- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi naneli_limon
-
koy valla =) en azından kızlık soy adlarımızı böyle yaşatalım =)
ben de iki isimliyim ve ilk ismimi kullanıyorum :) ilk ismini kullanan tanıdığım çok kişi de var. pek göbek adı olmuyor yani.
iki isim kullanan biri olarak tek zorluğunun resmi evrak, optik form vb. şeylerde harf sınırına yakalanmak olduğunu söyleyebilirim. benim soyadım da uzun çünkü. güzel bir fonetik yakalanırsa iki ismin çok büyük bir sakıncası yok. benim açımdan şöyle bir faydası da oldu diyebilirim, doğduğum yıllarda çok tercih edilen isimlerden biri seçilmiş ailem tarafından. benim kullandığım ismimse çok duyulan bir isim değil, bir anlamda tercih şansı tanıdığını söyleyebilirim.
dayatma ayrı bir mesele...
Yok ama iki isim koyarsaniz ilk yazilan isim gobek adi diye gecer
Valla sahane bi yorum.:) dugunu dernegi herseyi esimle kendmz yaptik.kafalarimiz cok rahat.Eh iste evlenirken adet adet diye donuna kadar kvalidesine aldirirsa gelinler onlar da adet diye boyle sacma sapan seyleri dayarlar.. eger evlenirken kvaliden ve kpederinden "adet" diye destek gorduysen koyacaksin adlarini baska yolu yok, ama her seyi kendiniz yaptiysaniz soyle k.validne bir cocuk daha yapip kocasinin adini versin..
Eh iste evlenirken adet adet diye donuna kadar kvalidesine aldirirsa gelinler onlar da adet diye boyle sacma sapan seyleri dayarlar.. eger evlenirken kvaliden ve kpederinden "adet" diye destek gorduysen koyacaksin adlarini baska yolu yok, ama her seyi kendiniz yaptiysaniz soyle k.validne bir cocuk daha yapip kocasinin adini versin..
Hiç alakası yok. Sapla samanı karıştırmayın.
Sırf adet gelenek diye bazı şeyler yapılınca kv kp de söz hakkı düşmez. Biz bunu bizzat yaşıyoruz. Nişan alışverişimi de yaptım, oğluna yaptığı bohçayı da aldım kullandım. Kendi alacaklarımızı da kafamıza göre aldık.
Ama çocuğumun ismine ve yetiştirilişine karışmaması gerektiğini bilir. Çünkü sınırı çizerim.
Valla sahane bi yorum.:) dugunu dernegi herseyi esimle kendmz yaptik.kafalarimiz cok rahat.
Eh iste evlenirken adet adet diye donuna kadar kvalidesine aldirirsa gelinler onlar da adet diye boyle sacma sapan seyleri dayarlar.. eger evlenirken kvaliden ve kpederinden "adet" diye destek gorduysen koyacaksin adlarini baska yolu yok, ama her seyi kendiniz yaptiysaniz soyle k.validne bir cocuk daha yapip kocasinin adini versin..
hah işte burada takılıyoruz, o adetse çocuğa kpederin adını koymak da adet.. hatta k.validenin evini temzilemek de adet.. yok öyle hep nalıncı keseri gibi kendi tarafınıza yontmak.. size karışmıyorsa bu k.validenizin tercihi ama karışsa bal gibi de karışır, onun aldığı geceliği giyip bana karışma diyemezsiniz..
Hay klavyeye dokunan parmaklarını öpeyim.
Hala adet adı altında durumları karıştırıyorsunuz. Hayır efendim karışamaz ben istemedikten sonra nasıl karışır? Karışırsa uygun bir şekilde cevabı verilir. Ben isim ararken yardım için kv kendi beğendiklerinden bir kaçını not düşmüştü ama beğenmediğim için okudum ve geçtim.
Sizin gecelik almak diye basitleştirdiğiniz şey kültürümüzde hediyeleşmektir. İster yaşatırsınız ister yaşatmazsınız. Ama kalkıp da 'bana ev alın bana şu kadar altın alın' denirse tabi ki bu adetten çok anlaşma işine döner. O kısma katılıyorum.
Hala adet adı altında durumları karıştırıyorsunuz. Hayır efendim karışamaz ben istemedikten sonra nasıl karışır? Karışırsa uygun bir şekilde cevabı verilir. Ben isim ararken yardım için kv kendi beğendiklerinden bir kaçını not düşmüştü ama beğenmediğim için okudum ve geçtim.
Sizin gecelik almak diye basitleştirdiğiniz şey kültürümüzde hediyeleşmektir. İster yaşatırsınız ister yaşatmazsınız. Ama kalkıp da 'bana ev alın bana şu kadar altın alın' denirse tabi ki bu adetten çok anlaşma işine döner. O kısma katılıyorum.
aynen.. donuna kadar alırken çizilmeyen sınır çocuk olunca çizilmez, çizdiğini düşünen de 10 sene sonra k.validesi yanına yerleşince anlar çizilmediğini :)
Ama iste adetleri kendinize göre yontamazsiniz. Mesela neden hdiylsme oluyor, çünkü onlar "kız alıyor"
Bu da düğünden sonra o evin kizisin demek aynı adet göre. Bayramda önce erkek evine de gitmen lazım kaynanaya bayram temizliği de yapman lazım. Hatta yaşlanınca aynı adetlere göre kaynanaya erkek evlat evinde bakılır.
Yani altın alma bohça hediyeleri adet devam etsin ama bana karışmasınlar diyemezsin bunlar da adet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?