Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

bakış açın normal olmakla birlikte şu kk daki konuları gördükten sonra çok iyi niyetli kaldı kızım yani oğluna ev alsan, gelinin "nasıl olsa para geliyor" diye mabadını yayıp oturma riski var.. yani bizim kültürde bir yerden para geldiği sürece çiftlerden birinin yayılma potansiyeli çok fazla.. eskiden bu biraz daha azmış, senin annen-benim annem zamanında.. ama şimdi ayyuğa çıkmış halde, millet görümcesinin eviyle kendisininkinin metrekaresini yarıştırıyor sanki hakkı varmış gibi.. o yüzden komple kaldıracaksın bitecek

Çocuğun yerine koydumda kendimi.
Yıllar sonra dedemden bana kala kala ismi miras kalmış başka birşeyi yokmuş bırakacak heralde derdim.Birde ismi sevmezsem varya dedemin yüzünden hayatım boyunca sevmediğim bir isimle yaşayacağım diye kızarım.

O açıdan evet, bazı şeylerin yokluğu varlığından hayırlı olabiliyor. :) Sıfır risk dersek, senin dediğin gibi hiç karışmamak mantıklı :)
Şimdi bizim burayı biliyorsun, gelenekse gelenek, geniş aileyse geniş aile. Hiç anlatmama gerek yok, Konya'yı hiç aratmaz, belki geçer bile. Bizim bir akrabanın kızı gitti bir Ege delikanlısıyla nişanlandı. Tabi onların ailede bizdeki gibi her şeye el atma durumu yok. Biz okuttuk, evini yuvasını kendi kuracak tavrı var. Biraz da Avrupai bir aile, öyle dünürcülük falan da yapmadılardı pek zaten. Neyse kız tarafı gayretliydi, düğün yapacğaız bilmem ne diye, kızın ev eşyası falan nişandan evvel hazırdı zaten. Bizim burada öyledir, paran var ise, önceden alınır her şey çeyizin bekler öylece Ne gerekse artık...
Neyse bunlar 6 ay beklediler, yaz geçti düğün yok. Güze geldik düğün yok, kış bitti bahara dayandı hala yok. Mesele anlaşıldı, damat borçsuz düğün yapmak istemiş. Önceden de parası yokmuş para biriktiriyormuş. Sonuç olarak nişan atıldı. Bizimkiler öyle iş mi olurmuş, ana baba kenara çekilmiş bekliyor diye epey laf etmişlerdi

basligi gördükce tutamadim kendimi.

"Çocuğum" ibaresi geciyor ya... o cocuk tek kadina ait değil esinizinle birlikte sizin.

"Çocuğumuza" diye baktiginiz ve anlasmaya çalıştığınız zaman daha kolay çözülür sorunlar.

Sormadan edemiycem kayserili misiniz bi bizim Konya'yi bir Kayseri'yi biliyorum bu modda.

Hanımlar kendi aranızda sohbete ve polemiğe çevirmeyin konuyu.

Valla hiç hatırlamıyorum facebookta karşıma çıkmıştı izledim.

:) kişilik bozukluğu dediğimiz şey çok daha ağır bir kavram, farklı adlarla seslendiniz diye çocukta kişilik bozukluğu oluşmaz. Öyle bir şey olsaydı aynı sınıfta aynı isimli çocukların hepsi birbiriyle karıştırıldığından o çocukların hepsinde kişilik bozukluğu oluşurdu. Bunun hiçbir bilimsel dayanağı yok. Kişilik bozukluğu öyle bir şey değildir, Facebook'ta her gördüğümüz videoya doğrudur diyerek inanmayalım. Malum daha yeni nurtopu gibi bir sahte psikolog olayımız da mevcut. İsmini hatırlasaydınız kim olduğuna, hangi bilimsel verilere dayanarak bunu söylediğine bakacaktım. Sevgiler :)

Yapmayın yahu. Cidden sağlamlığına emin olmadığınız şeyleri yazmayın.
Benim oğlum 20 yaşında 2 isimli. Okulda ikinci ismi çok olduğundan hep birinci ismiyle seslendi arkadaşları ve öğretmenleri, ailede ise hep ikinci ismiyle seslenildi. öyle bozukluk mozukluk da yok. Kusura bakmayın da hiç bir psikolog böyle bir yorum yapmaz yada ben yapacağını sanmıyorum.

Kişilik bozukluğu zaten öyle bir şey değildir. Farklı isimle seslenildiği için kişilik bozukluğu oluşmaz yani saçmalığın daniskası. Burada da kimseyi yanlış yönlendirmemesi için hanımefendiye sordum kimin bunu söylediğini ama Facebook'ta izlediği bir videoymuş neyin nesi belli değil yani. Şu sıralar malum psikologum diyen sosyologlar, bilmem ne terapistleri kafalarına göre yorum yapıyorlar her konuda. Kişilik bozukluğu patolojiktir ve farklı isimlerle seslenmek gibi şeylerle ortaya çıkacak kadar basit değildir. Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.

aile de varmış bir tane işte niye herkese babalarının ismini koydurmaya çalışıyorlar
resmen bu üstünlüğümüzü kabul ettirme savaşına dönüşmüş
doğuracağı çocuğun adına kaynana ve kayınbabanın karar vermesi ancak biz de var
rüyasını gördüm olaylarına da girerler sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…