• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Isim koyma mevzusunuda cozebilmis degilim.. sevgilim simdiden oglum olursa babamin ismi olsun diyor, yaninada senin babanin ismini ekleriz diyor.. sanki hamileyimde yarin dogum yapiyormusum gibi :işsiz:

Ay gıcık oluyorum kendilerini torunlarının adıyla yaşatmaya. Kızımda kaynanamın ismini koymamı istediler ismi belli onun dedim. Eşimede kimliği çıkartmaya gittiğinde koyarsın falan kıyameti koparırım dedim:KK70:bi aklından geçirmiş Fakat caymış. Şimdi oğlum olursa kaynanam ölen çocuğunun ismini ayarlamış :KK48: eşimde seçtiğimiz ismin yanına babamın ismini koyalım mı dedi yok dedim. Yani illa o kimliği elinize alana kadar yaşatacaklar bu stresi. Ben hala bulantıdan ölüyorum burda biz böyle bişey çekmedik diyorlar heee oldu canım en keyifli tarafını onlara bırakmam. Valla isim koymak isteyen doğursun koysun....

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Yiğit & Mert ;)

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(

benin esimde daha evlenmeden babamin adini vericem diyodu ..evlendik yine devam baktim bu baya ciddi dedim canim cok koymak isterdim ama yapmasak daha iyi olur eski sevgilimin adi babanla ayni demistim buz kesti adam.. tabiki sakaydi dedim sonra ama konuyu acmadi kapatti bidaha duymadim :))) ise yaramisti yani taktigim..
8 senedir nasip olmadi bebek gelmedi simdi diyorum ki allahmm nasip etsede bende babasinin ismini koysam....

Oldu olacak ikizlerin ikisine de kp in ismini koyun. Nasılsa eşin iki isim koycakmış ordan değişiklik olur

Ben olsam isim Bahattin Vahdettin Seyfettin Nurettin gibi gibi tinli değilse ve çık çok kötü değilse ikizleri birine koyardim

Tek olsa beğenmedim ismi koymazdim ama ikiz sizin:)

bence ismi kabullenip iki isime alismaya basla
so,unda yine esiyin dedigi olur konur o isim bari sne kendini uzme stres yapma
ben once kendi annemin ismini koydum esim zaten oglan osla babam diyordu, ikinciye oglan oldu ikinci ismi de kabul ettirdim
yurt disindayim ilk isim onde okunur , kaldi geriye dedenin smini arkaya atma :)))
onuda bcerdim sukur, o kadr ugrastim adam babasinin ismiyle hiç çagirmaz sus diye koydu herhalde, okul vs resmi yerlerde hiç kullbailmiyor bile bi çocuk biliyor iki ismi bide ailedekiler :))))
ama turkiyede ikinci isim okunuyor galiba sen dedeinin ismini ilk koy bir noktayla geçistirsinler :))))))

Baski olmamali ya kari koca ortak karar vermeli ikisininde icine sinmesi lazim..bende hep rahmetli dayimin ismini vermek isterdim oglum olursa ama simdiki nesile cok uyan bir isim degil ama tarihteki onemli birinin adi..tabi esiminde istemesi lazim ortak karar diye dusunuyordum esimle flort zamanimizda konusurken oglumuz olursa adini ne koymak istedigini soyledi cok sasirdim dayimin ismiydi buyuk tesaduf oldu bana

Benim esim de cok istiyor babasinin adini koymayi.
Cok da güzel adi kayınpederimin, severim de kendisini.
Ama koymayacagim.
Bu gelenek mi ne zikkimsa sevmiyorum bunu.
Herkes bana kiziyor ne güzel isim koyuver diye ama diretiyorum koymayacagim.
Hatta esim iki isimli olsun biri de senin babanin ismi olsun diyecek kadar abartti :)
9 aydir çekmediğim kalmadi ve bu olaya rizam yok, icine siniyorsa buyur git koy dedim.
Bakalim kim kazanacak!

Bence kv kpye iki isim koyduk deyin nufusta tek isim olsun. Getir nufus cuzdanini diyecek halleri yok. Ortaya cikarsa da E BIZ GONLUMUZDE KOYDUK AMA OKUL EGITIM COCUK ZORLUK YASAMASIN IKI ISIMLE DIYE NUFUSA TEK YAZDIRDIK dersiniz

Benim babam ablamın isminde demiş ki benim istediğim isim olcak hemde askerde mektupta yazmis yani demişler babaannesininkini koyun diye babamda abim iki kizinada koyMadi demiş babamı bu konuda takdir ettigim nadir konulardan biri yalnızca herneyse kocan inat ediyorsa ikinci ismi dusun derim sevmiyorsun ama enazindan onla hitap edersin oda ona alışır onu kullanır zaten çocuk hep senle olcak alistirirsin kocaylada aran bozulmaz ben öyle yapardım.

Ahaha ne güldüm ya:halay: Benim de eniştem ve torunun adı aynı. İkisi bir evdeyken teyzem , enisteme seslenecekse kendi şivesiyle bağırıyor, torununa seslenecekse kimlikte yazdığı şekliyle gayet modern bir biçimde sesleniyor. O ses ve söyleyiş bakımından eniştem de torunları da hangisine seslendiğini anlıyor :deli:

Cok mantikli ya bu.
Mesela esine " sülüümaaaan", toruna "süleyman"

Evet :KK70: dünyanın en dusuncesizce durumu inanin. Bi sesleniyorlar adamin dört çocuğundan dört torunun adida dedenin adi. Ayni sekilde babaannenin adida öyle. Bayramlarda tan bir facia. Seslenince hepsi ayni anda odadan çıkıyor.

Aman Allahimm:KK57::KK57:
Ne gordum ne duydum ben boyle sey:kızgın:

Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar?

Erkekten eksik bir yanin yok ama bunun okumus olmakla alaksida yok ;) .

Bu arada cocugun ismi kimlige yazildiktan3 ay sonra mahkeme yoluyla isim degisir kandirmislar sizi .

Göbek adini dedenin adi koyun .diyin ki biz bilemedik ebesi gobek adini oyle koymus o yuzden biz kimlige yazdiramadik.

Bu arada eski isim naail oluyor ki ?
Oguz ve mete isimleride cok eski ama cok seviyorum .

Sen ne dersen de o ismi koyacaktir..ilk isim kendi istedigini ,ikinci isim babasinin ismini koyarsa istenmeden mecburu konuldugunu bilirler..ayrica sen ilk ismiyle hitap eder ..bu sekilde kv ni sinir edersin..diger oglunada sen isim secmelisin..

Kp ismi ne abuzittin felanmi cokmu kotu. :deli:
Şaka bi yana bende koymam. Icinize sinen ismi koyun. Onlarda gobek adi diye cagirsinlar kp ismini iste.
Bu arada kizin varmis onun adida kv nin adı mi? :KK64:

Not. Isin icinden cikamazsanizda cift isim koyun bisi olmaz. Siz istediginiz isimle surekli hitap edin ogullariniz o isme alisir. Buyuyuncede kendi secer hangisini siklikla kullanacagini.

Inanin öyle komikti. Soku atlattiktan sonra güldüm baya bi. Yazık.

Ben gulemedim valla. Cok yazik.
Maalesefki konu sahibine cikis yolu goremiyorum.
O ismi oylede boyle koydurucaklar.

Bari isim neymis soylesinde kiyisindan kosesinden icine sindirelim :)
" aaa Ali"mi? Kiz o isi hic eskimez, hep moderndir guzel guzel"
"Aaa suleyman "mi? Kiz o isim gecen sene meshurdu muhtesem yuzyildan"

Back
X