- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Üstüme alındım yazayım bari :)
Kv şu anda oğluma bakmak için yanımızda kalıyor ama hala sınırlar belli. Benim onaylamadığım şeyi bile yediremez. Demek ki 3 senede gerekli mesajlar verilmiş.
yok onlar adet değil dayatma, ama geline üzerinde tam altınlı bir koç yollarsan hediyeleşme
ben anlamıyorum sep ya, şimdi sorsan ilk çocuğun takımını kvalide alır falan derler mesela (kız ya da erkek tarafı farketmez) hayır yani neden bu adetler sadece gelini kayırıyor ki.. ben önceden baya baya saydırırdım böyle k.validelere de şimdi ne yaparlarsa haklılar diyorum.. bir insan bu kadar yolunmaz ki
not: konu sahibi bu tarz değilse alınmasın üstüne, mesajım genel..
İşimize geldiği gibi iste.
Ben evlenirken bu kafada arkadaşlarım neden macten makyajmseti yaptırmasını satenlr aldırmadin bir kere evleniyorsun ileride pişman olacaksın dediler. Tam tersi hep iyi ki adet diye bir şeyler almamisim diyorum. Kayınvalidem evime bir bardak alamaz bana sormadan büyümüş bildiğinden yılda bir kere bir hafta gelir onda da bir söz soylemez saygı duyar bana.
Katılıyorum bu yorumuna ofiş. Kimse almadan vermez. Verdiyse sana bir şey, karşılığını da güzelce alır.aynen.. donuna kadar alırken çizilmeyen sınır çocuk olunca çizilmez, çizdiğini düşünen de 10 sene sonra k.validesi yanına yerleşince anlar çizilmediğini :)
Katılıyorum bu yorumuna ofiş. Kimse almadan vermez. Verdiyse sana bir şey, karşılığını da güzelce alır.
Ha doğru mu? Değil. Ama kafa yapısı böyleyse, isim konusunda da kendilerini yetkili merci olarak görmeyi hak biliyorlar. Karşı çıkıldığında da ayıplayıp küsüyorlar.
Halbuki o benim evladım, düğününü yaptım helali hoş olsun. İçimden geldi destek oldum karşılık beklemedim. Kendileri isterse ismimi versinler, gelin hanım razı değilse de vermesinler dese ne kadar makbule geçer.
İsim bu, yıllarca o isimle seslenirken belki de bu tatsız anı akla gelecek. Bıraksalar da insanlar özgürce hareket etse ne bileyim ya, zorbalık bu...
Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
bak nasıl tahmin ettim, ben 3 yıl demedim 10 yıl dedim.. inşallah burada oluruz gelir yazarsınız bana tabi bir "sınır" kalırsa hala :)
Bak valla katılıyorum, yengem evlenirken hiçbir şey yapmadı ailesi. Her şeyi ama her şeyi babaannemler almıştı. Başta yengem ve ailesi için her şey çok iyi gibi görünüyordu. Fakat daha bizim cadı kazanının nasıl çalıştığının farkında değillerdi.eğer yurdum insanını azıcık tanıdıysam kesinlikle verdiğini faiziyle alır sorunlum.. kimse 3 yıl oldu, 5 yıl oldu pırlanta k.vlaidem demesin, çıkar o gecelikler ondan çarşaf çarşaf.. çünkü aynen dediğin gibi zihniyet bu.. ha bana soracak olursan benim çocuklarıma yapacağım en iyi yatırım onları diploma sahibi yapmak, sonrasında ister Kardeşler düğün salonunda evlensin, ister Santa Barbara kumsalında güneşin batışına karşı evlensin hiç müdahil olmamne diyelim inşallah yeni nesil bu adetleri bitirir de kurtuluruz toptan..
Ben siz aranızda geyik yapın diye yazmadım bu kadar şeyi. İnsanların yaşantısına saygılı olmak bu kadar zor değil onu anlamanıza yardımcı olmak insanlık görevimdi onu yerine getirdim. Bir kaç onaylayan yorum alınca coştunuz :)
Gecelik aldırırsanız böyle karışırlar diye dalga geçmek en kolayı yoksa. Ben nereden geldiğimi biliyorum kabuğunu beğenmeyenler düşünsün.
İnsan gibi yaşayana 3 yıl da bir 10 yıl da.. Gelir merakınızı gideririm :)
Bak valla katılıyorum, yengem evlenirken hiçbir şey yapmadı ailesi. Her şeyi ama her şeyi babaannemler almıştı. Başta yengem ve ailesi için her şey çok iyi gibi görünüyordu. Fakat daha bizim cadı kazanının nasıl çalıştığının farkında değillerdi.
Sonuç olarak 3 çocuğundan 2'sinin adını babaannemler koydu. Adet gelenek denilen, gelinin yükümlü olduğu ne varsa yengemin elinden öptü. Babaannem rahmetli az değildi hani, göçmen damarı tuttu mu yandın yani tam. Lafı açıldı mı hemen yapıştırırdı, donundan yatak odası takımına kadar biz aldık, öyle bir aile işte derdi. Laf acı mıydı? Maalesef evet, ama fırsatını verirsen tepene binen çok olur böyle işte.
Guzel bakis acisi. Bende esime kullanayim bunuYav bacım orası neresi? Sanırsın İngiltere kraliyet ailesi
İsmi yaşasa ne olur, yaşamasa ne olur.
Kanuni Sultan Süleyman bu kadar dert etmemiştir bu isim meselesini vallahi.
şu forumdaki 10 sıkıntıdan 9 u bu konu üzerinde açılmış, soruyorsun kadına "her şeyimizi k.validem yaptı" diyor.. hani derler ya, bedava peynir sadece fare kapanında olur.. ama kimse 3-5 şeyim eksik olsun, sonra laf yemeyeyim demiyor..
Geri kalan 1 tanesi de bir çöp bile almadılar diye yakınıyor zaten. Öylesine de zaten almadığı iyi, yoksa el pençe divan kalırdın karşılarında diyoruz zaten.şu forumdaki 10 sıkıntıdan 9 u bu konu üzerinde açılmış, soruyorsun kadına "her şeyimizi k.validem yaptı" diyor.. hani derler ya, bedava peynir sadece fare kapanında olur.. ama kimse 3-5 şeyim eksik olsun, sonra laf yemeyeyim demiyor..
Tabi denemesi bedava :)Guzel bakis acisi. Bende esime kullanayim bunu
Geri kalan 1 tanesi de bir çöp bile almadılar diye yakınıyor zaten. Öylesine de zaten almadığı iyi, yoksa el pençe divan kalırdın karşılarında diyoruz zaten.
Bak şimdi aslında, evladın eğitimiyle, evliliği ile alakadar olmak kötü bir şey değil. Hatta olması gereken şeydir. Kimimiz mecbur değiller diyor fakat, doğururken iyi geleceğini planlarken karışmamak az bencillik oluyor. Şahsen doğurduğumla aklı başına gelene kadar, ayakları üstünde durana kadar meşgul olmayı planlıyorum
İşte ama kafa yapısı bundan sonrasında sıkıntı çıkarıyor. Bir tanıdığımız gelinine ev almıştı. Sonrasında ciddi problemler çıkmıştı. Bu böyle olmasa pekala ebeveynlik görevi derim de... Maalesef o iş genelde pek öyle olmuyor.
Yani benim demek istediğim, mesela ev alacak durumu var diyelim, bırakırım alsın. Ama az eksiği var, zorlanacak, halim vaktim iyiyse el atarım. Evladım zorlanırken, yediğinden kestiğinde ben de evimde rahat oturamazdım.hani yeni bebeğin olduğunda hayal kurarsın, oğlun büyüyecek, evlenecek, evini alacağım, eşyalarını gelinimin istediği gibi döşeyeceğim, elim hep üstlerinde olacak diye.. hah işte ben onu gerçeğe dönüştürüp de memnun olan ne bir gelin ne de bir k.valide görmedim :) illa biri abartılı minnet beklerken, diğer taraf "yapmasaydın, vazifen" moduna giriyor.. daha sonra diş bileme dönemi giriyor devreye yıllar içinde.. o ona kıllık, bu buna gıcıklık derken iş geliyor kk ya dayanıyor, eyvah kaynanam diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?