- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi naneli_limon
Ya eşim banada dedi ben babamın adını söylerim diye. noldu ailedeki herkes benim koyduğum adı söylüyor. Çünkü bi çocuğa daha çok yakışıyor 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanlış anlamayın ama anlamadığım için soruyorum, nüfus cüzdanında 'göbek adı' diye bir kısım mı var?Benim yegenimde tek isim de anlasmisti esiyle. Cocugun nufusu bi geldi babasinin ismini gobek adi olarak yazdirmis. Yegenim cildirdi. Yapacak bisi yok..
Aynen öyle sesleniyoCok mantikli ya bu.
Mesela esine " sülüümaaaan", toruna "süleyman"
Off cok kotu bi durum. Yasamaktan en cok korktugum seylerden biri. Bizde daha hic bisey yok esim annemin babamin adini koyariz olursa diyor. Aslinda isimleri kotu degil ama sacma bi gelenekMrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Yok ama iki isim koyarsaniz ilk yazilan isim gobek adi diye gecerYanlış anlamayın ama anlamadığım için soruyorum, nüfus cüzdanında 'göbek adı' diye bir kısım mı var?
Yok ama iki isim koyarsaniz ilk yazilan isim gobek adi diye gecer
Sizlerde ve cevrenizde 2 ismide nufus kagidinda yazili insan yokmu. Bende 2 isimliyim ve kimligimde ikiside yaziyor. Duymamaniz beni hayrete dusurduIlk defa duydum böyle bir şeyi. Göbek adı resmi bir durum değil sadece bazı yörelerde olan geleneksel bir şey diye biliyordum.
Sizlerde ve cevrenizde 2 ismide nufus kagidinda yazili insan yokmu. Bende 2 isimliyim ve kimligimde ikiside yaziyor. Duymamaniz beni hayrete dusurdu
Ya göbek adı işin yumuşatması.. bal gibi eşini katakulliye getirip babasının adını koymuş. Aynısı benim kuzenin başına gelmişti. Kuzenimin ilk oğluna kavga dövüş ablasının (!) İsmini koydular. Ikinciye kuzenim kendim koyucam dedi kimlik bi geldi cadoloz annesinin adını da eklemiş kocası..Ilk defa duydum böyle bir şeyi. Göbek adı resmi bir durum değil sadece bazı yörelerde olan geleneksel bir şey diye biliyordum.
Aynisini yegenimin eside yegenime yapti. Kimlik bir geldi babasinin adini one yazdirmisYa göbek adı işin yumuşatması.. bal gibi eşini katakulliye getirip babasının adını koymuş. Aynısı benim kuzenin başına gelmişti. Kuzenimin ilk oğluna kavga dövüş ablasının (!) İsmini koydular. Ikinciye kuzenim kendim koyucam dedi kimlik bi geldi cadoloz annesinin adını da eklemiş kocası..![]()