• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Nasıl da baskı yapmış sana ne hakla yapıyor bunu? En nefret ettiğim şeylerden biridir dayatma, insanın yapası varsa da yapmaz yani. İstediği kadar diretsin istemiyorum de açık açık. Ayy en sevmediğim insan türü saygı duymayan benim dediğim olacak diyen.
Konyalıların hepsi böyle değil ama seninkilerin tipinden çok var doğru.

İki oğlunuza da mı kayınpederinizin adını koymak istiyor?
İki oğluma nasıl aynı ismi koyalım? Birine o kendi babasnn adını veriyosa öbürünede ben kendi babamn adını vercm dcm. Zaten deliymdr inatçıyımdr. O da hayatta benm babamn ismini istemycek hem kişilik olarak hemde isim olarak iyi değil. Onun babasının adı benm babamn adının yanında çok çok daha güzel. Düşün artık

Nasıl da baskı yapmış sana ne hakla yapıyor bunu? En nefret ettiğim şeylerden biridir dayatma, insanın yapası varsa da yapmaz yani. İstediği kadar diretsin istemiyorum de açık açık. Ayy en sevmediğim insan türü saygı duymayan benim dediğim olacak diyen.
Konyalıların hepsi böyle değil ama seninkilerin tipinden çok var doğru.
Cnm eşim çok iyi. Çok da iyi baba. Genelde beraber karar verrz ama bu konudan çıkamıyoz. Çünkü çok anacı babacı. Onlar için ölür.. hastanede doğum ücretini o ödycek ya doğum belgesini ona mı verrler acaba? Bensz nüfusa gidersen hakkımı helal etmem diicem.

5 aylik hamileyim insallah bir oglum olacak. Aslen ankaraliyiz ama almanyada yasiyoruz. Ben daha hamile degilken kayinbaba adi konulacak diye bana sorulmadan karar verildi. Adi nejdet. Hic bu isim bir cocuga yakisirmi Allah askina. En azindan babamin adi bari kisa olsaydi ikisinin ismi koymakla tehdit ederdim o zaman belki vazgecerdi esim :(

Ya bu isim olayi cok fena. Benim esim Afyonlu ayni Olay onlarda da var. ikiz ogullarima hamileyken isim leri Iki tane koyariz ilk dogan Babam in adi ve baska bir isim diger Oglana sen koy isimlerini dedi. Doguma yakin vazgecti ve tek isim babasinin isim in koydu diger oglumun iki isim var. Ben de salaklik ettim birsey demedim.

Benim sansim kayinpederin cok modern bir ismi var ve yurt disinda yasadigim icin cok kolay soyluyorlar ismini. Ama ikizlerim biri tek isi digeri iki ismi oldu ona uzulurum. Gerekce olarak esim babam alinir tek isim olur dedi ozaman. Ama kaynim baska bir isim daha koydu babasinin adina.

Sonra eltim de ikiz dogurdu bir Kiz bir erkek oda koydu onlarda iki isim var ve ilk isimlerini kullaniyorlar.
Ben esimin memlekete gidince kendimi tanitirken bayagi bir sayiyorum millet cunku kayinpeder 11 kardes. 8 tanesi ayni esimle ayni olan isimi koymus. Bir okadar da Babanne ismi. Saka gibiler.

Son düzenleme:
Konyalıyım malesef orda böyle saçma bi durum var iki isim koy arkadaşım inatlaştı koymam diye kadın hastaneden çıkmadan adam gitti kimlik çıkrdı babasının adını koydu...byle bi durm da var bu konuda çok geride kalmış bi toplumuz malesef babanın adını kabul edecek eminm ki ona da iki isim der geçer eşin birini bari yakmayın:)

Mantıklı olan birine sizin,diğerine eşinizin babasının ismini koymanız.tabi eğer eşim bu isim diretmesinden kesinlikle geri adım atmaz diyorsanız.
Konyalı çok tanıdığım var.hiç birinden duymadım da görmedim de böyle bir gelenek.hatta oğlunun ismi BERKAY.sormadım ama kayunpederinin ismi Berkay değildir herhalde :)

Adı ne kayinpederinizin ? Bnce gene iyi iki isim koyarız diyor. Bazı eşler asla yanına ikinci bi isim olmayacak babamin adı geride kalır diyor. Bence kabul et iki adı olsun ama sen hiç kullanma kendi istediğin ismi kullan millette o ada alışsın

Bu isimler benim ogluma istediğim isimler mert yiģit olsun istiyorum ama eşim de tutturdu babasının adı olacakmis Ilk isim . Cok tartıştık. Çok ağladım bi sonuca baģlayamadik. Şimdi ne konuyu açıyoruz nede tartışıyoruz. Asla onun babasının adını koymak istemiyorum. Allah yardımcımiz olsun

Ay yarabbim ne var bu babalarının adında..Ne seviyolar yaranmayı yahu..
Onların babası baba da bizimkiler saksı mı? Biz niye illaki babamızın ya da annemizin adını koyacağız demiyoruz..

Satılmış diye isim var,babasının adı satılmış olsa bu kafadaki bi insan gider çocuğuna satılmış ismini koymak ister.

Şu ataerkil kafadan kurtulamadılar gitti ya.

Büyük konuşmayayım ama ne pahasına olursa olsun kalkıp da babamin ya da annemin adı olacak illaki diyen,benim hevesimi ve düşüncemi ezen insanı boşarım.

Cnm eşim çok iyi. Çok da iyi baba. Genelde beraber karar verrz ama bu konudan çıkamıyoz. Çünkü çok anacı babacı. Onlar için ölür.. hastanede doğum ücretini o ödycek ya doğum belgesini ona mı verrler acaba? Bensz nüfusa gidersen hakkımı helal etmem diicem.
benim bildiğim dogum belgesi anne veya babani kimligi tek basina yeterli.

Konyalı gelinlerin ortak sorunu.
Daha önce konyalı komşularım vardı. Bütün torunlar ya babaannenin ya da dedenin adını taşıyorlardı.
Bizim kızımız olunca adını beğenmediler. Eşime "niye annenin adını koymadın" bile dediler :)))

Bu isimler benim ogluma istediğim isimler mert yiģit olsun istiyorum ama eşim de tutturdu babasının adı olacakmis Ilk isim . Cok tartıştık. Çok ağladım bi sonuca baģlayamadik. Şimdi ne konuyu açıyoruz nede tartışıyoruz. Asla onun babasının adını koymak istemiyorum. Allah yardımcımiz olsun
Ayyy cnm beni anlattın. Yaşadıklarının tıpatıp aynısını yaşadm. Bizde isim konusunu kapattk. Konuşmuyoz moralim bozulacak çünkü :-(

Ay yarabbim ne var bu babalarının adında..Ne seviyolar yaranmayı yahu..
Onların babası baba da bizimkiler saksı mı? Biz niye illaki babamızın ya da annemizin adını koyacağız demiyoruz..

Satılmış diye isim var,babasının adı satılmış olsa bu kafadaki bi insan gider çocuğuna satılmış ismini koymak ister.

Şu ataerkil kafadan kurtulamadılar gitti ya.

Büyük konuşmayayım ama ne pahasına olursa olsun kalkıp da babamin ya da annemin adı olacak illaki diyen,benim hevesimi ve düşüncemi ezen insanı boşarım.
Cnm burda öğrencilerimn ismi bile dedelerinin ismi.. imdat diye bir öğrencim var. Düşün artık

Konyalı gelinlerin ortak sorunu.
Daha önce konyalı komşularım vardı. Bütün torunlar ya babaannenin ya da dedenin adını taşıyorlardı.
Bizim kızımız olunca adını beğenmediler. Eşime "niye annenin adını koymadın" bile dediler :)))
Bizede sordular kızımda. Gerizekalı o kadar beyinsiz var ki burda kaynananın adınımı koydn diye onun yanında soruyolardı. Beyinsizler.

Adı ne kayinpederinizin ? Bnce gene iyi iki isim koyarız diyor. Bazı eşler asla yanına ikinci bi isim olmayacak babamin adı geride kalır diyor. Bence kabul et iki adı olsun ama sen hiç kullanma kendi istediğin ismi kullan millette o ada alışsın[/QUOT diyelmki babasnn adını koydu yanına koyacağmz diğer ismi kullanrm ben ama onlar eminm beni tahrik edecekler 2ismi kullana kullana..eşim bile ben ikisini kullanrm diyo. Yahu ben zaten uzun isimden nefret ederm birde hem uzun hemde 2tane ismi kullanacakmş eşim yanımda...:-(

Valla öyle kolay değil gittik ismini değiştirdik demek. Değiştiremez yalan söylüyor terbiyesizler bu bir. Ikinci eğer kaynim ismini koyduysa bana nüfus cuzdanini göstersin bende koyacagim de bakalım kan çıkacak mi

Back
X