konu sahibinin memur olma olasılığı var,yurtta yetişen kız-erkek memur olabiliyor.

açıklamasını yapmanız iyi olmuş, bilmediğimiz neler var dedirttiriyordu bayanın yazısı.

açıklamasını yapmanız iyi olmuş, bilmediğimiz neler var dedirttiriyordu bayanın yazısı.
memur olma şansını değerlendirsin bence yarın yurt müdürü ve yardımcısıda gelecekmiş sahipde çıkıyorlar ne güzel.ev tutmasınada yardımcı olurlar her türlü yardımı yaparlar.

Düzelmez. Allah size bir kapı açacaktır emin olun. Siz sadece bir adım atın. Allah sabır versin yolunuzu açık etsin.

Evet kosgebi diyorum
Ancak bu zaten çaresiz parasız ev kadınlarını, desteksiz kadınları hayata tutundurmak için hazırlanan proje
Bunun için hiç bir ödeme yapılmıyor diye biliyorum eğer değişmediyse, hatta kendimce eminim
Araştırma yapmak görüşmek gerek tabi

Projenin kabulü meselesine gelirse çok saçma çok uçuk birşey olmaması halinde hmn hemn her proje kabul ediliyor

İlk bsşvuru için gerekli olan işte sicil kaydıdır noterdir izin ruhsat giderleridir gibi masraflar için bile geri ödemesiz 3 bin üst limitli kredi veriliyor

Sadece en son iş olarak alacağınız sabit yatırımı geri ödüyorsunuz
Onuda zaten işi başlatıp kazanç sağlamaya başlayınca ödemeye başlıyorsunuz

Konunuzun tamamını şimdi okudum
Eğer memurluk işi olmazsa devlet kredisiyle bir iş yeri açmayıda bi düşünün derim
Bunun için ücretsiz kurslar var katılıp bir iki haftalık sürecin sonunda projenizi verip kredinizi alabiliyorsunuz
Yapamam demeyin köydeki okuma yazma bilmeyen teyze bile almış ve büyük bir mandıra kurmuş
İşi öyle büyütmüş ki örnek proje gösterildi

Yani istemelisiniz önce
Yapamam edemem çocuk demiceksiniz
En basiti bi çeyiz dükkanı kur otur içine çocuğunla

Bide çok şikayetçi gibi değilsiniz sanki yaşadıklarınızdan hayatınızdan gibi geldi bana

Canim şikayetçi olmaz olur muyum. Ben sadece yapabilir miyim nasıl olur diye kararsız kalmıştım

hayatınız zor olmuş belli, annesizlik zor. babasızlık zor.

birkaç yorumunuzu okudum konunuzda. hala seviyorum filan diyorsunuz. sevmeyin. çocuğunun anasına, çocuğu da ortadayken vuran yaratıkları sevmeyin, kadına vurup erkeklik taslayan yaratıkları sevmeyin.

kızım hırçın demişsiniz. neden hırçın kızınız hiç düşündünüz mü? yavrum 17 aylık ömründe annesini hep ayak yerken görmüş ve bu böyle gidecek belli. 3,5 yıldır düzelmeyen, çocuğu varken bile kndini durduramayan adam düzelir mi?o kız çocuğu annesini böyle gördükçe, babasına düşman olacak, annesinin bu ezik hallerinden dolayı asileşecek. ve ne yazık ki ilerde ilişkileri, evliliği de büyük ihtimalle sorunlu olabilir, yapmayın. kızınızın en büyük örneği sizsiniz. bir kız çocuğu için annesinin her hareketi örnektir. ona güçlü olmayı öğretmelisiniz.

tabi sizin hayatınızda bu zor ama yurt müdürünüzle görüşün, mutlaka devlette bu tip durumlar için bazı imkanlar vardır, devlet kreşlerinde kızınıza da kontenjanlar ayarlanabilir. çok şükür dayınız filan da destek ise bunu avantaja çevirin. dik durun, çalışın, kendiniz bakın çocuğunuza. Allah sağlık verdikçe hepsi olur, siz yeter ki kararlı olun, özellikle kızınız için kararlı olun.

Canim şikayetçi olmaz olur muyum. Ben sadece yapabilir miyim nasıl olur diye kararsız kalmıştım

ama tüm yazdıklarınızda şöyle bişey var
Ya ama her anımda kötü diyemem
Eşimin iyi yanı yok diyemem
Şöyle böyle gibi bunca şeyi yaşamış biri olarak içinde bulunduğunuz durumların hala iyi yönlerini görebiliyor olmanız bu durumu kanıksamış olduğunuzu gösterir.

üstelik ebeveynsiz, bir yanı buruk, yaralı, sevgiye ilgiye herkesten daha fazla ihtiyaç duyan, hassas biri olmanıza rağmen eşinin en küçük bir hareketi bir lafı bile onun ne kadar insafsız sevgisiz biri olduğunun kanıtı
Ne kadar sinirlendirsenizde sevdiği insana böyle davranamaz kimse, hele bu durumuzu bilirken

Bende sevdiğim bir insanla tartışıyorum yeri geliyo küsüyorum ama ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim
Onu gerçekten yaralayacak gerçekten üzecek şeylerden kaçınırım, bildiğim durumlarını kullanmam

Yani eşinizin gerçekten içide kötü yani burada bi laf varya özünde iyi diye
Bu özünde de gerçekten kötü bir insan
Senin bu durumunu kullanıyor, kimsesizliğini mecburiyet hissiyatını..
Onun için onun mutlu olduğu yada sinirli olmadığı yada onun canının istediği zamanlardaki güzel anılarınızı düşünüp durumu iyileştirmeyin
Sizi en sinirli olduğu en mutsuz olduğu bir anda bile mutlu edebilmiş mi, kırmaktan incitmekten çekinmiş mi birde onu düşünün
Çünkü gerçek sevgi öz iyilik budur.

Zaten ne zaman içinde bulunduğumuz onur kırıcı üzücü bir olayı, o yapanlar değil de biz hafifletip iyileştirmeye çalıştıysak orda kaybettik, devamı geldiği gibi hep arttı ve yepyeni, affettiğimizin bi tık daha üzerinde başka kötü olaya daha maruz kalmadık mı?

ama tüm yazdıklarınızda şöyle bişey var
Ya ama her anımda kötü diyemem
Eşimin iyi yanı yok diyemem
Şöyle böyle gibi bunca şeyi yaşamış biri olarak içinde bulunduğunuz durumların hala iyi yönlerini görebiliyor olmanız bu durumu kanıksamış olduğunuzu gösterir.

üstelik ebeveynsiz, bir yanı buruk, yaralı, sevgiye ilgiye herkesten daha fazla ihtiyaç duyan, hassas biri olmanıza rağmen eşinin en küçük bir hareketi bir lafı bile onun ne kadar insafsız sevgisiz biri olduğunun kanıtı
Ne kadar sinirlendirsenizde sevdiği insana böyle davranamaz kimse, hele bu durumuzu bilirken

Bende sevdiğim bir insanla tartışıyorum yeri geliyo küsüyorum ama ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim
Onu gerçekten yaralayacak gerçekten üzecek şeylerden kaçınırım, bildiğim durumlarını kullanmam

Yani eşinizin gerçekten içide kötü yani burada bi laf varya özünde iyi diye
Bu özünde de gerçekten kötü bir insan
Senin bu durumunu kullanıyor, kimsesizliğini mecburiyet hissiyatını..
Onun için onun mutlu olduğu yada sinirli olmadığı yada onun canının istediği zamanlardaki güzel anılarınızı düşünüp durumu iyileştirmeyin
Sizi en sinirli olduğu en mutsuz olduğu bir anda bile mutlu edebilmiş mi, kırmaktan incitmekten çekinmiş mi birde onu düşünün
Çünkü gerçek sevgi öz iyilik budur.

Zaten ne zaman içinde bulunduğumuz onur kırıcı üzücü bir olayı, o yapanlar değil de biz hafifletip iyileştirmeye çalıştıysak orda kaybettik, devamı geldiği gibi hep arttı ve yepyeni, affettiğimizin bi tık daha üzerinde başka kötü olaya daha maruz kalmadık mı?

Çok doğru diyorsun canım

Kızlar yurt müdürüm beni aradı kayinvalidengile gelin orada buluşalım dediler bizde kabul etmedik. Onların buraya gelmesi lazımdı. Ben barışmak istemiyorum hocam dedim ve bana ne dedi biliyor musunuz sen böyle yapıyorsun bizi de peşinden sürüklemek istiyorsun. Madem öyle benim yapabileceğim bişey kalmadı dedi

İyi akşamlar arkadaşlar. Derdim o kadar büyük ki. Düşün düşün kafayı yiyecek duruma geldim artık bi akıl verin. Çok uzun bi mesele kısa kesicem. Sorarsanız söylerim. Ben annesiz babasız büyüdüm. Annem vefat etti babayla görüşmedim. Yurtta kaldım 7 sene. Sonra lise bitti evlendim. 17 aylık bi kızım var. 3.5 senelik evliyim. 3.5 senedir dayak yiyorum. Kimseye haber vermemistim. 1 kere teyzeme gittim sadece onun haberi vardi aksamina geri geldim yine dayak yedim. En son olayda dayımlara haber verdim yurda haber verdim. Eşim olacak insan ben gitmem nasıl gittiyse öyle gelsin diyor. Karar veremiyorum o gelse bile gitsem mi gitmesem ne halt yicem. Kafayı yicem. Böyle dövüp de sonra geri dönen sonra iyi olan oldu mu. Anne yok baba yok ne yapicam. Bu zamana kadar kimseye haber vermedim. Şimdi herkesin haberi oldu düzelir mi acaba. Afedersiniz iki ucu b.klu değnek yani.
Gencecik insansın.Boşan bir süreliğine bir akrabanın yanında kal işe gir çalış kur düzenini.Yavruna da kendine de bu eziyeti yaşatma.Kimsenin kimseye vurma hakkı yok olamaz.

Kızlar benim cinsel anlamda da sıkıntım vardı. Bende teyzeme kızına falan söyledim. Ona yada özel hayata ihanet mi etmiş oldum. Mahkeme de şöyle diyorlar ama ben o kadar rezillik olsun istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz

Dayak atıyorsa boşan gitsin amma rahat bırakmaz bence adam rahatsız gibi

Ama bu sıkıntılar sahipsiz olduğun için yaşıyorsun biliyorsun değilimi!benim büyük halamın kızı da çok dayak yermiş kimseye söylemedi çalışıp kocasına verirdi bütün kazancını adam başka kadın varmış eve erzak almayı kesmiş para hiç Yok kadın. Evden gitsin diye herşeyi yaptı buna rağmen annesi babası ilgilenmedi kadının ama amcamlar ilgilendi uzun süredir uslu duruyor bilmiyorum sonu ne olur

Ama bu sıkıntılar sahipsiz olduğun için yaşıyorsun biliyorsun değilimi!benim büyük halamın kızı da çok dayak yermiş kimseye söylemedi çalışıp kocasına verirdi bütün kazancını adam başka kadın varmış eve erzak almayı kesmiş para hiç Yok kadın. Evden gitsin diye herşeyi yaptı buna rağmen annesi babası ilgilenmedi kadının ama amcamlar ilgilendi uzun süredir uslu duruyor bilmiyorum sonu ne olur

Ben kararımi verdim canım bosancam

Kızlar yurt müdürüm beni aradı kayinvalidengile gelin orada buluşalım dediler bizde kabul etmedik. Onların buraya gelmesi lazımdı. Ben barışmak istemiyorum hocam dedim ve bana ne dedi biliyor musunuz sen böyle yapıyorsun bizi de peşinden sürüklemek istiyorsun. Madem öyle benim yapabileceğim bişey kalmadı dedi
alo 183 ara yurtta yetiştiğini,eşinden boşanmak üzere olduğunu söyle,memur olmak istiyorum nasıl olabilir diye sor öğren bütün haklarını öğren.

Back
X