- 30 Ekim 2023
- 869
- 1.840
- 43
Şuradaki konuları okuyan bekar biri erkeklerden de evlenmekten de nefret eder. O bebeği 9 ay karnında sen taşı, emzir, her türlü derdini sen çek ama bi isim koymaya gelince baba mı karar vercek. Üstelik birde kararlaştırmışsınız. Öyle inat ederim ki bazı konularda, bu konu da öyle bi konu, o bebeğin ismini değiştiririm kendi istediğimi koyarım. Bu ne saygısızlık canım. Sonradan isim eklenebilir diye biliyorum bence sağlığınız elverdiğinde gidin uğraşın o ismi ekletin en büyük hakkınız.Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?
Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
İsim ekletmek Yırmı bin mı ne sanki öyle biliyorumEşiniz mantıklı düşünmüş bile olsa önemli olan sizin istekleriniz sonuçta ortak bir karar alınmış ve uygulanmamış bu yüzden siz haklısınız. Bence istediğiniz ismi eklettirin sonradan. Lohusa bir anne olarak böyle bir şeye maruz bırakıldığınız için de üzüldüm.
Gerçekten boşanma sebebi yani o derece yaptığı büyük terbiyesizlik olmuş yerinizde olsam tekrar im ekletme konusunda başını yerdim. Bu durum artık benim için isim koymayı da geçip saygısızlığa dönerdi. Evet dini olarak isim koyma Hakkı babadan maalesef bu dini bir şey erkeklerde bazen bunu kullanmaya çalışıyor ama gerçekten çok ilginçtir ki her cefayı biz çekiyoruz onların isim koyma hakkının onlarda olması neyse daha fazla sorgularsam günaha girmeyeyimBebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?
Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
İsim ekletmek Yırmı bin mı ne sanki öyle biliyorum
En büyük stres sebebimdi, merkezi sınavların bazıları da kodlamalıydı bizim zamanımızda.Sınavlarda kodlama yaparken tüm uyarıları kaçırır duyamaz. Normal sınavları da kodlamalı yapıyorlar ara sıra. Geç kaldığı anda bitti zaten kodlama 10 dk alıyor. Birde küçükken pimpirkli oluyor insan, taşırmayım etmeyim derken 15 dk gittiği oluyor. Zaten sınavlar artık hız sınavı.
İki isim koymak bu kodlama çağında bencillik geliyor bana.
Benim oglumun ismi de 2 tane ve cidden zormus. Ben ilk ismi kisaltma kullanir diye kendi istedigim ismi 2.yazdirdim. Heryerde ilk ismi okuyorlar sinir oluyorum. Simdiki aklim olsa tek isim koyardim. Isim degisikligi e devletten yapilmiyormus malesef dilekceyle basvurmak lazimmis, mahkeme sureci falan oyle okumustum. Keske direkt kendi istediginiz ismi koydursaydiniz. Ayrica esinizin yaptigi saygisizlik 2 isim istemiyorsa basinda kabul etmeseymis, size tamam deyip sonradan kendi istegiyle vazgecmek bencillikBebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?
Belki eşiniz isim koyma sırasının kendisinin olmasında haklı ama nüfusa gidip sizden habersiz böyle yapması sizi yok sayması hoş değil.Önce beraber karar verip sonra nüfusa öyle yazdırması gerekirdi.Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?