- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Yani benim demek istediğim, mesela ev alacak durumu var diyelim, bırakırım alsın. Ama az eksiği var, zorlanacak, halim vaktim iyiyse el atarım. Evladım zorlanırken, yediğinden kestiğinde ben de evimde rahat oturamazdım.
Ama bunu şov haline getirip, gelinden annecim annecim diye vıcık vıcık bir tavır beklemem kendi öz görgüsüzlüğüm olurduBu konuda mutabıkız zaten ofiş
Bizim aile, yalan yok böyleydi. Benim adımı koymuşlar ama, mesela ilk adımımı attığım ayakkabılarımı dedem almış. İlk montumu, yatağımı vs. diye uzar gider bu liste. Bu açıdan bakarsak, gelenek çift taraflı işlemiş bulunuyor
O açıdan evet, bazı şeylerin yokluğu varlığından hayırlı olabiliyor. :) Sıfır risk dersek, senin dediğin gibi hiç karışmamak mantıklı :)bakış açın normal olmakla birlikte şu kk daki konuları gördükten sonra çok iyi niyetli kaldı kızımyani oğluna ev alsan, gelinin "nasıl olsa para geliyor" diye mabadını yayıp oturma riski var.. yani bizim kültürde bir yerden para geldiği sürece çiftlerden birinin yayılma potansiyeli çok fazla.. eskiden bu biraz daha azmış, senin annen-benim annem zamanında.. ama şimdi ayyuğa çıkmış halde, millet görümcesinin eviyle kendisininkinin metrekaresini yarıştırıyor sanki hakkı varmış gibi.. o yüzden komple kaldıracaksın bitecek
O açıdan evet, bazı şeylerin yokluğu varlığından hayırlı olabiliyor. :) Sıfır risk dersek, senin dediğin gibi hiç karışmamak mantıklı :)
Şimdi bizim burayı biliyorsun, gelenekse gelenek, geniş aileyse geniş aile. Hiç anlatmama gerek yok, Konya'yı hiç aratmaz, belki geçer bile.Bizim bir akrabanın kızı gitti bir Ege delikanlısıyla nişanlandı. Tabi onların ailede bizdeki gibi her şeye el atma durumu yok. Biz okuttuk, evini yuvasını kendi kuracak tavrı var. Biraz da Avrupai bir aile, öyle dünürcülük falan da yapmadılardı pek zaten. Neyse kız tarafı gayretliydi, düğün yapacğaız bilmem ne diye, kızın ev eşyası falan nişandan evvel hazırdı zaten. Bizim burada öyledir, paran var ise, önceden alınır her şey çeyizin bekler öylece Ne gerekse artık...
Neyse bunlar 6 ay beklediler, yaz geçti düğün yok. Güze geldik düğün yok, kış bitti bahara dayandı hala yok. Mesele anlaşıldı, damat borçsuz düğün yapmak istemiş. Önceden de parası yokmuş para biriktiriyormuş. Sonuç olarak nişan atıldı. Bizimkiler öyle iş mi olurmuş, ana baba kenara çekilmiş bekliyor diye epey laf etmişlerdi
Bingo!Sormadan edemiycem kayserili misinizbi bizim Konya'yi bir Kayseri'yi biliyorum bu modda.
Valla hiç hatırlamıyorum facebookta karşıma çıkmıştı izledim.Allah Allah, hangi psikologmuş o? İsmini öğrenebilir miyim merak ettim.
Valla hiç hatırlamıyorum facebookta karşıma çıkmıştı izledim.
Yapmayın yahu. Cidden sağlamlığına emin olmadığınız şeyleri yazmayın.Iki isim koymanin çocuklarda kişilik bozukluğuna yol açtığını dinledim bir psikologtan. Araştırın hanımlar. Çünkü herkes kafasına göre ismi tercih ediyormuş cocuk şaşırıyormuş bu sefer. Evde farkli isimle okulda farkli isimle cagriliyorlar mesela bunun gibi. Bana mantıklı geldi 2 isim koymayacağım
Yapmayın yahu. Cidden sağlamlığına emin olmadığınız şeyleri yazmayın.
Benim oğlum 20 yaşında 2 isimli. Okulda ikinci ismi çok olduğundan hep birinci ismiyle seslendi arkadaşları ve öğretmenleri, ailede ise hep ikinci ismiyle seslenildi. öyle bozukluk mozukluk da yok. Kusura bakmayın da hiç bir psikolog böyle bir yorum yapmaz yada ben yapacağını sanmıyorum.
aile de varmış bir tane işte niye herkese babalarının ismini koydurmaya çalışıyorlarMrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Çift isim sünnet.. peygamberimizde çift isimli..
Muhammed Mustafa. . Yaptıkları, uyguladıkları, Sahabeler tarafından yapıldığında onaylaması..Sünnet Peygamber'in yaptığı değil mi
Ona ismimi başkası koymuş
Bir de çift isimli dediğiniz ikinci ismi ne
Yani kendisinin koyduğu isimlere bakmak gerekirMuhammed Mustafa. . Yaptıkları, uyguladıkları, Sahabeler tarafından yapıldığında onaylaması..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?